Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ο.ΚΑ.ΝΑ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 - Εξάρχεια, 10681 Αθήνα, τηλ: 210 - 3820537

e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr, website: http://bookworker.wordpress.com

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΟΥ Ο.ΚΑ.ΝΑ.

 

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου, Αττικής στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. Εδώ και είκοσι μέρες οι συνάδελφοι-ισσες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του οργανισμού, παλεύοντας ενάντια στη διάλυση και τις περικοπές στη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα στον τόσο ευαίσθητο τομέα των εξαρτημένων ανθρώπων, αλλά και για να ζούνε με αξιοπρέπεια από το μισθό τους.

 

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Ο αντίπαλος είναι ίδιος, οι πολιτικές των κυβερνήσεων, της τρόικας, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που οδηγούν τον κόσμο της δουλειάς σε μισθούς εξαθλίωσης και τα όποια ψήγματα “κράτους πρόνοιας” υπήρχαν στην απαξίωση και στη διάλυση πετώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στον καιάδα του περιθωρίου. Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι ζούνε την απάνθρωπη εμπειρία των επιχειρήσεων “σκούπα” της ΕΛ.ΑΣ. και τον εγκλεισμό τους στην Αμυγδαλέζα.

 

Και ενώ ο αριθμός των εξαρτημένων ανθρώπων αυξάνεται συνεχώς, λόγω και των πολιτικών που ακολουθούνται, οι οργανισμοί που ασχολούνται με την απεξάρτηση μπαίνουν στο στόχαστρο των άγριων περικοπών. Διαλύοντας δομές που έχει ανάγκη μια κοινωνία που σέβεται την ανθρώπινη ζωή, δομές που έχουν στηριχτεί στο σημαντικό έργο που έχουν προσφέρει οι εργαζόμενοι.

 

Εμείς, ως εργαζόμενοι-ες δεν έχουμε πολλές επιλογές. Απέναντι σε ένα αδίστακτο σύστημα που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τις ζωές των ανθρώπων ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα γίνουμε οι δούλοι της νέας εποχής ή θα αγωνιστούμε συλλογικά για να ανατρέψουμε την κατάσταση που επιδιώκουν να μας επιβάλουν.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

 

Την Τετάρτη 10/4, στις 19.30, σας καλούμε σε σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγου μας (Λόντου 6, Εξάρχεια) με θέμα το συντονισμό και την ανάπτυξη δράσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (κλαδικές και επιχειρησιακές).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου