Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ - PART 2 -TO BE CONTINUED

Εν όψει της γενικής μας συνέλευσης, συνοψίζουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα (ή πολύ πιθανά):
Α. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
  1. Νέα μείωση αποδοχών - έκτακτη εισφορά (δεδομένο)
  2. Περικοπή προϋπολογισμού κατά 50% (δεδομένο) - απορρόφηση κονδυλίων από άλλους κωδικούς (πιθανό)
  3. Συγχώνευση (πιθανό)
  4. Καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για 7500-10000 υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα , σύμφωνα με τα σημερινές εφημερίδες (πολύ πιθανό, γενικά -ποιος ξέρει, ειδικά;)
  5. Απουσία Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης (αυτό είναι "παλιό" δεδομένο)
Β. ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Ι. Ο σχεδιασμός Υπουργείου – Διοίκησης όπως διαφαίνεται σήμερα (από τις συναντήσεις Προέδρου – Τιμοσίδη με το προσωπικό την Τρίτη και Προέδρου με τους υπευθύνους την Παρασκευή):
  • Δημιουργία 30 μονάδων στην Αττική και 11 στη Θεσσαλονίκη ως τις αρχές Νοεμβρίου  (4 στη Θεσ/νίκη την 1η .09, 1ή 2 στη Θεσ/νίκη – 11 στην 1η ΥΠΕ (Αθήνα) και 5 στη 2η ΥΠΕ (Πειραιάς) στις 16.09, οι υπόλοιπες σταδιακά ως την 1η Νοεμβρίου.) Ως το τέλος του χρόνου μονάδες και στην περιφέρεια, μία  - σε κάθε νοσοκομείο; σε κάθε περιφέρεια;
  • Θα λειτουργήσουν και 4 ή 5 μονάδες μεθαδόνης (η μία, μάλλον, θα είναι στο χώρο του ΣΑΒ στο ΙΚΑ Περάματος)
  • Απορρόφηση της λίστας πανελλαδικά ως το τέλος του χρόνου (εκτιμάται ότι, ως τα τέλη Ιουλίου, υπάρχουν ενεργοί και αναμένοντες εισαγωγή περίπου 1500 εξαρτημένοι)
  • Μεταφορά ΟΛΩΝ των μονάδων στα νοσοκομεία – οπότε και ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ του προσωπικού εκεί.
  • Προδιαγραφές λειτουργίας νέων δομών :  Ασθενείς νέοι και παλιοί (ανάλογα με τη διεύθυνση διαμονής) – η προεισαγωγή και η αρχική αξιολόγηση ίσως να γίνεται σε άλλη δομή (θα χρησιμοποιηθούν τα κτίρια στο κέντρο) – η κάθε δομή θα εξυπηρετεί 100-120 ασθενείς – ένας ψυχίατρος, ένας ή «μισός» παθολόγος (δηλ. 1 ανά 2 δομές), εργαστηριακά και παθολογική κάλυψη από το νοσοκομείο, ένας ψυχολόγος, ένας κοινωνικός λειτουργός, 2 ή 3 νοσηλευτές, γραμματέας, φύλαξη, καθαριότητα.
  • Τα νοσοκομεία έχουν δώσει 25 νοσηλευτές, 13 κοινωνικούς λειτουργούς, 13 ψυχολόγους. Από ψυχιάτρους, λίγοι…«Εάν δε φτάσουν, θα προσλάβουμε με δελτία» (με τι λεφτά;)
  • Η στελέχωση θα παραμείνει μικτή (δηλ διάφορες εργασιακές σχέσεις)
Μόνον εμείς μπορούμε να ανακόψουμε αυτή την πορεία ! 

Να απαιτήσουμε να κρατηθούν κάποιες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας στα προγράμματα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις θεραπείας αντί να μετακινηθούν οι μονάδες για να μην κινδυνεύσουν οι ψήφοι του υπουργού στον Πειραιά και στη Β' Αθήνας.
Nα απαιτήσουμε την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τις περικοπές.
Να διασώσουμε την αξιοπρέπειά μας, τη δουλειά μας και τη δουλειά του συναδέλφου μας. 

Μόνον η αποφασιστική ανυποχώρητη και μαζική δράση, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και πολίτες, μπορεί να φέρει τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου