Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 20.04.13


Σήμερα έγινε, στην κατάληψη, συνάντηση εκπροσώπων των 4 πρωτοβάθμιων σωματείων αντιμετώπισης της εξάρτησης. Έγινε ευρεία συζήτηση των κοινών προβλημάτων αλλά και των αρκετά διαφορετικών απόψεων / αντιλήψεων για την «έξοδο» από την κρίση και διατυπώθηκε, ξανά, η ανάγκη για ουσιαστική συστράτευση όλων στον κοινό αγώνα υπεράσπισης των προγραμμάτων, των εξαρτημένων και των ζωών μας.  Συζητήθηκαν πολλές ιδέες όπως η αλληλοενημέρωση με επισκέψεις κοινών «κλιμακίων» σε δομές των Οργανισμών, η διοργάνωση μιας μαζικής συνδιάσκεψης του συνόλου των εργαζομένων όπου θα τεθούν όλα τα θέματα (εργασιακά, ιδεολογικά, άλλα), κοινές δράσεις. Τις επόμενες ημέρες, αφού γίνει συζήτηση σε Γενικές Συνελεύσεις και ΔΣ, θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Το «πρόγραμμα» των επόμενων, εξαιρετικά κρίσιμων, ημερών, διαμορφώνεται μέχρι τώρα ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.04
1.    Περιμένουμε την επιστολή του Υπουργείου Υγείας προς τη διοίκηση, όπου θα δεσμεύεται για την επιπλέον ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 4.5 εκατομμύρια.  
2.    Στις 11πμ θα γίνει συνάντηση γιατρών-νοσηλευτών-φυλάκων και οδηγών με σκοπό να συζητήσουμε και αποφασίσουμε τι θα κάνουμε σε επιμέρους μεν, σημαντικά δε θέματα (δεδουλευμένα, ανθυγιεινό νοσηλευτών, μισθολόγιο γιατρών).
ΤΡΙΤΗ 23.04
Θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του λογιστηρίου.
Είναι αυτονόητο ότι, την ώρα της συζήτησης, θα πρέπει να είμαστε όλοι έξω απ’ τη Βουλή «συν γυναιξί και τέκνοις». Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό αν θα είναι το πρωί ή το απόγευμα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04
..το βράδυ, θα γίνει η συναυλία στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

12 σχόλια:

  1. δεν μπορω να καταλαβω πωσ Συγχέεται ανομια πραγματα !!!!!!!!! τι σχεση εχει το επιδομα ανθυγιεινής εργασιασ που δικαιουνται βαση ενιαιου μισθολογιου οι νοσηλευτεσ και απλα δεν δινεται λογω τησ τροπολογιασ Σταικουρα με το ανθυγιεινο που ζητανε οι φυλακεσ και δεν προβλεπετε απο που8ενα στο ενιαιο μισθολογιο!!!!!! να διεκδικησουμε τοτε και επιδομα βιβλιοθηκησ για τουσ ψυχολογουσ και επιδομα υπολογιστη για την γραμματεια και χιλια αλλα !!!!!!!! ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΑΛΑΤΑ , δεν ξερω ποιοι πραγματικα δικαιουνται επιδομα αν8υγιηνησ εργασιασ , ξερω ομωσ τι προβλεπει ο νομοσ για το ενιαιο μισθολογιο!!
    μην μασ βαζετε στο τρυπακι οτι οποιοσ εχει θεση στο ΔΣ του συλλογου διεκδικει για τουσ δικουσ του τα αναλογα επιδοματα και ασ μην ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που το είδες το αίτημα για ανθυγιεινό των φυλάκων και δεν το βλέπω εγώ πουθενά; Εκτός αυτού δεν υπάρχει φύλακας στο ΔΣ ούτε ψυχολόγος ούτε γραμματέας. Δυο νοσηλευτές υπάρχουν, αν αυτό σε βοηθάει σε κάτι.
      Μάλλον εσύ τα έχεις κάνει λίγο σαλάτα και ωρύεσαι χωρίς λόγο....

      Διαγραφή
    2. 1) φυλακασ στο ΔΣ τωρα δεν υπαρχει , υπηρξε ομωσ (αν και μολισ ειδε τα δυσκολα πηρε μεταταξη στο γραφειο τησ διαμαντοπουλου) και δεν ειμαι σιγουροσ αν μπορει να επηρεασει καταστασεισ!! (τωρα επεστρεψε )
      2) σε αρκετεσ μοναδεσ οι φυλακεσ αναφερονται στο επιδομα ανθυγιηνησ εργασιασ που θα ξαναπαρουν (εσεισ αναφερεστε στισ υπερωριεσ ) ποιοσ καλλιεργει αυτεσ τισ ιδεεσ δεν το ξερω
      3)το επιδομα των νοσηλευτων προβλεπεται απο το ενιαιο φτωχολογιο ,οι αμοιβεσ των γιατρων (που πρεπει οπωσδηποτε να αμοιβονται περισσοτερο) ειναι ενα αλλο εντελωσ θεμα !! πρεπει να εξαιρεθουν απο το ενιαιο για να παιρνουν ενα μισθο συνφνωνα με τισ σπουδεσ τουσ και την ευθυνη που εχουν .

      Διαγραφή
    3. Αν πατήσεις το W στο πληκτρολόγιο σου, θα εμφανισθεί το τελικό ς (συνήθως έτσι είναι στα περισσότερα ελληνικά πληκτρολόγια)

      Διαγραφή
    4. επιδομα υπολογιστη στον συναδερφο ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!!(ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΣΟΣ ,διωρθωνει και τουσ αδαεις !!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ για το επίδομα. Θα το πάρω και θα διεκδικήσω και αναδρομικά, γιατί το ήξερα καιρό τώρα που βρίσκεται το τελικό σίγμα!!!!
      (ας μη χάσουμε και το χιούμορ μας...)

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον συνάδελφο. Άλλωστε πάγια θέση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ήταν οι ημέτεροι.
    Βλέπε την υπόθεση με το 5% των θεραπευτων που πηγάζει από την τελευταία ΣΣΕ της κας Κοκέβη. Οι άνθρωποι ποτέ δεν τα πήραν. Είναι στα δικαστήρια με δικηγόρο τον Περπαταρη, τον οποίο δεν προτιμήσαμε ως ακατάλληλο και απροετοίμαστο σε αυτόν τον αγώνα.
    Αλλά από το ΔΣ κανένας δεν αναφέρει τι θα γίνει με τα χρήματα των θεραπευτων, τόσο τα διεκδικούμενα όσο και την αμοιβή του δικηγόρου.
    Οπότε μπες στο ΤΡΙΠΑΚΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι συμφωνείς εσύ με τον συνάδελφο; στην τρικυμία εν κρανίω;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον συνάδελφο. Άλλωστε πάγια θέση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ήταν οι ημέτεροι.

      Διαγραφή
  3. Το "ωραιότερο" από όλα με τον Σύλλογο είναι ότι δεν απαντάνε ποτέ σε σχόλια στο blog τους. Κανένας διάλογος εκεί, που θα πρεπε να ναι το κατεξοχήν forum. Ό,τι γίνεται απο δω.....
    Δεν μπορεί όμως να ναι το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) φυλακασ στο ΔΣ τωρα δεν υπαρχει , υπηρξε ομωσ (αν και μολισ ειδε τα δυσκολα πηρε μεταταξη στο γραφειο τησ διαμαντοπουλου) και δεν ειμαι σιγουροσ αν μπορει να επηρεασει καταστασεισ!! (τωρα επεστρεψε )
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΣΑ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΈΡΔΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΤΗΣ
    ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προβληματίστηκα με τον διάλογο. Αναρωτιέμαι....αναμενόμενο δεν είναι να σχολιάζεται αρνητικά από πολλούς η σχέση κάποιου με την εξουσία και τα κόμματα; ακόμα κι αν είναι πεντακάθαρος. Δε λέω αν είναι σωστό. Αλλά είναι μια πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή