Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Επιτρέψτε μας μερικά σχόλια επί των σχολίων

1) Δεν θέλουμε να λογοκρίνουμε κανέναν και καμία. Η πλειάδα των αρνητικών σχολίων για την ΑΡΣΥ που δημοσιεύουμε νομίζουμε ότι το αποδεικνύει.
2) Χθες το blog μας δέχτηκε 870 επισκέψεις. Και αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά που ανεβάζουμε κάποια ανάρτηση, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.
3)Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι/ες μας διαβάζουν τώρα, ή ποιοι/ες θα μας διαβάσουν στο μέλλον.
4) Επειδή τα θέματα που συζητάμε είναι πολύ σοβαρά, παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να λαμβάνουν υπόψη τους πριν γράψουν κάποιο σχόλιο, ότι μπορεί οι ίδιοι να είναι αόρατοι, αλλά  πολλά από αυτά που γράφουν φωτογραφίζουν ανθρώπους που δουλεύουν στα προγράμματα ή πληγώνουν ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτε, ή εκθέτουν τους ίδιους ή τους εργαζόμενους στα μάτια τρίτων, κλπ,κλπ.
5) Για τους λόγους αυτούς σήμερα αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε μερικά σχόλια: ένα με αναφορές σε ωράρια συγκεκριμένης μονάδας και ένα με αναφορά σε ψεκασμένους.
6) Με την ευκαιρία αν κάποιος γνωρίζει τρόπο να δημοσιεύονται τα σχόλια αλλά να μην είναι ορατά σε όλο το διαδίκτυο (ασθενείς, διοίκηση κλπ), και να είναι ορατά μόνο στους εργαζόμενους, είμαστε ανοικτοί να το συζητήσουμε.

30 σχόλια:

  1. Σωστή η ανάρτηση σας. Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι πάρα τον μεγάλο θυμό που κυριαρχεί διάχυτα και βγαίνει και στα σχόλια ( και κατά τη γνώμη μου ΚΑΛΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ), έχουν αυξηθεί τα σχόλια που δείχνουν υπόβαθρο, γνώση και ποιότητα σκέψης επί πολλών επιστητων.
    Κρίμα είναι που αυτοί οι άνθρωποι απαξιωνονται (πιθανότατα) από τις πρακτικές της κυρίαρχης ελίτ του οκανα... Έως και τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υποβαθρο γνωσης και η ποιητητα σκεψης δυστυχως δεν αξιοποιούνται με αυτον τον τρόπο ...το ότι υπάρχει θυμος ειναι γεγονός αλλά εγω τον βλέπω απ΄όλες τις πλευρες και για διαφορετικούς λόγους που πάντα δεν ειναι ξεκάθαροι....αΛΛΆ ΕΠΕΙΔΉ ΕΔΩ ΕΠΡΕΠΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ θα επρεπε να εχουμε περισσότερη γνωση και συναιθηση του ρόλου μας ως επαγγελματειες στον ευαισθητο χωρο των εξαρτησεων και να μην βαραμε ασφαιρα απ΄όσω κι απο κει μην βλέποντας ο καθένας το δεντρο που βλέπει μονο μπροστα στην μύτη του και μόχι σε σχέση ταυτόχρονα με το δασος .... Αυτο δεν βγάζει απο το χαωτικό της επικοινωνίας αλλά την αναπαραγει...Εγω καλοπροεραιτα αναγνωρίζω τον θυμο ..Ισως για καθε πλευρα κατι ουσιαστικό να θειγεται..και αυτο πρεπει να αναδεικτεί...όμως αυτο που αναδεικνειται ειναι μια πολεμική χωρίς ουσία .Δεν μπορω να καταλάβω το μέγεθος και την ποιότητα της ευθύνης όλων των πλευρων....Αλλα μονο με ανοικτο μυαλό και ψυχή ανοικτα στην αυτογνωσία και υπέρβαση εκει που ειναι αναγκαίο για καθε πλευρά στο βαθμό που της αναλόγει (και όχι μονο στειρα αμυνα και πόλωση μπορει να βρεθεί μια ακρη ....γιατι Το δασος ειναι χρονια ορισμένο ..διακυμενομενο εναλλασόμενο...μην καταναλωνομαστε ο καθένας μονο σε ξεκομμένα δέντρα..(δομή φιλοσοφία σκοπος ιστορία.κ λ.π...ΟΚΑΝΑ...)

      Διαγραφή
  2. Το ότι είχατε 870 χτυπήματα στο blog σας δείχνει πολλά. Και ο αριθμός και το επίπεδο των σχολίων επίσης. Παρόλα αυτά θεωρώ κρίμα το να εκτονωθούμε μέσω των σχολίων και να αναβάλουμε (για άλλη μια φορά) τις ενέργειες για αργότερα. Ο σύλλογος ακόμα δεν έχει βγάλει κάτι σε επίσημη τοποθέτηση. Μήπως προβεί σε ενέργειες κατευθείαν;
    Αστειεύομαι προφανώς, αν και θα προτιμούσα να μην αστειεύομαι. Επίσης, θα προτιμούσα όποιος εκλέγεται και αναλαμβάνει στο δς του συλλόγου να είναι μόνο θεσμικά σε επιτροπές του οργανισμού και να μην αναλαμβάνει άλλες υποχρεώσεις λόγω ειδικότητας. Έτσι, και χρόνος θα του μένει για τα συλλογικά και θα αποφεύγει την άσκοπη εξοικείωση με τους επίσημους θεσμούς του οκανα. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι με ίδιες ειδικότητες. Μην είμαστε και πολυπράγμονες, όταν δεν το αντέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρσυ να σας ρωτήσω. Ποια είναι ακριβώς η απόφαση του χθεσινου ΔΣ του Σωματειου σχετικά με τον Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σκέψη κατατέθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη ως σκέψη και όχι ως πρόταση. Όλοι πλην ΕΣΥ είπαμε ότι χρειάζεται περισσότερη σκέψη. Δεν πάρθηκε απόφαση συγκεκριμένη προς το παρόν.
    Πάντως από τη μεριά μας τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος, αν και νομίζουμε ότι προέχει η κινητοποίηση μας. Αυτό σημαίνει άμεσα ΓΣ παρόλο που είναι καλοκαίρι.
    Ας ακουστούν απόψεις πάνω σε αυτό για να δούμε διαθέσεις. Παλιά σε αντιστοιχες περιπτωσεις μαζεύαμε υπογραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως να εξαντλησετε τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος!
      Αν μου επιτρέπετε, κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό με τις κινητοποιησεις. Γιατί; Επειδή θα ενθαρρύνει κόσμο. Θα δώσει ένα μήνυμα επιτέλους ότι κάποιοι στον οκανα, που ενώ υπηρετούν, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, σε Δημόσιο Φορέα γράφουν τους νόμους στα τσαρουχια τους, δεν έχουν στην πραγματικότητα ασυδοσία έναντι του Νόμου. Με αυτό το μήνυμα, θα "σπρωξετε" κόσμο και στις κινητοποιησεις, τωρινες η ερχόμενες.
      By the way, τοποθετήθηκε νέος Υπεύθυνος στον Άγιο Σάββα;

      Διαγραφή
  5. Αυτό για τους ψεκασμένους ήταν ένας αυτοσαρκασμός εκ μέρους μας ως εργαζόμενοι στην ΜΕΨΥ.κΚάποιος συναδερφος αναρωτήθηκε τι είναι η ΜΕΨΥ απ ότι καταλάβαμε εδω στο μπλόγκ και σκεφτήκαμε διάφορα που θα μπορούσαν να ταιριάζουν.Καταλήξαμε στο Μην Ένοχλείτε Ψεκασμένους Υπηρέτες και μας φάνηκε αστείο συνεπώς μπορείτε να το δημοσιεύσετε αν θέλετε Τρολλάρουμε τι να κάνουμε.....και δεν θα παρεξηγηθούμε μην ανησυχείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα, ώστε ΔΕΝ σημαίνει "Μεγαλειώδης Επιστημονικά Ψυχολογική Υπηρεσία". Πάλι έχασα στο τηλεπαιχνίδι.Φτου.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς είμαστε μεγαλειώδεις επιστημονικά και γενικά νομίζω......απλά θέλουμε να κρατάμε χαμηλό προφίλ. Θέλεις λίγο δουλίτσα για το τηλεπαιχνίδι ναι..

      Διαγραφή
    3. Που να πάρω μαθήματα; Φροντιστήριο ή ιδιαίτερο;

      Διαγραφή
    4. Άλλα που σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαν να ταιριάζουν για ΜΕΨΥ; τα 2-3 επόμενα από αυτό που καταληξατε

      Διαγραφή
    5. τα υπόλοιπα τα αφήνουμε σε εσάς συνάδερφοι !Τι όλα στο χέρι τα θέλετε πια!

      Διαγραφή
  6. Προς τον/την συνάδελφο/ισσα που επιμένει να στέλνει σχόλιο με λεπτομέρειες περί εφόδων και ωραρίου: δεν νομίζουμε ότι θέλουμε να επιτρέψουμε τη δημοσίευση σχολίων που ασχολούνται με αυτό τον τρόπο με το ωράριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύω στα Κεντρικά, αλλά τυχαίνει να γνωρίζω τα πρόσωπα τα οποία επιτρέπετε να αποκαλούνται "ρουφιάνοι" στους σχολιασμούς εδώ στο blog σας, χωρίς να τους έχετε δώσει βήμα να πουν τι γινόταν στη μονάδα τους επί σειρά ετών.
      Λογοκρίνατε δυο φορές μια ανάρτηση που, κατά τη γνώμη μου, δεν περιέχει κανενός είδους σεξιστικό, χυδαίο σχολιασμό, παρά μόνο μια αλήθεια....Φυσικά είναι πικρή αυτή η αλήθεια, που τεκμηριώνεται από τους αριθμούς πρωτοκόλου των εγγράφων που αναφέρω...
      Συνεπώς, η δημοκρατία και η ευαισθησία έχει και εδώ, στο δημοκρατικό σας blog, δυο μέτρα και δυο σταθμά.
      Κρίμα ΑΡΣΥ!

      Διαγραφή
    2. Τα δυο σχόλια σας που δεν δημοσιεύτηκαν ΔΕΝ ήταν χυδαία, σεξιστικά κλπ.
      Επαναδιατυπώστε την άποψη σας για το τι γινότανε επί σειρά ετών χωρίς αναφορές σε ωράρια, προσωπικά δεδομένα κλπ και θα το δημοσιεύσουμε. Είναι πιθανό ένα δημόσιο blog να μην είναι ο τόπος για να πούμε τι ακριβώς γινόταν ή γίνεται σε μια μονάδα. Σκεφτείτε το και θα δείτε ότι μπορεί να έχουμε και δίκιο...

      Διαγραφή
    3. Οι συγκεκριμένοι που αποκαλούνται ρουφιάνοι απο κάποιους οπως είπατε,αν και δεν μου αρέσει η λέξη και δεν την υιοθετώ, δεν νομίζω οτι έχουν ανάγκη να τους δοθεί βήμα και ας σταματήσει αυτή η καραμέλα .Έχουν πάρει τόσα τηλέφωνα στις Μονάδες για να μας πείσουν οτι δεν ρουφιανεύουν που πραγματικά δεν νομίζω οτι χρειάζονται κανένα βήμα.Μετά ζήτησαν και τον σύλλογο να πάει γιατι μαντέψτε ...δεν τους δόθηκε βήμα λες και ακούμε καμιά άλλη άποψη τόσο καιρό εκτος απο την δική τους Μόνο ατο Ζαπειο δεν πήγαν για δηλώσεις...Το μπλόγκ της ΑΡΣΥ είναι ένας χώρος ανταλλαγής ιδεών ...έστω και ακραίων Οχι όμως ένας χώρος προώθησης προπαγάνδας ή ενίσχυσης ενός λόγου που είναι παραληρηματικός εδω και πολύ καιρό.......νομίζω....

      Διαγραφή
  7. στο blog του Συλλόγου αναρτήθηκε ανακοίνωση για το θέμα.Πολύ καλή ανακοίνωση και σκληρή.Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώστε στον Άγιο Σάββα τοποθετήθηκε νεοπροσληφθεισα συνάδελφος; Με εμπειρία σα να λέμε τι;μηνών; περισσότερο;λιγότερο;
    Ω ρε ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!!! Δεν πρόλαβε να χαρεί την πρόσληψη και τσουπ, ήρθε κολλητα και η προαγωγή! Από αυτήν θα προτιμήσω tips εργασιακής ευτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιλώντας χτες με συνάδελφο για τη Διοίκηση και τους παρ' αυτήν, μου είπε ότι "αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν ως συμμορία". Αντέδρασα λέγοντας ότι δέχομαι ότι το παίζουνε ελίτ και διοικούν αντιδημοκρατικά αλλά όχι και συμμορία.
    Σήμερα το πρωί κοίταξα τι θα πει συμμορία:
    συμμορία < αρχαία ελληνική συμμορία < σύν + μόρα + -ία < μείρομαι < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *(s)mer- (εκχωρώ, κατανέμω, μοιράζω)
    Καταπληκτικό! Αυτό ακριβώς γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια στον ΟΚΑΝΑ: Μια "ομάδα ατόμων", (ειρήσθω εν παρόδω οι πρόθυμοι όλων και τα καλά παιδιά όλων των προηγούμενων Διοικήσεων), έχουν εγκατασταθεί στις θέσεις λήψης αποφάσεων και "εκχωρούν και κατανέμουν": πεδία ενδιαφέροντος στους οικείους, υπευθυνότητες, συμμετοχές σε επιτροπές κλπ σε αυτούς που επιλέγουν με βάση την διαθεσιμότητα για υποταγή και τον βαθμό ματαιοδοξίας του καθένα. Έτσι όλοι μαζί (αρχηγοί και απλά μέλη της συμμορίας) μοιράζονται την υποτιθέμενη δόξα (για άλλα λάφυρα δεν ξέρω).
    Ενδιαφέρον και χαρακτηριστικό είναι ότι πρώτα βλέπουν ποιος θέλει/ουνε να πάει στη θέση τάδε και μετά προσπαθούν με κάθε (αλλά με κάθε) τρόπο να τον βάλουνε.
    Και το ανάποδο: Πρώτα αποφασίζουν ποιος/α πρέπει να τιμωρηθεί και μετά ευσυνείδητα και συστηματικά προσπαθούν να βρουν το "αδίκημα" για να εφαρμόσουν την τιμωρία.
    Άρα "συμμορία" επειδή εκχωρούν εξουσία στα μέλη τους και μοιράζουν τιμωρίες στους αντιπάλους.
    Έχω μείνει ενεός που έλεγε και κάποιος/α που φαίνεται να ξέρει καλά την ελληνική γλώσσα. Και κεχηνώς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την δόξα ουδείς εμισησε... Εξάλλου, μην αποκλείεις ότι η δόξα αυτή (του ΟΚΑΝΑ, όχι των Ψαρών..) μπορεί να οδηγεί και σε εργασιακή ευτυχία!
      Μια που τη θυμηθηκαμε την εργ. ευτυχια, ακόμα να μας κοινοποιησει tips η ΔΕΠ..

      Για να σοβαρευτουμε τώρα, γιατί η κατασταση όπου συμβαίνει να λειτουργούν "συμμοριες" είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ, επιτέλους θα πρέπει να κινηθούμε με τους προσφορους νομιμους τρόπους και οδούς. Είναι στο κάτω κάτω κι υποχρέωση μας, απέναντι στους ασθενείς και την κοινωνία.

      Επαναφέρω μια πρόταση προς την ΑΡΣΥ: συλλογή υπογραφών, όχι για να συγκληθεί ΓΣ, φύγαμε Άρσυ από κει, μας φύγανε οι καταστάσεις, συλλογή λοιπόν υπογραφών για να γίνει αναφορά στα αρμόδια θεσμικα όργανα της Πολιτείας.

      Διαγραφή
    2. Ποια είναι τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Πολιτείας?

      Διαγραφή
    3. Όλοι οι ενήλικες κάτοικοι του ελληνικού κράτους ξέρουν.

      Διαγραφή
    4. κλίκα :ομάδα ατόμων, συνήθως από τον ίδιο επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο, που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της με αθέμιτα μέσα .οι κλίκες προκαλούν διασπάσεις
      Έχουμε μια κλίκα στην οποία εισέρχεται ένα άτομο και την διασπά...η κλίκα συγκρούεται με την συμμορία και ο πόλεμος ξεκινά..

      Διαγραφή
  10. Οι κλικες πάντα μου προκαλούσαν αποτροπιασμο..αηδία.. Οι συμμοριες στο μυαλό μου ταυτιζονται με ο,τι πιο ανηθικο..
    Δηλαδή ο οκανα είναι η Σκύλα και η Χαρυβδη.. Εγω όμως δεν είμαι Οδυσσέας να ξέρω navigation. Να πάρω καλύτερα τον Ιερωνυμο, να τελεσει κανέναν εξορκισμο να φύγουν τα διαβολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βρε παιδιά γιατι τοσο χαμός, τοσο μαίνος, τοση αντιδικία..;μηπως τελικά ετσι χανεται η ουσία του ποιος θα έπερεπε να είναι ο ΟΚΑΝΑ , το ποιοι θα έπερεπε να είμαστε εμείς και ο καθένας ξεχωριστά; Τοση ευαισθησία πλέον.... τοσα αποθυμενα χρονων ίσως.....καταπιεσμένα..... μόνο ετσι μπορώ να εξηγησω τα πραγματα. Αλλά όλα αυτά δεν αρμόζουν σε επαγγελματίες λειτουργούς που εχουν καταλάβει την ουσία του ρόλου τους και ουσιαστικά αναπαραγουν εξαρτητικές και ανώριμες συμπεριφορές . Κι αυτό αφορα στον α ή β βαθμό και στην διαφορετικότητα που αναλογει στον καθένα, όλες τις πλευρές....Αυτα εν ολίγης ..γιατι δεν ξέρω αν θα συγκινηθει κανεις καιθα ανταποκριθεί , μένοντας στην ουσία χωρις να είναι τυφλωμένος απο οτιδηποτε τον τυφλώνει....και εδω μιλάμε για αυτογνωσία....αν δεν ειναι κατανοητό..... Ευχομαι το αντίθετο...Καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην Ενοχλειτε Ψεκασμενους Υπηρετες.

      Δεν το ειπα εγω φιλε.. αλλοι το ειπαν.

      Διαγραφή
    2. Τι σημαινει ψεκασμένος αλήθεια για σενα που το αναπαραγεις ;;;; Αν και δεν καταλαβα πως ακριβως να το εκλαβω. Θα παρω αυθεραιτα τη θετικη ειρωνικη πλευρα του σχολίου και θα απαντησω αναλόγως...Και οι ψεκασμένοι εχουν ψυχή..... ετσι για να μην μπω στην λογική της χωρις διεξοδου αντιπαραθεσης..και στοχοποιησης που δεν ειναι διεξοδική για την επικοινωνία.,.Καλο προεραιτα ...μονο με την αναδειξη του καλου ότι κακο μπορει να υποχωρισει...πιο ευκολα και χωρις ακαμπτες αντιστασεις.....

      Διαγραφή
  12. καλό θα ήταν αν δεν χειρίζεστε καλά την γλώσσα να διατυπώνετε πιο απλά νοήματα και με πιο απλές λέξεις ορθογραφικά.Νιώθω οτι έχει κακοποιηθεί ο εγκέφαλός μου ψεκασμένος ή μη.Δεν κατάλαβα τίποτα απο την τελευταία τοποθέτηση.... τι θέλει να πει το ποιητή ?αρες μάρες κουκουνάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή