Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

6Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Την Τετάρτη, έκτη μέρα κατάληψης
  • Στη συνέντευξη τύπου ήρθαν δημοσιογράφοι από τον 902, το Ριζοσπάστη και την Αυγή. Παρευρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους η κα Καρατζά, υποψ. βουλευτής του ΚΚΕ και ο κος Δραγούμης, υποψ. βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.
  •  Μετά την άρνηση της διοίκησης να  υπογράψει στο χώρο της κατάληψης τα αναγκαία έντυπα για την προμήθεια των φαρμάκων, αυτά επιδόθηκαν στο Γεν. Δ/ντή με δικαστικό επιμελητή.
  • Το μεσημέρι έγινε, στο υπουργείο υγείας, συνάντηση των νομικών συμβούλων ΟΚΑΝΑ και Συλλόγου, παρουσία της Διοίκησης και του ΔΣ του Συλλόγου. (όπου οι ρόλοι του "καλού" και του "κακού" ήταν ξεκάθαρα μοιρασμένοι. Το ρόλο του "άσχημου", προφανώς, τον κρατούν για μας, τους εργαζόμενους - που είμαστε αχάριστοι και "παλιοχαρακτήρες"... 

1 σχόλιο:

  1. Κυρία Μαλιώρη, μάθαμε ότι είστε θυμωμένη. Ε, λοιπόν, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ:

    • Γιατί 2 χρόνια τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την πιο αυταρχική και αδιάφορη για τους εργαζόμενους διοίκηση που πέρασε ποτέ από τον ΟΚΑΝΑ (ξεπεράσατε ακόμη και τον εαυτό σας!) (δεν ξεχνάμε: τα οργισμένα και απειλητικά τηλεφωνήματα σας σε εργαζόμενους (τελευταία και στους γονείς τους), που κατά τη γνώμη σας «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις Σας», την συστηματική δημιουργία μιας ολιγάριθμης ομάδας αυλικών, που κερδίζουν χιλιάδες ευρώ την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αιμορραγούν οικονομικά, την πλήρη απαξίωση των εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων και της Επιστημονικής Επιτροπής και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός).
    • Γιατί αποτελείτε την πιο αναξιόπιστη διοίκηση που είχαμε ποτέ στον ΟΚΑΝΑ. Ενώ έχετε δηλώσει τρεις φορές ότι θα παραιτηθείτε (εφόσον μεταφερθούν οι μονάδες του κέντρου, εφόσον μειωθεί ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ, εφόσον εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο στον Οργανισμό) και τις τρεις φορές το κατάπιατε χωρίς αναισθητικό ως πιστή υπηρέτρια αυτών που σας διόρισαν, θυσιάζοντας όχι τις αρχές σας (αν υπάρχουν) αλλά τους εξαρτημένους και τους εργαζόμενους που σας πίστεψαν.
    • Γιατί αποδειχθήκατε η πιο υποκριτική διοίκηση που είχαμε ποτέ καθώς όταν ήρθατε (επειδή σας βόλευε) δηλώνατε: «Δεν μπορώ να ανεχθώ ελαστικές σχέσεις εργασίας», ενώ τώρα ζητωκραυγάζετε γιατί πετύχατε να περάσει νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει τις προσλήψεις με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Άρεγε ποιούς «καταφέρατε» να πείσετε? Αυτούς που καταργούν όπου μπορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων? Τον Υπουργό ή την Τρόικα?)
    • Γιατί ενώ διαλαλήσατε πολλάκις ότι ήρθατε στον ΟΚΑΝΑ για να επαναφέρετε τη θεραπεία, καταστρέψατε συστηματικά κάθε δυνατότητα θεραπείας απεξάρτησης, διατάσσοντας πλαίσια λειτουργίας που επιβάλλουν την ανεξέλεγκτη διάθεση κρατικής πρέζας σε άτομα που κάνουν παράλληλη χρήση ηρωίνης κοκαΐνης και σίσα, (αδιαφορώντας για τους κινδύνους που αυτό δημιουργεί κυρίως για τους ίδιους αλλά και την κοινωνία), με το μανδύα της δήθεν μείωσης της βλάβης, με την οποία φυσικά δεν διαφωνούμε, γιατί όταν εφαρμόζεται σωστά και όχι όπως εσείς και οι σφουγγοκολάριοί σας βολεύεστε να την ερμηνεύετε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών.
    • Γιατί μας αφήνετε καθημερινά πραγματικά άφωνους με την εκδικητικότητα και την μοχθηρία σας: ενώ υποσχεθήκατε ότι θα υπογράψετε τη Σ.Σ.Ε. (έστω μετά τις εκλογές), θυμώσατε –λέει- που σας χαλάσαμε τη «γιορτή» και δε σας επιτρέψαμε να εκμεταλλευτείτε τον πόνο των εξαρτημένων και των οικογενειών τους προβάλλοντας ως έργο του δήθεν αποτελεσματικού Υπουργού και αφεντικού σας την απορρόφηση 500 εξαρτημένων, την ίδια στιγμή που καταργήσατε 1000 θέσεις θεραπείας.

    Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουμε να απαλλαγούμε από εσάς και τα αφεντικά σας.
    Και προς το παρόν και στο άμεσο μέλλον αυτό που μπορούμε να κάνουμε (και θα το κάνουμε) είναι να ψηφίσουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ (πραγματική αριστερά και όχι «αριστεροδέξια» δεκανίκια των μνημονιακών τύπου –ΔΗΜΑΡ)

    Για να φύγετε και να μας αφήσετε ήσυχους εσείς και όλοι οι όμοιοι σας…...

    Θυμωμένοι Εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ…………….................

    ΑπάντησηΔιαγραφή