Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η προηγούμενη βδομάδα διέλυσε και τις τελευταίες ελπίδες ότι "είμαστε υπερβολικοί" κι ότι "δεν μπορούν τα πράγματα να γίνουν χειρότερα" :

  1. Ας μην αναφέρουμε καθόλου τα νέα χαράτσια και τις νέες περικοπές που μας αφορούν ως πολίτες και μισθωτούς...
  2. Οι "νέες" μονάδες έχουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας (και στο προσωπικό, και στους χώρους) - τα οποία , κατά πάσα πιθανότητα, θα ενταθούν όταν αποκτήσουν και ασθενείς. Όσο για κάποιες από τις  "παλιές", λειτουργούν πλέον, λόγω της "αποψίλωσης" στελεχών, στα όρια. (Το νου σας τώρα που ξεκινούν οι ιώσεις - γιατί αν αρρωστήσει κάποιος, την πατήσαμε!)
  3. Το Υπουργείο Οικονομικών ήταν σαφές: Δεν θα υπάρξει αναστολή των περικοπών - το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να περικόψει 300 εκατομμύρια Ευρώ. Το από πού θα τα περικόψει (δηλ. σε ποιούς φορείς θα βάλει λουκέτο), θα το αποφασίσει ο υπουργός μας.  
  4. Και ο υπουργός μας ήταν σαφής, όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία: Την Παρασκευή έστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο στις ΔΥΠΕ και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου (η οποία τελούσε υπό κατάληψη), διαβεβαιώνοντας πως δεν θα ισχύσει ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ η εφεδρεία (μάλλον θα πρέπει να μεταφέρουμε στους συναδέλφους την εμπειρία μας για την αξιοπιστία των δηλώσεων του υπουργού...).Άφησε, δε, "κύκλους" του υπουργείου να εξηγούν πως η εργασιακή εφεδρεία θα ισχύσει ΜΟΝΟΝ για τους εποπτευόμενους φορείς (δηλ για μας)
Το ίδιο σαφείς πρέπει να είμαστε κι εμείς. 
Υπάρχουν πολλές απαντήσεις στην κρίση που βιώνουμε τώρα - αλλά δεν μας βγάζουν από το αδιέξοδο. Το να συνεχίσει κανείς "να κάνει τη δουλειά του" και να ελπίζει πως αυτά "δεν τον αφορούν"- είναι ψευδές. Τον αφορούν άμεσα. Όσο καλά και να κάνουμε τη δουλειά μας (πράγμα, ούτως ή άλλως,εξαιρετικά δύσκολο στις παρούσες συνθήκες), αν ο ΟΚΑΝΑ κλείσει, εμείς θα μείνουμε χωρίς δουλειά (και οι "καλοί" και οι "κακοί", και οι "υπάκουοι" και οι "λιγότερο υπάκουοι", οι ξανθοί και οι μελαχρινοί κοκ) - και οι ασθενείς χωρίς θεραπεία. Όσο για την ελπίδα ότι θα διαλυθεί γύρω μας το σύμπαν και ο ΟΚΑΝΑ θα εξαιρεθεί...
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η αποφασιστικότητα και ο συντονισμός με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν είναι "η μόνη" λύση. Είναι "η καλύτερη", η μόνη αποτελεσματική.

2 σχόλια:

  1. όχι ρε σεις! υπάρχει και η καβάντζα! (με τη σειρά, αδέρφια, δε φτάνουνε για όλους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σήμερα Κυριακή έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα χαράτσια, είχε αρκετό κόσμο, η αστυνομία ήταν προκλητική αλλά ο κόσμος παρέμεινε και συζήτησε τις δράσεις ενάντια στα χαράτσια.
    Εμείς θα κάνουμε κάτι? άλλα σωματεία μαζεύουν συλλογικά τά ειδοποιητήρια και δεν πληρώνουν. μήπως να συντονισθούμε και σε αυτό με άλλους? αν χιλιάδες δεν πληρώσουν τότε υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε. Όλοι μαζί κάτι μπορούμε να καταφέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή