Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

                                                                                                                Αθήνα, 4 Μαΐου 2012 


Εχθές η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ απέστειλε στους εργαζόμενους κείμενο με σωρεία ανακριβειών και μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση και τη διάσπαση των εργαζομένων.
1.       Η Πρόεδρος αναφέρεται στην ιστορία των διαπραγματεύσεων για τη ΣΣΕ και καταλήγει στην προσφυγή στον ΟΜΕΔ. Ξεχνά να αναφέρει πως όταν ο μεσολαβητής πρότεινε την καθολική αύξηση για όλους τους εργαζόμενους με 1,9 %, η ίδια δεν την αποδέχτηκε σε αντίθεση με το Σύλλογο Εργαζομένων, οπότε και προσφύγαμε στη Διαιτησία. Αναφέρει την πρόταση για κλιμακωτή αύξηση μέχρι και 1,5% και ξεχνά να γράψει πως αυτό δεν αφορούσε το σύνολο των εργαζομένων, διότι κάποιοι – κατά τη γνώμη της – είχαν υψηλές αποδοχές. Το σύνολο των εργαζομένων αποφάσισε σε Γενικές Συνελεύσεις να διεκδικήσει ενιαία αύξηση για όλους, καθώς οποιαδήποτε άλλη λογική έρχεται σε αντίθεση με βασικές αξίες του Εργατικού Κινήματος.
Αναφέρεται, επίσης, στην έκθεση Ρακιντζή (τον οποίο η ίδια προσκάλεσε), όπου σκόπιμα δεν αναφέρει ότι κανένα σημείο της έκθεσης δεν αναδείκνυε προβλήματα στη Συλλογική Σύμβαση, παρά μόνον την πιθανή εμπλοκή εργαζομένων σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης.
Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρει ορθώς  πως ο διαιτητής στις 6.03.12 έθεσε την υπόθεση στο αρχείο (πράξη που ελέγχεται για τη συνταγματικότητά της) εξαιτίας μεταβολής της κείμενης νομοθεσίας, η οποία θεωρεί άκυρη τη μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ (άλλο ένα δωράκι στους εργοδότες), ενώ λίγες μέρες πριν με δήλωσή της στη Συνέντευξη Τύπου στις 25.04.12 είπε δημόσια πως ο διαιτητής αποφάσισε πως δεν έπρεπε να υπογραφεί. Στην πραγματικότητα ο κος. Τουντζαράκης στη διαδικασία της διαιτησίας τόνισε πως «….η υπόθεση της υπογραφής ΣΣΕ έχει καθυστερήσει ιδιαιτέρως και πως ο εργοδότης μας πρέπει να υπογράψει».


Και οι σκόπιμες ανακρίβειες δεν έχουν τελειωμό...


2.       Καθώς η κα. Μαλλιώρη κατηγορεί το Σύλλογο Εργαζομένων και ειδικότερα τους γιατρούς ότι δεν έχουν απαντήσει ξεκάθαρα για το αν αποδέχονται την εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου του ΕΣΥ για τον καθορισμό των αμοιβών τους, δεν κάνει καμία αναφορά στην απαντητική επιστολή του Συλλόγου των Εργαζομένων (Α.Π.:2420/9.02.2012), με την οποία στην πραγματικότητα

συναινεί ώστε η Διοίκηση να προχωρήσει τις διαδικασίες, για την κατάθεση των τροπολογιών με τις οποίες οι μεν γιατροί θα «έμπαιναν» στο ειδικό μισθολόγιο του ΕΣΥ, οι δε συνάδελφοι ΥΕ και ΔΕ θα αμείβονταν με διαφορετικά πλαφόν από αυτά που προέβλεπε το ενιαίο μισθολόγιο και με βάση τα οποία είχαν μείωση του μισθού τους που έφτανε μέχρι και 1000 ευρώ, και θα αυξάνονταν κατά 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα.
Οι τροπολογίες αυτές πράγματι συντάχθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού την 12.02.2012, τρείς ημέρες μετά την απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υγείας για να ψηφιστούν σε κάποιο νομοσχέδιο του.

Συνεπώς η κ. Μαλλιώρη:


▪              θα πρέπει να εξηγήσει στους Εργαζόμενους τους λόγους για τους οποίους δεν πέρασαν από τη Βουλή οι τροπολογίες και όχι να τους κατηγορεί.
▪              θα πρέπει να εξηγήσει στους Εργαζόμενους πως για άλλους Οργανισμούς υπήρξαν ανάλογες ρυθμίσεις (πχ ΕΡΓΟΣΕ), και για τον ΟΚΑΝΑ όχι.
▪              θα πρέπει να εξηγήσει στους Εργαζόμενους σε ποιες πολιτικές σκοπιμότητες αναφέρεται ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες απέτρεψαν την υπερψήφιση των τροπολογιών και όχι να υπεκφεύγει με αόριστες ανακρίβειες περί ευθυνών των Εργαζομένων.
▪              θα πρέπει να εξηγήσει στους Εργαζόμενους εάν η σπουδή που επέδειξαν για να περάσει η τροπολογία για απασχόληση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών , υπήρξε η ίδια σε ένταση με αυτή που επιδείχτηκε για τις τροπολογίες που αφορούσαν τους Εργαζόμενους.
▪              θα πρέπει να εξηγήσει στους Εργαζόμενους εάν η επαναφορά αυτών των σχέσεων εργασίας, τις οποίες με σφοδρότητα είχε καταγγείλει και η ίδια στο παρελθόν, είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για τους Εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ.
▪              θα πρέπει να εξηγήσει τέλος εάν η «εσωτερική πληροφόρηση» που έχει για τα μελλούμενα, καθορίζει την αντίληψη της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ περί νομιμότητας για τους Εργαζόμενους και όχι η αντικειμενική νομική πραγματικότητα που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους.
Καταλήγοντας και απαντώντας στην απορία της για τις κινητοποιήσεις μας,  εξηγούμε πως η μη υπογραφή εκ μέρους της Προέδρου της Συλλογικής Σύμβασης έως τις 14.05.2012 μας καταδικάζει σε νέες τεράστιες μειώσεις των αποδοχών μας με την εφαρμογή του νόμου για τη μετενέργεια.
Όσο για την εκ μέρους της κας. Μαλλιώρη απόκρουση της από 2.05.2012 εξώδικης κλήσης (η οποία, απλώς, εξασφαλίζει την ομαλή προμήθεια των μελών του Π.Υ. με φάρμακα), της θυμίζουμε πως η χρησιμοποίηση των μελών του Π.Υ. ως πολιορκητικού κριού εναντίον των εργαζομένων και θεραπευτών τους, εκτός από αντιδεοντολογική είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη και δεν συμβαδίζει με την ιατρική της ιδιότητα.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου