Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 με αιτήματα:
• Να ανακληθεί στο σύνολό της η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της 26/8/2011 για περικοπή των δαπανών από φορείς – οργανισμούς υγείας. Να αποδοθούν όλοι οι απαιτούμενοι πόροι (προϋπολογισθέντα ποσά + συμπλήρωση του αιτήματος όπου απαιτείται), ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων.
• Αύξηση του προϋπολογισμού για το 2012. Στο χώρο της υγείας, κι ακόμα περισσότερο σε φορείς που ασχολούνται με τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας απαιτείται, σε περίοδο κρίσης, όχι απλώς να μην υπάρξει κανένα πισωγύρισμα, αλλά να ενισχυθούν οι υπηρεσίες.
• Υπεράσπιση τόσο της ποιότητας όσο και δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών.
• Η ομαλή συνέχιση και η ποιοτική λειτουργία των δομών και των οργανισμών είναι συνυφασμένη με την εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας), καμία αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη του ΕΚΑ και τους εργαζομένους της Αθήνας να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων εργαζομένων στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 22/09 οι συμμετέχοντες στην απεργία θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του ΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου