Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ -ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

Τι κάνουμε και ποιες οι επιπτώσεις από τη μη καταβολή του "πολυεκκαθαριστικού"
Καταρχήν όλοι ελέγχουμε αν έχει υπολογιστεί σωστά το λεγόμενο "πολυεκκαθαριστικό - φόρος αλληλεγγύης". Αν δεν είναι σωστό ανεξάρτητα αν το πληρώσουμε η όχι πρέπει να πάμε στην εφορία που ανήκουμε να το διορθώσουμε.

Επίσης όσοι δεν θα καταβάλουν το φορολογικό χαράτσι και σκοπεύουν να έχουν την οποιαδήποτε συναλλαγή στο επόμενο διάστημα και θα χρειαστούν φορολογική ενημερότητα να πάνε στην εφορία μέχρι 30.9.2011 να την πάρουν και έχει ισχύ για 6 μήνες.

Το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό είναι αντισυνταγματικό και πρέπει όλοι ανεξαρτήτως να συμπληρώσουμε τη δήλωση ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ (δείτε πιο κάτω)
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ,διότι αποτελεί υποχρέωση νομικής κάλυψης όλων των ενεργειών μας. Τη συγκεκριμένη δήλωση μαζί με το εκκαθαριστικό (αφού κρατήσουμε αντίγραφο) τα καταθέτουμε στην εφορία που ανήκουμε και παίρνουμε αριθμό πρωτοκόλλου ή αποστέλλουμε συστημένο ταχυδρομικά κρατώντας τον αριθμό αποστολής.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι στη διαδικασία ποινικών κυρώσεων και οποιασδήποτε κατάσχεσης μπορεί να προχωρήσει η Εφορία όταν το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών ξεπερνάει τα 10 χιλ. ευρώ. Όμως πρακτικά μέχρι σήμερα δεν έχει προχώρηση μια τέτοια διαδικασία.

Σκοπός ως κίνημα πρέπει να καταγραφή η μη δυνατότητα πληρωμής ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και να μην αποδώσει αυτό το φορολογικό χαράτσι. Η κυβέρνηση επιδιώκει με αυτή το φορολογική επιδρομή μαζί και με το φόρο επί των ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ να κλείσει την τρύπα του προϋπολογισμού που σημειωτέον θα ολοκληρωθεί 31.1.2012

Άρα εμείς δεν πληρώνουμε οπωσδήποτε μέχρι τότε. Το κόστος μιας τέτοιας άρνησης πληρωμής θα σημαίνει μόνο ένα πρόστιμο μηνιαίο 1%, αντίθετα για την κυβέρνηση και την τρόικα θα είναι κόλαφος.
Παράδειγμα ένα εκκαθαριστικό 450 ευρώ θα έχουμε επιβάρυνση αν το πληρώσουμε εξ ολοκλήρου μέχρι 31.1.2012 16,50ευρώ.



<><>
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Ιανουάριος
Πρόστιμο 1%
Πρόστιμο 1%
Πρόστιμο 1%
Πρόστιμο 1%
Σύνολο
Δόση Σεπτεμβρίου
300,00
0,00
3,00
3,00
3,00
3,00
312,00
Δόση Οκτωβρίου
150,00
0,00
0,00
1,50
1,50
1,50
154,50
Γενικό σύνολο
 450,00
466,50



Στην κατηγορία των φορολογούμενων έχουμε τα φυσικά πρόσωπα(μισθωτοί , συνταξιούχοι) και τους ελεύθερους επαγγελματίες(κυρίως με ατομικές επιχειρήσεις).
Είναι γεγονός ότι διαφέρει η δυνατότητα να μην πληρωθεί το εκκαθαριστικό από φορολογούμενο σε φορολογούμενο. Για παράδειγμα όσοι έχουν επαγγελματική δραστηριότητα και χρειάζονται συναλλαγή (Θεώρηση) με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων θα είναι υποχρεωμένοι ενδεχομένως να το καταβάλουν για να θεωρήσουν τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ . Στη κατηγορία αυτή η αντίσταση για μακρό χρονικό διάστημα θα είναι μάλλον δύσκολη, παρόλα αυτά χρειάζεται να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και τις δυνατότητες που έχουμε. Να ζητούμε να γίνει η οποία συναλλαγή με την εφορία επικαλούμενοι τη Δήλωση αντισυνταγματικότητας που έχουμε καταθέσει και προβάλλοντας την αδυναμία πληρωμής και το ενδεχόμενο κλείσιμο της επιχείρησης. Καλό είναι να απευθυνόμαστε στον έφορο και να του ζητάμε την δική του συνδρομή στην επίλυση του θέματος (στον έφορο παρέχετε η δυνατότητα να εγκρίνει μια εργασία και να δώσει εντολή να προχωρήσει για βάσιμους λόγους). Τέλος μπορούμε να ζητήσουμε τη συνδρομή του λογιστή, των συνδικαλιστικών οργάνων καθώς και των επιμελητηρίων.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ………………………………………………………………………………………………. (1)
 
Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν 3986/2011 (αρ. δήλωσης ………………..) (2) που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση ...................................... (3) ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών, από εμένα.
              
ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν  μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων-αγορών ) κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.
              
ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος.
              
ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο μεταβίβασης ακίνητων κλπ.
              
ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης και αδυνατώ να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες  ,το όποιο νέο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται  στην Συνταγματικά  κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).
                        ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ            

 Σας ενημερώνω ότι επειδή,  όπως προανέφερα οι διατάξεις του Ν 3986/2011 είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, αρνούμαι να πληρώσω το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος και δεν συναινώ σε οποιοδήποτε διοικητικό μέτρο που σχετίζεται με το προαναφερόμενο εκκαθαριστικό και σε συμψηφισμό με απαιτήσεις που έχω από το Δημόσιο.  Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε αναγκαία  ενέργεια (εξώδικη ή δικαστική) κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαφυλάξω  και προασπίσω τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου.
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΑΦΜ
ΚΙΝΗΤΟ                                                    ΣΤΑΘΕΡΟ
email
Ημερομηνία                                                        Τόπος 
Υπογραφή                                                                         




ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Συμπληρώνουμε τη ΔΟΥ που αναγράφει το εκκαθαριστικό ( πάνω δεξιά).
2. Ο αριθμός δήλωσης είναι δεξιά του ΑΦΜ και αριστερά του επωνύμου.
3. Το ποσό της οφειλής του εκκαθαριστικού.
4. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στο τέλος του κειμένου με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
5. Το παραδίδουμε στην αρμόδια ΔΟΥ στην γραμματεία, όπου ζητάμε αριθμό πρωτοκόλλου, τον οποίο κρατάμε με αντίγραφο της δήλωσης.
6. Αν αρνηθούν την παραλαβή, το ταχυδρομούμε με συστημένη επιστολή (από τα ΕΛΤΑ φυσικά) και κρατάμε το αποδεικτικό της κατάθεσης, με αντίγραφο της δήλωσης.






ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

'Αρθρο 2: Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

'Αρθρο 4: Ισότητα των Ελλήνων

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
'Αρθρο 20: Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης
1. Kαθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ' αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, όπως νόμος ορίζει.
2. Tο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.
'Αρθρο 25: Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων
1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
Μπορείτε να βρείτε το κείμενο- δήλωση σε ηλεκτρονική μορφή στο www.eforiakoi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου