Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η σημερινή 2η μέρα της κατάληψης δεν μας έχει (ως τώρα) επιφυλάξει ιδιαίτερες εκπλήξεις.
Τα γεγονότα:
1.Υπήρχε συνεχής παρουσία συναδέλφων στο χώρο, συζήτηση και ανταλλαγή γόνιμου προβληματισμού. Στις 2μμ έγινε συνέλευση, με 120 παρόντες.
2.Έγινε συνέντευξη τύπου, στην οποία παρέστησαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους συνάδελφοι από τους συλλόγους εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, των Κέντρων Πρόληψης και του ΨΝΑ (18ΑΝΩ)
3. Η διοίκηση, από την άλλη μεριά, συνέχισε την τακτική της απαξίωσης των συλλογικών, μαζικών διεκδικήσεων: δεν έγινε συνάντηση με την πρόεδρο - αντ' αυτού προτάθηκε (προφορικά) επιτροπή του συλλόγου να "συσκεφθεί" για τη λειτουργία των μονάδων (στελέχωση, ονόματα). Οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε, και μεταφέραμε στο Δ/ντή την ειλικρινή διάθεσή μας να συμμετέχουμε σ' αυτή τη συζήτηση, αλλά
  • όλοι - χωρίς αποκλεισμούς
  • με μια σαφώς καθορισμένη διαδικασία και με σεβασμό στους θεσμούς και στα συλλογικά όργανα
  • και, προφανώς, με αντικείμενο το πλαίσιο και στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία των μονάδων και όχι τα "ονόματα" (είναι τουλάχιστον απαξιωτικό για το σύνολο των εργαζομένων να υπονοείται πως οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται για την ορθή  ανάπτυξη του Οργανισμού, το θεραπευτικό πλαίσιο και την επαρκή στελέχωση αλλά, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να "μοιράσουμε" τα νοσοκομεία και να πάει ο καθένας όπου τον βολεύει...)
4. Δυστυχώς, υπήρξε και μια άτεχνη; άγαρμπη; προσπάθεια να στραφούν οι ασθενείς εναντίον της κινητοποίησης, με έγγραφο που ενημέρωνε "από τη Διοίκηση" ότι, "λόγω της κατάληψης,ουδεμία ευθύνη φέρει η Διοίκηση για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας και για τυχόν ελλείψεις σε φάρμακα υποκατάστασης και άλλου υγειονομικού υλικού"  
Τα της μισθοδοσίας, ασχολίαστα. Οι συνάδελφοι , ακόμα κι αυτοί που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αντιλαμβάνονται πως πχ. εάν δεν ανακληθεί η απόφαση του Υπ. Οικονομικών κινδυνεύουν να μην ξαναπληρωθούν ποτέ- οπότε η διήμερη καθυστέρηση θεωρείται "μάλλον ακίνδυνη". Η αναφορά, όμως, σε πιθανή έλλειψη υποκαταστάτου - όταν με ευθύνη της Διοίκησης δεν μπόρεσε το πρωί να γίνει η παραγγελία, παρά την αντίθετη απόφαση και παρουσία των εργαζομένων, ήταν τουλάχιστον άτεχνη- για να μην την χαρακτηρίσουμε αλλιώς...Η μαζική παράσταση των εργαζομένων απέτρεψε, τελικά, τα πιθανά προβλήματα.
5.Άλλα "ζουμερά" παραλειπόμενα σήμερα δεν υπάρχουν...
6. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συνάδελφοι, σήμερα 14/09/2011 εργαζόμενοι και εργαζόμενες από την Αθήνα, συνεχίσαμε την κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ. Το κεντρικό μας αίτημα παρέμεινε η πραγματοποίηση μιας συνάντησης με την Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να συζητήσουμε για τα ερωτήματα που μας απασχολούν τις τελευταίες ημέρες.
Αναμένοντας την απάντηση της προέδρου, η Τοπική Συνέλευση της Αθήνας αποφάσισε να συνεχίσει την κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών με αίτημα την πραγματοποίηση μιας ανοικτής και πλατιάς συζήτησης με την Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.
Συνάδελφοι σας καλούμε να στηρίξετε μαζικά:
  • Την συνέχιση της ολοήμερης κατάληψης των Κεντρικών Υπηρεσιών σήμερα 14/9 (προβλέπεται και διανυκτέρευση)
  • Την συνέχιση της κατάληψης την Πέμπτη 15/09/2011 , με μαζική παρουσία στις 7πμ στην είσοδο των Κ.Υ.
Στάση Εργασίας:
7:30 – 11:30: Κεντρικές Υπηρεσίες, ΜΜΔ Αθήνας, Α΄ Μονάδα Αθήνας, ΜΑΒΥ, Σταθμός Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων, Ε’ Μονάδα Αθήνας, Μονάδα Εφήβων

11:30 – 15:30: Γ΄ Μονάδα Βραχείας, Δ Μονάδα, Επανένταξη,ΕΚΚΕΕ

13:00 – 17:00: Α΄ ΜΟΘΥ, απογευματινή βάρδια του Σταθμού Φροντίδας Εξαρτημένων ατόμων, ΙΚΑ ΟΚΑΝΑ Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου