Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΨΥ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 30/9 στο Ε.Κ.Α. πραγματοποιήθηκε νέα ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού των Εργαζομένων με θέμα τις επόμενες κοινές κινητοποιήσεις των φορέων μας. Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στους εργασιακούς μας χώρους αλλά και για τη δυνατότητα τεχνικής βοήθειας για την εξασφάλιση εξοπλισμού για ορισμένες εκδηλώσεις μας. Κοινή εκτίμηση είναι ότι βρισκόμαστε ήδη στην 5η εβδομάδα αγώνα και η επίθεση της κυβέρνησης στο δικό μας κλάδο όπως και στο σύνολο της κοινωνίας ξεδιπλώνεται με τη μεγαλυτερη βαρβαρότητα. Η κραυγή αγωνίας των «χωρίς φωνή» ψυχικά ασθενών ενώνεται με την κραυγή των εργαζομένων και των ληπτών υπηρεσιών απεξάρτησης. Οι απολύσεις και τα λουκέτα σε φορείς είναι γεγονός. Τα μέτρα που διαλύουν την Υγεία και την κοινωνία στο σύνολό της δεν θα έχουν σταματημό αν δεν αντισταθούμε αποφασιστικά.
Η βιωσιμότητα των φορέων μας εξαρτάται άμεσα από την κλιμάκωση της προσπάθειάς μας ενάντια στην επαγγελματική, οικονομική και φυσική εξόντωση, τη δική μας και των ληπτών.
 - νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις, οργανωμένες από τους εργαζόμενους και με μαζική συμμετοχή,
- περαιτέρω άνοιγμα στην κοινωνία με παρουσίαση της δουλειάς μας, συμπόρευση με τους συλλόγους ληπτών και τις οικογένειές τους.
- διεύρυνση του μετώπου κοινής δράσης με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά και με άλλους χώρους δουλειάς,
- δυναμικές παρεμβάσεις σε δομές όπου έχουν γίνει απολύσεις εργαζομένων έως ότου αυτές ανακληθούν.

Η προοπτική δυναμικών μορφών πάλης δεν είναι εξωπραγματικό αίτημα αλλά κοινή λογική εδώ που έχουμε φτάσει και χρειάζεται να συζητηθεί στους χώρους δουλειάς. Η λειτουργία του Συντονιστικού, τα κοινά μας αιτήματα και το συμπέρασμα ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τις εργασιακές μας θέσεις, την ποιότητα της δουλειάς μας και το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας είναι τα σπουδαιότερα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας.
Παλεύουμε ενάντια στις εγκληματικές αποφάσεις μιας Κυβέρνησης που επιλέγει, αντί να υπηρετεί τις πραγματικές μας ανάγκες, να  ξεπουλά τα πάντα, στους δανειστές-τοκογλύφους της Τροικας.

Αποφάσεις- Προτάσεις προς τα σωματεία και τους εργαζόμενους:
  • Μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη,  05/10/2011 που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στους χώρους μας. Η ενιαία μας δράση είναι ζωτικής σημασίας. Κάλεσμα σε άλλα Σωματεία και Συντονιστικά Σωματείων του χώρου της Υγείας για κοινή  προσυγκέντρωση στο ΥΥΚΑ στις 10.00μ.μ. και κοινή αγωνιστική πορεία προς τη Βουλή. Θέλουμε ένα ζωντανό και καλά οργανωμένο μπλόκ τώρα, αλλά και σε κάθε κινητοποίηση.
  • Προτείνεται στα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 19/10 με προτεραιότητα την προκήρυξη 48ωρης (18-19/10) λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου
  • Κάλεσμα όλου του χώρου της υγείας, εργαζομένων, ληπτών και οικογενειών, άλλων Συντονιστικών και σωματείων εργαζομένων και του συνόλου της κοινωνίας σε μια μεγάλη συναυλία στις 18/10 και κορύφωση του διημέρου με μαζική, ενωτική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 19/10. Θα οργανωθεί συγκεκριμένη εκστρατεία σχετικά με την παραπάνω πρόταση εφόσον στηριχτεί από τα σωματεία και τους εργαζόμενους και αποφασιστεί από το συντονιστικό στην επόμενη συνέλευση.
  • Δημοσιοποιήση του προβλήματος μέσα από ΜΜΕ, άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες (επιτροπές κατοίκων, κινήματα «Δεν πληρώνω»), διεύρυνση του συντονισμού με άλλους εργαζόμενους (σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία, Συντονισμός εργαζομένων δημοσίων οργανισμών και φορέων που καταργούνται ή συρρικνώνονται).
  • Για την παρακολούθηση και οργάνωση των παραπάνω αποφάσεων και προτάσεων συμφωνήθηκε η συγκρότηση γραμματείας. Η υπάρχουσα επιτροπή θα συνεχίσει για την εβδομάδα που διανύουμε. Στην επόμενη συνέλευση συζητάμε και αποφασίζουμε την μορφή και τις αρμοδιότητές της με στόχο την καλύτερη συγκρότησή μας και το αποτελεσματικό δυνάμωμα της δράσης μας.
  •  
  • Επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού στις 07/10 στο Ε.Κ.Α., στις 5.00μ.μ.

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κοινωνικό έγκλημα και μας αφορούν όλους. Δεν θα τους αφήσουμε να πετάξουν τους ασθενείς στο δρόμο και εμάς στην ανεργία! Αγωνιζόμαστε για τις πραγματικές μας ανάγκες και απαιτούμε:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων για το υπόλοιπο του 2011.
  • Προϋπολογισμός για το 2012 που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
  • Εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην Υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας) καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Όχι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις φορέων! Να απολαμβάνουν την ποιότητα και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών όλοι όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη!
  • Για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες όλης της κοινωνίας, κάτω από τον έλεγχο των απλών εργαζομένων, του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και του κοινωνικού συνόλου. Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια για τους λίγους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου