Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της Νίκαιας το Σαββατοκύριακο θα έκαναν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο αυτής της χώρας να κοκκινίσει από ντροπή (ο Υπουργός μας, πάλι, μάλλον θα πήγε να γιορτάσει μαζί με το Δήμαρχο Πειραιά την απομάκρυνση του "προβλήματος" από τη Νοταρά...)
"Αγριεμένοι" περίοικοι έχουν αποκλείσει την είσοδο της μονάδας από το δρόμο, ενώ 'άγνωστοι' έχουν κλείσει με λουκέτο και την άλλη είσοδο. Ο μόνος τρόπος να προσεγγίσει κανείς τη μονάδα - αν δε μπορεί να πηδήσει πάνω από τη μάντρα- είναι περνώντας δίπλα από τους "εξαγριωμένους" οι οποίοι τον  βρίζουν χυδαία, τον μουτζώνουν, τον φωτογραφίζουν (με απειλές για το τι θα κάνουν μετά τη φωτογραφία), ενίοτε προσπαθούν και να τον γραπώσουν. Ό,τι ήταν προσεγγίσιμο από τη μονάδα (η ταμπέλα και ο σωλήνας της αποχέτευσης) έσπασαν. Όσο για τη χορήγηση - αυτή γίνεται κρυφά, σε διάφορα μέρη, υπό την απειλή των "εξαγριωμένων" οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ψάχνουν μέσα στο νοσοκομείο (!) για να ανακαλύψουν "που κρύβονται τα βαποράκια"(!).
Από Δευτέρα, μάλιστα, δεσμεύτηκαν ότι θα εντείνουν  τον "αγώνα" τους και "θα γίνει της Κερατέας".
Είναι σαφές ότι όχι μόνον  η αξιοπρέπεια θεραπευομένων και εργαζομένων πλήττεται βάναυσα, αλλά υπάρχει πλέον και κίνδυνος για την ασφάλειά τους - όπως και για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου.
Κι άλλο τόσο σαφές είναι πως όσοι δημιούργησαν αυτό το χάος αλλά κι όσοι το ανέχονται θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και, έμπρακτα, να το σταματήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου