Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ


Η σημερινή διαδήλωση στο Υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασε και σε συμμετοχή και σε παλμό κάθε προηγούμενο: περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι με δύο πανό, ταμπούρλο, σφυρίχτρες και συνθήματα πορευτήκαμε από Πατησίων και Σταδίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος, μοιράζοντας πάνω από 1000 προκηρύξεις.

Στο Υπουργείο,  το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του Πολιτικού Γραφείου του Στουρνάρα, κο Σκέρτζο. Στη συνάντηση τέθηκαν τα βασικά ζητήματα που μας απασχολούν: Όσον αφορά στην  έκθεση  του γενικού λογιστηρίου, ο κ. Σκέρτζος ήταν ήδη ενημερωμένος. Μας είπε ότι το αρμόδιο νομικό τμήμα ετοιμάζει μία εισήγηση για το θέμα, την οποία θα του παραδώσει σήμερα το απόγευμα. Επομένως, το αργότερο αύριο το πρωί, θα μας απαντήσει για τη στάση του υπουργείου στο θέμα. Σχετικά με το θέμα του μισθολογίου των γιατρών, ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι ενημερωμένος. Ωστόσο, έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα και  είπε ότι θα το εξετάσει ο ίδιος προσωπικά. Τέλος, όσον αφορά στη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού – μας παρέπεμψε πίσω στο Υπουργείο Υγείας !!! «Ό,τι ήταν να δώσει το υπουργείο οικονομικών, το έδωσε» είπε χαρακτηριστικά. Παραταύτα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει αναθέσει σε συμβούλους του να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα του ΟΚΑΝΑ.

Είναι ξεκάθαρο πως  η ελπίδα για την επιβίωση του ΟΚΑΝΑ και τη δουλειά μας είναι στα χέρια και στη φωνή μας: απέναντι στα μνημονικά υπουργεία που παίζουν την κολοκυθιά με τις ζωές των ασθενών έχουμε ν’ αντιπαρατάξουμε τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητά μας. Μόνον η παρουσία μας θα τους υποχρεώσει να δώσουν μια βιώσιμη λύση.

Δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω – μόνο μπροστά: συνεχίζοντας την κατάληψη, εντείνοντας τις πιέσεις σε κάθε κατεύθυνση, γεμίζοντας την Αθήνα (κι ύστερα όλες τις πόλεις) με αφίσες και προκηρύξεις, στήνοντας μέτωπο μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης, κάνοντας ό,τι περνάει απ΄τα χέρια μας!

Αύριο Πέμπτη: Στάση εργασίας 10:00-14:00

Αθήνα: Συγκέντρωση-Παράσταση  στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00

7μμ:εκδήλωση μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία αντιμετώπισης της εξάρτησης

Θεσσαλονίκη: Καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου