Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Δελτίο παύσεων

Το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ με απόφαση του (με ημερομηνία 11/7/17) έπαυσε από τη θέση της υπεύθυνης  της μονάδας βουπρενορφίνης του Άγιου Σάββα, την ψυχίατρο Έμμυ Κουτσοπούλου. 
Η παύση της συναδέλφου Κουτσοπούλου, αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ του Σωματείου και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, της ανακοινώθηκε με φαξ στις 14/7/17.
Ο λόγος για τον οποίο (υποτίθεται ότι) παύθηκε η συνάδελφος είναι ο ανεπαρκής χειρισμός της διένεξης ανάμεσα στον νοσηλευτή και τους θεραπευτές της μονάδας στην οποία ήταν υπεύθυνη (Σημ. γεγονός που όπως είναι γνωστό συνέβη μόνο στη μονάδα του Αγίου Σάββα και σε καμία άλλη). 
Ανεξάρτητα από την δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε, η παύση της Έμμυς, χωρίς καμία αμφιβολία είναι μια συνδικαλιστική δίωξη και καταγράφεται ως μια από τις μέχρι στιγμής κορυφαίες στιγμές της πολιτικής διώξεων που έχει ακολουθήσει την τελευταία περίοδο η Διοίκηση απέναντι σε όσους με οποιοδήποτε τρόπο δεν "συμμορφώνονται στις υποδείξεις της": ανακρίσεις, μετακινήσεις, παύσεις, πιέσεις, αναστολές τοποθετήσεων, υβριστικές συμπεριφορές, συκοφαντίες κοκ. 
Είναι η πρώτη περίοδος, από όσο τουλάχιστον θυμόμαστε, που τα όργανα της Διοίκησης του Οργανισμού δείχνουν τόσο μεγάλη έλλειψη ψυχραιμίας στον χειρισμό θεμάτων που αφορούν εργαζόμενους, και μάλιστα σχεδόν επιλεκτικά εργαζόμενους που αποτελούν υποδείγματα εργατικότητας και δέσμευσης στους στόχους του ΟΚΑΝΑ και της θεραπείας της εξάρτησης γενικότερα.  
Η ΑΡΣΥ θεωρεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων πρέπει να μην επιτρέψει τον κατήφορο αυτό να συνεχιστεί. Την Τρίτη έχει συγκληθεί έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου. 

Ας προσέχουν οι διοικούντες: Μπορεί να νομίζουν ότι βρίσκονται καβάλα στο άτι και να καλπάζουν. Στην πραγματικότητα ίσως απλά να έχουν καβαλήσει το ξύλινο αλογάκι τους... 

  

72 σχόλια:

  1. Η ανάρτηση είναι καταφανώς μονομερής και, δια τους γνωρίζοντας,το ολιγοτερον ελλειπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς είστε μέλος της Διοίκησης που γνωρίζει περισσότερα ή κάποιος/α που νομίζει ότι τα όποια προβλήματα μέσα στις μονάδες λύνονται με την ρουφιανιά.
    Δεκτό ως άποψη, απαράδεκτο ως πρακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως.αυτό το ξύλωμα είναι εκδικητικό και σε καμία περίπτωση οι λόγοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα....Δεν ξέρω αν είναι συνδικαλιστικοί οι λόγοι....δυσκολεύομαι να το πιστεψω γιατι δεν πιστεύω οτι η Διοίκηση λειτουργει με τέτοια ανώτερα μαθηματικά.Δυστυχώς και ακόμα χειρότερα απο μια πολιτική δίωξη που θα είχε και κάτι πιο επαναστατικό κοινωνικά βρε αδερφε τούτη εδω η κίνηση είναι προιόν ρουφιανιάς..συστηματικής προσπάθειας απο συναδέλφους πιθανότανα, και λυπάμαι που το λέω της ίδιας της Μονάδας του Αγίου Σάββα ,να βγάλουν απο την μέση την Έμμυ....και ό τι -όποιον άλλο ενοχλούσε.Οτι αυτό κάπου μπορεί να βόλεψε τους διοικούντες ..το πιστεύω...Όλο το τελευταίο διάστημα προσπαθούσαν να βρούν μια εύκαιρία να το κάνουν ..τι εφόδους αλα καρτ ζήσαμε ΕΔΕ θέλανε για φάρμακα που λείπανε μας λέγανε...και πολλά πολλά άλλα ποταπά μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους....Πόσο θλιβερό όλο αυτό...τι να πω αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο μωρε Έμμυ αναρωτιέμαι....δηλαδή....για να ασχοληθείς αποτεεσμάτικά πρέπει να πέσεις στο ίδιο επίπεδο ....λυπάμαι πάρα πολύ πραγματικά για όλο αυτό....΄κυρίως για τους ενορχηστρωτές....που καλούνται και να θεραπεύσουν και κόσμο ενώ δεν έχουν απαλλαγεί απο κανένα απο τα προσωπικά τους δαιμόνια....

      Διαγραφή
    2. Έγραψα "δεκτό σαν άποψη, απαράδεκτο ως πρακτική". Μάλλον το σωστό είναι να πω: "κατανοητό σαν άποψη αλλά απαράδεκτο ως πρακτική".
      Για τη ρουφιανιά μιλάμε πάντα...Και επειδή μπορεί να ακούγονται διάφορες δικαιολογίες του στυλ "μπορεί να μην γινόταν αλλιώς" να πούμε ότι πάντα μπορεί να γίνει αλλιώς. Ειδικά όταν μιλάμε για υποτίθεται εκπαιδευμένους ανθρώπους στη διαχείριση προβλημάτων που έχουν αναλάβει και τη θεραπεία άλλων. Υποτίθεται και αυτό..

      Διαγραφή
    3. Ναι. Μόνο που δεν φανερωθηκαν όλα αυτά τώρα, με το θέμα της Εμυς. Υπήρχαν κι απέναντι σε άλλους συναδέλφους. Και θα υπάρξουν και στη συνέχεια προφανώς. Κάποιοι ειδικά, που δεν έχουμε καν και συνδικαλιστικη ιδιοτητα-καλυψη, να ετοιμαζομαστε επίσης για ξηλωμα...

      Διαγραφή
  3. Ίσως τώρα που συνέβη σε κάποιον συνδικαλιστή, να αναγκαστεί και ο σύλλογος να σηκώσει λίγο τους τόνους. Έτσι παύτηκα και εγώ. Με συνοπτικές διαδικασίες, με προφορικές εισηγήσεις μεταξύ των όποιων μελών του δς παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση. Τα οποία μέλη αποφάσισαν ομόφωνα, χωρίς καν να έχουν την περιέργεια να ακούσουν τον "ένοχο". Χωρίς αξιολογήσεις, χωρίς γραπτές και ενυπόγραφες εισηγήσεις από τα αρμόδια τμήματα. Τι τα θέλουμε τα τμήματα και τις αρμοδιότητες; Και τον κανονισμό λειτουργίας; Που θέλουμε να τον αλλάξουμε κιόλας; Η κατάσταση είναι πρωτοφανής κι εμείς, οι εργαζόμενοι, έχουμε ήδη εξαντλήσει την αγωνιστικότητά μας στο παρελθόν, κοντράροντας σαφώς δημοκρατικότερες διοικήσεις. Τώρα όλοι τσιμουδιά, έτσι;
    Είμαστε δεμένοι στο άρμα μια διοίκησης που απαξιώνει τους ανθρώπους που αποτέλεσαν για χρόνια όχι μόνο το δυναμικό αλλά και την ιστορία του ΟΚΑΝΑ. Που πήρε λευκή επιταγή (δεν μπορώ να καταλάβω από ποιον) να διοικήσει τον οργανισμό σαν να ήταν το κληροδότημα του παππού τους. Ό,τι δεν τους αρέσει, το κόβουν. Το εξατμίζουν. Αγνοούν προκλητικά ότι οι εργαζόμενοι είμαστε και φορολογούμενοι και καταγράφουμε τη σπατάλη πόρων σε άσκοπα πέρα δώθε ή σε ενέργειες που στερούνται ρεαλιστικής, πρακτικής τεκμηρίωσης. Τεκμηρίωσης που εισηγείται αυτός που πληρώνεται για να εισηγείται.

    Οι θεραπευτές έχουν έρθει στα κεντρικά και κάνουν διοίκηση. Χωρίς να ξέρουν, φυσικά. Διοίκηση δεν είναι να κάθονται κάποιοι και να κουβεντιάζουν. Αυτό είναι θεραπεία και εποπτεία. Οι διοικητικοί έχουν σταλεί στις μονάδες, για να μην τους βλέπουν οι διοικούντες και ταράζονται. Είμαι διοικητική και με μετακίνησαν στο ΕΚΚΕΕ που έχουν άλλους 4 διοικητικούς. Όμως, όλα καλά. Κανενός το αφτί δεν ιδρώνει, όσο έχει τη θέση του. Πρόσφατα, έδωσα συνέντευξη για να διεκδικήσω τη θέση που είχα επί 8 χρόνια, πριν με παύσουν για έγγραφη διατύπωση γνώμης. Άλλη κωμωδία αυτή! Στην οποία, βέβαια, τους οδηγήσαμε εμείς, όταν φωνάζαμε να προκηρυχθούν οι θέσεις των υπευθύνων, και καλά για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το δίκαιο. Ας εγγυηθεί τώρα ο σύλλογος εργαζομένων τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το δίκαιο. Αλλιώς, αν δεν μπορεί, ας μάθει ή ας αναλογιστεί τις ευθύνες του. Ευθύνες, γιατί τους προσφέραμε και ωραίο προκάλυμμα. Μια δημοκρατική πρόφαση σε μια περίοδο αυταρχισμού, ανορθολογισμού και ωμής εξουσίας.

    Λίνα Πλαγιανάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ συμφωνώ με το σχολιο σου.Δεν θυμάμαι όμως, πραγματικά δεν θυμάμαι, αν τα έλεγες, και στο μπλογκ και στα μούτρα των διοικουντων, και πριν την παύση σου. Επίσης δεν θυμάμαι αν οποιοσδήποτε από τους προϊσταμενους, υπεύθυνους και διευθυντές στον οκανα είπε ποτέ κατά την ανάθεση σε αυτόν της θέσης, ότι έγινε απουσία οποιασδήποτε αξιολόγησης.

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζεις. Όχι, δεν θυμάσαι. Εάν γνώριζες, θα ήξερες. Ίσως σε βοηθήσει το γεγονός ότι παύτηκα για να βγάλεις συμπεράσματα. Το πώς ορίζονταν ο υπέυθυνοι αποπροσανατολίζει από το θέμα της επικαιρότητας, που είναι το πώς παύονται οι υπεύθυνοι από την παρούσα διοίκηση. Το 90% όταν οριστήκαμε δεν βγάλαμε κάποιον από τη θέση του για να μπούμε. Οπότε έγινε το μισό κακό. Από εκεί και μετά, όποιος παρέμεινε και "χρησιμοποιήθηκε" από τη διοίκηση για κάποια χρόνια, δεν νομίζεις ότι πριν παυτεί, θα πρέπει τουλάχιστον να αξιολογείται; Είναι κρίμα σε αυτή τη φάση, να πετάς την μπάλα στην κερκίδα, και να ΜΗ θυμάσαι κάτι που ποτέ δεν γνώριζες, ακόμα κι αν νόμιζες ότι το γνώριζες.
      Λ.Π.

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλαβαίνω το "πετώ την μπάλα στην κερκίδα". Εγώ πιστεύω ότι κρατώ στο γήπεδο την μπάλα, γιατί το πιο σημαντικό στο γήπεδο της λειτουργίας ενός οργανισμού είναι η στελέχωσή του.

      Επίσης δεν καταλαβαίνω το "όταν οριστήκαμε δεν βγάλαμε κάποιον από τη θέση του για να μπούμε". Θα σου πω τι πιστεύω εγώ ότι γίνεται όταν οποιοσδήποτε μπαίνει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ σε μια θέση, χωρίς να 'χει προηγηθεί καμία αξιολόγηση. Μπορεί να 'χει μπει και πράγματι να το άξιζε, μπορεί να 'χει μπει ενώ άξιζε κάποιος άλλος τη θέση. Οπότε πάντα θα μένει η υποψία/σκιά ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο ορισμού αδικήθηκε όχι απλά κάποιος/οι ως πρόσωπο/α αλλά το ίδιο το δημόσιο συμφέρον, αφού μιλάμε για δημόσιο οργανισμό.
      Φυσικά και νομίζω ότι πρέπει πριν παυτεί κάποιος να αξιολογείται. Πρέπει έστω και τώρα όλοι όσοι έχουν μπει, σε όποιες θέσεις ευθύνης έχουν μπει, να αξιολογηθούν.

      Καμιά αμφιβολία για την ανάγκη αυτού συνάδελφε Λ.Π.
      Εκεί που θα πέσει η μεγάλη συζήτηση είναι πώς κι από ποιους θα αξιολογηθούν.

      Διαγραφή
    4. Από μόνη μου έγραψα ότι το πώς τοποθετηθήκαμε είναι το μισό κακό. Σωστό αυτό που λες, ότι μπορεί να καταλαμβάνεις θέση που κάποιος να την αξίζει περισσότερο, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν αφαιρείς από κάποιον κάτι που δεν είχε, όπως συμβαίνει όταν παύεις κάποιον. Το τελευταίο συνιστά και βλαπτική μεταβολή. Η οποία θα πρέπει να τεκμηριώνεται δεδομένου ότι θίγει κάποιον.
      Τώρα, σε ό,τι αφορά το ποιος αξιολογεί συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Πώς και ποιοι θα αξιολογήσουν.
      Κάτι τελευταίο, που όμως κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό. Οι υπεύθυνοι στον οκανα δεν στερούνται απαραίτητα ικανότητας. Το τέλειο βιογραφικό δεν είναι απαραίτητα αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει δεδομένου ότι δεν είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα. Είναι ένας φορέας κρατικός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, που διοικείται από αυτούς που ορίζονται από την πολιτική ηγεσία. Η αξιοποίηση ενός σούπερ βιογραφικού, θα προϋπέθετε την ύπαρξη αντίστοιχης ακαδημαϊκής αριστείας από την πλευρά της διοίκησης συν την εμπειρία της. Αυτό δεν τεκμαίρεται από το πώς επιλέγονται οι διοικήσεις και άρα πιθανότατα ένα άριστο βιογραφικό περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε στις διοικήσεις παρά θα έλυνε. Και για να επανέλθω: αυτό που λείπει από τους υπεύθυνους στον οκανα είναι η ανάληψη της ευθύνης, η πρωτοβουλία και το να τιμούν την επαγγελματική τους ταυτότητα ως υπεύθυνων, που έχουν άποψη, επιχειρηματολογία και εισηγητική πρακτική στον τομέα των αρμοδιοτήτων τους.
      Λ.Π.

      Διαγραφή
    5. "Οι θεραπευτες δεν ξερουν να κανουν διοικηση". Πως προκυπτει αυτο; Οι ψυχολογοι ή οι ψυχιατροι δεν ξερουν να κανουν διοικηση; πως κι ετσι;

      Διαγραφή
    6. Συμφωνω Λινα Π. για το τελευταιο που ειπες για τους υπευθυνους στον οκανα: πραγματι οι περισσοτεροι εχουν αυτα τα ελλειμματα. Αυτο ομως δεν ειναι μια τυχαια ελλειψη. Ουτε συμβαινει στην πορεια, ως κακη επιροη του περιβαλλοντος του οκανα σε κατα τα αλλα ικανους πριν ανθρωπους. Κατα τη γνωμη μου αυτα τα ελλειμματα των υπευθυνων, οπως σωστα τα περιεγραψες, οφειλονται σε και δειχνουν : α ν ε π α ρ κ ε ι α.
      Οι περισσοτεροι δ ε ν ειναι επαρκεις. Σκληρο, αλλα πιστευω αληθες.

      Τελος, για να κλεισω την τοποθετηση μου, η αρχικη τοποθετηση υπευθυνων χωρις αξιολογηση, εχεις δικιο οτι δεν αποτελει βλαπτικη μεταβολη για καποιον αλλο συναδελφο. Ξαναλεω ομως οτι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να συνιστα βλαβη του κοινωνικου και δημοσιου συμφεροντος. Κι αυτο, αν ισχυει, ειναι ακομα σοβαροτερο ζητημα.

      Διαγραφή
    7. Οι ψυχίατροι σίγουρα δεν ξέρουν. Το διαπιστώνουμε τα τελευταία 2 χρόνια.

      Διαγραφή
    8. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!! Σωστοοοοό!
      Η Μαλλιώρη - ψυχίατρος ήξερε;
      Η Κοκέβη - ψυχολόγος ήξερε;
      Ο Κατρίνης - μη ψυχίατρος/μη ψυχολόγος ήξερε;

      Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να θυμηθούμε κάποιον που ήξερε από Διοίκηση. Για να πέφτουν ονόματα στο τηλεπαιχνίδι.....

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε 11.48, έτσι όπως το θέτεις, ναι, αποτελεί ενδεχόμενη ζημία του δημόσιου συμφέροντος. Όμως δεν είναι σε όφελος του δημοσίου συμφέροντος να σταματήσεις τη μηχανή όσο δουλεύει ακόμα, για να ψάξεις για άλλη μηχανή, η οποία δεν ξέρεις αν θα δουλέψει καλύτερα ελλείψει διαδικασιών που θα σου το εξασφάλιζαν. 'Καλύτερα' εννοώντας ως προς το δημόσιο συμφέρον. Όχι ως προς τη διοίκηση. Αν και για να δουλέψει καλύτερη ακόμα και για τη διοίκηση, θα χρειαστεί πρώτα ροντάρισμα. Δηλαδή, χρόνο. Υπάρχει χρόνος, άραγε; Και δεν εννοώ πριν τις επόμενες εκλογές. Εννοώ, πίστωση χρόνου που μας παραχωρούν οι εξυπηρετούμενοι και οι λοιποί φορολογούμενοι.
      Λ.Π.

      Διαγραφή
    10. Έχει λογική αυτό που λες Λ.Π.
      Είναι πιο δύσκολο να ξαναστήσεις μια άλλη μηχανή, πιο λειτουργική. όχι ακατόρθωτο. Αλλά πιο δύσκολο.
      Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να λογοδοτήσουν κάποτε ΟΛΟΙ όσοι προκάλεσαν βλάβη στο δημόσιο...
      Και στον οκανα αυτό το φαινόμενο της μη λογοδοσίας και της ατιμωρησίας έχει γιγάντιες διαστάσεις.

      Διαγραφή
    11. Η λογοδοσία και ο σοφρωνισμός καλό είναι να γίνονται σε συνθήκες δημοκρατίας, με διαδικασίες δικαίου και από επικεφαλής που σέβονται τα παραπάνω. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί από πίσω να κρύβεται ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών.
      Λ.Π.

      Διαγραφή
    12. "Σωφρονισμός" εννοούσα. Μπορείτε παρακαλώ, κύριοι διαχειριστές, να μου το διορθώσετε γιατί το βλέπω και ντρέπομαι;
      Λ.Π.

      Διαγραφή
    13. Συμφωνώ και σε αυτό το τελευταίο που είπες. Ευχαριστώ για τη συζήτηση.

      Διαγραφή
  4. Έχει χαθεί τελείως το μέτρο από μέρους της Διοίκησης... Καμία αξιοκρατία, καμία αξιολόγηση... Σε τυχαία γεγονότα, σε δυνατές φωνές και σε ρουφιάνους στηρίζονται οι αποφάσεις! Εάν, πάλι, είσαι αυλικός ή γλύφτης ή αφανής ή αδιάφορος, μην φοβάσαι! Δεν θα γίνεις ποτέ στόχος. Τώρα, εάν είσαι και ΣΥΡΙΖΑ, ποιος στη χάρη σου: μεγάλη πόρτα θα διαβείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τα wc στα μοντέρνα λουξ σπίτια, μπορεί να 'χουν μεγάλη πόρτα.

      Διαγραφή
  5. Ο σύλλογος θα βγάλει κάποια ανακοίνωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα. Θα αναρτήσει - υπενθυμίσει, ως προσφορά και στην πολιτισμική κληρονομιά μας, το επικολυρικό τραγούδι "γύρω γύρω όλοι".
      Τι περιμένεις δηλαδή; Το τραγούδι απ'το Κούγκι;
      Σαμουήλ

      Διαγραφή
  6. άραγε έχει πάτο ο πάτος;;; με το πρόσχημα ότι δε χειρίστηκε καλά τι; ενώ όλες οι άλλες μονάδες λειτουργούν υπέροχα; Κανένα ίχνος ντροπής.. τουλάχιστον παλιότερα τηρούνταν κάποια προσχήματα. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να εξυπηρετείς το όραμά τους.. και η λειτουργία όλων των άλλων μονάδων άψογη. Τι μας νοιάζει αν έχει καταρριφθεί οποιαδήποτε δεοντολογία (που δεν υπάρχει) ή οποιαδήποτε ηθική (ούτε αυτή υπάρχει σίγουρα); Το θέμα είναι να τελειώνει η λίστα. Που τελειώσε. Και τώρα αρχίζουν οι ξεκαθαρίσεις.. Ποιος λέει όμορφα λόγια; Ποιος συμφωνεί με όποια μπούρδα οραματίζονται;;; αυτός δεν κινδυνεύει. Όσο για την αξιοκρατία που σκέφτονται να εφαρμόσουν σχετικά με θέσεις υπευθύνων.. εδώ γελάμε. Φτάνει να σκεφτούμε τις τελευταίες συνεντεύξεις και μοριοδοτήσεις. Ας ρωτήσουμε τους ανθρώπους που αποκλείστηκαν ενώ είχαν όχι μόνο τα προσόντα, αλλά και την εργασιακή εθελοντική εμπειρία χρόνων σε αυτόν τον οργανισμό. Το αδιάβλητο των διαδικασιών είναι ανέκδοτο. Ας κοιτάξουμε και τις υπόλοιπες τοποθετήσεις προϊσταμένων όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι είχαν μακράν περισσότερα τυπικά προσόντα. Ας μην μας κοροϊδεύουν. Εκτός και αν το θέλουμε. Τελικά η καταστροφή φαίνεται να είναι η μόνη λύση. από όπου και να το πιάσει κανείς βρωμάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ρχόταν η "καταστροφή"....
      Πριτς. Σιγά που θα μαστε τόσο τυχεροί. Καμιά "καταστροφή" δε θα μας σώσει. Σε αυτόν τον οκανα θα αφήσουμε τα κόκαλά μας.

      Διαγραφή
    2. Αν το θέλουμε λέει... Αν μας αρέσει λέει.. Πλάκα κάνεις.

      Φον Μαζόχ

      Διαγραφή
  7. Η κυρία Πλαγιανάκου πράγματι παύθηκε άδικα. Παραταύτα, η τοποθέτηση παραμένει μονομερής και, κατά την πτωχή μου οπτική,εμπαθής. Απόδειξη -μερική- τούτου ότι η κυρία Κουτσοπούλου επαύθη μόνο ως υπεύθυνη και θα συνεχίσει το έργο της ως εξαίρετης ψυχιάτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε ποιον νέο/α υπεύθυνο/η θα ναι τώρα υφιστάμενη η κυρία Κουτσοπούλου; Εσύ φαίνεται να σαι ο πιο ενημερωμένος/η. Δώσε μας την είδηση πριν από τις εφημερίδες. Ποιος/α είναι ο νέος υπεύθυνος/η του Αι Σάββα;

      Διαγραφή
  8. Ρωτήστε τους θεραπευτές του ...αυτοί ξερουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή; Αυτοί τον παρήγγειλαν κιόλας; με ονοματεπώνυμο;

      Διαγραφή
  9. Απο την 11/7 που παυθηκε η Εμμυ, ποιος ασκει καθηκοντα υπευθυνου στον Αγιο Σαββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Διοικηση εριξε παλι τη μπαλα στην κερκιδα, που ειπε την εκφραση κι η κ.Πλαγιαννακου. Με αυτη την παυση της κ. Κουτσοπουλου, παει η οποια δραστηριοτητα της Επεσυ σχετικα με την τελευταια εγκυκλιο και τα αλλα σοβαρα προβληματα των μοναδων. Ουτε καν ενημερωση δε μας δοθηκε για το αποτελεσμα της συναντησης των ΘΟ.
    Δοκιμασμενες τεχνικες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά να ρωτήσω κάτι γιατί τα χω χάσει εντελώς. Πρόεδρος του Σωματειου είναι ο Αγκελιδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην προηγουμενη αναρτηση της αρσυ καποιος συναδελφος Χρηστος εγραψε σχολιο οτι επικειται σχεδιο για λειτουργικη ενσωματωση στα νοσοκομεια.
    Με ολη αυτη την κατασταση, που μαλλον ειναι κι ακομα χειροτερη απ ότι περιγραφεται στο μπλογκ, εγω λεω οτι μπορει να ταν και ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ η καταργηση του οκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και αφου ο νοσηλευτής έφυγε....δεν λύθηκε το πρόβλημα ?Γιατί έπρεπε να φύγει και η υπέυθυνη.Αρα το θέμα δεν ήταν ποτέ ο νοσηλευτής Άρα ο άνθρωπος μήπως πρέπει να γυρίσει τελικά.Μήπως το πιο απλό θα ηταν να φύγει το θεραπευτικό προσοωπικό που "εντόπισε" την δυσλειτουργία........?λέω εγω΄΄΄΄Πάντως πρώτη φόρά βλέπω να κατηγορείται ο υπεύθυνος ενώ οι υφιστάμενοι τον έχουν ππαρακάμψει κάνοντας καταγγελία....εν αγνοία του.Κανονικά με αυτή την λογική θά πρεπε να φύγει και μέρος των θεραπευτών και να μείνει πχ ένας απο την ομάδα πίσω.Αν ο λόγος δηλαδη ήταν η ανικανοτητα Εμμυς να ελέγξει τον νοσηλευτή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φύγει νοσηλευτής....το ίδιο ανίκανη ήταν τοτε και να ελέγξει τους θεραπευτές....κατι δεν πάει καλα το βλέπετε έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως το πιο λογικό είναι να φύγουν οι περισσότεροι, όλων των βαθμίδων, από τον οκανα;
      κάτι δεν πάει καλά ΓΕΝΙΚΑ, το βλέπετε έτσι;

      Διαγραφή
  14. Αν ισχύει αυτό που έγραψες ότι υφιστάμενοι παρέκαμψαν την προϊσταμένη τους Κουτσοπούλου, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της καταγγελίας που βεβαίως και οφείλει η Διοίκηση να εξετάσει και να λάβει αποφάσεις, οφείλει επίσης η ίδια Διοίκηση να επιβάλει στους συγκεκριμένους θεραπευτές - υπαλλήλους την προβλεπόμενη από τον Υπαλληλικό Κώδικα ποινή για παράκαμψη - περιφρόνηση προϊσταμένου.
    Ας ερωτηθεί η Σκουλά για του λόγου του αληθές.
    Αν δεν εφαρμόζεται ο Υπαλληλικός Κώδικας, προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για όσους δεν τον εφαρμόζουν.
    Προβλέπεται πεδίο δόξης λαμπρό για δικηγόρους και Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης....

    Έχει πολλά επεισόδια το σίριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διατελώ ενεός. Να φύγουν όλοι προτείνεται και να μείνει ο νοσηλευτής. Από τον οποίο ήρχισε όλη η καταιγίδα, αν έχω πληροφορηθεί ορθώς, που ορθώς έχω πληροφορηθεί από περισσότερες της μίας πλευράς. Αγαπητοί, σε εμάς τους γηραιότερους μεν, συννοόντες δε, αυτά τα γλαφυρά γεμίζουν δάκρυα ευθυμίας τους οφθαλμούς. Όμως η απορία μου παραμένει πάντα μία: η άλλη πλευρά τι λέει, αναρωτηθήκατε; στα δικά μου χρόνια, μεγίστης σημασίας ήταν η αντικειμενικότητα. Φαίνεται ότι πια, κάτι τέτοιο δεν είναι προτεραιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή/έ συναδέφισσα/ε το θέμα το οποίο θα έπρεπε να σε αφήσει ενεό είναι το γεγονός ότι συνάδελφοι/ισσες κατήγγειλαν με αισχρό τρόπο συνάδελφο ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Δεν κουτσομπόλεψαν, δεν είπαν τη γνώμη τους. Έστειλαν απόρρητο έγγραφο, πήγαν με τα ίδια τους τα πρ΄΄οσωπα και ρουφιάνεψαν.
      Το αν η Διοίκηση έδειξε αντικειμενικότητα ή όχι θα έπρεπε να απασχολήσει αυτούς που την εμπιστεύτηκαν. Το blog της ΑΡΣΥ (πολύ περισσότερο αυτοί που γράφουν σχόλια), δεν έχουν πιθανόν υποχρέωση να είναι αντικειμενικοί.
      Η Διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ όμως πριν βγάλουν απόφαση για παύση υπευθύνου (ή για τη δίωξη οποιουδήποτε) θα πρέπει να κάνουν πρώτα ΕΔΕ (όπως ζήτησε η συναδέλφισσα Κουτσοπούλου), να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους κλπ.
      Αυτά δεν φαίνεται να σε προβληματίζουν.
      Αυτά συναδέλφισσα θα έπρεπε να σε αφήσουν ενεή και να μην υποστηρίζεις εμμέσως πλην σαφώς αυτόν/ήν που ρουφιάνεψε δίνοντας επιχειρήματα στη διοίκηση να εξασκήσει ακόμη μια πολιτική ουσιαστικά δίωξη.
      Όταν θα έρθει η σειρά σου θα δούμε πόσο ενεός θα μείνεις. Ή μήπως είσαι σίγουρος/η ότι θα έχεις πάντα "φιλικές" σχέσεις με όλες τις Διοικήσεις. Η κυβέρνηση αυτή κάποια στιγμή θα πέσει και εσύ ίσως βρεθείς από την άλλη μεριά. Κάποιο/ες θα είναι και τότε μαζί σου. Εσύ τι θα κάνεις? θα είσαι αντικειμενική/ός;
      Αυτά τα γλαφυρά εμένα δεν μου γεμίζουν δάκρυα ευθυμίας τους οφθαλμούς. Με γεμίζουν ντροπή και θλίψη.
      "Που ήσουν νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος/η" με γεμίζουν!

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλή τοποθέτηση, συνάδελφε. Εύχομαι να βρει και παραλήπτες με ανοιχτά αυτιά.

      Διαγραφή
    3. Μαλώνετε σε "ξένο αχυρώνα", με την έννοια ότι λέτε ό,τι να ναι ο καθένας...
      Να εφαρμοστεί ΠΛΗΡΩΣ ΟΜΩΣ ο Υπαλληλικός Κωδικας. Αφού είστε και παλιοί/ές (δήθεν), θα ξέρετε.

      Διαγραφή
    4. Να πάρετε πληροφορίες και απο την άλλη πλευρά .....οχι μόνο απο αυτή που δεν έχει βήμα πουθενά και στον ήλιο μοίρα.Περίεργο που δεν ξέρει κανεις την άποψη των διωχθέντων απο την Μονάδα του Αγιου Σάββα δεν βρίσκετε?Η κακοποίηση που βίωσαν οι συνάδερφοι απο νοσηλευτή και υπεύθυνη τόσα χρόνια φαίνεται οτι τους έχει ατσαλώσει και γλώσσα δεν βάζουν.Πολύς δυναμισμός κριμα που δεν τον είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα για να κατατροπώσουν τους δυνάστες τους.

      Διαγραφή
  16. Πάλι καλά που έχουμε σωματείο και δεν αισθανόμαστε τόσο μα τόσο μόνοι...Ούτε μια ανακοίνωση, μια ενημέρωση, κάτι..
    Είναι προφανές ότι έψαχναν μια αφορμή.. Είναι προφανές και το μήνυμα που θέλει να στείλει η διοίκηση.. το νου σας. Κάποια στιγμή θα αφορά και τον καθένα μας αυτή η αυθαιρεσία... Φανταστείτε να μην ήταν πρώην συνάδελφοί μας πρόεδρος-αντιπρόεδρος τι θα έκαναν. Ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βάλουμε ταμπέλα "κατεδαφίζεται, πωλούνται υλικά" και να τον ξαναχτίσουμε τον οργανισμό με νέα σχέδια, θεμέλια και "υλικά"...

      Διαγραφή
  17. ΤΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΕΣ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κεφαλαία είναι γιατί φωνάζεις ή χάλασε το πληκτρολόγιο ?

      Διαγραφή
    2. Το σκέφτηκες εσύ. ; Όμως, της το είχες πει;

      Διαγραφή
  18. Προς τι τα κεφαλαία γράμματα; Φωνάζεις να σε ακούσουμε; Για ποιο λόγο να έχει συμβεί εδώ και χρόνια; Οι όμοιες της ποιες είναι;... αυτά είναι τα μεγάλα ουσιαστικά ερώτηματα.. Εκείνα που οι απαντήσεις τους θα κάνουν τη διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το ότι κανείς δεν έχει αναρωτηθεί το γεγονός ότι οι ... ρουφιάνοι ήταν ψηφοφόροι και υποστηρικτές της ΑΡΣΥ και της Κουτσοπουλου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουφιάνοι; ή Ρουφιάνες;

      https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82

      Διαγραφή
  20. “Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία;

    -Ούτε το ένα ούτε το άλλο .. Και τα δυο δεν είναι παρά συμπτώματα. Η βαθύτερη αιτία είναι η δυσανεξία απέναντι σε ένα Απύθμενο εσωτερικό κενό…

    Ο Βλάξ το Υποψιάζεται , αλλά καθώς αδυνατεί να το παραδεχτεί, το Απωθεί. Το παραγεμίζει είτε σωματικά -λαιμαργία-είτε στρεφόμενος προς τον εξωτερικό κόσμο : Με κακία. Προσπαθώντας να Επιβάλλει την εξουσία του ελπίζει να ξεχάσει την εσωτερική του κενότητα. Αλλά εκείνη επιστρέφει τα βραδιά καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί… ή τα πρωινά λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει τα ματιά του. Φαύλος κύκλος."

    Μπέρτολτ Μπρέχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό. Το συνδυάζεις με τη σωκρατική πεποίθηση ότι κανείς δεν έχει από τη φύση του κακία;

      Διαγραφή
  21. Είμαι σοκαρισμένη και πολύ στενοχωρημένη απο αυτό που γίνεται όλον αυτό τον καιρό σε αυτή την Μονάδα στην οποία δούλευαν μερικά πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα- όλοι όμως γενικά άξιοι συνάδελφοι με τους οποίους χαιρόσουν να συνεργάζεσαι.Είχα την τύχη να συνεργαστώ με όλο σχεδόν το προσωπικό ,με άλλους περισσότερο με άλλους λιγότερο και έχω προσωπική εμπειρία Δεν ξέρω τι σας συνέβη πραγματικά και έφτασαν τα πράγματα εδω.Δεν μου αρέσουν τα πρόβατα ειδικά τα μαύρα και δεν είμαι υπερ αυτών των πρακτικών.Δεν μπορεί να φταίει ένας για όλο αυτό ούτε δυο ούτε τρεις.Έχουν όλοι ευθύνη γι αυτό που έγινε ο καθένας το μερίδιο του σίγουρα που του αναλογεί απο την θέση του.Μπορεί να εκφράζετε εσείς πρώτοι τόσο θεαματικά και μια γενική δυσλειτουργία του Οργανισμου και μάλλον θα πρέπει να σας ευχαριστήσουμε γι αυτό.Όμως νιώθω την ανάγκη να πω οτι πρέπει να μπει μια τελεία στην βία και την επιθετικότητα που εκφράζεται διάχυτα πλέον παντού ,εντός και εκτός μπλογκ,μονάδας Αγιου Σαββα και ΟΚΑΝΑ γενικά.Η ανθρωποφαγία πρέπει να σταματήσει εδω.Νιώθω οτι είναι δυσανάλογα μεγάλη με τα γεγονότα ....είναι κάτι άλλο άσχετο με το θέμα....και είναι να το δει ο καθένας μας προσωπικά ίσως Πάντως δεν μας αξίζει και δεν μας ταιριάζει.
    Ε.Γεωργουλοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να εισακουστείς; Αν πρόκειται για "γενική δυσλειτουργία του Οργανισμου"....... χλωμό.

      Διαγραφή
    2. Είστε η κυρία που στελέχωσε τη ΜΕΨΥ 6 μήνες πριν ξεκινήσει να λειτουργεί, φεύγοντας από μια μονάδα που η διοίκηση σταθερά αποδυνάμωνε στελεχιακά παρά το φόρτο εργασίας και τον αριθμό θεραπευομένων της; Υπάρχει τρόπος να μπει τελεία στη "βία" που αναφέρετε. Κι αυτός δεν είναι να σιγήσουν τα πληκρολόγια, όπως πιθανώς θα εύχεστε ή θα εννοείτε. Είναι να επκρατήσει η λογική, ο σεβασμός στους εργαζόμενους από την πλευρά της διοίκησης καταρχάς, ο σεβασμός στην εμπειρία και την εξιδίκευση όλου του προσωπικού, και η απαξίωση του κουτσομπολιού και της ρουφιανιάς. Ρουφιάνοι υπήρχαν πάντα και με όλες τις διοικήσεις. Απλώς αυτή η διοίκηση τους παραπήρε στα σοβαρά και στήριξε το όραμά της σε αυτούς.

      Διαγραφή
  22. Σστην ιστορία της ανθρωπότητας οι ρουφιάνοι φοράνε πάντα κουκούλες..Εσείς δεν μας λέτε το ονομά σας .Μήπως φοβάστε οτι θα σας ρουφιανέψω στην Διοίκηση?
    Ε.Γεωργουλοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τι να ρουφιανέψετε, δηλαδή, από το παραπάνω σχόλιο; Ότι δεν μου αρέσει ο τρόπος που διοικεί η διοίκηση; Νομίζετε ότι μετριόμαστε στα δάχτυλα όσοι έχουμε απηυδήσει; Όχι. Ο λόγος είναι ότι η ουσία του σχολίου βρίσκεται στο ότι το "αγάπη μόνο" δεν μπορεί να είναι η επωδός μιας τέτοιας κρίσης στον οργανισμό και τους εργαζόμενούς του. Το "αγάπη μόνο" μπορεί να το σκέφτονται ως λύση, όσοι ευτυχούν στην εργασιακή τους καθημερινότητα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ! Η λύση είναι "μπουλντοοοοοόζες"!

      Διαγραφή
    3. Προφανώς δεν έχω πρόθεση να ρουφιανέψω γιατί δεν το συνηθίζω.Είμαι η Έφη ,η φίλη της Ζαφειρίας και του Χρήστου και συνάδερφος της Έμμυς της Γεωργίας του Δημήτρη της Ρένας....Αναρωτιέμαι αν εσείς όλοι που σφάζεστε στην ποδιά των παραπάνω ,ο καθένας γι αυτόν που έχει επιλέξει ,αν έχει επιλέξει κάποια πλευρά (εκεί καταντήσαμε ), τους γνωρίζετε προσωπικά ή παρακολουθείτε' το θέαμα κάπως σαν το Survivor ή όπως οι Ισπανοί της Ταυρομαχίες.Φοβάμαι οτι για αρκετούς συμβαίνει το δεύτερο...και γι αυτό είπα αυτό που είπα. Η βία φέρνει βία και το να είμαστε σφαγμένοι μεταξύ μας σε τίποτα δεν θα οφελήσει,εμάς τους απλούς εργαζόμενους τουλάχιστον.Τώρα αν αυτό εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα δεν το γνωρίζω πάντως μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω την αντίδραση σε αυτό που είπα .Διαφορετικά μιλάμε για καθαρή ανοησία....
      Έφυγα απο την Μονάδα του Λαικού για την οποία είμαι πολύ περήφανη για να στελεχώσω την ΜΕΨΥ για το έργο της οποίας ελπίζω να είμαι περήφανη στο προσεχές μέλλον.Οι ματακινήσεις του προσωπικού και η χρονική στιγμή στην οποία λαμβάνουν χώρα δεν είναι προιόν συνεννόησης ή συναλλαγής με την Διοίκηση ,τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω,Αν έχετε αντίθετη πληροφόρηση παρακαλώ να την καταθέσετε,επώνυμα όμως.Δεν ξέρω αν η "αγάπη " είναι αυτή που θα μας βγάλει απο την κρίση αλλά ο αλληλοσεβασμός είναι σίγουρα λέξη κλειδί και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή και προφανώς είναι σε έλλειψη....Αν μου λέγατε και το όνομά σας συνέδερφε θα σας τηλεφωνούσα αύριο να σας δώσω κάποια tips για εργασιακή ευτυχία.
      Εφη Γεωργουλοπούλου
      Υ.Γ.΄την επόμενη φορά που θα θελήσετε να με κατηγορήσετε για ρουφιανιά ή συναλλαγή με την Διοίκηση κάντε το με ονοματεπώνυμο .Μπορεί να κερδίσω ασυλία ή χρηματικό έπαθλο απο την Διοίκηση αν σας "δώσω" μην καθομαι να ψαχνω τώρα ....

      Διαγραφή
    4. tips για εργασιακή ευτυχία.

      Αυτά ναι, είναι όντως χρήσιμα. Πρέπει να γίνουν κτήμα όλων. Αυτά αξίζει να γνωστοποιηθούν στη Διεύθυνση Εφαρμογών και μετά να σταλούν με μια εγκύκλιο σε όλες τις δομές. Σε αυτή την εγκύκλιο δε νομίζω ότι θα αντιδράσει αρνητικά κανένας.

      Διαγραφή
    5. Η απάντηση που ακολουθεί θα είναι ανώνυμη, οπότε εάν δεν ενδιαφέρεστε να την διαβάσετε μπορείτε έγκαιρα να την παραλείψετε.
      Κάνοντας το αρχικό σχόλιο στην τοποθέτησή σας, όπου αναφέρθηκε η μετακίνησή σας στη ΜΕΨΥ, η κύρια πρόθεσή μου, όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν να υπονοήσω ότι εσείς προσωπικά είστε ρουφιάνα. Δεν σας γνωρίζω, οπότε δεν έχω άποψη. Η πρόθεσή μου ήταν να υπογραμμίσω μία παράλογη ανισότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον οργανισμό, τόσο σε σχέση με τον τρόπο που αυτός αναπτύσσεται όσο και σε σχέση με τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσωπικό του. Είναι και τα δύο θέματα της διοίκησης. Μιας Διοίκησης που διοικεί και έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους δυσαρεστημένους εργαζόμενους συγκριτικά με τους ευχαριστημένους ή τους αδιάφορους, για ένα -τουλάχιστον- αμφίβολο αποτέλεσμα. Οι ευχαριστημένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιληφθούν κάποια στιγμή ότι διαφοροποιούνται από πολλούς άλλους εργαζόμενους που έχουν παρακολουθήσει τις πρωτοβουλίες αυτής τη διοίκησης από την αντίθετη πλευρά: όχι εκείνη της δημιουργίας και του οράματος αλλά εκείνη της αυθαιρεσίας και του δογματισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, επομένως, είναι κουτό να καταφεύγουμε σε μηνύματα τύπου 'ειρήνη υμίν' για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην εργασία μας και να μπορούμε να ευτυχούμε χωρίς ενοχές.
      Σαφώς και απαιτείται αλληλοσεβασμός, με την έμφαση στο ‘αλλήλους’ όμως και βάζοντας στο κάδρο και τη διοίκηση και το σεβασμό που εκείνη θα πρέπει δείχνει στους εργαζόμενους συνολικά και ατομικά.
      Κακώς επιμένετε στο όνομα του συντάκτη, καθώς κάποιες φορές θα πρέπει να μας αρκεί το περιεχόμενο του λόγου. Επιμένοντας στο όνομα είναι σαν ως αρχή να επιλέγετε πρόσωπα και όχι απόψεις. Και δυστυχώς τη δεδομένη στιγμή τιμωρούνται ή δοξάζονται περισσότερο πρόσωπα παρά απόψεις. Άρα, έχετε λίγο μπει κι εσείς σε αυτή τη λογική που στο βάθος συνδέεται με την ταύτιση ή την στοχοποίηση προσώπων.
      Τέλος, κακώς αναφέρατε τα ονόματα των συναδέλφων που γνωρίζετε ότι εμπλέκονται στα γεγονότα του Α.Σάββα. Θα έπρεπε να τους επιτρέψετε να το κάνουν μόνοι τους, εάν φυσικά το ήθελαν.

      Διαγραφή
    6. Μου επιτρέπεις μια διαφοροποιηση; Μία μόνο. Η ανισότητα που επικρατεί στον οργανισμό ΔΕΝ είναι παραλογη. Τίποτα ως φαινομενο δεν είναι κατά βάθος παράλογο. Απλά μπορεί να είναι αδιαπεραστο το βάθος, ώστε να αναλυθεί. Αυτοί που την εμπνέονται (την ανισότητα), σχεδιάζουν και οργανώνουν, εκτελούν κι ενισχύουν, ΑΥΤΟΙ ξέρουν..... Τα πάντα.

      Διαγραφή
    7. Θα πρέπει όμως και οι δυσαρεστημένοι με όλα εργαζόμενοι-συνάδερφοι να σέβονται οτι μπορεί να υπάρχει και το "αγαπάτε αλλήλους" και να το αντέχουν χωρίς να του κάνουν επίθεση δεδομένου ότι έχουμε όλοι το δικαίωμα της γνώμης μας φαντάζομαι.Οι εργαζόμενοι δεν θά πρεπε να είναι συνεχώς ευχαριστημένοι ούτε όμως συνεχώς δυσαρεστημένοι ανεξαρτήτως Διοικήσεων γεγονότων καιρού θερμοκρασίας κλπ....δεν είναι εντάξει αυτό το καταλαβαίνετε έτσι?
      Τα ονόματα επίσης των συναδέρφων που εργάζονται στον Άγιο Σάββα είναι γνωστά σε όλους δεδομένου οτι δεν δουλεύουν ινκογκνιτο ...και είναι λίγο υποκρισία να μην λέμε ονόματα.Ανέφερα τα άτομα που εγω γνωρίζω προσωπικά όχι αυτά που εμπλέκονται στο περιστατικό απαραιτητα .Σκέφτηκα να βάλω και τον Μπάμπη και τον Βασίλη απλα δεν είχα εγώ προσωπικά κάποια συνεργασία ως τώρα γι αυτό δεν τους ανεφερα .Μιλούσα λοιπόν για το σύνολο των συναδέρφων της Μονάδας . Αντιλαμβάνομαι οτι κάποιοι φοβούνται ,όλα αθρώπινα είναι αλλά το θεωρώ εξόχως υπερβολικό.Εμένα πάλι με φοβίζει να μιλάω σε μάσκα κουκούλα στον Άγνωστο Στρατιώτη ίσως έχω εγώ το πρόβλημα τελικά.Το σταματάω έδω και δεν βάζω και όνομα γιατί θέλω να είμαι ανώνυμη ........χαχαχαχα

      Διαγραφή
    8. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι είναι ευτυχισμένοι, εργασιακά ευτυχισμένοι, ω ναι, ακόμα και στον οκανα. Όλα ανθρώπινα είναι.
      Καλόν κ'αγαθον πάντως είναι να συμπονουν τους δυστυχουντας. After all, κι η ευτυχία όπως όλα τα ανθρώπινα δεν διαρκεί για πάντα...

      Διαγραφή
    9. Τώρα έπεσε το μάτι μου στο σχόλιο της Εφης Γεωργουλοπουλου, όπου ανέφερε συγκεκριμένα τη Μονάδα του ΛΑΙΚΟΥ. Ηθελα μόνο να πω οτι χαίρομαι για το σχόλιο της πως είναι περήφανη για τη Μονάδα. (Της εύχομαι τα καλύτερα για ο,τι συνεχίζει. Ο,τι μπορεί να έχει αποτελέσματα υπέρ των ασθενών, καλό είναι. Αλλά θα γίνει προσωπική η αναφορά και είναι άτοπο κι ασήμαντο για ένα μπλογκ ευρέος προβληματισμου κι αντιπαραθεσης.)
      Αυτά.
      Δ. Οικονομου
      Μονάδα Λαικου

      Διαγραφή
    10. Σε ευχαριστώ Δημήτρη...Είναι σημαντικό για μένα να έχω στο πλευρό μου ανθρώπους που εκτιμώ.
      Ε.
      (ΑΡΣΥ συγνώμη αν το κάναμε λίγο chat μια μικρη κατάχρηση του χώρου κάναμε αλλά δεν είναι κακή ιδέα chat room σε πραγματικό χρόνο)

      Διαγραφή
  23. Ωωωωωω! έντονη απάντηση! και με ονομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μου φαίνεται ότι η Διοίκηση περιμένει να συμπληρώσει από το μπλογκ τους "φακέλους" της... Το 'χει το δίκτυό της, τι στο καλό.
    Κατά τα άλλα, όπως αναρωτήθηκε αλλού κάποιος/α, οι υπόλοιποι που δεν έχουμε ταυτιστεί με τους διοικούντες, τι υποτίθεται ότι κάνουμε από πλευράς αντιδράσεων πέρα από την εκτόνωση στο μπλογκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δε φορούσαν πάντα κουκούλες οι ρουφιάνοι. Αυτοί ήταν οι εντελώς μπασκλας καταδότες.

    Αρτ. Μάτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ήταν μια φορά και έναν καιρό, σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό... μία μονάδα "ολοκληρωμένης" θεραπείας της εξάρτησης, με ένα γιατρό, ένα νοσηλευτή, φύλακα, καθαρίστρια, θεραπευτές κ.α. Οι εργαζόμενοι επειδή είχαν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουν στη ζωή τους -η δουλειά σε εκείνο το γαλαξία είναι μόνο το πιο σημαντικό από τα ασήμαντα πράγματα στη ζωή- και επειδή δύσκολα είχαν κάποιον να τους αντικαταστήσει αφού δεν επιτρέπονταν από την αστρική τρόικα οι προσλήψεις (δυστυχώς σε εκείνο το γαλαξία εάν ο οι πολίτες δεν έκαναν τις σωστές επιλογές αναλάμβανε να αποφασίζει για λογαριασμό τους μία πεφωτισμένη ελίτ)... για χρόνια οι εργαζόμενοι έδειχναν αλληλεγγύη και δούλευαν αλληλέγγυα... Όποιος δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει και πέρναγε απ τη δουλειά... χορηγούσε, σταθεροποιούσε, έκανε ψυχοθεραπεία, το φαρμακοποιό, τον παθολόγο, το γραμματέα, των τεχνικό δικτύων, τον ηλεκτρολόγο, τον υδραυλικό, ενίοτε το φύλακα και την καθαρίστρια... ή απλώς εργαζόταν και συνεργαζόταν για χρόνια μέσα σε αυτό το πλαίσιο αφού και η αντίστοιχη διεύθυνση γνώριζε ότι εφόσον διάφορες ειδικότητες έπρεπε να πάρουν τις άδειές τους, κάποιος κατά παράβασιν καθήκοντος θα έκανε τη δουλειά τους... Επίσης, η διοίκηση σε εκείνο το παράλληλο σύμπαν, γνώριζε τον σουρεαλιστικό τρόπο που ισορροπεί η λειτουργία του συστήματος γιατί ακολουθούσε την ίδια πρακτική τα χρόνια που ως εργαζόμενοι ασκούσαν το επάγγελμα μαζεύοντας εμπειρία για να διοικήσουν αργότερα αποτελεσματικά... Πρακτικές όπως η χορήγηση φαρμάκων με το γιατρό να έχει πάει λαϊκή, για μάθημα, διακοπές κτλ ήταν γνωστές και διαδεδομένες... Όπως επίσης και με το υπόλοιπο θεραπευτικό προσωπικό να σταθεροποιεί, να δίνει δοσολογίες για το σπίτι σε προϋπογεγραμμένες βεβαιώσεις ή και καθόλου βεβαιώσεις, να αποφασίζει πως θα αντιμετωπιστεί μία τοξίκωση, με το γιατρό να εφημερεύει από το τηλέφωνο κτλ κτλ. Ευτυχώς που στο δικό μας αστρικό σύστημα υπάρχει η αρχή της νομιμότητας. Δεν γίνεται τίποτα που δεν είναι γραμμένο στο νόμο και γίνονται μόνο τα πράγματα που προβλέπει ο νόμος... Υπάρχουν σκάνερ, φαξ, ηλεκτρονικές κάρτες και κάθε είδους διαστημική τεχνολογία για να εργάζονται εντατικά και αποτελεσματικά όλοι οι εργαζόμενοι το πλήρες οκτάωρο, τόσο στις μονάδες όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες. Και κάθε εργαζόμενος κάνει αυτό ακριβώς που προβλέπει η νομοθεσία και η δεοντολογία. Και το κάνει αποτελεσματικά γιατί κανείς δεν έχει μπει με μέσον και υπάρχουν μόνο οι καλυτερότεροι σε κάθε ειδικότητα. Και ευτυχώς δεν υπάρχει υποκρισία και μπορούν τα πραγματικά προβλήματα και τα πραγματικά γεγονότα να συζητούνται απροκάλυπτα και να αναζητούνται ορθολογικές λύσεις ανεξάρτητα από το σημείο που κάθονταν οι αντιπρόσωποι των Γάλλων πολιτών στο πρώτο κοινοβούλιο μετά τη γαλλική επανάσταση... και ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος ή το πολιτικό όφελος των εκάστοτε πολιτικών προϊστάμενων... Ίσως το πρόβλημα σε εκείνο το μακρινό γαλαξία να ήταν ότι δεν έγινε γαλλική επανάσταση... οπότε οι ριζοσπάστες δεν έκατσαν αριστερά -κατεβαίνοντας τις σκάλες-, οι συντηρητικοί δεξιά και οι αναποφάσιστοι στο κέντρο...

    ΥΓ: Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις σε αυτό το μυθιστόρημα αχαλίνωτης πραγματικότητας είναι εντελώς τυχαία και συμπτωματική.

    Λουκ Σκάι... γουόκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεοοοοοος!
      Πάντως, να προσέχεις τον Νταρθ..
      Υπάρχει.

      Φ.Ντ.

      Διαγραφή