Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Έκτακτο παράρτημα

  1. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή κ. Γκανά και ζήτησε παράταση της προθεσμίας για τη διαβούλευση της εγκυκλίου με τίτλο "Μέτρα για την εφαρμογή του πλαισίου λειτουργίας", ώστε να δοθεί χρόνος για να προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση στις μονάδες και να γίνει συνάντηση εκπροσώπων των ΘΟ τουλάχιστον της Αθήνας. Ο ΓΔ συμφώνησε να δοθεί παράταση μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Για το λόγο αυτό θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων των ΘΟ της Αθήνας την επόμενη Πέμπτη 13/7/17 στις 11.00. (Κανονικά πρέπει να) έχει σταλεί  fax στις μονάδες. Επίσης καλούνται οι μονάδες εκτός Αθηνών να στείλουν τα σχόλια τους μέχρι την Τετάρτη για να ληφθούν υπόψη στη συζήτηση.
  2. Το ΔΣ του Σωματείου είχε στείλει επιστολή στον Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων, με την οποία ζητούσε συνάντηση με την ΕΠΕΣΥ, σήμερα Παρασκευή (που εξέπνεε και η προθεσμία της διαβούλευσης). Ο Αν. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων δεν απάντησε γραπτώς τίποτε. Σε προφορική συνομιλία με μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και με μέλος της ΕΠΕΣΥ, είπε ότι δεν θέλει να συναντηθεί με την ΕΠΕΣΥ, αλλά με το ΔΣ και ότι έχει ήδη συναντηθεί και συζητήσει αυτό το θέμα με μέλη του ΔΣ  του Συλλόγου (Λαζ, Γαβρ.), που επίσης έχουν "πρόβλημα" με την ΕΠΕΣΥ (Δηλαδή για όσους δεν κατάλαβαν μέλη μιας παράταξης (ΕΣΥ) συναντιούνται κρυφά και συζητάνε συνδικαλιστικά θέματα που αφορούν εκλεγμένα όργανα του Συλλόγου, με στελέχη της Διοίκησης. Μάλιστα. Ενδιαφέρον...). Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας πληροφόρησε ότι ανέφερε ως απαράδεκτα όλα αυτά στον Γ.Δ. και αυτός είπε ότι δεν έχει ιδέα και θα ότι συζητήσει το θέμα με τον Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων. Αυτά αν καταλάβαμε καλά...Γιατί μερικά είναι "του απιστεύτου" και επιφυλασσόμαστε. 
  3. Η συνάδελφος Άννα Κιαπόκα, με πολύ σοβαρή συμβολή στη δράση της προηγούμενης αλλά και της τωρινής ΕΠΕΣΥ, έστειλε επιστολή παραίτησης από την ΕΠΕΣΥ, αναφέροντας προσωπικούς λόγους και κόπωση. Την κατανοούμε απόλυτα αν και δεν συμφωνούμε με την επιλογή της.  Τα άτομα που εκλέχτηκαν στην ΕΠΕΣΥ εκλέχτηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και η δέσμευση τους δεν είναι ούτε απέναντι σε παρατάξεις, ούτε απέναντι στη Διοίκηση. Η δέσμευση τους είναι απέναντι στους συναδέλφους: ότι θα αφιερώσουν χρόνο να αναζητήσουν την επιστημονική βιβλιογραφία, να ενημερώσουν, να συζητήσουν και τελικά να πουν τη γνώμη τους στον Σύλλογο. Και η Άννα έκανε πολύ καλά τη δουλειά της στην ΕΠΕΣΥ.  Νοιώθουμε το ίδιο κουρασμένοι, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε.    
Ας υποθέσουμε ότι όσα ακολουθούν δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα:
Είναι πράγματι λυπηρό αυτή η κανιβαλική συμπεριφορά να σχετίζεται με μια περίοδο που την ευθύνη του ΟΚΑΝΑ έχει μια Διοίκηση που (θέλει να) έχει κάποια (έστω αμυδρή) σχέση με την αριστερά. 
Τα μνημόνια μπορεί να τα επέβαλαν οι κακοί ξένοι. 
Την ανθρωποφαγία όμως, τις ανακρίσεις, τους αποκλεισμούς με πολιτικά κριτήρια, τις απειλές για πειθαρχικές διώξεις, την ανεξέλεγκτη καμαρίλα και την ασυδοσία της εξουσίας τα διαλέγουν μόνοι τους. Αυτό είναι το δικό τους πρόγραμμα και με αυτό θα καταγραφούν στην ιστορία.
Το βάρος της συμμετοχής σε αυτό το ρυπαρό παιχνίδι εξουσίας το φέρουν οι ίδιοι και τα "παρελκόμενα" τους. 

Από τη μεριά μας μπορεί αν μην έχουμε τα κότσια για να κάνουμε "τα μεγάλα και τα τρανά", αλλά δεν είμαστε και τόσο "λίγοι" που θα πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο για τα αηδιαστικά ψίχουλα μιας μωροφιλόδοξης επιβεβαίωσης και για να αποκτήσουμε το μίζερο δικαίωμα να δοκιμάσουμε τα αποφάγια από το τραπέζι της εξουσίας των προθύμων. Ούτε φυσικά θα το βουλώσουμε επειδή δεν είμαστε η πλειοψηφία. Η ιστορία γράφεται από μικρές ή μεγάλες αντιστάσεις που γίνονται από επιλογή.  
Άλλωστε για αυτό θυμώνουν: γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν συμμετέχουν σε αυτή την αηδιαστική καμαρίλα (ούτε και στις προηγούμενες) από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όσο και να σας κακοφαίνεται. Ευτυχώς.

  

69 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι της αρσυ, ΟΛΟΙ θα καταγραφούμε στην ιστορία με το αρνητικότερο πρόσημο.. Κι αυτοί της Διοίκησης, που τη βιώνουμε τραγικά.. κι εμείς οι εργαζόμενοι, υποτελείς είτε αδιάφοροι και αυτιστικοί.. κι οι "αρχηγοί" συνδικαλιστές, υστερόβουλοι, διπρόσωποι και διαπλεκόμενοι.. κι εσείς της αρσυ, λίγοι στα κρίσιμα αυτά χρόνια του οκανα, πολύ λίγοι σε σχέση με τις ιδέες σας και την ιστορία των ιδεών σας..

    Δεν είναι ο Χαράλαμπος για κλάματα.. Είναι η ιστορία του οκανα και των οκανιτών γεμάτη δάκρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ισοπεδωτικό, αγαπητέ, το σχόλιο σου. Όλοι το ίδιο λοιπόν θα καταγραφούμε;
    Άλλο είναι να είσαι "υστερόβουλος διπρόσωπος και διαπλεκόμενος" και άλλο να είσαι "λίγος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκτή η ένσταση. Διορθώνω: δεν θα καταγραφουμε όλοι με τον ίδιο βαθμό. Προφανώς. Αλλά δυστυχώς, κι εμείς οι πιο "αθώοι" με αρνητικό πρόσημο θα καταγραφουμε. Γιατί στις κρίσεις και στα κρίσιμα, η κρισαρα της Ιστορίας είναι σκέτη χατζαρα:ποιος περνάει τη βάση... Φοβάμαι κανεις μας.

      Διαγραφή
    2. Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε για τη χατζάρα της ιστορίας μπορουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια να αντιστεκομαστε.
      Με το "λιγο" που μας αντιστοιχεί.

      Διαγραφή
    3. ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να συνεχίσουμε. Αλλά όχι απλά να το λέμε.Να βελτιωνομαστε... Το "λίγο" που μας αντιστοιχεί να το κάνουμε "κάπως πιο πολύ"..
      Θα μπορούσατε για παράδειγμα, όπως μας είπατε για την Κιαποκα, να μας πείτε τώρα και ποιοι σαμποταρουν αυτά που πρέπει να γίνουν για τη δεοντολογια. Έχετε δικαιολογία να μην το κάνετε;

      Διαγραφή
    4. Βρε συνάδελφε δεν είναι ολοφάνερο?
      Η διοίκηση το καθυστερεί γιατί δεν αντιλαμβάνεται καν ποιο είναι το πρόβλημα. Ομολογεί ο άλλος ότι βλέπει ασθενείς του προγράμματος στο ιατρείο του, αλλά δεν θεωρεί ότι αυτό είναι πρόβλημα γιατί δεν έχει σκοπό να τους εκμεταλλευτεί, το κάνει για καλό.
      Τι να κάνει η ΑΡΣΥ/? Μια έδρα έχει στο ΔΣ κι αυτή "βλογιοκαμμένη". Σε λίγο η Διοίκηση και τα στελέχη της θα λένε ότι δεν θέλουν να βλέπουν όχι μόνο την ΕΠΕΣΥ αλλά και το ΔΣ αν συνεχίσει να είναι και το μέλος της ΑΡΣΥ παρόν.

      Διαγραφή
    5. Όχι,δεν ήταν ολοφανερο γιατί δεν είχατε δώσει την πληροφορία που δώσατε τώρα, ότι υπάρχει άνθρωπος που προκλητικά τους είπε ότι βλέπει ιδιωτικά μέλη του Προγράμματος.
      Ακούστε, υπάρχουν κινήσεις που μπορείτε να κάνετε.Κι αν είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων του οκανα σκαρτη και δε θελει την εντιμοτητα και την δεοντολογια, ας εκτεθουν οι εργαζόμενοι γιατί θα τους αξίζει!
      Λοιπόν, όπως στείλατε εκείνο το ερωτηματολόγιο στις Μονάδες, στείλτε επιτέλους κι ένα ερωτηματολόγιο του τύπου "θέλετε κανονισμό δεοντολογιας;συμφωνείτε να βλέπουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικά εξαρτημένους;κλπ κλπ".
      Είναι τόσο απλό αν θέλει κάποιος να κάνει ένα βήμα.Σας εμποδίζει (όλους εσάς του ΔΣ ή της ΕΠΕΣΥ) και σε αυτό η Διοίκηση;
      Η μας κρύβετε πράγματα ή πραγματικά σας έχουν φοβίσει πολύ.

      Διαγραφή
    6. Επίσης, αν ήθελε πραγματικά ο Σύλλογος να κάνει επιτελους κάτι για το θέμα, άνετα θα μπορούσε να στείλει ένα δελτίο τύπου στα ΜΜΕ όπου θα έκανε τις καταγγελίες αυτές.
      Αλλά τότε η Διοίκηση θα το θεωρούσε αιτία πραγματικού πολέμου ε;όχι αψιμαχιων... Και θα απασφαλιζε τις πυρηνικές της βόμβες;

      Διαγραφή
    7. Εκείνη η Επιτροπή Δεοντολογιας του ΟΚΑΝΑ, που ανακοίνωσε κι ο Σύλλογος στο μπλογκ του κι όπου συμμετέχει ΚΑΙ μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, εν κρυπτώ λειτουργεί; Η άρσυ δεν έχει ενημέρωση από τον συνάδελφο;

      Διαγραφή
  3. Πόσο καιρό έχουμε πια φτάσει μετά τις εκλογές και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ με το θέμα της δεοντολογίας. Το οποίο κι εσείς το 'χατε βάλει ως προμετωπίδα. Και τώρα ΔΕΝ λέτε ούτε εσείς τίποτα. Ούτε καταγγέλλετε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποιοι το μπλοκάρουν.
    Τώρα καταλαβαίνετε γιατί η Ιστορία δεν μπορεί παρά να είναι αυστηρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ελπίσουμε ότι θα απαντήσετε στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ερωτήματα γύρω από το θέμα της δεοντολογιας, κυρίως όμως ότι θα κάνετε ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Εξάλλου έπεσαν προτάσεις στο μπλογκ οπότε δεν μπορείτε να επικαλεστειτε αοριστολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν αντιλέγω για τη ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ του θέματος της ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ. Αλλά αυτή την περίοδο με τη νέα εγκύκλιο και με όσα φημολογειται οτι θα ακολουθήσουν πχ web κάμερες στο χώρο της θεραπευτικής (ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης της ΘΟ από τη Διεύθυνση Εφαρμογής;) μετατρέπονται οι μονάδες σε χώρους εφαρμογής του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ και οι εργαζόμενοι σε καταγραφείς στοιχεΊων (τα οποία επίσης φήμες λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθουν σε διατριβή υψηλότατου βαθμό φόρου που στερείται διατριβής). Μερικές φορές είναι και θέμα προτεραιοτήτων, αγαπητέ συνάδελφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγικά λάθη στις αξιολογήσεις σας των προτεραιοτητων. Πακέτο πάει η δεοντολογια με όσα λες ότι θα γίνουν. Κι επειδή τόσα χρόνια δεν υπάρχει πλαίσιο, ούτε κουλτούρα δεοντολογιας, γι'αυτο και ΘΑ γίνουν ακόμα ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ αυτά που μας δίνεις ως είδηση. Λυπάμαι ειλικρινά που δεν το καταλαβαίνεις όχι μόνο εσύ αλλά απ'ο,τι φαίνεται κι η ΑΡΣΥ συνολικά.
      Επιβεβαιώνετε όλοι ότι ο οκανα είναι χαμένη υπόθεση. Δεν υπάρχει ρεαλιστικά με τέτοια λάθη στις αναλύσεις σας, καμία πιθανότητα ανάταξης.

      Διαγραφή
    2. Κι επιτέλους κάποτε αφήστε τις "φήμες", που τρέμετε τον ίσκιο σας λες και σας κυνηγάει η κόζα νόστρα, και μιλήστε στους συναδέλφους ανοιχτά. "κάποιος" βαθμοφόρος χρησιμοποιεί "στοιχεία" για διατριβή κι όλο τέτοια τριγύρω τριγύρω σχολιάκια...
      Τι φοβάστε; Θα σας στείλει στη Γυάρο ο βαθμοφόρος;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 9/7 1.53
      θέλω να πιστεύω ότι δεν εκφράζεις την αρσυ. Αν και κανείς δεν μπορεί να 'ναι και σίγουρος ότι δε σε έβαλε η αρσυ για "λαγό", μια που δεν έβαλε δική της ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση.
      Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν γρα΄ψει πολλοί στο παρελθόν, ο οκανα είναι σκ... όπου και να τον πιάσεις. Κι από την αριστερή πλευρά του ορίζοντα...

      Διαγραφή
  6. Για να μπουν κάμερες, web ή μη, στο χώρο της θεραπευτικής για τις συνεδριάσεις, πρέπει να δώσουν συναίνεση ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι. όχι η πλειοψηφία αλλά ΟΛΟΙ. Λες να περάσει; Υπάρχουν και λιγότερο φοβισμένοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αυτοί δεν έχουν λεφτα να αντικαταστησουν τις χαλασμένες κάμερες των μονάδων με το ζορι αγοράζουν καινούργιες και την ΜΥΑΠ την είχαν ,δεν ξέρω αν είναι ακόμα,χωρις κάμερες.Τώρα που τα βρήκαν..........Πάντως ένα έχω να παραδεχτώ δεν βαριόμαστε με αυτούς κάμερες τσιπάκια ανιχνευτές μετάλλων πορτές που ανοίγουν με την ιριδα του ματιού η φαντασιά καλπάζει.........

      Διαγραφή
    2. Σωστοοοοοό ανώνυμε 12 πμ.
      Εσύ είσαι βλέπω από αυτούς που μιλάνε. Δεν είσαι φοβισμένος;

      Διαγραφή
    3. Πώς πώς φοβάμαι......οτι αν πρέπει να μου ανιχνεύσουν τα μέταλλα (σουγια περίστροφο κλπ) που κουβαλάω καθημερινά μαζί μου και πρέπει να τους κοιτώ με το μισάνοιχτο απο την νύστα μάτι δεν θα προλαβαίνω το σκανάρισμα των 8.30

      Διαγραφή
    4. Κι έγώ φοβήθηκα τώρα με αυτά που λες... Θα "πιάσουν" και τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλό μου;;;;

      Φ.Ντ.

      Διαγραφή
  7. Σημαντικό : για την ενημέρωσή μας, κυρίως των συναδέλφων γιατρών.

    http://www.isathens.gr/syndikal/6962-kanones-ekdosis-iatrikwn-pistopoihtikwn-gnwmatefsewn.html

    Δ. Οικονόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέω να έρθω στη συνάντηση των θεραπευτικων Ομάδων. Να μου μιλήσετε χωρίς φόβο. Να μου πείτε αλήθειες κι όχι φήμες...
    Χαραλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναπληρώθηκε η Κιαπόκα;
    η ΕΠΕΣΥ έχει πρόταση διαμορφωμένη σχετικά με την εγκύκλιο, που θα παρουσιάσει στη συνάντηση των ΘΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος είναι αυτός ο Γαβρ. που αναφέρατε παραπάνω; Που υπηρετεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νώντας Γαβριλόπουλος,Κεντρικές Υπηρεσίες, παράταξη Λαζαρή.

      Διαγραφή
    2. Δεν τον γνωρίζω. Σε ποια κεντρική υπηρεσία συγκεκριμένα;

      Διαγραφή
    3. Στην κεντρική πόρτα συγκεκριμένα. Προς το παρόν.

      Διαγραφή
    4. !!!!!!!!
      Face control?????!!!

      Διαγραφή
  11. Μπορώ να ρωτήσω την ΑΡΣΥ σε σχέση με την αποστροφή της "μπορεί να μην έχουμε τα κότσια για να κάνουμε τα μεγάλα και τα τρανά" ;

    Τι είναι επιτέλους αυτά τα φοβερά "μεγάλα και τρανά" που θα χρειάζονταν για τα τεκταινόμενα του οκανα; Πόσο μεγάλα κότσια προϋποθέτει μια ουσιαστική αντίδραση στο αίσχος που μας έχει επιβληθεί; Πόσο παντοδύναμη ήταν η κλίκα που αναρριχήθηκε; Πόσο τρομερές μπορεί να είναι οι τιμωρίες που θα επιφέρει στους αντιδρώντες προς αυτήν;
    Μπορείτε να δώσετε μερικές διευκρινίσεις με το χέρι στην καρδιά;
    Το 'χουμε ανάγκη όσοι ΔΕΝ θέλουμε ακόμα να κόψουμε τις φλέβες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετοιμάζεται για πόρτα Πύργου συγκεκριμένα... Γιατί κάποιων τα αιτήματα ικανοποιούνται πριν ακόμα δημιουργηθούν οι Δομές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άμα φύγει, τι θα απογίνει η κεντρική πύλη;

      Διαγραφή
  13. ΑΡΣΥ παρατηρώ ότι μια χαρά κοινοποιείς σχόλια με ονοματεπωνυμο συναδέλφου...όταν σχολίασα το γεγονός της χάρης που μας κάνουν οι γιατροί να είναι στο ίδιο σωματείο με τους υπόλοιπους δεν το κοινοποιήσατε διότι είχε επιθετικότητα!Καλά κρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως να τους μπέρδεψες. Να θεώρησαν ότι έχεις θέμα με το κρασί και δεν είσαι νηφάλιος. Ξαναδοκίμασε, να λυθεί η παρεξήγηση.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 12/7 1.32
      δεν διευκρινίζεις. Πώς σχολιασες τη χάρη που σου κάνουν; Με ευγνωμοσυνη; Ή αχαριστια; Μπορεί να παίζει ρόλο.

      Διαγραφή
    3. Εννοείται οτι δεν άρεσε η άποψή μου και γι αυτό δεν δημοσιεύτηκε!

      Διαγραφή
    4. Η ΑΡΣΥ δεν έχει κόψει κανένα σχόλιο με κριτήριο τη συμφωνία ή όχι με τις απόψεις της (απόδειξη τα πολλά αρνητικά και υποτιμητικά για την παράταξη σχόλια που δημοσιεύει).
      Έχει κόψει μόνο σχόλια που περιέχουν σεξιστικούς ή υβριστικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή είναι χυδαία στο περιεχόμενο τους. Επίσης έχει διαγράψει μια φορά ένα σχόλιο κατά λάθος. Αν το σχόλιο σου εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες είναι μεταξύ των τριών που έχουν κοπεί την τελευταία περίοδο.

      Διαγραφή
    5. Ούτε χυδαίο ήταν ούτε υβριστικό!Το σχολιάσατε ως σχόλιο με παραπάνω επιθετικότητα απ αυτή που μπορούμε να αντέξουμε με σεξιστικά υπονονούμενα!Γι αυτό να ξαναπώ καλά κρασιά!

      Διαγραφή
    6. Πείτε μας για το πού βρισκόμαστε. Κάνατε ΔΣ του Συλλόγου; Αύριο τι θα προτείνετε;

      Διαγραφή
    7. Προσωπικά το κατάλαβα ότι έχεις σοβαρή ένσταση που σου κόψανε το σχόλιο. Επειδή είμαι γιατρός του ΟΚΑΝΑ και θέλω να διαβάσω αυτό που έγραψες, προφανώς κατά των γιατρών, σου είναι τόσο δύσκολο να το επαναδιατυπώσεις με έναν τρόπο κάπως διαφορετικό ώστε να το δημοσιεύσουν και να μπορέσω κι εγώ να το διαβάσω;

      Διαγραφή
    8. Έχω ένσταση όταν βλέπω δημοσιεύσεις που αφορούν συνάδελφο με ονοματεπώνυμο ενω ένα σχόλιο που περιέγραψα πως ήταν δεν δημοσιεύτηκε!

      Διαγραφή
    9. Το'παμε αυτό. Το καταλάβαμε. Παρακάτω. Γράψε τι θέλεις να γράψεις για τους γιατρούς, για να μπορέσω να σου απαντήσω.
      Γιατρός

      Διαγραφή
    10. Αν το κατάλαβες θα κατάλαβες και το σχόλιο που δεν δημοσιεύτηκε!Δεν θέλω να μου απαντήσεις σε κάποιο θέμα!

      Διαγραφή
    11. Δε θα ναι κακό να πάρεις απαντήσεις. Μπορεί έτσι να λύσεις και τα θέματά σου με τους γιατρούς.

      Διαγραφή
    12. Κανένα θέμα με τους γιατρούς δεν έχω εκείνοι έχουν που νομίζουν ότι μας κάνουν χάρη που είναι στο ίδιο σωματείο!

      Διαγραφή
    13. Φίλε μου για να τελειώνει η κουβέντα μας, γιατί δε βλέπω να βγάζει και πουθενά, δεν ξέρω ποιος γιατρός νομίζει ότι "κάνει χάρη" στους υπόλοιπους συναδέλφους μη γιατρούς επειδή είμαστε στο ίδιο σωματείο. Εγώ πάντως δεν έχω τέτοια αλαζονία. Η προσωπική μου θέση είναι ότι έπρεπε οι γιατροί να έχουμε δικό μας σύλλογο. Όπως και στο ΕΣΥ κι αλλού οι γιατροί έχουν δικό τους σύλλογο. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ή δεν θα το αποφασίσει η πλειοψηφία των γιατρών του οκανα και θα το προκαλέσει ή όχι η ίδια η ζωή κι οι εξελίξεις.

      Διαγραφή
  14. Να πούμε κάτι επιστημονικό. Να αναφέρουμε τις επιτυχίες του οκανα.
    Σύνολο εξυπηρετούμενων στις θεραπείες οκανα στην Αττική τον Ιούνιο : 3691.
    Σύνολο εξυπηρετούμενων στην Μονάδα Κοινωνικής Επανένταξης : 23.
    Ποσοστό; Βγάλτε τα κομπιουτεράκια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάνω καλά την πράξη... πολλή στεγνα έπεσε στα στεγνά...

      Διαγραφή
  15. Εγώ αγαπητή αρσυ κι ενόψει μάλιστα της συνάντησης θεραπευτών, βλέπω κι ένα άλλο ζήτημα από τα στατιστικά των ασθενών στις μονάδες. Και θα ήθελα να εκφράζατε μια άποψη - θέση, γιατί σας παρακολουθώ προσεκτικά πολλά χρόνια και νομίζω (νομίζω..) ότι δεν έχετε πάρει κάποια θέση για το συγκεκριμένο :
    Πόση είναι τελικά η αναλογία ασθενών προς θεραπευτές/γενικά προσωπικό στις μονάδες υποκατάστασης, όπου υπάρχει όχι απλά φόρτος δουλειάς αλλά και ένταση στην διαχείριση των ασθενών; και πόση είναι η αντίστοιχη αναλογία στα στεγνά του οκανα; τι ακριβώς συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΡΣΥ
    θα είμαι στη συνάντηση σήμερα...
    Μόνο μην μου πετάξετε στα μούτρα μου πάλι αυτή την έκφραση "κλάφτα", γιατί θα τα πάρω. Σας ενημερώνω.
    Χαράλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απ ότι βλέπω έχουμε κάνει focus στην αναλογία ασθενών θεραπευτών στα στεγνά.Ας το αναπλαισιώσουμε λοιπόν και ας σκεφτούμε γιατί δεν΄εχουμε ασθενείς στα στεγνά ωστε να αλλάξει και αυτή η αναλογία που τόσο ενοχλεί.Προφανώς η λύση που προτείνετε είναι να φύγουν οι συνάδελφοι απο τα στεγνά για να βάλουν ένα χεράκι στις Μονάδες ή και να καταργηθούν ίσως να υποθέσω?ακόμα καλύτερα.Το να κάνουμε έστω και μια στοιχειώδη αυτοκριτική σαν σύστημα- φορέας απεξάρτησης να μην το πάω ατομικά και φανώ περισσότερο κάπως απ όσο ήδη φαίνομαι ούτε που μας περνάει απο το μυαλό έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την κάνουμε συνέχεια και την αυτοκριτική και την κριτική σε αυτούς που κόβουν και ράβουν.
      Εγώ δεν πρότεινα καμιά λύση. Είπα ότι πολύ κουπί τραβάνε και τραβήξανε οι εργαζόμενοι των μονάδων, έστω κάποιων. Εσείς των στεγνών τι ζόρι νιώσατε με αυτό; Μου το εξηγείτε;

      Διαγραφή
    2. Focus δε κάναμε εκεί, ένα σχόλιο από τα πενήντα και μονο αφορούσε σε αυτό. Τα συλλογιστικα άλματα που οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα πρεπε να καταργηθούν τα στεγνά,μόνο με το ανέκδοτο με το γρυλλο θα μπορούσαν να συγκριθουν ( το rotation παρόλα αυτά θα μπορούσε να δοκιμαστεί..). Θαθελα να είμαστε όλοι οι συνάδελφοι μαζί κι όχι απέναντι σε όποιο πρόβλημα, σε όποιο ζόρι. Αστοχη απόπειρα αναπλαισιωσης.

      Διαγραφή
  18. Α συγνώμη γιατί κάποιος κακεντρεχής λέω εγώ και νοσηρός εγκέφαλος θα σκεφτόταν οτι κάποια σχόλια εμπεριείχαν ειρωνία για την Μονάδα της Κοινωνικής Επανένταξης.Απο την άλλη μπορεί να είναι απλά μια λανθασμένη ερμηνεία και ζητώ ταπεινά συγνώμη σε αυτή την περίπτωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μένα καμία ειρωνεία.Εντελως απαραίτητη Μονάδα. Αλλά είπε κάτι σωστό κάποιος πριν. Rotation. Να ρθουμε κι άλλοι από κει. Κι εσείς από τα ποστα μας.. Αναγκαίες οι αλλαγές. Δε φτάνει η άδεια burn out.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ συνάδελφε για το rotation και αντιλαμβάνομαι οτι το δικό σου σχόλιο δεν έίχε ειρωνία .Όμως επειδή συχνά πυκνά πλέον ακούγονται σχόλια για τους λίγους των στεγνών για ξυσίματα συναδέλφων και άλλα τέτοια νομίζω οτι κάποια στιγμή ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του γι αυτό που συμβαίνει στον Οργανισμό και να μην ψάχνει φαντάσματα και εχθρούς παντού.Εαν τα στεγνά δεν έχουν ασθενείς είναι γιατι υπάρχει πρόβλημα εν γένει και σίγουρα δεν είναι των θεραπευομενων.και η Διοίκηση με την πολιτική των τελευταίων ετών και έμεις όμως λόγο καψίματος αδυνατούμε να τροφοδοτήσουμε με "καθαρούς "τα στεγνά.Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα κατα την γνώμη μου ,για πολλούς προφανώς δεν είναι βέβαια, και σίγουρα δεν θα λυθει βγάζοντας ο ένας το μάτι του άλλου ή μετρώντας πόσους έχει ο καθένας για να βγάουμε τον τεμπέλη του μήνα .Αυτό είναι κάψιμο!Rotation να γίνεται ναι αλλά πως γίνεται κάθε φορά που ζητάνε άτομα σε κάτι που είναι να ξεκινήσει μια ομάδα εργασίας μια πιλοτική δράση δεν κουνιέται κανένας.Επίσης αν σκάσει μια μετακίνηση τρέχουν όλοι να βρούν τις σκουριασμένες γνωριμίες τους για να την ακυρώσουν στην καλύτερη ή ξεκινάει νεο επεισόδιο Star Wars στην χειρότερη.Πώς άκριβώς θα γίνει το rotation όταν ούτε εθελοντικά δεν το αποδεχόμαστε.Νομίζω δυστυχώς οτι έχουμε καταντήσει ένα μάτσο μεσήλικες με συμπτώματα οξείας μιζερίτιδας που περιμένουν να πάρουν την σύνταξη
      (ποια σύνταξη λέμε τώρα) και μέχρι τότε ουέ και αλλοίμονο σε όποιον ταράξει την καθημερινότητα μας...Δεν είναι όλοι έτσι νομίζω ......ελπίζω..

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι απαραίτητο να το δεχτούμε εθελοντικά. Το rotation θα πρεπε να γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες. Αλλά δεν υπάρχουν κανόνες για τίποτε σχεδόν στον οκανα, θα μπουν για το rotation; Δε θα δούμε κανόνες (δηλαδή εντιμότητα, ευθύνη, οργάνωση, γνώση, στοχοθέτηση και προσήλωση στην επίτευξη των στόχων) ούτε στη σύνταξή μας (ποια σύνταξη λέμε τώρα).

      Αυτές οι "πιλοτικές δράσεις" δεν είναι δυστυχώς στην περίπτωση του οκανα κάτι θετικό. Γιατί οι πιλοτικές δράσεις οπουδήποτε στον οργανωμένο επιστημονικό κόσμο, είναι ένα ουσιώδες μεν έκτακτο όμως φαινόμενο πάνω στο σταθερό σώμα της πάγιας και μακράς εμπειρίας. Στον οκανα γίνεται το αντίθετο. Συνέχεια προκύπτουν πιλοτικές δράσεις λόγω της έλλειψης βασικής επιστημονικής ρουτίνας.
      Δε λειτουργεί έτσι η πιλοτική δράση. Πολύ δύσκολο να αποδώσει έτσι.

      Διαγραφή
  19. Άρσυ ξέρετε ή σας έχουν πει οι άλλοι του ΔΣ του Σωματειου, γιατί πληρώνει ο οργανισμός για τη συντήρηση των ουροαναλυτων που έχει καταργήσει τη χρήση τους;Ποια είναι η λογική;
    Κι ένα άλλο. Παραιτήθηκε κι άλλη συνάδελφος σήμερα, στην επαρχία;Γιατί φεύγει ο κόσμος;
    Αν και δε νομίζω να ασχοληθείτε και να απαντησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαι στο ΔΣ του σωματειου αλλα 8α γραψω την αποψη μου για το θεμα. Αν κατι δεν το συντηρησεις χαλαει . Οι αναλυτεσ κοστισαν το λιγοτεροσ 20 -30 χιλιαρικα ο ενας (ilab) , αν δεν τουσ συντηρησουν 8α χαλασουν, λογικα ειχε υπογραφει και καποια συμβαση συντηρησης που δεν εχει ληξει ακομη. Το 8εμα ειναι γιατι δεν λειτουργουν. Τα στικακια κατα την αποψη μου ειναι ενα τεραστιο βημα προς την καταργηση του οργανισμου οπως τον ξερουμε και ενσωματωση του λειτουργικα μεσα στα νοσοκομεια. Αυτο 8α ειναι καταστροφικο πρωτα απο ολα για τουσ ασθενείς. Ο κοσμος φευγει ,τουλαχιστον αυτοι που ξερω εγω γιατι νιωθουν ανασφαλεια και δεν ξερουν που παει το καραβι, προφανωσ φοβουνται οτι πηγαινει σε ξερα ! χρηστος

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς "ενσωμάτωση λειτουργικά μέσα στα νοσοκομεία";

      Διαγραφή
    3. Εννοω οτι παλι εχει ερθει στην επιφανεια εκεινο το παλιο σχεδιο για την μετατροπη των μοναδων του οκανα σε εξωτερικα ιατρεια των νοσοκομειων . Ενας γιατροσ του νοσοκομειου (οποιοσ νανε καθε φορα ) και ένας νοσηλευτης του νοσοκομειου και εξω ασθενη απο την παραγκα .

      Διαγραφή
    4. Δε νομίζω πάντως ότι η μεγάλη πλειοψηφία των χορηγουμενων θέλει κάτι περισσότερο. Μην κοροιδευομαστε.

      Διαγραφή
    5. Μονο οταν χασεις κατι μπορεις να το εκτιμησεις .

      Διαγραφή
    6. Ούτε τότε θα εκτιμήσουν τίποτα. Ειδικά αν η μετατροπή των μονάδων σε Ε.Ι. οδηγήσει και σε (ακόμα) περισσότερα ΤΗ, θα'ναι τρισευτυχισμένοι. Μην αυταπατάσαι. Δε θα ανοίξει μύτη.

      Διαγραφή
    7. Κοίταξε να δεις,δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες ,και το λεω σαν θεραπευομενος .
      Οι περισσότεροι συνθε.....μου αυτό θέλουν,θα ήθελα όμως να κάνετε και εσείς (ατομικά Και τα συνδικαλιστικά σας όργανα)την αυτοκριτική σας,γιατί γίνεται αυτό.
      Έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης. Στο όνομα της μείωσης βολεύτηκαν πολλοί σε ένα ποτήρι φάρμακο και μόνο.
      Εκτός από τις εκάστοτε διοικήσεις που για τους γνωστούς δικούς τους λόγους ποιος από εσάς πλησίασε τα όποια όργανα των θεραπευομενων ; με τον άσχημο τρόπο τους πολλές φορές δεν αντιλέγω.
      Θέλω να πιστεύω ότι όποιος από τους θεραπευομενους έχει μυαλό που μπορεί να σκεφτεί μόνο θλίψη πρέπει να αισθάνεται για την κατάντια του οργανισμού.
      Δυστυχώς οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

      Διαγραφή
  20. Σωστό μάλλον αυτό για την ξέρα. όπου φύγει φύγει. Εδώ με ΟΑΕΔ ήρθαν κάποιοι, που θα πρεπε να κανουν κρα για λεφτάκια, και δεν αντέχανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι οτι δεν αντέχανε σιγά τώρα δεν τους έβαλε κανείς να κάνουν και εγχείριση ανοιχτής καρδιάς απλά αυτό το διάστημα υπήρξαν και άλλες θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου κυρίως απο το μεταναστευτικό με αρκετά περισσότερα χρήματα .λογικό είναι οι άνθρωποι εφόσον τους πήραν στα άλλα να φύγουν.

      Διαγραφή
    2. Γιατί, σε δέκα θέσεις τους πήρανε και είχαν κι επιλογές; εμείς γιατί δε μπορούμε να βρούμε άλλη θέση; χρειαζόμαστε επειγόντως επαγγελματικό προσανατολισμό.

      Διαγραφή
    3. αυτοί στο μεταναστευτικό που λες γιατί παίρνουν παραπάνω χρήματα; κι εμείς στον οκανα δε βλέπουμε πια τόσους μετανάστες;

      Διαγραφή
  21. ΑΡΣΥ
    ενημερώστε μας για τη συνεδρίαση του Σωματείου που είχατε πει ότι θα γινόταν και τη συνάντηση των ΘΟ. Τι βγήκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή