Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ


Σήμερα, 21η ημέρα κατάληψης των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, έγινε μία ακόμα μαζική και γεμάτη παλμό κινητοποίηση. Εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα αλλά και συνάδελφοι από την Πάτρα και το Βόλο και μέλη των προγραμμάτων υποκατάστασης πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας. Ακολούθησε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο. Στη συνάντηση, ο Υπουργός μας είπε ότι σήμερα το απόγευμα θα γίνει συνάντηση του με τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με στόχο να τακτοποιηθούν 2 θέματα α) να διευθετηθεί το θέμα του μητρώου δεσμεύσεων ώστε να βρεθεί λύση για τον προϋπολογισμό και για τα χρέη του οργανισμού παρελθόντων ετών και β)να συζητηθεί το θέμα των αχρεωσθείτως καταβληθέντων, βάσει της έκθεσης του Γ.Λ.Κ.

Όσον αφορά στο ζήτημα των χρωστούμενων υπερωριών, ο Υπουργός ενημερώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι η υφυπουργός κα. Σκοπούλη δεν τις έχει ακόμα υπογράψει. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συναντηθεί με την κα. Σκοπούλη σε μία προσπάθεια να λυθεί το θέμα.

Για τα θέματα αυτά θα υπάρξει ενημέρωση του Συλλόγου από το Διευθυντή του Υπουργού απόψε το βράδυ.

Ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων στην οποία συμμετείχε και δήλωσε τη συμπαράσταση της προς τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ η κα. Μάτσα.

Μέσα στην ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου, την οποία θα απαντήσει ο Υπουργός Υγείας.

Στη συνέλευση συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται όχι απλά να συνεχίσουμε αλλά να εντείνουμε τον αγώνα μας σε μία στιγμή που φαίνεται ότι έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε τις εξελίξεις. Έτσι προγραμματίσαμε τα ακόλουθα

Τρίτη 09/04:
         Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων σε Ομόνοια και Σύνταγμα

        Αφισοκόλληση

Τετάρτη 10/04:
        11.00 Πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή, όπου θα συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων.

Πέμπτη 11/04:
          11.00 Ζωγραφική -  κατασκευή μεγάλου πανό για ανάρτηση

          12.00 Συνέντευξη Τύπου

          19.00 Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «ναρκωτικά – καταστολή – εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας».

Παρασκευή:
         Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή μαζί με τα Σωματεία της Ψυχικής Υγείας, Κέντρων Πρόληψης, ΚΕΘΕΑ, 18 άνω.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου