Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Χθες στάλθηκε το πρώτο ειδοποιητήριο με τις μαζικές μετακινήσεις προσωπικού από τις μονάδες της Αθήνας στις νέες δομές που πρόκειται να λειτουργήσουν στα νοσοκομεία. Όλοι οι εργαζόμενοι των μονάδων της Αθήνας, τόσο αυτοί που είδαν τα ονόματα τους στους καταλόγους όσο και οι υπόλοιποι, παραμένουν ανήσυχοι για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, τόσο στους ίδιους όσο και στα μέλη των προγραμμάτων.


Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η σπουδή της Διοίκησης να ανοίξουν οι νέες μονάδες δεν έχει να κάνει παρά με την πρεμούρα να τηρηθούν οι υποσχέσεις του υπουργού, που όλα τα ξέρει και όλα τα καταφέρνει. Για να μπορέσει ο υπουργός να κλείσει την μονάδα την 1η Οκτωβρίου -και να χαρεί και ο δήμαρχος Πειραιά - η μονάδα του Πειραιά θα "περιπλανηθεί" για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα: θα πάει προσωρινά στο νοσοκομείο της Νίκαιας και σε δεύτερο χρόνο στο Δρομοκαϊτειο.
Για τον ίδιο λόγο οι πρώτες δομές που "άνοιξαν" στις 16 Σεπτεμβρίου άνοιξαν μόνο στα χαρτιά: δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες με αποτέλεσμα όσα άτομα κλήθηκαν από τη λίστα ακόμη να περιμένουν να αρχίσουν την σταθεροποίηση.
Το δεύτερο σίγουρο, όπως τουλάχιστον μας λένε οι συνάδελφοι που ήδη έχουν μετακινηθεί, είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι νέες δομές στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια (πχ ανεπαρκείς χώροι, ελλιπής αερισμός, τεχνητός φωτισμός κλπ).
Υπάρχουν περιπτώσεις που οι χώροι ήταν πριν αποθήκες, βρίσκονται δίπλα στα λύματα ή τα σκουπίδια για να επιβεβαιώσουν ότι όντως οι εξαρτημένοι στέλνονται για άλλη μια φορά από την Πολιτεία στον "φυσικό τους χώρο" .


Αλλά για τα θέματα αυτά θα επανέλθουμε με πιο ακριβή και εμπεριστατωμένα στοιχεία. Πρός το παρόν καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν ήδη πάει ή πρόκειται να πάνε στις νέες δομές να μοιραστούν μαζί μας τις πληροφορίες τους ώστε όλοι να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Επίσης καλούμε τους υπεύθυνους αυτών των δομών να μην υποκύψουν σε πιέσεις και να μην δεχτούν να αρχίσουν την χορήγηση χωρίς τις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφάλειας των ασθενών (πχ δυνατότητα ουροληψιών κλπ)
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου