Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΕΜΠΤΗ 03.05 - ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Στη Συνέλευση Αθήνας της Πέμπτης υπήρξε πολύ μεγάλη προσέλευση (περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι). Κοινή εκτίμηση ήταν πως οι - όλο και πιο "άγαρμποι" - χειρισμοί της διοίκησης δείχνουν πως βρίσκεται "με την πλάτη στον τοίχο" και πως, το να συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας, όχι απλώς είναι "ο μόνος δρόμος", αλλά και ο πιο πετυχημένος.
Την ώρα της  συνέλευσης "έφτασε" επιστολή της προέδρου προς το Σύλλογο και τους εργαζόμενους,  η  οποία σε γενικές γραμμές κατηγορούσε το σύλλογο ότι δεν συνεργάζεται για την υπογραφή της ΣΣΕ και ...έδειχνε τους γιατρούς και τους μισθούς τους ως υπαίτιους της μη υπογραφής Σύμβασης. Ταυτόχρονα, ξεχνούσε να αναφέρει την ...άλλη μισή ιστορία - τις απαντητικές επιστολές που έχει λάβει, την τροπολογία που κατατέθηκε και δεν πέρασε, τα πορίσματα του ελέγχου Ρακιτζή κοκ.

Η συνέλευση αποφάσισε:

  • Συνέχιση της κατάληψης. 
  • Ενίσχυση της οργάνωσης  της "εσωτερικής ζωής" της κατάληψης και του συλλόγου (προτάθηκαν συναντήσεις, συζητήσεις για πλαίσιο, συζήτηση για την οργάνωση του συλλόγου υπό τις νέες συνθήκες πολυδιάσπασης,  διοργάνωση εκδηλώσεων, προβολή ταινίας κλπ) 
  • Τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής και των μονάδων της περιφέρειας στην προσπάθεια (ήδη από χθες οι μονάδες της Θεσσαλονίκης "μπήκαν στο χορό" των κινητοποιήσεων)  
  • Εξώστρεφη δραστηριότητα  με ψηφίσματα, κάλεσμα άλλων σωματείων ("ομοειδών" και μη) σε συντονισμό.
  • Ιδιαίτερα συζητήθηκε και επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση όλων μας στη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των μονάδων (χορήγηση, αντιμετώπιση επειγόντων, ασφάλεια ασθενών) - δεδομένης της προσπάθειας της διοίκησης να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει τους θεραπευόμενους  εναντίον των εργαζομένων και θεραπευτών τους. 
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και του ΠΑΜΕ.

Άρθρα από  τη συνέντευξη τύπου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου