Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11:30ΠΜ

Ενώ όλοι είχαμε καταλάβει ότι η πρόεδρος δέχθηκε να συναντήσει όλους τους εργαζόμενους, σήμερα Τρίτη υπαναχώρησε και διεμήνυσε ότι θα δεχτεί μόνο εκπροσώπους. Τελικά στην συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλη της ΕΠΕΣΥ. Από τη μεριά της Διοίκησης παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, ο κ. Μπασιούρης και ο κ. Μυλωνάς μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, και ο Γενικός Διευθυντής κ. Πλατανιάς.
Στη συνάντηση η πρόεδρος :
1. δήλωσε τη δυσαρέσκειά της για την κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών το τριήμερο πριν την 16η Σεπτέμβρη, και καταλόγισε ευθύνες στους εργαζόμενους για τη μη ολοκληρωμένη λειτουργία των δομών, λόγω των καθυστερήσεων που έφερε η κινητοποίηση. 
2. δεσμεύτηκε πως οι νέες δομές θα στελεχωθούν κατά προτεραιότητα με προσωπικό του ΟΚΑΝΑ, και πως -όσο μπορεί η ίδια να παρέμβει σ' αυτό- "κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει και κανένας δε θα χάσει τη δουλειά του" .
3.Όσον αφορά την πιθανή συγχώνευση με το ΚΕΘΕΑ, και την εργασιακή εφεδρεία επανέλαβε τα συνήθη: πως αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί ν'αφορούν όλους τους υπόλοιπους οργανισμούς, αλλά όχι εμάς - σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο υγείας λίγη ώρα πριν.(Προκύπτει το ερώτημα ποιοί 30000 εργαζόμενοι θ΄απολυθούν, αφού όλοι οι "γνωστοί" μας οργανισμοί εξαιρούνται...)
4.Επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργού πως η περικοπή στον προϋπολογισμό, εάν υπάρξει, θα είναι της τάξης του 5%, ως 1,5 εκατομμύριο.
5. Ενημέρωσε για την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους, η οποία αφορά "υπερβάσεις" της συλλογικής σύμβασης (δηλ συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι την ουσία της σύμβασης) - ωστόσο "άπτεται" της συζήτησης στον ΟΜΕΔ για την υπόγραφή της ΕΣΣΕ και, για μια φορά ακόμα, θα την καθυστερήσει...

Την ίδια στιγμή
  • πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση της ίδιας μέρας στο υπουργείο ο υπουργός διεμήνυσε πως οι επιταγές της τρόικας (συγχωνεύσεις, εφεδρεία) αφορούν τους πάντες και θα επισπευσθούν "για τη σωτηρία της Ελλάδας", ενώ
  • υπάρχει και έγγραφο από το υπουργείο υγείας για περικοπή 10 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΚΑΝΑ για το 2011 (33%).
Οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματά μας (μαζί με όλα αυτά που συμβαίνουν στις μονάδες, παλιές και νέες, τις τελευταίαες μέρες); Θα τα συζητήσουμε αύριο, 11:30πμ, στη Συνέλευση  Αθήνας- όπου θ΄αποφασίσουμε, όλοι μαζί , πώς θα συνεχίσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου