Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 05.04.13


Εκδηλώσεις, επικοινωνίες, συζητήσεις κομμωτηρίου, συμπλοκές και ψεκασμοί… οι εξελίξεις των τελευταίων δύο ημερών!

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά:

Την Πέμπτη 04/05 περίπου 200 εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας και λήπτες των αντίστοιχ ων υπηρεσιών είχαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποχρηματοδότηση των δομών που έχει εξαθλιώσει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από αυτές. Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ συμμετείχαμε στην κινητοποίηση δηλώνοντας τη συμπαράσταση μας στους φορείς ψυχικής υγείας και αναδεικνύοντας τον κοινό χαρακτήρα των αιτημάτων μας. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν επίμονα συνάντηση με τον υπουργό ή την υφυπουργό υγείας. Αντί αυτών, απάντησε η αστυνομία με ξύλο και δακρυγόνα… Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες για το σωματείο μας, ενώ στα επεισόδια είχαμε και τραυματισμούς συναδέλφων.
( http://youtu.be/LEhIqjV094c)
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο χώρο της κατάληψης κοινή εκδήλωση – συζήτηση των σωματείων αντιμετώπισης της εξάρτησης, ΚΕΘΕΑ, 18 άνω, ΟΚΑΝΑ, Κέντρα Πρόληψης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Κατριβάνου, η κα. Καρατζά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και αρμόδια για θέματα ναρκωτικών, εκπρόσωποι των σωματείων στους φορείς ψυχικής υγείας και δημοσιογράφοι (902, Στο Κόκκινο, Ριζοσπάστης, Εφημερίδα των Συντακτών). Στην εκδήλωση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους φορείς, κοινά για όλους: υποχρηματοδότηση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, κίνδυνος συρρίκνωσης και συγχώνευσης δομών, ενδεχόμενες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Καταλήξαμε στην ανάγκη να οργανωθεί κοινή κινητοποίηση μεγάλης εμβέλειας την ερχόμενη εβδομάδα. Σύντομα θα οριστικοποιηθεί και η ημέρα της κινητοποίησης.

Μεγάλη συμμετοχή και  συγκίνηση είχε και η καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Αριστοτέλους. (σχετικά: http://www.karfitsa.gr/?p=147012  )

Επίσης, εχθές έγινε επικοινωνία με τον κ. Σκέρτζο, υπεύθυνο του γραφείου του υπουργού οικονομικών, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε μαζί του την Τετάρτη. Ο κ. Σκέρτζος δεν είχε νεότερα για το θέμα του γενικού λογιστηρίου, ανέφερε ότι δεν είναι εύκολο θέμα και χρειάζεται δουλειά. Ζήτησε, ωστόσο, μία πρόταση νόμου για το θέμα του μισθολογίου των γιατρών, προκειμένου να ενεργοποιήσει το θέμα αυτό.

Σήμερα, η υφυπουργός υγείας κα. Σκοπούλη ζήτησε συνάντηση με το σωματείο. Στη συνάντηση αυτή – που χαρακτηρίστηκε ως συνάντηση κομμωτηρίου εξαιτίας του άτυπου και πρόχειρου χαρακτήρα της – η κα, Σκοπούλη είπε ότι δεν υπογράφει τις αμοιβές των υπερωριών και εφημεριών γιατί… «της φαίνονται πολλά τα χρήματα». Όσον αφορά στον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ είπε ότι αυτός είναι και με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να λειτουργήσουμε! Στην επισήμανση του σωματείου ότι με αυτά τα χρήματα ο οργανισμός οδεύει προς κλείσιμο και ότι η ίδια θα πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη να το πεί η κα. Σκοπούλη απέφυγε να απαντήσει.

Ύστερα και από αυτές τις εξελίξεις το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί:
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:45,
ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Ύστερα από 18 ημέρες κατάληψης, πορείες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις… γνωρίζουμε τη δύναμη μας!
Να μην αφήσουμε άλλο τους αρμόδιους να μας εμπαίζουν!
Να μην περιμένουμε άλλο τις εξελίξεις αλλά να τις δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι!

Μέχρι τη νίκη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου