Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

(Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας από τις 21/9/2011 έχουν καταλάβει το Υπουργείο Υγείας  αντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις αλλά και στο σύνολο των μέτρων που υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία.
Θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της κατάληψης του Υπουργείου. Επειδή η κατάληψη έγινε ενάντια στις παρατάξεις που πλειοψηφούν στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, η αυριανή συνέλευση είναι μια κρίσιμη συνέλευση. Οι εργαζόμενοι από το Υπουργείο Υγείας καλούν συνδικαλιστές και εργαζόμενους από τον χώρο της υγείας αλλά και άλλους εργατικούς χώρους και φοιτητικές καταλήψεις να παραβρεθούν, ώστε να αρχίσει να φτιάχνεται ο πηρύνας δημιουργίας ενός  πανυγειονομικού-πανεργατικού μετώπου ανατροπής.
Επίσης σήμερα έγινε σύσκεψη μελών ΔΣ και εκπροσώπων γενικών συνελεύσεων νοσοκομείων στο νοσοκομείο της Νίκαιας . Σε αυτή τη σύσκεψη πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης για κατάληψη του Υπουργείου Υγείας και μετατροπής του σε συντονιστικό κέντρο αγώνα. Το σχέδιο αυτό μοιάζει πολύ καλό, την στιγμή που όλοι οι φορείς και οι οργανισμοί που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας βρίσκονται αν όχι σε κινητοποιήσεις τουλάχιστον σε αναβρασμό, μετά την ανακοίνωση των περικοπών και των επικείμενων εφεδρειών.
Ίσως γυρνώντας από την κινητοποίηση στο Σύνταγμα μπορούμε να περάσουμε από το Υπουργείο για να δείξουμε την συμπαράσταση μας και να συζητήσουμε το ενδεχόμενο κοινής δράσης και συντονισμού).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας:

Από σήμερα 21/9/2011 το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τελεί υπό κατάληψη διαρκείας, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Υπουργείου μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων (181 υπέρ – 50 κατά) πρότεινε και ψήφισε υπέρ της επ’ αόριστον κατάληψης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.
Βασικά αιτήματα είναι:
1)     Καμία απόλυση στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα
2)     Ανάκληση των περικοπών των αποδοχών μας
3)     Δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο σε όλο το Δημόσιο, που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των εργαζομένων.
4)     Όχι στους άδικους φόρους. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
5)     Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους:
·   Όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων με λογιστικά κριτήρια
·   Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής προστασίας για όλο τον λαό
·   Όχι στην κατάργηση κλινών στα δημόσια νοσοκομεία
· Όχι στην παραχώρηση κλινών των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και κλινικές.
·   Όχι στις περικοπές πόρων για τις ευπαθείς ομάδες
6)     Αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση, έξω από πελατειακές σχέσεις.
Σήμερα το απόγευμα ο Γ.Γ. κ. Πολύζος ζήτησε και συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΥΥΚΑ στην αίθουσα τύπου στο κτίριο της Αριστοτέλους. Κατά την συνάντηση αυτή δεν δεσμεύθηκε για κανένα από τα αιτήματα που του εξέθεσε ο Σύλλογος και αφορούν την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου.
Παράλληλα όμως εξέφρασε την «προτίμησή» του να μη συνεχιστεί η Κατάληψη, αλλά «αν το επιθυμούμε, να διαλέξουμε άλλη μορφή αγώνα, π.χ. απεργία».
Τέλος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της ηγεσίας με την παρουσία διμοιρίας ΜΑΤ στην Αριστοτέλους, νωρίτερα το μεσημέρι.
Επειδή η Κατάληψη του ΥΥΚΑ αποτελεί την πρώτη εστία τέτοιου είδους αντίδρασης - ήδη από την πρώτη μέρα της κινητοποίησης, πολλοί συνάδελφοι ήρθαν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους – και μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνης, κατά την κρίση της ηγεσίας μας, καθίσταται σαφές, πως η άρτια οργάνωση της κατάληψης είναι επιτακτική ανάγκη και χρειάζεται όλους μας για να πετύχει.
Ήδη συμπληρώνονται κατάλογοι ονομάτων των εργαζομένων που θα εναλλάσσονται στις βάρδιες.



1 σχόλιο:

  1. gia osous exoun akomh amfibolia gia to ti mas perimenei .deltio eidhsevn tou mega thn paraskeyh 23/09 http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17650&video=1 deite to apo to 15kai 40
    ekei mas afora !!!!! KOIMATE PLEON KANENAS YSHXOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή