Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την πρωτομαγιά, 5η μέρα της κατάληψης

  • την κατάληψη επισκέφθηκε, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της, η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων-Πράσινων κα Ι. Κοντούλη.
  • μοιράσαμε κείμενα στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, εξηγώντας στους συγκεντρωμένους τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις μας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική.
  • το απόγευμα η πρόεδρος έστειλε στα ΜΜΕ την ακόλουθη ανακοίνωση:
"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από το Σύλλογο Εργαζομένων, με αφορμή την μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλώνουμε τα παρακάτω:
1.        Η Διοίκηση του Οργανισμού δεν αρνείται την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων του, στο μέτρο που αυτή δεν αντίκειται στις κείμενες διατάξεις.  Αυτό έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε όλες τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ.
2.        Δεδομένης της παραπάνω θέσης της Διοίκησης, η κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού ως μέσον, δήθεν, πίεσής της, μόνον ως ατελέσφορη μπορεί να χαρακτηρισθεί σήμερα.
3.        Η αναστολή των δραστηριοτήτων των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, ως συνέπεια της κατάληψης, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αξιοπιστία, όχι μόνον του ΟΚΑΝΑ, αλλά και των εργαζομένων του, δημιουργώντας παράλληλα δυσχέρειες στη θεραπεία των ασθενών του.

                                                                           Η Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ

          Μένη Μαλλιώρη
       Αναπλ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής
              Πανεπιστημίου Αθηνών"
  • Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση προς τους θεραπευόμενους, ώστε  - εξηγώντας πώς έχουν τα πράγματα - να μην επιτρέψει στη διοίκηση να τους στρέψει, αδίκως, απέναντι στους εργαζόμενους.
  • οι στάσεις εργασίας θα είναι αντίστοιχες με αυτές της Δευτέρας, πλην των Κεντρικών Υπηρεσιών που θα έχουν στάση 12:00-16:00
  • Στις 12:00 θα γίνει η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου