Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε για τη λειτουργία και τον τρόπο δράσης της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και να επιβεβαιώσουμε παλιότερες εκτιμήσεις και ανακοινώσεις του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα μια νέα απόφαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησης: το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ έπαυσε την συνάδελφο κα Κουτσοπούλου από τη θέση της Υπευθύνου της Μονάδας του Αγίου Σάββα.
Ως αιτία της παύσης αναφέρονται από πλευράς Διοίκησης οι ανεπαρκείς χειρισμοί της συναδέλφου για την επίλυση διενέξεων μεταξύ των εργαζομένων της μονάδας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τη Διοίκηση χωρίς να ακολουθηθεί καμία διαδικασία διαφάνειας και αξιοκρατίας όπως ευαγγελίζονται τα τελευταία τρία χρόνια που διοικούν καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει εισήγηση του αρμοδίου τμήματος αλλά δεν διενεργήθηκε και κανενός είδους έρευνα π.χ. ΕΔΕ (την οποία είχε ζητήσει εγγράφως άλλωστε η υπεύθυνη της μονάδας από την πρώτη στιγμή του δημιουργήθηκε το πρόβλημα στη μονάδα). Αξιοσημείωτος είναι ο τρόπος που επιλέχθηκε να εφαρμοστεί η απόφαση καθώς αποφασίστηκε η γιατρός να απομακρυνθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα και να αντικατασταθεί από άλλο συνάδελφο χωρίς καν εκείνος να ερωτηθεί και να προλάβει να ενημερώσει τους ασθενείς του. Ο συνάδελφος αρνήθηκε να αναλάβει την θέση και η λύση βρέθηκε με την μετακίνηση μιας νεοπροσληφθείσας συναδέλφου με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ο συγκεκριμένος χειρισμός της Διοίκησης συμπλέει απόλυτα με το πνεύμα της περί προστασίας των θεραπευομένων, όπως μονίμως επικαλείται, και διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια της μονάδας; Μάλλον είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ανευθυνότητας και της έλλειψης σχεδιασμού που χαρακτηρίζει τις περισσότερες αποφάσεις της Διοίκησης. Προφανώς ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού είχαν αυτή την εργασιακή συμπεριφορά όταν ήταν εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ.

Η παύση αυτή, με τον τρόπο που αποφασίστηκε έρχεται να προστεθεί στο γαϊτανάκι των αυθαιρεσιών της Διοίκησης. Έτσι μετά: 

  • τις ανακρίσεις των συναδέλφων από την Μονάδα της Νίκαιας, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους, 
  • τις απολύσεις συναδέλφων στην Πάτρα, 
  • την παύση της υπεύθυνης του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, επειδή τόλμησε να εκφράσει γραπτώς και υπηρεσιακώς διαφωνία με τη Διοίκηση σε θέματα της αρμοδιότητας της, 
  • τον εκφοβισμό υπαλλήλων στην μονάδα των Χανίων από τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, εάν δεν υποκύψουν στους εκβιασμούς του, 
  • τη συστηματική άρνηση της Διοίκησης -μέσω υπεκφυγών- να υιοθετήσει το αίτημα του Συλλόγου (εδώ και ενάμιση χρόνο) για τη δημιουργία κώδικα δεοντολογίας που να διέπει τον Οργανισμό, 
  • την αποσπασματική προκήρυξη θέσεων υπευθύνων για την τοποθέτηση των εκλεκτών της Διοίκησης προφασιζόμενοι ότι εφαρμόζουν αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης, χωρίς όμως να ανακοινώνονται αναλυτικά τα μόρια των τυπικών προσόντων όσο και της συνέντευξης των υποψηφίων για να φανεί η μεγάλη αντικειμενικότητα των τοποθετήσεων, 
  • την άρνηση της Διοίκησης για διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με τη διερεύνηση του θέματος που προέκυψε στη μονάδα του Ηρακλείου με την έλλειψη του Υποκατάστατου και την «απόδοση ευθυνών», όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα εγγράφως ο υπεύθυνος της μονάδας. Τι φοβάται η Διοίκηση και δεν προχωράει στη διενέργεια ΕΔΕ που προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Οργανισμού; 
  • τη συστηματική άρνηση της Διοίκησης για παράδοση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών του Δ.Σ., που ζητούνται από θιγόμενους συναδέλφους. Τι φοβάται η Διοίκηση και τι θέλει να αποφύγει με την απόκρυψη των πλήρως απομαγνητοφωνημένων πρακτικών; 
ακολούθησαν μετακινήσεις ή απειλές μετακινήσεων ατόμων που η Διοίκηση θεωρεί ότι έχουν εκδηλώσει «ανυπακοή» με τελευταία τη μετακίνηση και παύση από τη θέση της Υπευθύνου του μέλους της ΕΠΕΣΥ και αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων κα Κουτσοπούλου επειδή τάχα δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Όταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος ήταν εργαζόμενοι στον Οργανισμό τηρούσαν ευλαβικά τις συμβατικές τους υποχρεώσεις; Δε συμμετείχαν σε όλες τις λήψεις των αποφάσεων προηγούμενων Διοικήσεων;

Η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πιέσεων, εκφοβισμού και συκοφαντίας είναι παραπάνω από φανερή και συνεχίζεται από τη Διοίκηση και την καμαρίλα που την περιβάλλει. Η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, χρειάζεται ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου σε εκτίμηση τη δημοκρατία και τη νομιμότητα και υιοθετούν ως πολιτική συμπεριφορά τον αυταρχισμό.

Ένα είναι σίγουρο, ότι ένας Οργανισμός που προσφέρει θεραπεία δεν μπορεί παρά να διακατέχεται από σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, να σέβεται τις διαδικασίες και να τις τηρεί απαρέγκλιτα. 

Από τη μεριά μας γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από αυτή τη Διοίκηση (όπως δεν περιμέναμε και από τις προηγούμενες), θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας και τα συμφέροντα των ασθενών μας, θα παλέψουμε για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας στον Οργανισμό, θα προασπίσουμε τη ποιότητα της δουλειάς μας, θα σπάσουμε το πλέγμα του φόβου και της τρομοκρατίας που επιδιώκεται να επιβληθεί. Στο τέλος οι νικητές θα είμαστε εμείς, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Υ.Γ. προς Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ,

Το να δηλώνεις, ότι προασπίζεσαι τη δημοκρατία, ότι τηρείς τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στον Οργανισμό και ότι είσαι αριστερός το αποδεικνύεις καθημερινά με τις πράξεις και τις αποφάσεις σου και όχι με λεκτικές διακηρύξεις. Εκτός κι αν είσαι …αριστερός από μεταγραφή και ευκαιριακά. 

                               ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

153 σχόλια:

  1. Σωπάτε κάτι αρχίζει να κινείται!!!Εύχομαι να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο από το λεκτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ΥΓ είναι όλα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θα ήθελε να απαντήσει η Άρσυ, αν το κρίνει επιτρεπτό, αλλά δεν είναι και προσωπικά δεδομένα στο κάτω κάτω.. Δημόσια στοιχεία της λειτουργίας του οργανισμού είναι.. Ξέρει να μας πει, η νέα υπεύθυνος στον Αγ.Σαββα είναι όντως νεοπροσληφθεισα; Δηλαδή πόσο καιρό εργάζεται στον οργανισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητήθηκε εγγράφως ούτε προφορικώς ΕΔΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 7/6,ζητήθηκε γραπτώς σε έγγραφο που στάλθηκε από την κα Κουτσοπούλου στη διοίκηση,με κοινοποίηση στο σύλλογο,το εξής:(Ζητώ)Εάν η διοίκηση θεωρεί ότι υπάρχουν θέματα που χρήζουν και διοικητικής διερεύνησης,αυτή να γίνει με τις διαδικασίες που ορίζονται και να αποδοθούν οι ευθύνες που αντιστοιχούν στον καθένα.

      Διαγραφή
    2. Κάνεις λάθος και δεν θα σε αφήσω έτσι. Αρκετά με την υπεροχή που νομίζουμε ότι αυτόματα κατέχει η αλήθεια και δεν μπαίνουμε στον κόπο καν να την υποστηρίξουμε. Η Μονάδα του Ηρακλείου το έχει ζητήσει επανειλημμένα εγγράφως. Και ΕΔΕ και εισαγγελέα και Υπουργό.
      Το "προφορικά" πώς το γνωρίζεις; Είσαι ο απανταχού παρών ή ο πρόεδρος;

      Διαγραφή
    3. επίσης η γη δεν γυρίζει.......

      Διαγραφή
    4. Ε, θα γίνει μια και καλή κατά πως φαίνεται. Μαζί με την επίσκεψη του Επιθεωρητη.

      Διαγραφή
  5. Εάν η Μονάδα του Ηρακλείου κυνηγάει να γίνουν διαδικασίες, το Σωματείο μας γιατί τόσο καιρό δεν έχει σηκώσει τον τόπο όλο; Ο Πρόεδρος μας κάνει την πάπια; Αυτός δεν έχει την πλειοψηφία; Ο Λάζαρος την έχει; απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά ΑΡΣΥ είναι απόρρητα τα περί της νέας υπεύθυνου του Αγίου Σάββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τόση καχυποψία;
      Απλά δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω από αυτά που λέει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
      Θάπρεπε;

      Διαγραφή
  7. Στον Άγιο Σάββα προσωρινά τοποθετήθηκε μέχρι να ρθει κάποιος μόνιμος ψυχίατρος ως υπεύθυνος ο αναπληρωτής ψυχίατρος του Βαρυτη Γουδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού η συνάδελφος Κουτσοπουλου ΔΟΥΛΕΥΕΙ στον Άγιο Σάββα. Υπέθεσα ότι θα ξέρει περισσότερα απ'ο,τι κάποιος που δεν έχει σχέση με τη μονάδα. Ή ότι θα το εψαξε ως θιγεισα. Δεν υπάρχει καμία καχυποψια. Να με συγχωρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγνώμη λείπουν σχολια?Αυτο με το Ηράκλειο είναι ασύνδετο εδω .λίγο να μας εξηγήσετε δεν καταλαβαίνω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο για το Ηράκλειο είναι απάντηση σε παραπάνω σχόλιο που λέει ότι ουδέποτε ζητήθηκε εδε προφορικά ή γραπτά.

      Διαγραφή
  10. Η συνάδελφος Κουτσοπούλου βρίσκεται εκτός ΕΛΛΆΔΟΣ με κανονική άδεια σε προγραμματισμένο ταξίδι, γεγονός που οι διοικούντες μάλλον γνωριζαν, πριν της κοινοποιήσουν την παύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο αν/της υπεύθυνος του Βαρύτη δεν είναι 1.γυναικα, 2.με δελτίο, 3.καινουργιος.
    Ο,τι να ναι γράφει ο Σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πώς κατάλαβες ποια πληροφορία είναι η σωστή; Του ανώνυμου και όχι του συλλόγου;

      Διαγραφή
    2. Οποιου, είτε του ανώνυμου είτε του Συλλόγου, η πληροφορία να είναι η σωστη, ΔΕΝ έχει φίλε μου καμία σημασία τελικά. Διάβασε το σχόλιο μου, που θα μπει παρακάτω, για την υποστελεχωση σε γιατρους και θα καταλάβεις τι εννοώ.

      Διαγραφή
  12. ο συγκεκριμένος παλαιός συνάδερφος θα εκπαιδεύσει την καινουργια συνάδερφο που είναι με δελτίο και είχε τοποθετηθεί στο Σωτηρία.Και αυτή όμως προσωρινά και μόνο καλύπτει την θέση μέχρ να καλυφθεί η θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι από που δηλαδή θα καλυφθεί μετά,μόνιμα, η θέση; Θα πέσει από τον ουρανό άλλος/η γιατρός;
      Αυτά είναι τα κρίσιμα προβλήματα στον οκανα. Το έγραψαν σε κάποια σχόλια κάποιοι. Αλλά δε δόθηκε σημασία. Ότι χρόνια τώρα, στις περισσότερες βουπρενορφινες δεν υπάρχει 2ος γιατρός. Παίρνει ο γιατρός άδεια και είναι και on call. Ή οι θεραπευτες αναγκάζονται να κάνουν και δουλειά γιατρού.
      Και γι αυτό το σοβαρό πρόβλημα της υποστελεχωσης από γιατρους, ΜΟΥΓΚΑ ο Σύλλογος, οι παραταξεις, η πλειοψηφία, η καλή μας άρσυ, ο οδοντιατρος Λαζαρης που έχει λόγο για αλλα, ΜΟΥΓΚΑ κι η πολυπραγμων ΕΠΕΣΥ.
      Έχω άδικο άρσυ; Το αναδείξατε ποτέ ως σοβαρό πρόβλημα; Ζητήσατε κινητοποιησεις γι'αυτο; Δεν ήταν προτεραιότητα ε;

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Αποδεικνύεται πόσο πρόχειρα και ευκαιριακά στημένος είναι όλος ο ΟΚΑΝΑ.. Η απόλυτη απαξίωση όλων.. θεραπευομένων, θεραπείας, εργαζομένων...

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς. Και με ενοχλεί πάρα πολύ που σε αυτό το επικίνδυνα πρόχειρο στήσιμο του ΟΚΑΝΑ, για το οποίο δεν μας έχει πει η ΔΕΠ κι άλλοι γκουρού επιστήμονες του Οκανα πόσο evidence based είναι, βάλανε πλάτη και οι συνδικαλιστες μας. Άρσυ εγώ θα περιμένω την απάντηση σου. Γιατί φυσικά κι είναι ζήτημα ο,τι έγινε με τη συνάδελφο Κουτσοπουλου και δεν πρέπει να μείνει έτσι. Αλλά θέλω να μου πεις, η κα Κουτσοπουλου αυτά τα χρόνια είχε και 2ο γιατρό στον Άγιο Σάββα; Πόσες μονάδες βουπρενορφινες έχουν 2ο γιατρό και πόσες όχι; Με ποια κριτήρια;

      Διαγραφή
    4. Ευκαιριακα στημένος ο ΟΚΑΝΑ; Επικίνδυνα πρόχειρα κιόλας; Ο,τι να ναι λέτε. Πιστεύω ότι η ΔΕΠ που συλλέγει στοιχεία και δεν μιλάει στον αέρα. θα σας διαψεύσει. Πολύ σύντομα.

      Διαγραφή
  13. δεν είναι απαραίτητο οτι θα είναι γιατρός ο υπεύθυνος....μην προτρέχετε και δεν είναι βέβαιο οτι θα έρθει ουρανοκατέβατος..ας περιμένουμε να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι στις μονάδες υποκατάστασης ο υπεύθυνος οφείλει να είναι γιατρός με βάση τον ισχύοντα εσωτερικό κανονισμό.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς.Ειναι θέμα εσωτερικού κανονισμού.Αυτος που είπε να μην προτρεχουμε, περιμένει κανέναν λογιστή για υπεύθυνο;

      Διαγραφή
    3. Μπορεί να περιμένει να γίνει υπευθυνος/η ως αμοιβή. Τα τριάκοντα αργύρια. ..

      Διαγραφή
    4. αυτο το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί δεν είναι δεσμευτικό εφόσον αποφασιστεί διαφορετικά. ο εσωτερικός κανονισμός το προβλέπει αλλά νομίζω υπάρχει παράθυρο εφόσον υπαρχουν άλλές ανάγκες να γίνει διαφορετικά.βεβαια αυτό θα ήταν μια μεγάλη ανατροπή.Έχει η Διοίκηση την πηγμή να ανοίξει τέτοια ιστορία ?γιατι μετα θα ακολουθήσουν και ολές οι θέσεις υπευθυνων.......

      Διαγραφή
    5. ή ξέρει κάτι περισσότερο...γατάκια...........

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 4.43 είσαι ο κοινωνικός λειτουργος που γράφει ο ανώνυμος 6.26;
      Διάβασε καλά τι σου λέει ο συνάδελφος. Ούτε παράθυρα ούτε χαραμαδες που έχεις συνηθίσει.
      Όσο τσιράκι και να σαι, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει.Τον εσωτερικό κανονισμο-νομο δεν μπορούν να τον παρακαμψουν σε αυτό το σημείο οι πατρωνες σου. Σιγά μην τρέχουν κατηγορουμενοι για χρόνια για την πάρτη σου. Χαχαχα. Το πολύ πολύ να σου σκάσουν κάνα φιλάκι και να σου πουν "αγάπη μόνο". Αγάπη κι εργασιακή ευτυχία, που είπε κι η συνάδελφος...

      Διαγραφή
    7. Προς ανώνυμο 4.43, Υ.Γ.
      την πηγμη σίγουρα δεν την έχει. Την πηγμη ίσως, αλλά για αλλα πράγματα..
      Τώρα μπορεί να την έχεις εσύ όπως σε κόβω την π η γ μ η για να σπάσεις τα μούτρα σου... Παρε ανάσες. Χαλαρά.

      Διαγραφή
    8. βλέπεις που το auto correct διορθωσε ακόμα κι εσένα.....lol

      Διαγραφή
    9. εναντίον μου κι αυτό το οτοκορέκτ;

      Διαγραφή
  14. Παιδιά γιατί λέτε πράγματα για τα οποία δεν είστε σίγουροι; Ο εσωτερικός κανονισμός είναι νόμος και πουθενά δεν προβλέπει ότι η οποιαδήποτε διοίκηση μπορεί να κάνει υπεύθυνο μονάδας υποκατάστασης οποια ειδικότητα θέλει. Ψυχιατρο θέλει ο εσ. Κανονισμός, ούτε καν παθολόγο.
    Τώρα αν έταξαν σε κανέναν κοινωνικό λειτουργό ότι θα τον κάνουν υπεύθυνο τι να πω; έτσι μεν εξηγούνται όλα, αλλά νομίζω μάλλον τον γελασανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν μονάδες με υποκατάστατο χωρις ψυχίατρο υπεύθυνο δεν ειναι Π.Υ. βέβαια αλλά δεν νομίζω να έχει μεγάλη σημασία

      Διαγραφή
    2. Μιλάς για μονάδες της επαρχίας; Αφού δε βρίσκουν εύκολα ψυχιατρους που να ενδιαφέρονται και μπορεί να πάρουν και γενικους γιατρους ακόμα, για να λειτουργήσει το μαγαζί.
      Μεγάλη επιστημονική ζήτηση έχει ο οκανα.... Που τις είδε τις πανεπιστημιακες καριερες ο συνάδελφος που έγραψε σχετικά παρακάτω..

      Διαγραφή
    3. Δεν θέλω να σας σοκάρω αλλά την δουλειά του υπεύθυνου μπορούν να την κάνουν και άλλες ειδικότητες εφόσον έχουν φυσικά αποδεδειγμένα προσόντα και ικανότητες.Εφόσον υπάρχει γιατρός στην Μονάδα για να καλύψει τα θέματα του φαρμάκου και τα υπόλοιπα ιατρικά ...για ποιό λόγο ένα μπλοκάκι δυο μηνών είναι πιο ικανό να γίνει υπεύθυνος απο εναν συνάδερφο με 15 χρονια και εμπειρία. που μπορεί να είναι κοινωνιολογος ψυχολόγος κλπ. ή κοινωνικός λειτούργός εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί να τοποθετηθουν.Η θέση του υπεύθυνου είναι διοικητική θεωρώ οτι υπο πολύ αυστηρές προυποθέσεις να δοκιμαστεί και σε Π.Υ. να μπει άλλη ειδικότητα

      Διαγραφή
    4. Δε μας σοκάρει καθόλου. Όλα τα ζούμε σε αυτή τη χώρα. Είμαστε χαλαρωμενοι.
      Λοιποοοοοον:έχουμε και λέμε. Κοινωνικός λειτουργος είναι ΤΕΙ.Χλωμοτατο.
      Κοινωνιολογος, ψυχολόγος όμως ειναι ΑΕΙ. Άλλη πίστα.
      Πάμε στα επόμενα:μπορεί να χουν πάρει και μεταπτυχιακο και διδακτορικο.Σε ενδεχόμενο PhD είναι πολύ στιβαρή περίπτωση.
      Γιατρός τώρα. Με ειδικότητα, όπως συμβαίνει, γιατί ακόμα ανειδικευτους γιατρους δεν έχουν μισθοδοτησει στον οκανα, έχει παραπάνω, έως και υπερδιπλασια, χρόνια σπουδών από τους παραπάνω, ο,τι και να χουν κάνει. Επόμενη πίστα.
      Άρα στα προσόντα είναι μάλλον στάνταρ τα δεδομένα. Στις ικανότητες είναι ασφαλώς πιο φλου και μπορεί να χεις δίκιο. Έχω δει γιατρους απαιδευτους.. ουου. Όπως φυσικά έχω δει και απαιδευτους από τα άλλα επαγγέλματα που είπες.
      Ο Εσωτερικός Κανονισμός, που αλλάζει μόνο με νόμο, προφανώς πριμοδοτει τα ορατά προσόντα. Αν υποθέσουμε ότι κατά παράκαμψη του, έμπαινε κάπου υπεύθυνος μη γιατρός λόγω έλλειψης γιατρού και αργότερα προσλαμβανοταν γιατρός, έκανε ο ντοκτορ μια απλή αιτηση βάσει του εσωτ.κανονισμου και παπαλα ο άλλος υπεύθυνος.
      1+1 κάνουν 2. Δεν αλλάζει η πρακτική αριθμητική.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε/η 23/7 7.56
      κάπου με μπέρδεψες : "εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί να τοποθετηθουν.Η θέση του υπεύθυνου είναι διοικητική θεωρώ οτι υπο πολύ αυστηρές προυποθέσεις να δοκιμαστεί και σε Π.Υ. να μπει άλλη ειδικότητα"

      Δεν έχω de facto αντίθεση για το ότι κι άλλοι πλην γιατρών μπορούν να διοικήσουν. Αλλά το όνειρό μας είναι μια θέση διοίκησης όπως να'ναι; με όποιον τρόπο κι όποιες συνθήκες; εξηγούμαι : αν στη μονάδα υποκατάστασης ΔΕΝ υπάρχει γιατρός όπως είπες, πώς στο καλό θα λειτουργήσει; ξεπεράσαμε το ΒΑΣΙΚΟ θέμα της λειτουργίας της, χωρίς γιατρό, και φτάσαμε και στο ζήτημα της καρέκλας του υπευθύνου;

      Παραπάνω βέβαια είπες "Εφόσον υπάρχει γιατρός στην Μονάδα για να καλύψει τα θέματα του φαρμάκου και τα υπόλοιπα ιατρικά".... Οπότε ομολογώ ότι μπερδεύτηκα πολύ. Αν παρερμήνευσα όσα είπες ή απλά αποδώθηκε λάθος η σύνταξη του σχολίου σου, διόρθωσέ με ή διόρθωσέ το παρακαλώ.

      Διαγραφή
  15. Υπάρχει μονάδα ή μάλλον δίκτυο που περιλαμβάνει μονάδα υποκατάστασης στην Κρήτη, στο νομό δίπλα από το νομό Χανίων, που ο υπεύθυνος δεν είναι ψυχίατρος. Ούτε γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς τη μονάδα του Ρεθύμνου, να προσθέσω ότι ο νυν Αντιπρόεδρος του οργανισμού και πρώην υπεύθυνος της μονάδας, εισέπραττε για πολύ καιρό (δεν ξέρω αν εισπράττει ακόμη) το επίδομα υπευθύνου, ενώ στην ουσία δεν εξασκούσε αυτό το καθήκον. Αν είναι έτσι (που είναι), τότε μπορεί να μην είναι παράνομο (που είναι), αναίσχυντο όμως είναι...

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και εννοώ τη μονάδα του Ρεθύμνου. Και φυσικά ο νυν Αντιπρόεδρος και τέως Υπεύθυνος Ρεθύμνου, παρα- έχει μείνει στο απυρόβλητο. Οι ξένοι, οι έξω από τον οκανα, δεν ξέρουν. Δεν βλέπουν και πουθενά την υπογραφή του. Εμείς δεν ξέρουμε;

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ είναι πλεον υπεύθυνος στο Ρέθυμνο...απ οσο ξέρω.λόγω ασυμβίβαστου.....και είναι μερικής απασχόλησης στη θέση αντιπροέδρου απ όσο είδα στη πρόσφατη εκ νεου τοποθέτηση του.Για το επίδομα δεν γνωρίζω

      Διαγραφή
    4. Μην μου πεις ομωσ οτι υπευθυνοσ ειναι στην μοναδα κανενασ κοινωνικος λειτουργος? μηπως κανενας λογιστης? Για το ρεθυμνο ρωταω , ποιος ειναι υπευθυνος αν δεν ειναι ο αντιπροεδρος? εχουν αλλον γιατρο?

      Διαγραφή
    5. Είπαμε ότι δεν είναι ψυχίατρος. Ούτε άλλος γιατρός. Άρα δεν είναι ο αντιπρόεδρος, ούτε κάποιος άλλος γιατρός. Η υπεύθυνη είναι από τις υπόλοιπες ειδικότητες που υπάρχουν σε μια μονάδα.

      Διαγραφή
  16. και στην Πατρα.....και στην Αθήνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και σε άλλες περιπτώσεις είχε συμβεί τοποθέτηση υπεύθυνου με παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού. Παράδειγμα το Κυεπ. Δεν προβλεποταν η συγκεκριμένη ειδικότητα που είχε η υπεύθυνη.

    Έστω και στην εποχή που διανύουμε, μπορεί το Σωματείο να ζητήσει (όχι ότι δεν τα ξέρει, αλλά να τα ζητήσει επίσημα..) και να αναρτήσει τα στοιχεία για όλους όσους έχουν θέσεις υπευθυνων-προισταμενων;αν έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό; Δε φαντάζομαι ότι θα αρνηθεί το Τμήμα Προσωπικού κι η ΔΕΠ να τα δώσουν, ε;
    Τι λέτε ΑΡΣΥ; Θα το ζητήσετε; Ξέρω ότι δεν καλύπτετε κανέναν/μια, άσχετα με το τι λένε ασπονδοι φίλοι. Δεν είναι καιρός πια να βγαίνουν οι αλήθειες στο φως;από σας τους συνδικαλιστες κατά προτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε το ΚΥΕΠ. Μην τα μπερδεύεις. Η υπεύθυνη του ΚΥΕΠ ήταν πριν την ισχύ του εσωτερικού κανονισμού στις αιτήσεις για ένταξη και δικαίως τοποθετήθηκε στη θέση της Υπεύθυνης. Δικαίως ως προς το δίκαιο του εργαζόμενου. Μην μπερδεύουμε τα παλιά (πριν την έναρξη ισχύος του εκλ) με τα πολύ πολύ φρέσκα, που γίνανε επί σκοπού.
      Υποσημείωση: Δεν είμαι η Υπεύθυνη του Κυεπ, ούτε καν συνεργάτης της. Επεμβαίνω για να μην τα μπλέξουμε πάλι όλα, σωστά και λάθος και μας βγούνε κι από πάνω.

      Διαγραφή
    2. Φίλη της όμως; είσαι; ή απλά είσαι της επεμβατικης Θεραπευτικης;

      Διαγραφή
    3. Παλιά δηλαδή δεν υπήρχε σκοπός πονηρός ε;υστεροβουλια;λαμογια;
      Υπήρχε νηστεία και προσευχή ε; Χαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 3.10 και 3.17 που νομίζω ότι είσαι ο ίδιος/ίδια, ένας/μία
      Μου φαίνεται ότι με την παρούσα διοίκηση του οκανα ελπίζεις σε κάτι κι εσύ, αφού τους βρίσκεις όπως και τους προηγούμενους. Μάλλον παρακολουθείς και συμμετέχεις σε λάθος συζήτηση. Και μάλλον το κάνεις για να την μπερδέψεις (τη συζήτηση). Κρίμα να μην έχει blog η εσυ να μπορείτε να αποπροσανατολίζεστε μεταξύ σας άφοβα.

      Διαγραφή
    5. Είσαι αυτή/ος που "επενεβη" πιο πάνω υπέρ της νομιμότητας του ορισμού στο ΚΥΕΠ;ΟΚ. Ας παίξουμε το παιχνίδι της "αθωότητας"..
      Εγω δεν βρίσκω καμία Διοίκηση να υπήρξε άξια της θέσης της.Εσυ ποια Διοίκηση θες να υποστηριξεις; Ποια κρίνεις ως σωστή;

      Διαγραφή
    6. Εσύ.. Εσύ τι ρόλο παίζεις με την υπεράσπιση των προηγούμενων; Να ξανακερδισετε θεσουλες που τις είχατε πάρει με "σοβαρές" διαδικασίες αξιολογησης;
      Όπως η υπεύθυνη του Κυεπ καλή ώρα; Χαχαχαχα. Και με τους τωρινους γελάω και με τους προηγούμενους.Εσυ όμως φαίνεται ότι κλαις, γιατί νοσταλγεις τη θεσουλα που σου χαν δώσει κάποιοι προηγούμενοι. Έχεις κι εσύ εντιμα κίνητρα.

      Διαγραφή
    7. ο εσωτερικός κανονισμός μιλούσε για τις Μονάδες υποκατάστασης οχι το ΚΥΕΠ την επανένταξη την πρόληψη κλπ κλπ κλπ......Π.Υ. οκ???????????

      Διαγραφή
    8. Επειδή, όπως λες, γελάς με όλους και άρα έχεις μάλλον καταλάβει ότι δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε στις διοικήσεις πώς να διοικούν τον οκανα, φρόντισε τουλάχιστον ως εργαζόμενος, συνάδελφος (φαντάζομαι), να προστατεύσεις κανέναν συνάδελφο από απολύσεις, αυθαίρετες παύσεις κλπ, κλπ. Αυτή η διοίκηση τα έχει κάνει αυτά. Το "γιατί οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;" είναι το εντελώς κυβερνητικό επιχείρημα, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να πορεύεται στον δρόμο των προηγούμενων, πιο άτσαλα και πιο κακοποιητικά απέναντι σε εξουθενωμένους πολίτες. Αντίστοιχα το "γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις ήταν καλύτερες" ακούγεται σαν παράκληση να κάτσουμε στα αβγά μας και αυτή τη φορά.

      Διαγραφή
    9. Ο Εσωτερικός Κανονισμός μιλάει για ΟΛΕΣ τις Δομές. Όλοι οι εργαζόμενοι τον έχουμε διαθεσιμο.οκ???????
      Αστεία είσαι.Πες μας τώρα με ποια Διοίκηση ήσουν καλύτερα βολεμενη. Μην ντρέπεσαι.Δε μπαίνει το ονοματακι κι η φωτο σου.

      Διαγραφή
    10. Από μένα προσπάθεια να κάτσουμε στ'αυγα μας;διατελεις σε σύγχυση μάλλον.δεν καθησα ποτέ στ'αυγα μου.Αυτο που είπα και ξαναλέω είναι ότι (αίσθηση μου) εσύ και άλλοι καθόσασταν στ'αυγα σας όσο ήσασταν βολεμενοι.

      Διαγραφή
    11. έχεις διαβάσει τον εσωτερικό κανονισμό πρόσφατα δηλαδη?και είδες οτι σε μονάδες που δεν έχουν υποκατάστατο πάλι ψυχίατρος πρέπει να είναι υπεύθυνος?η γιατρός γενικά?Πας καλά?για ξαναδιάβασε

      Διαγραφή
    12. Δεν ήξερα ότι εγώ αποτελώ το θέμα της συζήτησης και το ποια διοίκηση προτιμούσα! Τιμή μου. Λοιπόν, προτιμούσα ΟΛΕΣ τις προηγούμενες. Το 'βολεμένη' είναι παρακινδυνευμένη κουβέντα. Ήμουν τόσο 'βολεμένη' κάποτε, όσο και κάποιοι συνδικαλιστές, που το μόνο που είχαν να κάνουν τότε ήταν να παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Βγάζοντας κάνα δελτίο τύπου και κάνοντας καμιά κατάληψη, χωρίς τον φόβο ότι κάποιος θα κληθεί να απολογηθεί γι αυτό ή ότι θα χάσει τη θέση του ή τη δουλειά του.

      Διαγραφή
    13. Ενώ κατά πως φαίνεται θάπρεπε να φοβόμαστε. τόσο οι συνδικαλιστές όσο και οι απλοί άνθρωποι του λαού.
      Μάλιστα.
      Αλήθεια όταν ο μισθός σου βασιζόταν στις ΣΣΕ που κέρδισαν οι συνδικαλιστές με "καμιά κατάληψη" (μαζί φυσικα΄με εργαζόμενους που δεν φοβόντουσαν μη χάσουν τη δουλειά τους), εσύ τον αρνήθηκες ή τον ευχαριστήθηκες δεόντως? Απλά ρωτάω.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμη 23/7 10.11
      αποφάσισε επιτέλους σε ποιες Δομές θες να επικεντρωσεις τη συζήτηση.
      Πάντως ο Εσωτερικός Κανονισμός είναι ξεκάθαρος για όλες τις Δομές. Τον έχουμε διαβάσει και είναι clear as crystal ποιοι είχαν τοποθετηθεί υπεύθυνοι που, κατά παράβαση των διατάξεων του.

      Διαγραφή
  18. Δεν δημοσιεύσαμε δυο σχόλια που φωτογράφιζαν εργαζόμενους ή μονάδες με προσβλητικό τρόπο (κατά τη γνώμη μας).
    Όσο για τις τοποθετήσεις των υπευθύνων, τόσο η τωρινή όσο και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις λειτουργούσαν ανάποδα: πρώτα αποφάσιζαν ποιον θέλουν να προωθήσουν και μετά έβρισκαν τη μονάδα που του ταίριαζε με βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Και αν ο εσωτερικός κανονισμός δεν προέβλεπε κάτι σχετικό, τόσο το χειρότερο για τον εσωτερικό κανονισμό.
    Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τώρα πλέον το Σωματείο έχει αποφασίσει να καταγγείλει τουλάχιστον αυτή τη διοίκηση για όλα όσα γίνονται (ή έχουν γίνει) στον ΟΚΑΝΑ και αφορούν όχι μόνο παράτυπες (ή μήπως και παράνομες;) τοποθετήσεις υπευθύνων, ανακρίσεις και εκφοβισμούς εργαζομένων που εξέφρασαν αντίθετη άποψη και τελικά απαγόρευση της έκφρασης αντίθετης άποψης ακόμη και με υπηρεσιακό τρόπο, αλλά και: παράνομες πειθαρχικές ποινές, έκθεση εργαζομένων (και ασθενών) σε κίνδυνο, συστηματική κακοποίηση εργαζομένων από ιεραρχικά ανώτερους, εξυβρίσεις και συκοφαντικές δυσφημήσεις από ιεραρχικά ανώτερους, καταστροφή περιουσίας του οργανισμού, παραβίαση του πλαισίου, συγκαλύψεις παραβιάσεων του πλαισίου και εξαναγκασμός άλλων εργαζομένων σε παραβίαση του πλαισίου λειτουργίας και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, ανεπαρκή προστασία του κοινωνικού συνόλου από την διακίνηση υποκατάστατων στην παράνομη αγορά κλπ, κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τοποθέτηση σας αυτή είναι άψογη. Αλλά στο δια ταύτα:πέρα από την ελπίδα ότι το Σωματείο θα καταγγειλει, πώς, με ποιο τρόπο, θα παρακολουθησουμε και θα ελέγξουμε αν θα καταγγειλει όντως και πώς, με ποιο τρόπο, θα πιεσουμε το Σωματείο να καταγγειλει αν τελικά δεν το κάνει;
      Αυτή την τοποθέτηση σας χρειαζόμαστε Άρσυ.

      Διαγραφή
    2. Στο επόμενο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, όποτε και να είναι, να μαζευτούμε όλοι/ες που αγωνιούμε για το θεραπευτικό και κοινωνικό έργο του ΟΚΑΝΑ (και δεν φτιάχνουμε το βιογραφικό μας για μελλοντική πανεπιστημιακή καριέρα, όπως φαίνεται ότι κάνουν μερικοί πρώην εργαζόμενοι και νυν διοικούντες). Να είμαστε ΕΚΕΙ είτε θέλει είτε δεν θέλει το σωματείο. Αυτό να κάνουμε και δεν είναι λίγο. Απλά να είμαστε εκεί για να καταλάβουν ότι δεν διορίστηκαν αυτοκράτορες, διορίστηκαν σε έναν θεραπευτικό οργανισμό και πρέπει να μάθουν να έχουν ΟΡΙΑ, όπως και οι θεραπευόμενοι μας.

      Διαγραφή
    3. Πάντα η αρχή μοιάζει λίγη.
      Αλλά δεν γίνεται να προχωρήσεις χωρίς το "λίγο"...

      Διαγραφή
  19. Τελικά μεγάλο εκτροφειο λαμογιας ο οκανα. Όσοι δηλώνουν περήφανοι, και να δεχθουμε ότι δεν είναι λαμογια ούτε και ρουφιανοι, για ποιο αισθάνονται περήφανοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. περήφανοι?ποιοί δηλώνουν περήφανοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάνε ένα γκάλοπ....

      Διαγραφή
    2. ο καθένας μπορει να είναι υπερήφανος για την προσπάθεια που έχει κάνει ως τώρα μαζί με συαδέρφους ή χωρις προκειμένουν να κάνει ο τι καλύτερο μπορεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αντί να παίζει πασίεντζες ολη μέρα.

      Διαγραφή
    3. Φτάνει να δηλώσεις ότι εσύ είσαι περήφανος/η. Δεν χρειάζεται να ρίξεις χολή.
      Επιτέλους ας σταματήσουμε για λίγο να την πέφτουμε ο ένας στον άλλο με την πρώτη ευκαιρία και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να νοιώσουμε ξανά περήφανοι, όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους ασθενείς μας, τους συναδέλφους μας και τον οργανισμό τον ίδιο.
      Οι από πάνω δεν φαίνεται να νοιάζονται. Εμείς ας μη σπαταλάμε ενέργεια ο ένας εναντίον του άλλου.
      Και δεν εννοώ ότι όλοι είμαστε το ίδιο: εξαιρούνται οι εκάστοτε πραιτοριανοί και τα τσιράκια. Αλλά αυτοί είναι λίγοι αριθμητικά.

      Διαγραφή
    4. Να η πρώτη απάντηση στο γκάλοπ.

      Διαγραφή
    5. Αυτό είναι το ζήτημα. Ότι δεν είναι λίγοι αριθμητικά. Είναι αρκετοί κι έχουν μια κρίσιμη μάζα, ώστε μαζί με τις Διοικησεις να ασκούν και αυτοί BULLYING, που είπε κι η αρσυ, σε όσους συναδέλφους έχουν ποιότητα και αξίες.
      Φίλε μου είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι όλοι μαζί ώστε να νιώθουμε ξανά περήφανοι. Πρέπει να γίνει πρώτα μια καθαρση και πρέπει να σταματήσουν και να αναστραφουν η θυματοποιηση κι ο εργασιακος-ψυχικος τραυματισμος, που έχουν προχωρήσει πολύ.
      Πολύ δύσκολα.

      Διαγραφή
  21. Για όσους δεν έχουν δει την ανακοίνωση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ

    "Αθήνα, 24/7/2017

    Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον κατήφορο που έχει πάρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και να απαντήσουμε στα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις απειλές που εκτοξεύονται σε κάθε ανακοίνωσή του.
    Σε έναν Οργανισμό που κατάφερε να απορροφήσει τη λίστα αναμονής που τον ταλάνιζε για είκοσι χρόνια, που μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό του και να εξοφλήσει τα υπέρογκα χρέη του, που μέσα σε περίοδο στασιμότητας προσέλαβε δεκάδες νέα άτομα με διαφάνεια και αξιοκρατία, αυτό που ενοχλεί είναι η μετακίνηση δύο υπαλλήλων με αποκλειστικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού. Ενώ αγωνιζόμαστε για έναν Οργανισμό σύγχρονο, αποτελεσματικό, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την προάσπιση του δικαιώματος στη θεραπεία, κάποιοι μας κατηγορούν για μετακινήσεις υπαλλήλων και αποσπασματικές προκηρύξεις θέσεων υπευθύνων, λες και ο καθένας έχει «καπαρώσει» τη θέση του ανεξαρτήτως των ικανοτήτων του, της αποτελεσματικότητάς του ή των αναγκών του Οργανισμού.
    Αν το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ήθελε πραγματικά να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών του, αντί να κατηγορεί τη Διοίκηση για αδιαφάνεια ή αυταρχικές μεθόδους, ας ανταποκρινόταν στο απόλυτα δημοκρατικό κάλεσμα του Δ.Σ. του Οργανισμού για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του. Εκεί, όχι μόνο θα ενημερωνόταν για τα θέματα και τις διαδικασίες, αλλά θα εξέφραζε τις απόψεις του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση των όποιων προβλημάτων. Αντίθετα όμως, υποκριτικά προφασιζόμενο άρνηση της υποχρέωσης μη δημοσιοποίησης των πρακτικών των συνεδριάσεων, απεμπολεί ένα δικαίωμα το οποίο οι εργαζόμενοι είχαν διεκδικήσει έντονα και αγωνιστικά στο παρελθόν, επιλέγοντας να γράφει λιβέλους και ύβρεις πίσω από μια οθόνη υπολογιστή. Ελπίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού θα κατανοήσουν αυτά τα παιχνίδια εξουσίας και θα απαιτήσουν από το ΔΣ του Συλλόγου να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του."
    No comment....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ας ρωτήσουν καλύτερα τους εργαζόμενους στον οργανισμό για την άποψη που έχουν για τους διοικούντες. ένα απλό γκάλοπ να κάνουν. και θα κρύβονται για χρόνια.αλλά μετά από μια τέτοια ανακοίνωση προφανώς και τους λείπει παντελώς η τσίπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τους λείπει τόσο πολύ η τσίπα, που μου ρχεται να βάλω τα κλάματα από την ντροπή μου που δουλεύω σε αυτόν τον οργανισμό

      Διαγραφή
    2. Εσύ.... Διάβασε όμως και αυτό το φυντάνι :

      "Ανώνυμος23 Ιουλίου 2017 - 10:49 μ.μ.

      ο καθένας μπορει να είναι υπερήφανος για την προσπάθεια που έχει κάνει ως τώρα μαζί με συαδέρφους ή χωρις προκειμένουν να κάνει ο τι καλύτερο μπορεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αντί να παίζει πασίεντζες ολη μέρα."

      Διαγραφή
  23. Θα παραλείψω οποιαδήποτε σχόλια για το ύφος της ανακοίνωσης του ΔΣ, που μου ήρθαν αυτόματα λόγω της πολυετούς τριβής μου με τις δημόσιες ανακοινώσεις.
    Υπάρχει όμως ένα σημείο που το παίρνω προσωπικά και συγκεκριμένα το "...λες και ο καθένας έχει «καπαρώσει» τη θέση του ανεξαρτήτως των ικανοτήτων του, της αποτελεσματικότητάς του ή των αναγκών του Οργανισμού". Αγαπητό ΔΣ ΟΚΑΝΑ, εάν πιστεύετε ότι όποιος κάνει πολλά χρόνια την ίδια δουλειά "καπαρώνει" μία θέση, είναι δικαίωμά σας. Δεν είναι, όμως, δικαίωμά σας να υπονοείτε ότι αξιολογήσατε τις ικανότητές μου και την αποτελεσματικότητά μου. Αντικειμενικά, δίκαια και με διαφάνεια. Μακάρι να το είχατε κάνει. Αντίθετα, στη συμμετοχή μου στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση προϊσταμένου ΔΔΣ, στην οποία ανταποκρίθηκα, δεν μου κοινοποιήσατε ούτε καν το αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον την αναλυτική μοριοδότηση και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων. Εσείς φυσικά το γνωρίζετε. Καλό είναι να το γνωρίσουν και όσοι θα ενημερωθούν από την ανακοίνωση.

    Λίνα Πλαγιανάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κα Πλαγιαννακου
      μια ερωτηση γιατι δεν το γνωριζω. Εχετε κινηθει δικαστικα;
      Αν θελετε να αποκαλυψετε ενα προσωπικο σας δεδομενο....

      Διαγραφή
    2. ΔΔΣ;
      Διοικηση Δημοκρατικου Στρατου; Αρσυ αυτο ειναι;

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστω για την ενημερωση.

      Διαγραφή
  24. ρε καλώς τα τα παιδιά τι τους έθιξε περισσότερο αυτά που γράφονται στο κείμενο ή το ΥΓ που αναδυκνύει το πως έγιναν πρόεδρος και αντιπρόεδρος του οκανα; στον νασιώκα ο ένας στην οννεδ ο αλλος.όταν ήρθε η ώρα κωλοτουμπα με την μία. τρέχανε σε πορείες και γραφτήκανε και στο συριζα για να το εξαργυρώσουν αργότερα με το διορισμό στη διοίκηση του οργανισμού.αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νασιώκας δηλαδή ΠΑΣΟΚάρα. Πρώην υφυπουργός Υγείας. Νομίζω επί υφυπουργίας του έκτοςρος ήταν που διετέλεσε απλός σύμβουλος στο υπουργείο ο νυν Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ.
      Να τα λέμε κι αυτά.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη υπασπιστης του Εκτορος; αυτος του κρατουσε την ασπιδα; και μετα τον χαμο του Εκτορος; τι απεγινε;

      στην οννεδ ποιος ηταν παλι; εχουμε στον οκανα οννεδιτες;

      Διαγραφή
    3. Ακουστε. Εγω δεν τα πιστευω αυτα περι οννεδ κλπ... Κι εχετε γραψει διαφοροι και για την αλλη συριζαια, που ηταν και στις εκλογες του Σωματειου, οτι επι ΝΔ ηταν σε γραφειο υπουργου.
      Αυτα ολα ειναι απιστευτα, Κι η ιδια δεν τα χει διαψευσει τοσες φορες; Βγες καλη μου στο μπλογκ και διαψευσε το, να σκασουν οι οχτροι.

      Διαγραφή
    4. Κάνεις λάθος η διαδρομή είναι ΝΔ>>>>>ΣΥΡΙΖΑ>>>???ΛΑΕ.
      Τώρα γιατί συνεχίζει να αναρωτιέται ένας φίλος μου γιατί δεν πάει καλά η ΛΑΕ δεν ξέρω....

      Διαγραφή
    5. Τη χοντραινετε ακομα πιο πολυ την πλακα. Δηλαδη η κυρια ειναι στη ΛΑΕ; Επιμενεις;

      Διαγραφή
    6. Όχι μόνο η περι ής ο λόγος αλλά και ο έτερος εκλεγείς μετά της ΕΣΥ πλην του γνωστού οδοντιάτρου. Να σημειωθεί δε ότι μετακόμισε ήδη για Πύργο. Αυτό θα πει γρήγορες, σίγουρες και αποτελεσματικές συναλλαγές. Ούτε POS...

      Διαγραφή
    7. Στασου, στασου (χωρις μυγδαλα)!!!!!
      Δηλωνεις σιγουρος;;;;; κι αν ναι, ξαναδηλωνεις οτι ειναι σιγουρες οι συναλλαγες με τη ΛΑΕ γι'αυτους ολους;
      Εγω θα ετρεμα..... Μπρρρρ. Γιατι αν το μαθει αυτο περι ΛΑΕ ο Παυλος ο Σφακιανος;... Απαπα..

      Διαγραφή
    8. Ποιός Παύλος? ο Πολλάκης? Είναι ΛΑΕ ο Πολλάκης και θα στενοχωρηθεί που οι εκπρόσωποι της στον ΟΚΑΝΑ παίζουν τις πιτσικουλιές με τη Διοίκηση ή αν μάθει ότι όλοι αυτοί ειναι ΛΑΕ θα σηκώσει γη και ουρανό και θα τους πάρει ο άνεμος?
      Μπερδεύομαι πια....

      Διαγραφή
    9. Για το 2ο που ειπες θα στοιχηματιζα μαλλον....
      Αυτα τα οκανοπαιδα της ΛΑΕ τον σκεφτηκαν καλα τον Παυλο; ο Νεστωρ Λαζαρος τον σκεφτηκε καλα τον Παυλαρα πριν επιτρεψει τετοιες μακακιες στην παραταξη του;

      Διαγραφή
    10. Καλά εσύ τώρα με εντυπωσιάζεις στα αλήθεια: δεν φτάνει που έχεις εμπιστοσύνη στον Παυλάρα, φαίνεται ότι έχεις εμπιστοσύνη και στον οδοντίατρο!
      Δεν έχεις καταλάβει ότι αυτός για να παραμείνει ντεμέκ "συνδικαλιστής" ήταν ικανός να συμμαχήσει και με τον διάβολο; Αυτά τα μικροπράγματα θα τον πείραζαν; Αν δεν ήταν ο εκ Πύργου θα έπαιρνε τόσες ψήφους ο Νέστωρ; Άλλαξε την εκ Θεσσαλονίκης με έναν εξ Αθηνών προμηθευτή. Τώρα για τον Παυλάρα δεν τον πολυνοιάζει, όπου νάναι θα πάρει σύνταξη ως γενικός γραμματέας, αυτό ήθελε να καταφέρει και το κατάφερε.

      Διαγραφή
    11. ΟΚ. Αλλά ο Παυλάρας έχει μακρύ.. και βαρύ.. χέρι.
      Εγώ δε θα 'θελα να το δοκιμάσω..
      Και δε συμπονώ μόνο τον νέστορα. και τους άλλους οκανολαετζήδες..

      Διαγραφή
    12. Ανωνυμε 4.49 για να μην καταλαβαίνουμε λάθος: οι συναλλαγές δεν μπορει να είναι με τη ΛΑΈ. Μονο με το Συριζα μπορει να είναι, ο οποιος διόρισε το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, το οποιο αποφασίζει τις καλές και τις κακές μετακινήσεις.

      Διαγραφή
    13. κι εγώ έτσι νόμιζα. άλλος είπε για ΛΑΕ. πού κολλάει η ΛΑΕ; κι εγω είχα την απορία

      Διαγραφή
    14. Η πορεία της κυρίας είναι ΝΔ>>>ΣΥΡΙΖΑ>>>ΛΑΕ.
      Η διοίκηση είναι ΣΥΡΙΖΑ. Αν και με κάποιους ανθρώπους ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος....

      Διαγραφή
    15. Ωστε παιρνει συνταξη; και μετα, θα τον κυνηγανε οι τυψεις

      Διαγραφή
  25. ΑΡΣΥ θα απαντήσετε στην επιστολή-παρωδία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντήσανε.
      No comment.

      Διαγραφή
    2. Ξερει κανεις, ποιες ειναι οι 2 μετακινησεις που λεει η ανακοινωση οκανα;

      Διαγραφή
    3. Προφανώς υπέθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Υπέυθυνη Αγίου Σαββα.

      Διαγραφή
    4. Γιατί, εκτός από την παύση την μετακινήσανε και σε άλλη μονάδα την έμμυ;

      Διαγραφή
    5. Η κα Πλαγιαννάκου νομίζω σε κάποιο σχόλιό της είπε ότι μετακινήθηκε στο ΕΚΕΕ. Η κα Κουτσοπούλου μετακινήθηκε επίσης; Ποιος ξέρει;

      Διαγραφή
  26. εγώ πάλι πιστεύω ότι με την ανακοίνωσή του το δς απαντά ταυτόχρονα στην ανακοίνωση του συλλόγου και στα σχόλια του μπλογκ της αρσυ. Κάπου μπερδεύτηκαν, ποιος λέει τι και πού και τα μπλεξαν όλα μαζί για να μην πολυσκοτίζονται. Η ανακοίνωση του συλλόγου πού έχει απειλές ή ψεύδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, στο μπλογκ εδώ της αρσυ είχε απειλές;

      Διαγραφή
    2. και τα ψεύδη επίσης ποια ήταν;

      Διαγραφή
    3. Απειλή είναι η προσφυγή στον Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης

      Διαγραφή
    4. Αυτά που γράφονται στα σχόλια μπορεί να μην είναι εντελώς ακριβή. Ή επίσης μπορεί στην ανακοίνωση δς οκαναν "να φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης", που λέει και ο λαός. 'Απειλές' θεωρούν ίσως τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Ένας λόγος παραπάνω, άρα, για να το φωνάξουμε

      Διαγραφή
    5. "Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2017 - 8:01 μ.μ.

      Απειλή είναι η προσφυγή στον Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης"

      Το έγραψες για πλάκα αυτό; κάνεις χιούμορ; ή το εννοείς;

      Διαγραφή
    6. Εννοώ ότι αυτό ίσως να αισθάνθηκαν ως απειλή.

      Διαγραφή
  27. Αν διαβάσεις την ανακοίνωση της Διοίκησης διαπιστώνεις την ΤΡΙΚΥΜΊΑ ΕΝ ΚΡΑΝΊΩ που τους διακατέχει σε όλα τα επίπεδε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νασιώκας (ΠΑΣΟΚ) Καφετζόπουλος
    ΟΝΝΕΔ (ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ)
    Για να ξέρουμε για τι μιλάμε.Τώρα πως μας προέκυψαν αριστεροί ένας θεός το ξέρει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "http://esyokana.blogspot.gr/
    Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017
    Εμείς ως παράταξη υποστηρίζουμε ότι μέχρι να υπάρξει άλλη διαδικασία επιλογής σε θέσης ευθύνης, ανεξάρτητη από την μοναδική βούληση του Δ.Σ. του οργανισμού, καλό είναι να μην αλλάξει κανείς υπεύθυνος ή προϊστάμενος, παρά μόνον όταν βρεθεί αποδεδειγμένα να έχει βλάψει το συμφέρον του οργανισμού."

    Οπότε, στα τωρινά, με την Κουτσοπούλου, τι θέση καταλάβατε ότι πήρε η ΕΣΥ;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ό,τι έχει βλάψει αποδεδειγμένα το συμφέρον του οργανισμού

      Διαγραφή
    2. οπότε σωστά παύθηκε...επειδή δε και το σωματείο βλάπτει αποδεδειγμένα το συμφέρον του οργανισμού πρέπει επίσης να παυθεί (εκτός από την ΕΣΥ που πρέπει να καταλάβει όλες τις θέσεις για να λειτουργήσει επιτέλους η δημοκρατία.

      Διαγραφή
  30. Μιλάει για λειτουργία μονάδας άρα δεν είναι για τις δημόσιες σχέσεις είναι οι δύο μετακινήσεις του Αγίου Σάββα που έγιναν κατοπιν παραγγελίας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε παιδιά, ΠΟΙΕΣ είναι αυτές οι 2 μετακινήσεις του Αγιου Σάββα; απάντηση δεν πήρα

      Διαγραφή
    2. Μσ τι δεν καταλαβαίνεις βρε συνάδερφε ο νοοσηλευτής και η υπεύθυνη μετακινήθηκαν. Η υπεύθυνη έχασε και την θέση της υπεύθυνης επίσης ως γνωστον

      Διαγραφή
    3. Νοσηλευτή και υπεύθυνης

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω. Είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Γι'αυτό ρώτησα. Δηλαδή την Έμμυ την μετακινήσανε κιόλας από τον Άγιο Σάββα; Για ποια Μονάδα;

      Διαγραφή
    5. ΓΟΥΔΗ η Έμμυ και Αγια Όλγα ο νοσηλευτής

      Διαγραφή
    6. Οποτε, στο Γουδη την υποβιβασαν σε αναπληρωτρια;

      Διαγραφή
    7. δεν το γνωριζω γιατι ο θεσμός του αναπληρωτή είναι παλιός και στις νέες μονάδες δεν ξέρω αν υφίσταται.....στην βουπρε πχ δεν υπάρχει

      Διαγραφή
    8. Ναι αλλά θες να καταλήξεις κάπου ή μόνο για να ενημερωθείς?

      Διαγραφή
    9. ελα ντε το μαρτυριο της σταγόνας .μια μια ερώτηση.στο κατώ κάτω συγνώμη δεν εχει κόσμο να ρωτησεις εκει που είσαι? εχοουμε μονάδα και στα ΊΜΙΑ?

      Διαγραφή
    10. Που να καταληξω;

      Διαγραφή
    11. Παιδιά συγνώμη αν το παράκανα με τις ερωτήσεις, δίκιο έχετε. Αλλά πλάκα πλάκα μια που το είπατε, μπορεί να ανοίξουν καμιά μονάδα και στα Ίμια και ποιον θα στείλουν....

      Διαγραφή
    12. Α! και τώρα που το σκέφτομαι, θυμήθηκα και την άλλη συζήτηση παραπάνω.. Στα Ίμια αν θα κάνουν μονάδα, θα θέλουν κι οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι διοικητικοί να πάνε για υπεύθυνοι; ή εκεί θα λένε "γιατρό υπεύθυνο γρήγορα!" ;

      Διαγραφή
    13. Πες τα βρε Ανώνυμε 25 Ιουλίου 6:45μ.μ. μας ζάλισε και τελικά δεν θέλει να καταλήξει κάπου...να χαμε να λέγαμε δηλαδή!

      Διαγραφή
    14. 25 Ιουλίου 2017 - 6:45 μ.μ.
      Νάσαι καλά.
      Μ΄έκανες και γέλασα...στ΄αλήθεια

      Διαγραφή
    15. Ναι, πολύ γελάσαμε. Σε καλό μας..
      Κι από το πρωί, ξαναβουτάμε στην οκανομιζερια μας..

      Διαγραφή
  31. Μου αρέσει το επιχείρημα που ξέθαψε η ανακοίνωση του ΔΣ σχετικά με την άρνηση του ΔΣ του Συλλόγου να παρευρίσκεται στις Συνεδριάσεις του ΔΣ του Οργανισμού! Επειδή το ΔΣ θέλει να ξεπλένει τις αμαρτίες του με τις ευλογίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, πρέπει το Σωματείο να τσιμπήσει το δόλωμα? Αν συμμετέχουν δηλαδή, θα αλλάζουν οι εισηγήσεις ή οι αποφάσεις? Οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται, αφού οι εκπρόσωποι θα δεσμεύονται από το απόρρητο, οπότε για ποιο δημοκρατικό κάλεσμα μιλάμε ξανά και ξανά και ξανά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάχνουν για συνενόχους ή ηλίθιους. Ή ηλίθιους συνενόχους.

      Διαγραφή
  32. Εγώ πάλι θα πω ότι το μικρό θαύμα κρατάει 3 ημέρες το μεγάλο 4...και τι εννοώ θα τις φάμε και αυτές τις κινήσεις της διοίκησης και θα τις κατεβάσουμε αμάσητες!Θα αναλωθούμε με το να γράφουμε εδώ μέσα και έτσι θα περάσει και θα ξεχαστεί και αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νομιζω οτι εχει δικιο αυτος/η που ειπε οτι οπου να 'ναι ξεφουσκωνει η αντιδραση. Σχεδον παντα αυτο μας χαρακτηριζει. Anyway.
    Εγω θελω να ξαναπω, γιατι και οι οικοδεσποτες του μπλογκ ουδολως αντεδρασαν σε αυτο ότι το πιο σοβαρο προβλημα του οκανα παραμενει η υποστελεχωση των μοναδων και μαλιστα σε σχεση με τη βασικη υπηρεσια του στις μοναδες, την υποκατασταση. Υπαρχει ΑΡΣΥ σοβαρη υποστελεχωση σε γιατρους. Κι οχι μονο σε ψυχιατρους. Σε παθολογους κι αν υπαρχει.
    Τι θα γινει με αυτο; Ετσι θα συνεχισει ο οκανα; Λεγεται αυτο σοβαρη λειτουργια; Εγω πολυ αμφιβαλω.
    Μακαρι να το διευκρινιζε ο κ. Κοκκωλης που σε αλλες περιστασεις θυμαμαι οτι εχει γραψει σε αυτο το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ου ναι, περιμενε εσυ να απαντησει. Οταν θελει μονο, απανταει.
      Ουτε η αρσυ θα απαντησει. Αυτο το θεμα ζεματαει.

      Διαγραφή
  34. Τελικά δίκιο έχει ο/η συνάδελφος; Δεν θα γράψετε για την υποστελέχωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εδώ είναι που γελάμε!!!Ειδικά τώρα που δεν πληρώνει ο ΟΚΑΝΑ τον ΕΦΚΑ των γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα μείνουμε πολλοί μ αυτές τις συνθήκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα κάνετε. Αλλά νομίζεις θα κλείσει το μαγαζί, ακόμα κι αν δεν μείνουν γιατροί; θα πάρει αγροτικούς γιατρούς. ή λογιστές....
      θα βρει λύση η ΔΕΠ.

      Διαγραφή
    2. Αγροτικός ιατρός μπορεί να διαχειριστεί το φάρμακο? Μην λέμε ανοησίες!

      Διαγραφή
    3. Ιδέα δεν έχεις.. Σιγά το φάρμακο. Δυσκολότερα φάρμακα διαχειρίζονται οι άνθρωποι. Στο κάτω κάτω οι πελάτες μας κάνουν κι αυτοδιαχείριση της μεθα και της βουπρε. Οπότε θα χουν και βοήθεια, που δε συμβαίνει στα άλλα περιστατικά που χουν οι αγροτικοί γιατροί γιατί κανένας άλλος ασθενής άλλης κατηγορίας δεν ξέρει να αυτοδιαχειριστεί φάρμακο.

      Μην ψαρώνεις. Να δεις που θα την αγκαλιάσουν την ιδέα τα μεγάλα κεφάλια. Νέα εποχή αρχίζει.

      Διαγραφή
    4. Ωραία πράγματα!

      Διαγραφή
  36. http://ergasianet.gr/2017/07/25/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το σχόλιό σας για την υποστελέχωση των μονάδων;

      Διαγραφή