Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ για τη συνάδελφο Κουτσοπούλου και τον αυταρχισμό της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ από το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας


ΨΗΦΙΣΜΑ 

Αθήνα Ιούλιος 2017

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 η εργαζόμενη του ΟΚΑΝΑ Έμμυ Κουτσοπούλου, υπεύθυνη ψυχίατρος της Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης, που εδρεύει στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, πληροφορήθηκε με fax ότι από Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, παύεται από υπεύθυνη και μετακινείται σε άλλη μονάδα.
Για την πειθαρχική παύση και μετακίνηση δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας διαδικασίες, ενώ δεν δόθηκε καθόλου χρόνος στην εργαζόμενη να οργανώσει την αποχώρηση της από τη μονάδα, γεγονός που αποτελεί παραβίαση στοιχειωδών κανόνων ορθής κλινικής πρακτικής, όταν μιλάμε για θεραπεία ατόμων και μάλιστα εξαρτημένων.
Η Έμμυ Κουτσοπούλου είναι γνωστή συνδικαλίστρια στον ΟΚΑΝΑ: έχει υπάρξει επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Σωματείου και αυτή την περίοδο είναι εκλεγμένο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων (ΕΠΕΣΥ) και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Σωματείου. Η παύση της συναδέλφου έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την αντίδραση που προκάλεσε συγκεκριμένο κείμενο της ΕΠΕΣΥ, το οποίο αφορούσε στη χρήση ξηρών αντιδραστηρίων που μειώνουν την ακρίβεια των απαραίτητων για μονάδες υποκατάστασης τοξικολογικών ελέγχων, και στην καταγγελία επιλεκτικών παρεμβάσεων της Διοίκησης σε θεραπευτικά θέματα των Μονάδων.
Οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είναι η επί σειρά ετών στράτευση της συναδέλφου στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των εξαρτημένων,  τόσο σε επιστημονικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Η ανάγκη χρήσης δικαιολογιών (αναποτελεσματικότητα στον χειρισμό διενέξεων μεταξύ μελών του προσωπικού της μονάδας) απλά επιβεβαιώνει την στοχοποίηση της εργαζόμενης και το αδιέξοδο της  Διοίκησης του Οργανισμού, η οποία αναγκάζεται πλέον να ξεπεράσει το στάδιο των απειλών και των συκοφαντιών και να προχωρήσει σε πειθαρχικές μετακινήσεις εργαζομένων και παύσεις υπευθύνων, προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική των μνημονίων στον χώρο της αντιμετώπισης της εξάρτησης.
Απαιτούμε την άμεση αναίρεση της παύσης που αφορά στην κ. Κουτσοπούλου, καθώς και όλων των μέχρι σήμερα εκδικητικών αποφάσεων της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ που αφορούν παύσεις και μετακινήσεις εργαζομένων και στοχεύουν στον εκφοβισμό και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Σύλλογος Εργαζομένων στο ΓΝΑ Ασκληπιείο Βούλας

Φαίνεται πως οι τακτικές που ακολουθούνται στον ΟΚΑΝΑ δεν είναι τυχαίες. Δείτε τι καταγγέλλει η παράταξη ΕΑΚ από το Ασκληπιείο για την κυβερνητική παράταξη και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Καταγγελία ΕΑΚ «Ασκληπιείου» για την κυβερνητική παράταξη και όχι μόνον… Ποιους ενοχλεί η Δημοκρατία;

Διαβάστε εδώ συμπαράσταση  και από Γαλλία, παρακαλώ...


10 σχόλια:

 1. http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2017/07/blog-post_26.html

  πολιτισμένη συζήτηση, ήρεμη, θεραπευτική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυρίως κουραστική. ΟΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κουραστική ξεκουραστική
   είναι πάντα προβλέψιμη......

   Κι έτσι που πάει Όλγα, σε χρόνο συντομότερο απ'όσο θα φανταζόμασταν, θα έχετε σε ατζέντα μιας τέτοιας συζήτησης πόσους αγροτικούς γιατρούς θα πάρει ο οκανα και με τι καθεστώς....

   Διαγραφή
 3. Βλέπω μεγάλη ανταπόκριση και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω: από τη διοίκησή μας έχουμε κάποια αντίδραση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί, εμάς η δράση μας ποια είναι δηλαδή;

   Διαγραφή
  2. Όση και η δυνάμεις μας.Να καταγγέλλουμε. Ποια άλλη;

   Διαγραφή
  3. Καλά. Πρόσεξε μην κουραστείς. Έντονη δράση. Μην σε αφήσουν οι "δυνάμεις" σου και πάθεις υπερκόπωση.

   Διαγραφή
  4. Είχα γράψει...το μικρό θαύμα κρατάει 3 ημέρες το μεγάλο 4!!!

   Διαγραφή
 4. Σου επιστρέφω την ερώτηση,συνάδελφε: η δική σου δράση ποια είναι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή