Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 27.04.13



  • Εχθές έγινε στη Βουλή συζήτηση πάνω στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου για το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Παρά την κούραση, και την αναστολή της κατάληψης, συγκεντρωθήκαμε περίπου 80 άτομα έξω από τη Βουλή με το πανό μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα ΜΑΤ ήρθαν «να μας προσέχουν» και η συγκέντρωση είχε σχετικά καλή κάλυψη από τον τύπο (κυρίως ραδιόφωνο και internet).
Επί της ουσίας τώρα (αν υπήρξε τέτοια): Η κα. Σκοπούλη απάντησε ότι δεν είναι αρμόδια η ίδια να παρεμβαίνει στις υπηρεσίες του κράτους και να κρίνει το πόρισμα των ελεγκτών. Είπε ότι σαφώς είναι προβληματικό να ζητούνται χρήματα πίσω από εργαζόμενους και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς και ότι η ίδια πιστεύει πως τελικά θα βρεθεί κάποια λύση και με τη συνδρομή των εργαζομένων (;). Παραδέχτηκε ότι πολλά από αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα είναι άδικα (παρόλο που δεν είναι αρμόδια να κρίνει) αλλά «έχει υποψίες ότι κάποια είναι σωστά». Ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν συμφωνεί με την νομοθετική ρύθμιση του θέματος, γιατί με νομοθετικές ρυθμίσεις έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να ξεπλένουμε όλες τις ατασθαλίες – «όχι πως αυτό ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση - αλλά γενικά». Στην τοποθέτηση της κυρίας Κατριβάνου σχετικά με την γενικότερη κατάσταση του ΟΚΑΝΑ και τις ελλείψεις που παρατηρούνται, την αναστολή της κινητής μονάδας κ.α. η κυρία Σκοπούλη απάντησε για το θέμα των υπερωριών και εφημεριών (!). Είπε πως έχει στο γραφείο της εδώ και μήνες υπερωρίες και εφημερίες εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ τις οποίες δεν υπογράφει, γιατί ο ΟΚΑΝΑ ασχολείται με ένα χρόνιο νόσημα και η ίδια δεν καταλαβαίνει πως για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου νοσήματος χρειάζεται να εφημερεύει το 100% των γιατρών, το 50% των νοσηλευτών και μόλις το 20% των θεραπευτών (!). Υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός σε αυτό το θέμα.

  • Η σημερινή «Ελευθεροτυπία» επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ξέραμε: μέσα στους 252 Οργανισμούς που θα συγχωνευτούν ή/και καταργηθούν, και απ’ όπου θα γίνουν οι 15000 απολύσεις, συμπεριλαμβάνονται τόσο ο ΟΚΑΝΑ όσο και τα ΚΕΘΕΑ και ΚΕΕΛΠΝΟ. (http://www.enet.gr/?i=news.el.8emata&id=360699 )
  • Κατά τα λοιπά, υπάρχει τεράστιο θέμα με τη μεθαδόνη, η οποία επαρκεί μέχρι το Πάσχα ενώ είναι, πλέον,  βέβαιο ότι μέχρι τότε δεν θα  παραλάβουμε νέες ποσότητες. Υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υγείας, το οποίο καθυστέρησε τραγικά να ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και την παραγγελία, τελικά, του υποκαταστάτου – θύματα, ως συνήθως, οι εργαζόμενοι και οι θεραπευόμενοι… Κάποιες μονάδες μεθαδόνης έχουν ήδη ξεκινήσει μειώσεις στις δοσολογίες των ασθενών.
  • Επίσης, την Τρίτη εκδικάζεται η άμεση διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε καταθέσει. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πού και πότε αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι την Τρίτη να δώσουμε δυναμικό παρόν!

33 σχόλια:

  1. Από τη συναυλία στην ΟΜΟΝΟΙΑ ένα τραγούδι από την Ηρώ για τον ΟΚΑΝΑ στο YOU TUBE

    http://www.youtube.com/watch?v=Axi_Mm4jMMk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με μια συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή οι γυναίκες της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή της γης τους από την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και την εξόρυξη χρυσού ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ. Στην επόμενη συνέλευση μπορούμε και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτές τις γυναίκες που αν μη τι άλλο φαίνεται να έχουν καθαρό μυαλό. Διαβάστε:

    «Είμαστε οι προγιαγιάδες που ζήσανε την κατοχή κι αποφασίσαμε ποτέ ξανά φασισμός. Είμαστε οι γιαγιάδες που ζήσανε τον εμφύλιο κι είπαμε ποτέ ξανά πόλεμος. Είμαστε οι μάνες που είδαμε τα παιδιά μας μετανάστες κι είπαμε ποτέ πια ρατσισμός. Είμαστε οι κόρες που ζήσαμε τη χούντα κι είπαμε ποτέ ξανά απολυταρχικό καθεστώς. Είμαστε οι εγγονές που δεν ζήσανε ούτε κατοχή, ούτε εμφύλιο, ούτε μετανάστευση, ούτε χούντα και τώρα τα ζούμε όλα μαζί. Είμαστε οι δισέγγονες που ονειρεύονται, ελπίζουν και απαιτούν ένα καλύτερο αύριο.

    Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέραμε πόσο τσούζουν τα χημικά, τι είναι το μαλόξ, τι σημαίνει ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ. Μέχρι πριν λίγο καιρό πιστεύαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες.

    Πιστεύαμε ότι το κράτος και οι λειτουργοί του βρίσκονται εκεί για να προάγουν τα συμφέροντα των πολιτών και να διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους.

    Μας έριξαν χημικά, μας κυνήγησαν, μας χτύπησαν, μας συνέλαβαν, μας ανέκριναν, μπούκαραν στα σπίτια μας και στα σχολεία μας. Μας κατηγόρησαν ότι δεν σεβόμαστε τους νόμους. Μας χαρακτήρισαν αμόρφωτες, απληροφόρητες, ανυπάκουες, ψεύτρες – μέχρι και τρομοκράτισσες!
    Όλα αυτά τα αντέξαμε. Άλλωστε εμείς φέραμε τα παιδιά μας στον κόσμο με ανείπωτο πόνο και τα μεγαλώνουμε με απίστευτο κόπο. Δεν μας πτοούν οι τρομοκρατικές τους πρακτικές.
    Τώρα όμως χτυπάνε τους εγγονούς, τους γιους, τους πατεράδες, τους αδερφούς μας. Τους αρπάζουνε μες στη νύχτα μπροστά στα τρομαγμένα μάτια των παιδιών μας. Τους κλειδώνουν στις φυλακές σαν κοινούς εγκληματίες με κατασκευασμένες κατηγορίες.

    Λένε ότι υπερασπίζονται τη νομιμότητα!

    Καταπατώντας νόμους και δικαιώματα;
    Λένε ότι προωθούν με κάθε κόστος τις επενδύσεις προς όφελος του λαού!

    Ασκώντας βία και τρομοκρατία στον λαό;
    Λένε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές!

    Προκαταβάλλοντάς τες και αγνοώντας τες όταν δεν συμφωνούν;
    Λένε ότι υπερασπίζονται τη δημοκρατία!

    Προσβάλλοντας το τεκμήριο της αθωότητας που είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της;
    Καλούμε τις γυναίκες όλης της Ελλάδας, όλου του κόσμου, να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας. Σ΄ έναν αγώνα αξιοπρέπειας. Σ΄ έναν αγώνα για την προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας, του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σ΄ έναν αγώνα όπου οι ζωές των παιδιών μας να είναι πάνω απ’ τα κέρδη των εταιρειών. Κάνουμε έκκληση σε όλες σας! Ζητάμε τη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη σας, με όποιο τρόπο μπορείτε!
    Καταγγέλλουμε την κατασκευή ενόχων και την ποινικοποίηση κοινωνικών αγώνων. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, την κρατική καταστολή και τις δικονομικές αυθαιρεσίες. Καταγγέλλουμε τις τηλεοπτικές δίκες και καταδίκες.

    Απαιτούμε την αποφυλάκιση των πατεράδων, γιων και αδερφών μας. Απαιτούμε άμεση, δίκαιη, αμερόληπτη και διαφανή απόδοση δικαιοσύνης.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρούνε απέναντί τους. Εμάς, τις προγιαγιάδες, τις γιαγιάδες, τις μάνες, τις κόρες, τις εγγονές και τις δισέγγονες. Όλες μας!
    Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αριστερή Συσπείρωση τι λέει για το θέμα της μεθαδόνης; Η σωστή τακτική και πρακτική είναι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι των Μονάδων σε μειώσεις δοσολογίας;
    Δώστε μια απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μόνη "σωστή" τακτική είναι να κινήσει το Υπουργείο (και η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ) γη και ουρανό ώστε να εισαχθεί η μεθαδόνη μέχρι τις 10 Μαΐου - καμία άλλη. Οι εργαζόμενοι, ούτως ή άλλως, δεν μπορούν να το "σώσουν": είτε θα μειωθούν οι δοσολογίες (οπότε τα αποθέματα θα κρατήσουν λίγο παραπάνω), είτε δεν θα μειωθούν, οπότε η μεθαδόνη θα τελειώσει στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

      Διαγραφή
    2. Φανταζομαι πως η απαντηση ειναι οχι δεν ειναι σωστο.
      Ελπιζω να καταλαβαινετε γιατι σε προηγουμενα σχολια ειχα πει οτι αισθανομε οτι ειμαι το μπαλακι σαν θεραπευομενος.
      Ελατε λοιπον στην θεση μου,ενος ανθρωπου που ψαχνει μια λογικη εξηγηση στα ερωτηματα του.
      Παντως θεωρω αντιεπηστημονικο την μειωση της δοσολογιας.
      Πως φτασαμε εδω?και τι καναμε η δεν καναμε?

      Διαγραφή
    3. Οι εργαζόμενοι φυσικά και δεν μπορούμε να σώσουμε το θέμα.
      Είναι κατά τα άλλα ν ό μ ι μ ο να πάρουμε οι εργαζόμενοι τέτοιες αποφάσεις περί μειώσεων; Κι αν είναι εν τέλει παράνομο, ποιος θα προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις νομικές συνέπειες; (Και ποιος θα προστατεύσει και τους χορηγούμενους από τις συνέπειες μιας μείωσης που δεν δικαιολογείται ιατρικά;)
      Η απάντησή σας επομένως είναι να φωτίσει ο Θεός το Υπουργείο και την Διοίκηση να πράξουν το σωστό ή προτείνετε να κάνει κάτι ο Σύλλογος για την προστασία των εργαζομένων, των θεραπευομένων και του έργου του ΟΚΑΝΑ; Κι αν ναι, ΤΙ ;;;;

      Διαγραφή
    4. Γιατί θεωρείς ότι η θέση της Αριστερής Συσπείρωσης είναι να φωτίσει ο Θεός το Υπουργείο και όχι να φωτίσει ο Θεός τους υπεύθυνους να αναλάβουν τον ρόλο που όφειλαν να έχουν αναλάβει και να μην κάνουν καμία μείωση εάν δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι. Τότε - αφού φωτιστούν οι υπεύθυνοι - μάλλον θα φωτιστεί και το υπουργείο και θα εισάγει μεθαδόνη ή θα την βρει στη μαύρη αγορά ή δεν ξέρω που.
      Οι υπεύθυνοι φοβούνται μεν τις νομικές συνέπειες και ζητάνε "διοικητική κάλυψη" (άκουσον, άκουσον!) για να κάνουν μειώσεις δοσολογιών. Αρνούνται να έλθουν σε αντιπαράθεση με το υπουργείο, για να μην χαλάσουν τις σχέσεις που νομίζουν πως έχουν με τη Διοίκηση (?). Έτσι οι θεραπευόμενοι, ομού μετά των υπολοίπων εργαζομένων, παραμένουν δέσμιοι της δειλίας μιας χούφτας γιατρών.
      Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία τι λέει η Αριστερή Συσπείρωση αλλά (όπως πάντα)τι(θα) κάνουμε όλοι.

      Διαγραφή
    5. Καλά, ότι οι υπεύθυνοι που λέτε είναι δειλοί ή δεν θέλουν να ρθουν σε αντιπαράθεση με το Υπουργείο δεν είναι δύσκολο να το σκεφτεί κανείς (καλό θα ταν να το διαψεύσουν αν δεν είναι έτσι). Το θέμα είναι ότι στις ίδιες σκέψεις οδηγείται κανείς και για τις παρατάξεις και τον Σύλλογο, τους συνδικαλιστές δηλαδή, αφού κι αυτοί αποφεύγουν να κάνουν αυτή την αντιπαράθεση (ας το διαψεύσουν κι αυτοί). Για τους θεραπευόμενους λοιπόν δεν ξέρω αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν δέσμιοι της δειλίας πολλών.... (κι αυτό δεν χρειάζεται διάψευση, δεν θα πείσει.)

      Διαγραφή
    6. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν...Θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνη την απάντηση της αριστερής συσπείρωσης.
      Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι αγνόησαν ημερομηνίες-προθεσμίες και προειδοποιήσεις και νόμισαν ότι στην Αγγλία οι Υπηρεσίες και η εταιρεία που προμηθεύει την πρώτη ύλη ή και αυτή που προμηθεύει το έτοιμο διάλυμα, λειτουργούν όπως στην Ελλάδα. Δηλαδή θα σηκώσουν το τηλέφωνο ( θα κινήσουν γη και ουρανό όπως λέει και ο/η συνάδελφος) και την άλλη μέρα θα έχουμε τη Μεθαδόνη στις Μονάδες.
      Η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι ότι πιθανότατα δε θα έχουμε νέα παραλαβή του φαρμάκου πριν τις 15 Μαϊου.
      Η ευθύνη λοιπόν για το αν θα επιλεγεί μείωση των χορηγούμενων δοσολογιών, ώστε να φτάσουμε έως τις 15/5 ή εξάντληση των αποθεμάτων και από τη μια μέρα στην άλλη να μείνουν οι θεραπευόμενοι χωρίς υποκατάστατο, σαφώς είναι ιατρική. Επίσης η ευθύνη για το ότι φτάσαμε σ'αυτό το χάλι είναι σαφώς της διοίκησης και του Υπουργείου και θα πρέπει να λογοδοτήσουν τόσο στους θεραπευόμενους όσο και στους εργαζόμενους των μονάδων μεθαδόνης.

      Διαγραφή
    7. Γιατί αγαπητέ συνάδελφε/ισσα η απάντηση της ΑΡιστερής Συσπείρωσης είναι ανεύθυνη και μάλιστα εξαιρετικά αναεύθυνη; Την ξαναδημοσιεύουμε για να μην υπάρχουν δυσκολίες στην κατανόηση:
      Η μόνη "σωστή" τακτική είναι να κινήσει το Υπουργείο (και η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ) γη και ουρανό ώστε να εισαχθεί η μεθαδόνη μέχρι τις 10 Μαΐου - καμία άλλη. Οι εργαζόμενοι, ούτως ή άλλως, δεν μπορούν να το "σώσουν": είτε θα μειωθούν οι δοσολογίες (οπότε τα αποθέματα θα κρατήσουν λίγο παραπάνω), είτε δεν θα μειωθούν, οπότε η μεθαδόνη θα τελειώσει στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

      Δηλαδή δεν πρέπει το Υπουργείο και η Διοίκηση να κινήσουν γη και ουρανό; Από που προκύπτει η ανευθυνότητα σε αυτό; Επειδή δεν θεωρούμε ¨λύση¨ τη μείωση της δοσολογίας είμαστε ανεύθυνοι;

      Διαγραφή
  4. Ηλίας Γκότσης εργαζόμενος στον ΟΚΑΝΑ28 Απριλίου 2013 στις 11:43 μ.μ.

    Το θέμα της μείωσης της δοσολογίας του υποκατάστατου όταν προκύπτει ως μια διαδικασία που δεν είναι το αποτέλεσμα ενός θεραπευτικού σχεδιασμού αλλά τίθεται λόγω οικονομικών ή γραφειοκρατικών δυσκολιών αγγίζει κατά τη γνώμη μου τον πυρήνα της ύπαρξης του ΟΚΑΝΑ.
    1. Οι ιατροί θα πρέπει δημόσια να δηλώσουν βάσει ποιάς επιστημονικής τεκμηρίωσης προχωρούν σε μείωση της δοσολογίας, όταν ο χορηγούμενος δεν είναι έτοιμος για μια τέτοια πράξη και όταν η υπάρχουσα δοσολογία είχε αποφασιστεί ώστε να μην υπάρχουν υποτροπές στα οπιούχα. Οι γιατροί που έχουν στείλει κατά εποχές επιστολές με κοινές υπογραφές για επιμέρους αιτήματα, έχουν κοινοποιήσει άραγε επιστολές στη διοίκηση και στο Υπουργείο με τις οποίες να κάνουν ξεκάθαρο ότι η μείωση της δοσολογίας είναι πράξη που αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία και ότι δεν προτίθενται να παραβιάσουν τον ιατρικό τους όρκο;
    2. Οι θεραπευτές των χορηγούμενων νοιώθουν άραγε πως το θέμα δεν τους αφορά ; Σε αυτή τη περίπτωση δεν καταργούν οι ίδιοι το ρόλο τους ή εγώ δεν αντιλαμβάνομαι κάτι καλά; Τι νόημα έχει να υπάρχουν θεραπευτές στις μονάδες εάν μένουν αμέτοχοι και θεατές μπροστά σε τέτοια γεγονότα;
    3. Η Διοίκηση, εάν το πρόβλημα προκύπτει λόγω οικονομικής δυσπραγίας πως κρίνει ότι είναι προτιμότερο να πληρωθούμε στο ακέραιο εμείς και να μην μοιραστούν τα χρήματα που υπάρχουν ώστε να εξασφαλιστεί η αγορά του υποκατάστατου; Εάν πάλι οι λόγοι είναι γραφειοκρατικοί δεν έχει ευθύνη όταν σε 10 μέρες υπάρχει ενδεχόμενο να εφαρμοστούν ιατρικές πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χορηγούμενων, όταν μάλιστα λίγο καιρό πριν είχαμε ξανά το ίδιο φαινόμενο;
    4. Ο Σύλλογος εργαζομένων που καλώς έκανε 40 ημέρες αγώνα δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ο ΟΚΑΝΑ απαξιώνεται και αναιρείται ο λόγος που νομιμοποιεί τη λειτουργία μας; Μήπως θα είχε νόημα την Τρίτη να προκαλέσει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο με αίτημα την επίλυση του ζητήματος και εκεί να μετρηθούμε και σαν εργαζόμενοι και ως πολίτες και ως επιστήμονες γιατί εάν μαζευτούμε μονάχα 20 ή 30 θα είμαστε άξιοι της μοίρας που σχεδιάζουν για εμάς τα αφεντικά.
    5. Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε εάν ιατροί, θεραπευτές και νοσηλευτές αρνούνταν να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές, όταν μάλιστα τουλάχιστον οι γιατροί νομιμοποιούνται από την ιατρική δεοντολογία. Αναρωτιέμαι δηλαδή εάν με μια κοινή επιστολή προς το Υπουργείο δήλωναν πως συνεχίσουν να χορηγούν τους ανθρώπους τη δοσολογία που έχει κριθεί θεραπευτικά πως χρειάζονται, θα τολμούσε άραγε κανείς να αναλάβει το κόστος της διακοπής της χορήγησης ή θα έτρεχαν όλοι να βρούν λύση;
    Συγνώμη για το ύφος αλλά θεωρώ πως οι καιροί απαιτούν δημόσιες τοποθετήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΓΕ για την τοποθέτηση. Θα πρόσθετα και κάτι. Ο Σύλλογος, κατόπιν γραπτής ενημέρωσης από τις Μονάδες, να ενημερώσει άμεσα τον Τύπο για το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Σκληρα ερωτηματα,αποριες,επωνυμα απο τον κ.ΗΓ τι θα γινοταν αν?αγαπητε θα σου μεταφερω την απαντηση γιατρου μοναδας προς ασθενη:ουτως η αλλως εχεις μεγαλη δοσολογια και προτιμω να σε κατεβασω,παρα να ερθεις και να βρεις την πορτα κλειστη.Διαμαρτηρηθητε και εσεις εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα!!!!
      Και αν θελεται μπορω να κατανοησω μεχρι ενος σημειου την απαντηση αυτη.
      Μπορω να κατανοησω ακομα,και το εχεις μεγαλη δοσολογια,που πραγματι ειναι ενα θεμα για μενα,οχι ισως του παροντος ομως..
      Δεν κατανοω ομως το εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα,αν και τωρα πραγματι ισως να ειναι αργα.Ομως αφησαμε αφησατε να περασει τοσος καιρος χαμενος.
      Ζητω τωρα και απο εσας να κατανοησεται το υφος των θεραπευομενων στις ανακοινωσεις τους ,και το πως αισθανονται οταν βλεπουν να γινονται αυτα τα "παιχνιδια"πανω στις πλατες τους.
      Το ξαναπα νομιζω και αλλη φορα δεν εχει σημασια αν διαφωνω η συμφωνω μαζι τους τους κατανοω ομως.
      Τρεμω στην ιδεα οτι θα κινδυνεψω να χασω την δουλεια μου εξαιτειας των τεικ χομ που κοβονται η θα κοπουν.

      Διαγραφή
    3. Πάρα πολύ καίριες οι τοποθετήσεις σας αγαπητέ κύριε Γκότση....
      Εμείς συμφωνούμε με τα περισσότερα από όσα λέτε, μόνο που, αμφιβάλλοντας για το ότι θα έτρεχαν όλοι να βρούν λύση, όπως λέτε, αμφιβάλλοντας για το αν θα έρχονταν όλοι πρό των ευθυνών τους και θα κινούσαν γή και ουρανό για να έρθει το φάρμακο, όπως έγραψε κάποιος προηγούμενα, ανησυχούμε πάρα πολύ για το ενδεχόμενο να ξεμείνουν οι μονάδες από μεθαδόνη πριν την άφιξη της νέας παραγγελίας.
      Είναι για μας αδιανόητο να μείνουν οι θεραπευόμενοι για μερικές μέρες χωρίς φάρμακο, και γι αυτό, θεωρούμε πως η απόφαση που πήραν οι διευθυντές των μονάδων, άσχετα με το αν είναι η καλύτερη δυνατή ή όχι,(δεν είμαστε γιατροί και δεν μπορούμε να ξέρουμε), είναι μια προσπάθεια για να προστατευθούν οι θεραπευόμενοι από κάτι τέτοιο....
      Δεν νθα θέλαμε ούτε να φανταστούμε, το ενδεχόμενο να πάμε μια μέρα στις μονάδες και να μην υπάρχει φάρμακο και μάλιστα οι γιατροί να μην έχουν κάνει τίποτα για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο....
      Θεωρούμε λοιπόν, πως η απόφαση αυτή των γιατρών, είναι και γενναία και υπεύθυνη, (άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι, με το αν πιστεύουμε πως είναι σωστή ή λάθος), μια και τουλάχιστον αυτοί, προσπαθούν να κάνουν κάτι για να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας....
      Να σας ενημερώσουμε ακόμα, μια κι αναφέρατε κάτι σχετικό, πως έχουμε καλέσει τους θεραπευόμενους σε συγκέντρωση για αύριο, έξω από τις κεντρικές υπηρεσίες και το υπουργείο υγείας, για να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε να δοθεί λύση...

      Υ.Γ. Επιτέλους, κι ένας άνθρωπος που έχει το θάρρος της γνώμης του και μιλά επώνυμα....

      Διαγραφή
    4. Η απόφαση αυτή των γιατρών κ. Γεροπαράξενε ούτε γενναία ούτε υπεύθυνη είναι. Τρικυμία εν κρανίω είναι, στην προσπάθειά τους να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. Ελπίζω μόνο να μην το κάνουν για το δικό σας "ωσανά", γιατί θα πρεπε να σκεφτούν και πόσο ευκολα θα τους σταυρώσετε αύριο μεθαύριο.
      Ο επιλέγων την ανωνυμία.

      Διαγραφή
    5. Θα μας επιτρέψετε να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά από σας....
      Εντωμεταξύ, το να μιλάει κανείς με τσιτάτα και συνθήματα είναι το πιο εύκολο...

      Διαγραφή
  5. Να τα βλέπετε διαφορετικά, δικαίωμά σας φυσικά. Μόνο που αυτό κάνετε ως επί το πλείστον. Τα βλέπετε κατά πώς σας βολεύει. Κληροδότημα της ζωής στην εξάρτηση αλλά δεν θα πρεπε κάποια στιγμή να μείνει πίσω, να γίνει παρελθόν αυτός ο τρόπος σκέψης; Αλλά δεν πετυχαίνεται μόνο με το ποτηράκι αυτό....
    Είναι πράγματι αξιοσημείωτο ότι χειροκροτείτε τους γιατρούς που αποφάσισαν χωρίς ιατρικούς λόγους μειώσεις σε όλους αντί απλά ΚΑΙ ΜΟΝΟ να διεκδικήσετε από τους αρμοδίους (Υπουργείο, Διοίκηση) να εξασφαλίσουν το φάρμακο, ΟΤΑΝ παγίως κάνετε θέμα για οποιαδήποτε μείωση μπορεί να αποφασίσει ένας γιατρός με ιατρικά κριτήρια (εκεί δεν ισχύει το "δεν είμαστε γιατροί και δεν μπορούμε να ξέρουμε"...).
    Ο επιμένων στην ανωνυμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μόνο που μας αποδεικνύετε με τα προκατειλημένα και κακοπροαίρετα σχόλια αυτού του τύπου, είναι πως από την αρχή είχαμε δίκιο, δυστυχώς......
    Δεν χειροκροτούμε κανέναν κύριε ανώνυμε, και δεν έχουμε κάνει θέμα ποτέ καμιά μείωση για ιατρικούς λόγους, όσο για το ότι τα βλέπουμε όπως μας συμφέρει, εσείς μας το μαθαίνετε τόσα χρόνια,από σας πέρνουμε παραδείγματα.....
    Διαστερβλώστε και παραπληροφορήστε όσο θέλετε, απλά μας αποδεικνύετε για μιά ακόμη φορά πόσο μακρυά μας επιλέγετε να στέκεστε....
    Είναι λυπηρό, μα μας δείχνετε πως εύχεστε να ξεμείνουν οι μονάδες από μεθαδόνη, να μείνουν οι θεραπευόμενοι χωρίς φάρμακο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικοί σας σκοποί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααααχ αχ....Κρίμα.

      Διαγραφή
    2. Τι εύκολη που είναι η ανέξοδη ειρωνεία και απαξίωση.....
      Μας κατηγορήσατε σαφώς για "πρεζάκικες" συμπεριφορές, μόνο που εμείς, οι "πρεζάκηδες" έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, δεν κρυβόμαστε πίσω απ' την ανωνυμία, κι αναρωτιόμαστε, ποιός είναι πιο "πρεζάκιας" τελικά;;;
      Περίμενα να σας απαντήσουν κι εργαζόμενοι που νοιάζοντα, και δεν θέλουν να σας βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, μα φαίνεται πως αυτοί δουλεύουν τέτοια ώρα....

      Διαγραφή
    3. Τι σας μάθαμε τόσα χρόνια κ. Γεροντοπαράξε και παίρνετε παράδειγμα? Έτσι πιστεύεις ότι χτίζεις γέφυρες?
      Ποιος επιλέγει τελικά να στέκεται μακριά?
      Και εν τέλει τι πιστεύετε ότι είναι η θεραπεία και τι ακριβώς περιμένετε από τους θεραπευτές?
      Τα κακοπροπαίρετα σχόλια είναι όλα δικά σας. Προκαλείται συνεχώς. Αρνείστε να συνεργαστείτε έστω και στο ελάχιστο, έστω για αυτούς τους λίγους καλούς θεραπευτές που λέτε ότι υπάρχουν. Σα να τρέφεστε από όλη τη χολή που βγάζετε. Κρίμα.
      Επίσης απορώ πως βγάζετε το συμπέρασμα ότι ευχόμαστε να μείνουν οι μονάδες χωρίς μεθαδόνη για να εξυπηρετηθούν οι δικοί μας σκοποί. Πιστεύετε ότι πραγματικά αν θέλαμε κάτι τέτοιο δε θα το είχαμε καταφέρει με κάποιο τρόπο? Τόσο κατάπτυστοιι που πιστεύετε ότι είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, δεν μπορεί, θα είχαμε βρει κάποιο τρόπο. Και επιπλέον τόσο πολύ που σας μισούμε, τόσο πολύ που δεν μας αρέσει η δουλειά μας, εσείς, δε θα είχαμε βρει έναν τρόπο, αλλά πολλούς.
      Και να προσθέσω. Ευτυχώς υπάρχουν και θεραπευόμενοι που εκτιμούν τη δουλειά μας, που έχουν ωφεληθεί, που μας εκτιμούν. Αλλά μάλλον αυτοί δεν κάθονται να σχολιάζουν τόσο κακοπροαίρετα, προσπαθούν μαζί μας να βρουν λύσεις. Ούτε έχουν κολλήσει με το γεγονός ότι ο σύλλογος εργααζομένων δεν τους δέχεται. Ξέρουν ότι ο ρόλος τους συλλόγου είναι κυρίως για να διεκδικήσει εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα στην εποχή αυτή, που χάνεται το σύμπαν.
      Μιλήστε με το θεραπευτή σας και μπορεί να βρείτε κάποια λύση. Πραγματικά

      Διαγραφή
  7. Τοσες μερες παρακολουθω τις αναρτησεις σου γεροπαραξενε ολο μιλασ για πρεζακιδεσ αλλα εγω δεν ειδα κανεναν συναδερφο να αναφερεται ετσι σε ΚΑΝΕΝΑΝ ασθενη !!!!!!!!!! μαλλον εσυ που εισε καλα βλεπεις τουσ υπολοιπους σαν ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΥΣ !!!!!!! οσο για την ανωνυμια που επικαλεισαι συνεχεια δεν εχεις το ονομα σου αγαπητε αλλα ενα παρατσουκλι !!!!!!!!! ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΤΣΗΣ .
    ΥΣ.Μεγαλη Εβδομαδα εχουμε , με την αδεια σου εξασκω το νομιμο δικαιωμα της αδειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρακολουθούσατε τις αναρτήσεις μου, όπως λέτε, θα ξέρατε και το όνομά μου, το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά απλά προσπαθείτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις....
      Δεν χρειάζεται να αναφέρετε την λέξη, νοιώθουμε πολύ καλά αν μας αντιμετωπίζετε ή όχι σαν πρεζάκηδες, και ποιός μας βλέπει σαν παρακατιανούς, μια και το αναφέρετε για να με απαξιώσετε, μόνο που το χάνετε λίγο, γιατί εγώ δεν είμαι καλά, όπως λέτε, είμαι ένας μέσος θεραπευόμενος, με καλές και κακές στιγμές...
      Κατά τ' άλλα, να με συγωρήτε, μα δεν το σκεύτηκα πως μπορεί να έχετε άδεια, έκανα λάθος...

      Διαγραφή
    2. Τι λέτε εσείς προσωπικά και ο Σύλλογός σας για την πιθανότητα συγχώνευσης του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΘΕΑ; Θα το δεχτείτε εφόσον το προωθήσει το Υπουργείο και η Διοίκηση;Και αν τελικά γίνει, πως φαντάζεστε ότι θα λειτουργεί σε σχέση με τους θεραπευόμενους;

      Διαγραφή
    3. εκει να δεις γλεντια !!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Εχω 12 χρονια στη συντηρηση και δεν θελω να πιστεψω πως υπαρχει
    εστω και ενας εργαζομενος που να θεωρει πως γουσταρω το φαρμακο
    ειτε πως καθομαι για να βγαζω χαρτζηλικι πουλωντας το.Αλλωστε για μια δεκαετια ημουν υποχρεωμενος να ερχομαι καθημερινα και
    καποτε επρεπε να παρουσιαζομαι σε συγκεκριμενο μισαωρο.Ομως με αυτο το ρημαδι ποτηρακι επεζησα μετα απο τουλαχιστον 10 overdose χωρις να κλεβω,να πουλαω,να τρυπιεμαι.
    Επιβιωσα περισοτερο απο οσο πιστευα,μην το υποτιματε και με σχετικη αξιοπρεπεια,μακαρι να μηδενιζα ομως συμβιβαστηκα με τον αδυναμο χαρακτηρα μου,το κουρασμενο και σημαδεμενο και αρρωστημενο σωμα μου οπως και την κριτικη και τα σχολια του καθενος,κι αν δεν αυτοκτονησα ειναι γιατι προλαβε να με καλεσει ο ΟΚΑΝΑ.Δυο χρονια τωρα αρχισα να περνω εφταημερα αλλα
    δεν εφησυχαζομαι ξερω οτι μπορω να υποτροπιασω αλλα εχω στηριγμα την μεθαδονη για να μην κολησω.Ηδη ειναι δευτερη φορα
    που μου μειωνουν απο 10 mg,ομως οσο με φοβιζει η πιθανοτητα να μην μου φτανει ξερω οτι ειναι σκατα το κρατος με καθησυχαζει οτι δεν ειναι κυρωσεις απο τρελογιατρο γιατι πηρα ενα χαπι.
    Τι να πω Δεν ειμαστε ολοι συνδικαλιστες παραξενοι ουτε Γεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας εύχομαι από το κ α λ ά που αισθάνεστε ότι βρίσκεστε μετά από την ταλαιπωρία που περιγράφετε και τον αγώνα που έχετε δώσει, να παλέψετε για το ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Και γιατί όχι, να το πιστέψετε και να το καταφέρετε!

      Διαγραφή
  9. @ Γεροπαράξενο.
    αύριο Τρίτη 30/04/13 ο ''σύλλογος φάντασμα' του οποίου ηγείσαι,έχει καλέσει τους θεραπευομένους σε πορεία-επίδοση διαμαρτυρίας προς το Υπ. Υγείας .
    Ωστόσο στο κάλεσμα διαβάζω -ανάμεσα σε άλλα- ΚΑΙ αυτό :''...Ελλείψεις υποκατάστατων, υλικών και φαρμάκων, Μειωμένες βάρδιες εργαζομένων,
    Σταμάτημα των νέων εισαγωγών, ακριβώς λόγω αυτών των ελλείψεων,
    Κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στάσεις εργασίας, κατάληψη στις κεντρικές υπηρεσίες,
    Κι επιπλέον σοβαρές δυσλειτουργίες που προκύπτουν από όλα αυτά,...''
    Δεν κατανοώ το 'κόλλημα' σου, με τους αγώνες των εργαζομένων. Κάπου γράφεις το φαιδρό κατ 'εμέ, ότι ξεμείναμε από Μεθαδόνη, λόγω της κατάληψης, ότι δεν μπορούσαν-λες- να γίνουν οι παραγγελίες !!!
    Μήπως θυμάσαι ότι είχαμε ξαναξεμείνει, εν μέσω των Ολυμπιακών του Λονδίνου ; (Αύγουστος 12)
    Μήπως έχεις ακουστά ...λέω, ότι τα Νοσοκομεία δεν έχουν γάζες και στις εφορίες στέλνουν τον κόσμο να τους φέρει χαρτί, να του κάνουν μια φωτοτυπία ;
    Στο δια ταύτα : Εγώ θα κατέβω αύριο στο κάλεσμα σου, αλλά μην δω κανένα πανό να εναντιώνεται, γιατί θα αρχίσουν οι διασπάσεις , πράγμα που εν τέλει θα συμφέρει μόνο την 3-κομματική καραδεξιά κυβέρνηση, που υπερασπίζεσαι με την στάση σου και που από ότι βλέπεις -και εσύ και πολλοί άλλοι που τους ψήφισαν- σε πούλησε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση αλλού, όχι εδώ, όπως αλλού έπρεπε να γράψετε κι αυτό το σχόλιο...

      Διαγραφή
  10. Κάνω άλλη μία φορά έκκληση και ζητώ την κατανόηση ΟΛΩΝ μας.
    Προσωπικά κανένα πρόβλημα δεν έχω με διεκδικήσεις εργαζομένων,και πιστεύω επειδη είστε οι ενδιάμεσοι τα ακούτε εσείς.
    Απο την αρχή τονίζω συνέχεια οτι ο 'εχθρός'είναι το υπουργείο,και όχι οι εργαζόμενοι.Τα όποια προβλήματα σχέσεων υπάρχουν με θεραπευτές κυρίως μπορούν να περιμένουν,και μέσα απο κάποιο διάλογο να λυθούν ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
    Προσωπικά πάλι ,δεν είχα ουτε έχω πρόβλημα σχέσεων με τους θεραπευτές μου,αυτό βέβαια δεν σημαίνει και τίποτα ίσως ,για τι άλλοι μπορεί να έχουν
    Παραμένω ρομαντικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=275903

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εμένα πάντως από τις οριζόντιες περικοπές της δόσης της μεθαδόνης ή από τις περικοπές με βάση τη δοσολογία (όσο πιο πολύ παίρνεις τόσο πιο πολύ κόβεται για να φτάσει σε όλους,μου φαίνεται καλύτερο να μειωθεί (έως και να διακοπεί) -σταδιακά εννοείται- η χορήγηση σε όσους είναι σε μακροχρόνια παράλληλη χρήση ηρωίνης. Δηλαδή τι νόημα έχει να μειώνεται η μεθαδόνη σε ανθρώπους που έχουν μείνει καθαροί, δουλεύουν κλπ το ίδιο με κάποιον που συνεχίζει να κάνει χρήση ηρωίνης; Αυτοί δεν κινδυνεύουν από υποτροπή, την κάνουν ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η να ειναι σε καποια μικρη δοσολογια,κανεις υποτροπες?δεν σε πετω στον δρομο αλλα θα σε χορηγω τοσό.Χαμηλης ουδους λεγεται?
    Καποτε υπηρχε και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή