Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μικρά ψέμματα, πικρές αλήθειες και περίσσια υποκρισία

(Η σειρά είναι χρονολογική) 
Στις 12 Ιουλίου 2017 έγινε ΔΣ του Συλλόγου στο οποίο συζητήθηκαν τα ακόλουθα:
1.   Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: θα αρχίσει εκ νέου διαπραγμάτευση, τα αιτήματα από τη μεριά του Συλλόγου θα κινηθούν στο πλαίσιο των ήδη αποφασισμένων και πολυσυζητημένων αιτημάτων μας (εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, ανθυγιεινό σε όλους όσους εργάζονται στις μονάδες, άδεια για την πρόληψη Burn out συνδρόμου κλπ). Από τη μεριά μας υποστηρίξαμε ότι το αρχικό αίτημα μας θα πρέπει να είναι η επαναφορά των μισθών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων στα προ μνημονίου επίπεδα.
2.  Εγκύκλιος για τα "Μέτρα Εφαρμογής του Πλαισίου": Εκτιμήθηκε ότι θέτει το θέμα της φυσιογνωμίας του ΟΚΑΝΑ και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί από όλους τους εργαζόμενους σε μια διαδικασία παρόμοια με αυτή που έγινε το 2012 (συνάντηση των εργαζομένων στις μονάδες με οικονομική κάλυψη ΛΑΕΚ ή τέλος πάντων με ευθύνη και κάλυψη της Διοίκησης).
3.  Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΔΣ για τη γενίκευση της χρήσης των ξηρών αντιδραστηρίων και φήμες για δωρεά των μηχανημάτων ανάλυσης στο ΕΣΥ, γεγονός που φοβάται ότι σηματοδοτεί την σταδιακή εφαρμογή ενός ευρύτερου σχεδίου διοικητικής ενσωμάτωσης των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο ΕΣΥ. 
4. Ένα πολύ σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η ΕΠΕΣΥ και ο ρόλος της. Οι Λαζαρής και Γαβριλόπουλος (μέλη του ΔΣ που εκλέχτηκαν με την παράταξη ΕΣΥ που κατά τη γνώμη της πολιτικά πρόσκειται στο Σύριζα και στη ΛΑΕ και κατά τη γνώμη μας συστηματικά στηρίζει τη Διοίκηση και τις αποφάσεις της) θεωρούν ότι καταστρατηγείται το καταστατικό με τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΕΣΥ και ότι δεν πρέπει να διαπραγματεύεται αυτόνομα για να μην υποκαθιστά το ΔΣ. Από τη μεριά μας υποστηρίξαμε ότι: 
    • "Ποτέ μέχρι σήμερα η ΕΠΕΣΥ δεν λειτούργησε εκτός καταστατικού. Όλες της οι επιστολές, κείμενα κλπ πέρναγαν πρώτα από το ΔΣ και υπογράφονταν από αυτό πριν σταλούν στη Διοίκηση. 
    • Το έργο της ΕΠΕΣΥ πρέπει (αντί να υπονομεύεται) να στηριχτεί από το ΔΣ. Η ΕΠΕΣΥ αποτελεί εκλεγμένο όργανο του Συλλόγου, το οποίο αποτελείται από επιστήμονες εργαζόμενους, οι οποίοι αφού ψάξουν τη βιβλιογραφία και συζητήσουν διεξοδικά με τις θεραπευτικές ομάδες, μπορεί να χρειαστεί να αντιπαρατεθούν με την εκάστοτε Διοίκηση (πράγμα που έχει γίνει με ΟΛΕΣ τις προηγούμενες διοικήσεις). 
    • Ο στόχος πρέπει να είναι να αλλάξει ο ρόλος της και να γίνει δεσμευτικός ή έστω υποχρεωτικά γνωμοδοτικός προς τη Διοίκηση του Οργανισμού. Αυτό είναι θέμα διεκδίκησης και ένας παραπάνω λόγος για να στηριχτεί και να μην υπονομεύεται η ΕΠΕΣΥ, ως συλλογικό όργανο. 
    • Ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουν οι εκάστοτε διοικήσεις να συναντιούνται με την ΕΠΕΣΥ, είναι γιατί ενοχλούνται όταν η αντιπαράθεση γίνεται με επιστημονικά κριτήρια, όταν δηλαδή το ΔΣ του Σωματείου εξοπλίζεται με επιχειρήματα που υπερβαίνουν τον συντεχνιακό λόγο".
5. Στη συνέχεια η ΑΡΣΥ έθεσε ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα συζήτησης τη σχέση της παράταξης ΕΣΥ με τη Διοίκηση. Το θέμα τέθηκε με βάση την αναφορά του Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων (ΑΔΕΠ) σε ένα μέλος του ΔΣ (Σταυρόπουλος), ένα μέλος της ΕΠΕΣΥ (Κιαπόκα) και στη συνάντηση υπευθύνων ότι συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν την ΕΣΥ, και ενημερώθηκε από αυτούς ότι δεν είναι υποχρεωμένος να συναντηθεί με την ΕΠΕΣΥ. Η ερώτηση μας αφορούσε το αν πράγματι έγινε συνάντηση των προαναφερόμενων συνδικαλιστών με τον Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων και αν σε αυτή τη συνάντηση  συζητήθηκε ο ρόλος της ΕΠΕΣΥ κλπ (εσωτερικά δλδ θέματα του Συλλόγου). Μας απάντησαν ότι έγινε μόνο μια ερώτηση από τη μεριά τους για το τι συμβαίνει και αρνείται ο ΑΔΕΠ να δει την ΕΠΕΣΥ και ότι δεν του είπαν ότι συμφωνούν πως δεν πρέπει να δει την ΕΠΕΣΥ κλπ. Στην πρόταση του προέδρου του Συλλόγου να γίνει καταγγελία του ΑΔΕΠ αν εμμείνει στην άποψη του, απάντησαν ότι αυτοί είναι υπέρ του διαλόγου. 
  • Στη φάση αυτή (και επειδή δεν είχαμε ακόμη ακούσει αυτά που είπε ο ΑΔΕΠ στην συνάντηση με τον Γενικό που ακολούθησε, όρα κατωτέρω) ξαναείπαμε ότι κατά τη γνώμη μας το πρόβλημα που έχει η Διοίκηση δεν είναι το καταστατικό αλλά οι απόψεις που εκφράζονται και η διαρκής προσπάθεια της ΕΠΕΣΥ να κρατήσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συμφωνία με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις ισχύουσες ορθές πρακτικές. Αυτό την φέρνει αναγκαστικά σε αντιπαράθεση με τις διαχρονικές προσπάθειες όλων ανεξαιρέτως των Διοικήσεων να μειώσουν το κόστος, και για το λόγο αυτό ενοχλούνται, όποιοι ενοχλούνται. Οι εκλεγμένοι εργαζόμενοι ως εργαζόμενοι, προφανώς έχουν και δικαίωμα και υποχρέωση να συναντιούνται με όποιον χρειάζεται για υπηρεσιακά θέματα. Ως εκπρόσωποι όμως των παρατάξεων δεν έχουν καμιά δουλειά να συναντιούνται ξεχωριστά και μάλιστα κρυφά και μάλιστα πριν καν συζητηθεί το όποιο θέμα στο σωματείο με υψηλόβαθμα στελέχη (πολύ περισσότερο με την ίδια τη Διοίκηση). 
Ακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή (ΓΔ), η οποία ζητήθηκε εκτάκτως από τον Πρόεδρο του Συλλόγου (δεν ήταν δλδ κανονισμένη από πριν).
Κατά τη γνώμη μας στη συνάντηση αυτή, το σημαντικότερο που ειπώθηκε για τον ΟΚΑΝΑ, ήταν η επιβεβαίωση από τη μεριά του ΓΔ ότι οι φήμες για τη δωρεά των ουροαναλυτών στο ΕΣΥ είναι πραγματικές. Ο ΟΚΑΝΑ θα κρατήσει τα μηχανήματα στις μονάδες μεθαδόνης (καμιά 20αριά συνολικά αν καταλάβαμε καλά) και τα υπόλοιπα καμιά 20αριά θα τα δώσει στο ΕΣΥ ως ανταπόδοση για τη στήριξη που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα. Στην ερώτηση αν αυτό προαναγγέλλει διοικητική ενσωμάτωση των μονάδων στο ΕΣΥ απάντησε με ένταση ΟΧΙ και ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο. 
Κατά τη γνώμη μας επίσης το σημαντικότερο που έγινε και αφορούσε στη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ και στη λειτουργία του Σωματείου είναι ότι όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου έθεσε το θέμα της άρνησης του ΑΔΕΠ να συναντήσει την ΕΠΕΣΥ ο ΓΔ κάλεσε τον ΑΔΕΠ "για να λυθεί το θέμα σε 10 δευτερόλεπτα". 
Ο μεν ΓΔ έπεσε έξω στον υπολογισμό του χρόνου, οι υπόλοιποι όμως πέσαμε από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις. Ο ΑΔΕΠ μας πληροφόρησε ότι τα δυο μέλη του ΔΣ (Λαζαρής και Γαβριλόπουλος) του επέδειξαν το καταστατικό του Συλλόγου και του εξήγησαν ότι δεν έχει υποχρέωση να τη δει γιατί είναι γνωμοδοτικό όργανο. Άλλωστε μας είπε έχει στείλει απαντητική επιστολή (την οποία ο Σύλλογος όντως δεν είχε λάβει γιατί μάλλον είχε σταλεί σε λάθος mail) στην οποία τα περιγράφει όλα αυτά (και πράγματι σε αυτή την επιστολή ασχολείται ο ΑΔΕΠ με το καταστατικό του συλλόγου με το ποιον κατά τη γνώμη του πρέπει να συναντάει κλπ, κλπ.). Επίσης είπε ότι ο λόγος που δεν θέλει να συναντηθεί με την ΕΠΕΣΥ είναι ότι αντί να γράφεται ενημέρωση από το επίσημο blog του Συλλόγου γράφεται από εξωθεσμικό blog όπου και διαστρευλώνονται όσα λέει. 
  • Συμπέρασμα 1ο: Οι Λαζ και Γαβρ. είπαν ψέμματα ότι απλά συναντήθηκαν (σχεδόν τυχαία...) με τον ΑΔΕΠ. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και προετοιμασμένη με σκοπό να υπονομεύσει τον ρόλο ενός εκλεγμένου οργάνου του σωματείου. Εκτός εαν εντελώς τυχαία συναντήθηκαν και εντελώς τυχαία είχαν και το καταστατικό του Συλλόγου μαζί τους, το οποίο εντελώς τυχαία άνοιξε στη σελίδα που αφορά της ΕΠΕΣΥ και το ρόλο της και εντελώς τυχαία το είδε ο ΑΔΕΠ. 
    • Νοιώθουμε τόση κούραση να ασχολούμαστε με παρατάξεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση και χτυπούν πισώπλατα τα συλλογικά όργανα του σωματείου. 
    • Δεν θάπρεπε να νοιώθουμε κούραση. Θάπρεπε να θυμώνουμε. Θάπρεπε να καταγγέλλουμε, να κάνουμε μομφές, να ζητάμε να διαγραφούν από το σωματείο (όπως και παλιότερα). Αλλά δυστυχώς νοιώθουμε κούραση. Ας τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν και ας τους ξαναψηφίσουν και την επόμενη φορά. 
  • Συμπέρασμα 2ο: Ο ΑΔΕΠ έχει παρεξηγήσει τον ρόλο του και θεωρεί ότι εκτός παό το πλαίσιο μπορεί να ερμηνεύει και το καταστατικό του Συλλόγου. 
  • Συμπέρασμα 3ο: Ο ΑΔΕΠ δεν έχει μελετήσει καλά το blog μας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. Ειδικά μετεκλογικά δεν υπάρχει καμία ανάρτηση της ΑΡΣΥ για την ΕΠΕΣΥ, εκτός από μια σύντομη αναφορά, η οποία δεν νομίζουμε ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ανακριβής και διαστρεβλωτική ακόμη και από τον πιο καχύποπτο αναγνώστη (Όρα: https://aristerisyspeirosi.blogspot.gr/2017/05/14-2017.html). Σε παλιότερες σχετικές αναρτήσεις (δλδ με την προηγούμενη σύνθεση της ΕΠΕΣΥ) επίσης ήμασταν πολύ προσεκτικοί, γράφαμε σχεδόν σαν πρακτικογράφοι. (Όρα: https://aristerisyspeirosi.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html). Με την ευκαιρία υποτίθεται ότι το θέμα λύθηκε (αν και χρειάστηκαν περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα)και πλέον θα κρατιούνται πρακτικά: προς μεγάλη διευκόλυνση της ΑΡΣΥ, όπως καταλαβαίνετε...). Η επόμενη συνάντηση της ΕΠΕΣΥ με τον ΑΔΕΠ θα γίνει την Τρίτη 18/7/17. 
  • Συμπέρασμα 4ο: Αυτό που ενόχλησε είναι το κείμενο της ΕΠΕΣΥ και όχι οι ενημερώσεις της ΑΡΣΥ. Αλλά αγαπητοί/ες που έχετε ενοχληθεί, πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε την πραγματικότητα, ακόμη και όταν δεν βολεύει: Το κείμενο αυτό συζητήθηκε συλλογικά, γράφτηκε συλλογικά (και όμως είναι αλήθεια), αποφασίστηκε συλλογικά, αναγνώσθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου, στάλθηκε ηλεκτρονικά για σχόλια και διορθώσεις σε όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και της ΕΠΕΣΥ, και αφού δεν υπήρξε ούτε διαφωνία, ούτε σχόλιο από κανέναν και καμία, κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση.
Και μια συμβουλή (προς όλους τους ενδιαφερόμενους): όταν έχουμε σκοπό να ανοίξουμε πόλεμο να προσέχουμε τα όπλα που χρησιμοποιούμε να μην είναι τζούφια. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στενοχωριέται η ΔΕΠ με την ΕΠΕΣΥ, μόνο που όπως όλοι ξέρουν υπάρχει μια ρήση που λέει ότι η ιστορία την δεύτερη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα. (Όρα https://aristerisyspeirosi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_13.html#more)

Συνάδελφοι, ισσες,
όταν γράφαμε την κριτική μας για αυτή τη Διοίκηση γνωρίζαμε πολύ καλά ότι θα έχουμε πόλεμο. Δεν περιμέναμε όμως ούτε τόσο αυταρχισμό, ούτε τόση έλλειψη ψυχραιμίας. Επίσης δεν περιμέναμε ότι συνδικαλιστές θα έτρεχαν να δώσουν δήθεν "επιχειρήματα" εναντίον των συλλογικών οργάνων.

Θα κάνουμε ΟΛΑ ΟΣΑ πρέπει για να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους που διώκονται με παύσεις, μετακινήσεις, τους εργαζόμενους που εκφοβίζονται, τους εργαζόμενους που εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα με τα οποία διαφωνούν: είτε είναι μέλη της ΑΡΣΥ, είτε όχι. 

Καλούμε με τη σειρά μας ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να θυμηθούν τον καλό τους εαυτό και να κάνουν το ίδιο.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και η Σιωπή είναι συνενοχή. 

(Σημείωση: Έγινε η συνάντηση των θεραπευτικών ομάδων με μεγάλη επιτυχία τόσο ποσοτικά όσο και σε επίπεδο συζήτησης. Η ΕΠΕΣΥ συνέταξε κείμενο για την Εγκύκλιο το οποίο έχει δοθεί στο ΔΣ και θα αποσταλεί στη Διοίκηση. Επειδή αφορά και πάλι θέματα πλαισίου θα σταλεί με το γνωστό τρόπο σε όλους και δεν θα ανακοινωθεί δημόσια). 

60 σχόλια:

  1. Σας παρακαλούσαμε κάποιοι, κι όχι μια και δυο, να σπάσετε την ομερτά....
    Είναι γραμμένα και στο μπλογκ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το θέμα της παύσης της η κ. Κουτσοπούλου θα κινηθεί νομικά; Έχετε πολλές φορές γράψει στο παρελθόν ότι δεν συμφωνείτε με προσφυγές στη νομική οδό. Ισχύει και τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Η συνάδελφος θα κάνει όλα όσα πρέπει και δικαιούται για την υπεράσπιση της.
    2. Η ΑΡΣΥ ποτέ δεν είπε ότι είναι αντίθετη με την προσφυγή στα νομικά μέσα. Είτε σε συλλογικό είτε πολύ περισσότερο σε ατομικό επίπεδο. Υποστηρίζουμε (και δεν είμαστε μόνοι σε αυτό, το υποστηρίζουν και όλοι οι σοβαροί εργατολογοι) ότι τα νομικά μέσα δεν αποδίδουν όταν δεν υπάρχει παράλληλα και κινητοποίηση των εργαζομένων. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διώξεων, αν η συναδελφος δεχτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση από το σωματείο μας τότε οι πιθανότητες της να δικαιωθεί αυξάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε αν κινητοποιηθεί το Σωματείο, θα ζητήσετε επιτέλους πέρα από τα νομικά μέσα για την κ. Κουτσοπούλου, να γίνουν από το Σωματείο και νομικές ενέργειες για ένα σωρό ενδεχόμενες παραλείψεις και βλαπτικές ενέργειες της Διοίκησης;
      Να το περιμένουμε αυτό;

      Διαγραφή
    2. Κατά καιρούς έχει προταθεί η χρήση νομικών μέσων όχι για εργατικά θέματα, αλλά για ενέργειες που ενδεχόμενα έχουν και ποινική απαξία. Το θυμάστε.

      Διαγραφή
    3. Αρσυ, άλλο είναι το "πιστεύω- εκτιμώ ότι δεν θα αποδώσει το νομικό μέσο αν δεν κινητοποιηθούν παράλληλα οι εργαζόμενοι" κι άλλο είναι το "δεν ξεκινώ καμιά νομική ενέργεια έτσι κι αλλιώς". Το παρακάνατε κι εσείς και όλο το Σωματείο με το δεύτερο...

      Διαγραφή
  4. Το Τμήμα προσωπικού τι εισήγηση έδωσε για τις παύσεις της κ. Πλαγιαννάκου και της κ. Κουτσοπούλου; Είναι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι για όλα μα πιο πολύ λυπάμαι που δεν κάνουμε τίποτα!Μένουμε θεατές των εξελίξεων!Προτιμώ την δράση.Επίσης θα ήθελα την άποψη της Έμμυς εδώ είναι και εκείνη διαχειρίστρια του site.Γιατί δεν βγάζει στη φόρα τα γεγονότα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδελφε/ίσα το γεγονός που πρέπει να βγει στη φόρα έχει βγει: Η συνάδελφος Έμμυ Κουτσοπούλου παύθηκε από τη θέση της υπεύθυνης της μονάδας του Αγίου Σάββα για ανεπαρκή χειρισμό μιας διένεξης μεταξύ εργαζομένων της μονάδας. Η παύση της βασίστηκε σε καταγγελίες που έκαναν μέλη του προσωπικού, ενώ το ΔΣ που πήρε την απόφαση της παύσης, δεν κάλεσε κανέναν από τους εργαζόμενους για να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τι πραγματικά συνέβη στη μονάδα και αν πράγματι υπήρξε κακός ή έστω ανεπαρκής χειρισμός εκ μέρους της υπεύθυνης.
    Το γεγονός ότι οι καταγγελίες έγιναν από ένα μόνο μέρος του προσωπικού και το γεγονός ότι η παύση έγινε σχεδόν δύο μήνες μετά τα πραγματικά γεγονότα αλλά μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του κειμένου της ΕΠΕΣΥ (της οποίας η συνάδελφος είναι εκλεγμένο μέλος), κειμένου με το οποίο η ΕΠΕΣΥ έπαιρνε θέση για τη χρήση των ξηρών αντιδραστηρίων και εφιστούσε την προσοχή στις παρεμβάσεις της ΔΕΠ σε συγκεκριμένες μονάδες, αποτελούν στοιχεία τα οποία κάνουν την πιθανότητα εκδικητικής παύσης περισσότερο από πιθανά.
    Δεν νομίζουμε ότι -προς το παρόν τουλάχιστον- χρειάζονται άλλα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ΑΡΣΥ λέτε ότι δεν ακολουθήθηκαν από το αρμόδιο Τμήμα (προσωπικού) οι διαδικασίες που έπρεπε;

      Διαγραφή
    2. Αν δηλαδή αυτή η παύση έπεσε ως καμπανιά για το πρώτο κείμενο της ΕΠΕΣΥ, αν, ας φανταστούμε τι θα γίνει και πόσες παύσεις θα ακολουθήσουν μετά και το νέο κείμενο της ΕΠΕΣΥ για το πλαίσιο...
      Ω ρε σούβλισμα που θα πέσει..

      Διαγραφή
  7. Τώρα στη μονάδα του Αγ. Σάββα ποιος θα διευθύνει; ποιος θα βάζει υπογραφές; έχουν ήδη τοποθετήσει νέον υπεύθυνο; Θα μας δώσετε πληροφορίες; Δε χρειάζεται ατμόσφαιρα μυστηρίου και θρίλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εβαλαν αλλον υπευθυνο ρε αδερφε αλλα κατι μου λεει οτι αυτος δεν 8ελει .μπορει ομως να ασκησουν πιεση , και οσο και σωστος να ειναι καποιοσ η συνεχόμενη πιεση δεν αντέχεται .

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη για το μελλον μας κανουν κουμαντο ο Λαζαρης που βγαίνει στην συνταξη και καποιος που μπηκε στο ψηφοδελτιο προσδοκώντας πρόσληψη συγγενικού του προσωπου? Θα μου πειτε δεν βγηκαν μονοι τους καποιος τους ψηφισε .Υπογραφη ,πουλι , και φηφο πρεπει να ξέρεις που βαζεις !!!!!! Πιστευω οτι θα νιωθουν περήφανοι αυτοί που τους ψήφισαν !!!!!!

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζω να 'χουν ενοχές......

      Διαγραφή
    4. ποιος είναι ο νέος υπεύθυνος; ο αναπληρωτής;

      Διαγραφή
    5. Οι βουπρενορφίνες δεν έχουν (συνήθως) αναπληρωτή.

      Διαγραφή
    6. οι πιο πολλές όχι. σε αυτή τη μονάδα όμως είχε συνήθως και 2ο γιατρό..... όχι;

      Διαγραφή
  8. Σιγά μην κάνουν κουμάντο..
    Απλά δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς που απαξιωνουν τους συνδικαλιστές και τον συνδικαλισμό γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιόν έβαλαν??έτσι και αλλιώς για λίγο θα ναι....απλά πληροφοριακά έτσι για να δω κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί η ΑΡΣΥ να μας ενημερώσει, για την περίπτωση που ετοιμάζουν και άλλες καρατομήσεις κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πρέπει να μαγειρεύουν έγκαιρα, αν θα αναλαμβάνουν οι νομικοί του Συλλόγου τις περιπτώσεις αυτές των παύσεων; Ή θα πρέπει ο καθένας να βρει δικό του δικηγόρο;
    Ευχαριστώ αρσυ, καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τα γεγονότα υπό το καθεστώς "κλειδαρότρυπας". Το θέμα μας είναι ποιόν έβαλαν ή γιατί έπαυσαν (και αυτή) τη συνάδελφο (το ότι είναι συνδικαλίστρια, συγγνώμη, αλλά δεν καθσιτά πιό τραγικό το γεγονός);; Ή μήπως εάν τηρείται εδώ μέσα η όποια διαδικασία πιά; Δεν είμαι στον κόσμο μου. Κι ο Οκανα μικρογραφία της ευρύτερης κατάστασης, που επικρατεί στη χώρα είναι. Ξεπούλημα, ρεμούλα, πελατειακές σχέσεις, ασυδοσία, κομπλεξισμός κι άλλα πολλά. Αυτήν την περίοδο, βέβαια, ζούμε και την επιβεβαίωση των όσων ξέραμε θεωρητικά ότι ο κομπλεξικός πεινασμένος άμα βρει εξουσία, γίνεται χειρότερος κι από τον μεγαλύτερο χουντο- καπιτάλα (εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Μάλλον εξίσωση γίνεται)... Εν ολίγοις, απέναντι στην ασυδοσία, μόνο απαίτηση για έλεγχο επί των διαδικασιών μπορεί να γίνει. Ορθή διοίκηση γίνεται μόνο αν τηρούνται νόμοι και διαδικασίες. Λεπτομέρειες, που κι εμείς οι ίδιοι ως εργαζόμενοι, έχουμε αγνοήσει σφυρίζοντας αδιάφορα κι ίσως μέσα σ'ένα παραλήρημα παντοδυναμίας, που έδινε αυτό το έκτρωμα- οργανισμός με το να παρέχει στον καθένα το χώρο να κάνει πραγματικά ό,τι γουστάρει. Εν ολίγοις, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες κύριοι; Εάν έρθει το "αφεντικό" και σου πει να κάνεις μόκο γιατί αυτός αποφασίζει, η δική σου ευθύνη πού είναι συνάδελφε;; Γιατί, ξέρεις, αυτό συνιστά παράβαση καθήκοντος από όλες τις πλευρές. Εμείς απλά πατάμε το κουμπί στον φούρνο χωρίς να ξέρουμε τί έχει μέσα, ακολουθούμε εντολές.. Και φυσικά, να μην ξεχνάμε το ρόλο της Δικαιοσύνης, καίτοι απαξιωμένη στη χώρα μας. Μη μπερδεύουμε τη δικαιοσύνη με την καταστολή κύριοι. Φυσικά και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να στρεφόμαστε στη Δικαιοσύνη όταν καταστρατηγούνται δεοντολογίες και διαδικασίες. Όσο δεν κάνουμε οργανωμένες κινήσεις, θα στερούμαστε σοβαρότητας. Η κα Κουτσοπούλου δεν ήταν η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Οι προθέσεις της διοίκησης αυτής δεν ήταν ποτέ κρυφές. Ούτε και οι πρακτικές. Απλά, μέχρι πρόσφατα, τα καταπίναμε -σχεδόν- αμάσητα. Καλή τύχη αγαπητοί συνάδελφοι. Και μη σηκωθείτε από την καρέκλα. Τη δουλίτσα μας εμείς κι έχει ο καλός Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και έχει σημασία ποιόν έβαλαν και ποιόν έπαυσαν....Έχει τεράστια σημασία για την ακρίβεια.Καταλαβαίνεις πολλά και για τις προθέσεις,τους λόγους ,το παρασκήνιο ,τις μεθοδεύσεις.Η Διοίκηση είναι κλασσική στις μεθόδους τις ,ίσως αυτή την φορά το τερμάτισε,μέχρι την επόμενη που θα το τερματίσει περισσότερο.Αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο μην γελιέστε.Δεν ξέρω τι κάνουν οι πεινασμένοι για εξουσία όταν την βρίσκουν που μεταξύ μας δεν νομίζω να ήταν και τόσο πεινασμένοι οι περισσότεροι.Οι άλλοι όμως που δεν έχουν εξουσία αλλά διατηρούν την ψευδαίσθηση οτι έχουν επειδή τελείως τυχαία και λόγω συγκυρίας τα πρόσωπά τους είναι αναγνωρίσιμα απο την Διοίκηση είναι οι πιο θλιβεροί.Αγχώνονται να διατηρήσουν αυτή την υποτιθέμενη καλή σχέση και κάνουν ό τι πιο ελεεινό υπάρχει ηθικά ρουφιανεύουν ψεύδονται κατασκευάζουν ψευδείς καταγγελίες καρφώνουν διαρρέουν ασάφειες και ψευδείς κατηγορίες δημιουργούν κλίμα κινούνται εναντίον ανθρωπων που τους έχουν ευεργετήσει στο παρελθόν με πολύ αχαριστία.Όταν όμως το εργάκι τελειώσει να δω που θα βρουν να κρυφτουν και ποιοί απο μας θα έχουν απομείνει να τους μιλούν.

      Διαγραφή
    2. Να βάλουμε ταμπέλα "κατεδαφίζεται, πωλούνται υλικά" και να τον ξαναχτίσουμε τον οργανισμό με νέα σχέδια, θεμέλια και "υλικά"...

      Διαγραφή
  12. σουβλατζής,ποιητής φανφάρας,μόνικας μπελούτσης και λοιποί συγγενείς
    στην παράσταση
    ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ

    τώρα και στον χώρο σας
    θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά την προτεραιότητα!
      Οοοοοοοοοοοοοοοόλοι μέσαααααα! Φορτώστεεεεε!

      Διαγραφή
  13. Μαθαίνω ότι κάποιοι/ες από το προσωπικό του Άγιου Σάββα, που εμπιστεύτηκαν τη Διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων, που (θεώρησαν ότι) είχαν στη μονάδα, απευθύνθηκαν σήμερα σε μέλος του ΔΣ του Σωματείου και ζήτησαν να τους δοθεί η ευκαιρία να εξηγήσουν και "την άλλη πλευρά" (δηλαδή ποια πλευρά? την πλευρά της Διοίκησης?).
    Γιατί άραγε αυτοί οι συνάδελφοι/ισσες δεν σκέφτηκαν να ζητήσουν την βοήθεια του σωματείου νωρίτερα? Μήπως επειδή ο σκοπός τους δεν ήταν μόνο να λύσουν το (όποιο) πρόβλημα της μονάδας αλλά να αρπάξουν την ευκαιρία για να γίνουν αρεστοί στη διοίκηση, δίνοντας της επιχειρήματα για τη δίωξη της συναδέλφου, που ενοχλεί? Πάντα είναι χρήσιμο να ευχαριστείς, ή έστω να εξυπηρετείς, τους έχοντες την εξουσία...Όλο και σε κάποια επιτροπή θα σε βάλουν, όλο και λιγότερο θα κινδυνεύεις.
    Και άλλες μονάδες στο παρελθόν είχαν εσωτερικά προβλήματα και απευθύνθηκαν ΠΡΩΤΑ στο σωματείο. Ανεξάρτητα από το αν μπορεί αν δώσει λύση σε ΟΛΑ τα θέματα, είναι ΠΑΝΤΑ μια καλή αρχή το να απευθυνθείς στους συναδέλφους.
    Σίγουρα καλύτερη από την αναίσχυντη ρουφιανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και άλλες μονάδες στο παρελθόν είχαν εσωτερικά προβλήματα και απευθύνθηκαν ΠΡΩΤΑ στο σωματείο"

      Στο σωματείο γιατί ακριβώς απευθύνθηκαν; το σωματείο αναλαμβάνει και διευθέτηση διαπροσωπικών προβλημάτων; φροντίδα σχέσεων που μπορεί προηγουμένως να ήταν και φιλικές και ψυχράνθηκαν; ή αναλαμβάνει διευθέτηση υπηρεσιακής φύσης προβλημάτων;

      Διαφώτισἐ μας παρακαλώ για το πώς λειτουργεί ο οκανα, το σωματείο, ανώριμοι αναπτυξιακά εργαζόμενοι που κατά τα άλλα προσφέρουν και θεραπείες....

      Διαγραφή
    2. Αυτά μας φέρανε σ αυτό το σημείο οι ρουφιανιές!Αντί να είμαστε όλοι μία γροθιά ενάντια στη διοίκηση ο ένας συνάδελφος βγάζει το μάτι του άλλου.Κανένας δεν αντιλαμβάβεται ότι μπορεί στη δεδομένη στιγμή να κερδίζει εύνοια λόγω ρουφιανιάς-γλυψίματος αλλά θα έρθει και η σειρά του?Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου τελικά πέφτει ο ίδιος μέσα!Τον νου σας συνάδελφοι!

      Διαγραφή
    3. Βρε φίλε παραμυθάκια διαβάζετε όλοι ακόμα, μεγάλοι άνθρωποι; "Μια γροθιά"...
      Πού ακριβώς στην ζωή είναι οι άνθρωποι "μια γροθιά"; Ούτε στο σπίτι σου και στο σπίτι μου δεν είναι.

      Διαγραφή
    4. Προς 17 Ιουλίου 2017 - 12:14 μ.μ.
      Το σωματείο δεν αναλαμβάνει διευθέτηση διαπροσωπικών προβλημάτων κλπ, κλπ. Αντίθετα αυτό το αναλαμβάνει η διοίκηση. Αρκεί ο ένας από τα μέρη να έχει καλές προσωπικές σχέσεις μαζί της και ο άλλος να πρέπει να "παταχθεί".
      Αστειεύομαι βέβαια γιατί μόνο ως αστείοα μπορώ να αντιληφθώ τον προβληματισμό σου σε αυτή τη φάση.

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου αστείο ο προβληματισμός μου. Και δεν αφορά α υ τ ή ν τ η ν φ ά σ η .... Είναι παλιός και διαχρονικός.

      Αν δεν ήταν τόσο ανώριμοι πολλοί εργαζόμενοι και πολλοί επίσης από τα αφεντικά του σωματείου, ώστε να προχωρούν τον επαγγελματικό τους βίο με τα καταγέλαστα "κολλητιλίκια" εκατέρωθεν, δεν θα γίνονταν τόσο εύκολα και τόσο συχνά αυτά που περιέγραψες και βλέπουμε μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης και ορθά μας σηκώνουν την τρίχα.

      Διαγραφή
  14. Υπάρχει καμία ενημέρωση για τη σημερινή μέρα στη Μονάδα Αγίου Σάββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί δεν ήρθε στις Μονάδες το κείμενο της ΕΠΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρόδα
    Τσάντα
    και
    Κοπάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η Σταθακοπούλου έστειλε αυτό το κείμενο(απάντηση στην ΕΠΕΣΥ) για να δικαιολογήσει την ...ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ τοποθέτησή της και να ευχαριστήσει αυτούς που την διόρισαν για να παίρνει το επιδοματάκι ευθύνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο κείμενο σε σύγχιση δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    2. Πείτε και σε μένα τι κείμενο ηταν

      Διαγραφή
  18. ΆΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟς ΤΗς ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμ, σας τα 'πα....
    κατεδαφίζεται, πωλούνται υλικά.....
    Ακόμα στην άρνηση είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξαναρωτάω σοβαρά : έχουμε Πρόεδρο; είναι ο Αγκελίδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι και είναι ο Αγγελίδης!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ε καλά θυμόμουν. Και τι κάνει ρε παιδιά αυτός ο άνθρωπος; έχει λαλιά;

      Διαγραφή
  21. Δηλαδή αυτό που γράφει η απάντηση της δεν ισχύει?Δεν είναι προβοκατόρικο το ερώτημα αλήθεια.Επειδή οι περισσότεροι απο μας νομίζω δεν έχουμε γνώση του καταστατικού του συλλόγου και σε αυτή την απάντηση κάπως πολύ συγκεκριμένα τα έλεγε εγω έχω μπερδευτεί.Επίσης θα θελα να καταγγείλω οτι η ΕΠΕΣΥ ουδέποτε μας έχει στείλει κάτι στην δομή που εγώ εργάζομαι...Αντιθέτως η κυρία Σταθακοπούλου ίσως επειδή είναι στην Διοίκηση θυμάται καλύτερα πόσες μονάδες υπάρχουν..αυτό ήταν κακία το παραδέχομαι αλλά πραγματικά κάπου έπρεπε να πω κι εγω τον πόνο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε, δεν πρόλαβα να διαβάσω τίποτα. Μπορείς συνοπτικά να μου πεις τι έγραψε η Σταθακο;

      Διαγραφή
  22. Ποια απάντηση; πείτε και σε εμάς τους άσχετους...Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν τις προλαβαίνουμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το καταστατικό λέει αυτά που λέει. Η ΕΠΕΣΥ λέει αυτά που λέει. Το ΔΣ λέει αυτά που λέει. Ακόμη κι αν έχουν δίκιο και η ΕΠΕΣΥ με την ανοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου έκανε υπέρβαση του καταστατικού αυτοί γιατί ασχολούνται μόνο με αυτό;
    Ποιά είναι η γνώμη της παράταξης αυτής επί της ουσίας των ζητημάτων που θίγει η ΕΠΕΣΥ; Τι λένε για τα αντιδραστήρια; για το πλαίσιο; για τις παρεμβάσεις; για τις παύσεις; τις μετακινήσεις; τις παραιτήσεις;
    Και κυρίως γιατί δεν απαντάνε αν στηρίζουν την διοίκηση και τις αποφάσεις της; αν πράγματι συναντήθηκαν τα μέλη της με τον κ. Κοκκώλη; αν είχαν μαζί τους το καταστατικό; Ο κ. Κοκκώλης είναι τίμιος άνθρωπος και δεν μπορεί να λέει ψέμματα.
    Αυτοί γιατί δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα; γιατί σιωπούν; γιατί "κρύβονται" πίσω από το καταστατικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τωρα, ασχολείστε σοβαρά με τους Λαζαρίστας;

      Διαγραφή
    2. Αυτό τους είπανε να πουν , αυτό έγραψαν. Απλά τα πράγματα. Που να ξέρουν από μονάδες οι εν λόγω κύριοι και κυρίες

      Διαγραφή
    3. απ ότι κατάλαβα διαφωνούν με την ΕΠΕΣΥ σε όλα τα ζητήματα για τα ξηρά το θυμάμαι ...είναι και αυτό μια θέση...σεβαστό.

      Διαγραφή
    4. εγώ πάντως το μόνο που ξέρω ότι τα κείμενατης επεσυ είναι άψογα , επιστημονικά εμπεριστατωμένα.Και προφανώς κανείς δεν μπορεί να διαγωνήσει με όσα γράφονται σε αυτά. για αυτό προφανώς κοι τα μέλη του δσ του συλλόγου ή οι περισσότεροι συμφωνούν με όσα γράφονται σε αυτά και δίνουν το οκ για προώθηση.Τόσο απλ΄α, τόσο καθαρά. Τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για να μην φανεί η γύμνια επιχειρημάτων που έχουν ή καλύτερα για να τείνουν χείρα βοηθείας στους διοικούντες που έχουν ταυτιστεί πλέον ολοκληρωτικά.

      Διαγραφή
    5. Μια απορία : όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουμε ταυτιστεί με τους διοικούντες, τι υποτίθεται ότι κάνουμε από πλευράς αντιδράσεων; εννοώ πέρα από την εκτόνωση στο μπλογκ.

      Διαγραφή
  24. Ο Σύλλογος δεν έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ. Προφανώς η Διοίκηση έχει θεσμικό εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Και ο νοών νοείτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά θα κάνει η εν λόγω κυρία να εργαστεί λίγο παραπάνω μήπως φέρει και κανα ευρουλάκι στον οργανισμό. Γιατί έως τώρα έχει φεσώσει τον ΟΚΑΝΑ με 20 χιλ. που προσλάβανε ιδιωτική εταιρεία για να κάνει τη δουλειά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΡΣΥ
    θα μας δώσετε update???
    Νομίζω ότι ΣΥΝΕΧΕΙΑ έπρεπε να βγάζετε "έκτακτα δελτία" για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν κάνατε ΔΣ του Συλλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή