Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ


Πραγματοποιήθηκε στις 21/10 το Συντονιστικό Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία – Πρόνοια και Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων με συμμετοχή εκπροσώπων όλων των χώρων. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η 48ωρη απεργία είχε τεράστια επιτυχία και οι συγκεντρώσεις, ιδίως αυτή της Τετάρτης, πρωτοφανή μαζικότητα στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Η συμμετοχή των εργαζομένων από τα σωματεία που συμμετέχουν στο Συντονιστικό ήταν πολύ μεγάλη.
Πλέον, αυτό που ενώνει όλο τον κόσμο που κατέβηκε στο δρόμο είναι να φύγει η κυβέρνηση της Τρόικας και του Μνημονίου, της σκληρής ταξικής επίθεσης εναντίον των εργαζομένων. Όλοι επίσης συμφώνησαν ότι  απαιτείται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε συντονισμό και με άλλους χώρους (πχ συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων) και το εργατικό κίνημα γενικότερα.

Αποφασίστηκαν:
1)      Πρόταση προς τις συνελεύσεις των σωματείων για 24ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα (31/10-4/11)
2)      Ξεχωριστή ανακοίνωση για τον νεκρό απεργό αλλά και τις επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ σε μπλοκ εργαζομένων
3)      Επόμενο Συντονιστικό την Δευτέρα 31/10 στις 5.00μμ στο ΕΚΑ


Απέναντι στην εγκληματική πολιτική Κυβέρνησης και Τρόικας παλεύουμε για:
  • Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων για το υπόλοιπο του 2011.
  • Προϋπολογισμός για το 2012 που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
  • Εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην Υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας) καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Όχι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις φορέων! Να απολαμβάνουν την ποιότητα και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών όλοι όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη!
  • Για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες όλης της κοινωνίας, κάτω από τον έλεγχο των απλών εργαζομένων, του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και του κοινωνικού συνόλου. Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια για τους λίγους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου