Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ


Δελτίο τύπου
Συντονιστικού Φορέων ψυχοκοινωνικής φροντίδας

Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη 2011
Η κυβέρνηση μέσω των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών και του Αντιπροέδρου της έχει δρομολογήσει τη διάλυση της ψυχικής υγείας, της πρόληψης-θεραπείας-επανένταξης στον χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και όλων των φορέων που συναποτελούν το χώρο της Υγείας.

Δεν έχουμε καμιά επιλογή παρά να οργανωθούμε και να συντονιστούμε και εμείς αν θέλουμε να αγωνιστούμε αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει ατομική διέξοδος από τον Καιάδα που πάνε να μας ρίξουν, που ρίχνουν την κοινωνία ολόκληρη.

Διεκδικούμε
•    Ανάκληση της απόφασης του ΥΠΟΙΚ της  26.08.11 για περικοπή των δαπανών σε φορείς – οργανισμούς υγείας. Εξασφάλιση των χρημάτων ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων.
•    Προϋπολογισμό για το 2012 που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου της υγείας. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί σε περίοδο κρίσης προτεραιότητα και δείγμα πολιτισμού.
•    Υπερασπιζόμαστε την ποιότητα και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών για όλους όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη.
•   Η ομαλή συνέχιση και η ποιοτική λειτουργία των δομών και των οργανισμών είναι συνυφασμένη με την εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας), καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
•   Ο σχεδιασμός ενός ενιαίου δημόσιου και δωρεάν συστήματος κοινωνικής πρόνοιας απαιτεί διεύρυνση και όχι παράλυση των υπαρχουσών υπηρεσιών – Όχι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις φορέων.

Σας Καλούμε σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας

Tην Πέμπτη 22/9 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΕΚΑ, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β΄, στον 6ο όροφο.

Οι παρακάτω Φορείς
- Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.)
- Σωματείο Εργαζομένων Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. (Σ.Ε.Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)
- Σωματείο Εργαζομένων στο Περιβολάκι
- Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ
- Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής  (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ.- Δαφνί/ Δρομοκαΐτειο/ Αιγινήτειο/ Νταού
  Πεντέλης)
- Σωματείο Εργαζομένων Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ψυχαργώς» Αττικής
- Σωματείο Εργαζομένων Σ.Ι.Κ.Φ. Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας
- Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Θεσσαλονίκης
- Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Δράμας

1 σχόλιο:

  1. gia osous exoun akomh amfibolia gia to ti mas perimenei .deltio eidhsevn tou mega thn paraskeyh 23/09 http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17650&video=1 deite to apo to 15kai 40
    ekei mas afora !!!!! KOIMATE PLEON KANENAS YSHXOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή