Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ, ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Η χθεσινή μέρα ήταν ...πλούσια σε συγκινήσεις.
Η πρόταση συλλογικής σύμβασης, όπως τη συνέταξε ο κος Περπατάρης, δόθηκε στο μέλος του ΔΣ και δικηγόρο κο Μυλωνά. Σημειώνεται ότι το σχέδιο έχει συνταχθεί μετά από συζήτηση με το νομικό σύμβουλο του ΟΚΑΝΑ κο Παναγόπουλο.
Η διοίκηση έκανε από το πρωί ποικίλες προσπάθειες να "επαναφέρει την τάξη" στο κτίριο - όλες προσέκρουσαν στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων και στη μαζική παρουσία κόσμου στο κτίριο. Τελικά, όταν η συνέλευση αποφάσισε να τους αναζητήσει στο κτίριο του Υπουργείου, η πρόεδρος και ο γενικός Διευθυντής ήρθαν στο αμφιθέατρο και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους. Από τη συζήτηση δεν προέκυψε τίποτα νέο...
Στο αίτημα της προέδρου να σταματήσει η κατάληψη ώστε το ΔΣ να γίνει "σε συνθήκες ομαλότητας", η απάντηση της συνέλευσης ήταν αρνητική. Η εκτίμηση όλων ήταν πως η παρουσία μας και η συνέχιση της κινητοποίησής μας όχι απλώς δεν απειλεί αλλά - αντίθετα - είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει ότι θα γίνει το ΔΣ  και θα συζητήσει (και επιλύσει)  το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης. Αποφασίστηκε να επιτραπεί η διεξαγωγή του ΔΣ στο χώρο της κατάληψης, όπως και η "ομαλή" προετοιμασία του (με τη συνδρομή των απαραίτητων εργαζομένων) από το πρωί της Τετάρτης, η δε διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα μας κοινοποιηθεί η ημερήσια διάταξη και πως αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα παρίσταται στη συζήτηση. 
Αν και τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί, είναι ξεκάθαρο πως η συνέχιση της κινητοποίησής μας υποχρεώνει, κάθε μέρα που περνά, τη διοίκηση σε μετατόπιση προς την επίλυση του -απόλυτα δίκαιου και εύλογου - αιτήματος της υπογραφής ΣΣΕ.
Οι στάσεις εργασίας και η παρουσία μας στο κατειλημμένο κτίριο συνεχίζονται κανονικά.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου