Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2011

Την ώρα που οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ προσπαθούν, μέσα σε δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες, να λειτουργήσουν σωστά τις νέες δομές υποκατάστασης στα νοσοκομεία και να προχωρήσει επιτέλους η λίστα αναμονής, την ίδια ώρα η κυβέρνηση απαντά με μειώσεις μισθών που φτάνουν ή και ξεπερνούν το 60%.

Συγκεκριμένα: Οι εργαζόμενοι στα ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται κατά τουλάχιστον 50% από το κράτος (και ως γνωστό ο ΟΚΑΝΑ χρηματοδοτείται κατά 100%) συμπεριλαμβάνονται στο ενιαίο μισθολόγιο και ο ανώτερος μισθός που μπορεί να πάρει ένας εργαζόμενος ισούται με τον μισθό που προκύπτει με την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στο δημόσιο.
Οι μειώσεις μισθών που προβλέπονται από αυτό το νομοσχέδιο είναι τεράστιες για τους δημόσιους υπάλληλους, φανταστείτε το αντίστοιχα σε μας και το δικό μας μισθολόγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αμειβόμαστε όλοι με βάση το επίπεδο σπουδών και την προϋπηρεσία. Δηλαδή όλοι οι ΠΕ θα παίρνουν τα ίδια ανεξάρτητα από το αν είναι διοικητικοί, ψυχολόγοι ή γιατροί. Όλοι οι ΤΕ το ίδιο και πάει λέγοντας. Καταργούνται όλα τα επιδόματα εκτός από αυτό που αφορά στα παιδιά (50 ευρώ για το πρώτο παιδί) και το επίδομα ευθύνης. Οι ανώτεροι μικτοί μισθοί για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα είναι οι εξής: ΥΕ- 1135, ΔΕ- 1498, ΤΕ 1992 και ΠΕ -2097 (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΑ ΤΑ "ΑΝΩΤΕΡΑ" ΠΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ (ασφάλεια, παρακράτηση φόρου κλπ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30% ). Παράλληλα καταργείται οποιοσδήποτε όρος προηγούμενης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που μπορεί να προέβλεπε υψηλότερες αμοιβές. 
(Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία στο blog της Αριστερής Συσπείρωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://aristerisyspeirosi.blogspot.com/)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ- ΝΑΖΙ,
ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΜΑΖΙ
Αυτό θα μπορούσε να είναι εν είδει αστείου μια μικρή παράφραση και ταυτόχρονα μια απάντηση  στην περίφημη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι πολιτικοί και πολίτες μαζί τα φάγαμε, άρα από κοινού ευθυνόμαστε  για την κατάσταση την οποία έχουμε περιέλθει. Αλλά επειδή η κατάσταση δεν προσφέρεται για αστεϊσμούς αυτό το μικρό σύνθημα ας αποτελέσει επιτέλους στην αρχή ενός κατηγορητηρίου, σε ένα λαϊκό κακουργιοδικείο το οποίο για να στηθεί, θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε όλοι μαζί την ευθύνη να το στήσουμε. Γιατί αν όλοι ευθυνόμαστε πραγματικά για κάτι μέχρι σήμερα είναι ότι εξακολουθούμε να ανεχόμαστε την παρουσία στην χώρα μας όλων των πολιτικών που την μετέτρεψαν σε αποικία και αποφάσισαν συνειδητά να μας επιβάλλουν  την πιο αυταρχική –συντηρητική – νεοφιλελεύθερη πολιτική που γνωρίσαμε.
Επί 2 χρόνια απτόητοι η κυβέρνηση, οι υπηρέτες της στις διοικήσεις του δημόσιου τομέα μαζί με τους ξένους προστάτες και αφέντες τους, επιτίθενται μανιωδώς σε εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγούν μεγάλα τμήματα του λαού στην οικονομική ανέχεια, περικόπτουν δαπάνες που αφορούν στην υγεία, τον πολιτισμό και την παιδεία, ενώ παράλληλα αγωνίζονται με όση δύναμη τους έχει απομείνει από την «σοσιαλιστική τους νιότη», να υπερασπίσουν τα κεκτημένα του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των εμπόρων όπλων και των τραπεζιτών.
Έτσι την ίδια ώρα που ανακοινώνουν για μια ακόμα φορά περικοπές 5,2 δις σε μισθούς και συντάξεις, διαθέτουν 800 εκατ. ευρώ προκειμένου να περισώσουν την Proton Bank και ταυτόχρονα όλο περηφάνια διακηρύττουν ότι ο τραπεζικός τομέας δεν κινδυνεύει αφού μπορούν άμεσα να διατεθούν 30 δις (!) για την διάσωση του, όταν την ίδια ώρα το κλιμάκιο της τρόικας απαιτεί από το ελληνικό κράτος περικοπές 30 δις για την διετία 2013-2014, προκειμένου να μην πτωχεύσουμε.
Ευτυχώς όμως όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ήδη έχουμε πτωχεύσει. Σε αυτό το πλαίσιο μη μπορώντας να ανεχθούν είτε την εργασιακή εφεδρεία είτε τα  χαράτσια της εφορίας, είτε τις μειώσεις μισθών μέσω του ενιαίου μισθολογίου, όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού απελευθερώνονται από τις παραδοσιακές πελατειακές δεσμεύσεις.  
Σε αυτό το πλαίσιο οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων είναι στην ημερήσια διάταξη, η αμφισβήτηση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος είναι αυτονόητη ακόμα και για όσους μέχρι πρόσφατα ήταν εγκλωβισμένοι σε κομματικές λογικές.
Και το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς ως άτομα και ως εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ. Τι κάνουμε όταν  όλες οι δομές για  τα άτομα με ειδικές ανάγκες  κλείνουν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, τι κάνουμε όταν οι εργαζόμενοι άνω των 60  θεωρούνται ως οι πλέον πρόσφοροι να πεταχτούν στον καιάδα μέσω της εφεδρείας, τι κάνουμε όταν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν μια μείωση του 30% στον μισθό τους λόγω του ενιαίου μισθολογίου, όταν εμείς οι ίδιοι θα χάσουμε το μισό μας εισόδημα;
Συνάδελφοι και συναδέλφισες ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι  αυτή η στιγμή είναι η ώρα για τη μεγάλη ήττα ή για τη μεγάλη αντεπίθεση.
Είναι η ώρα που ο καθένας από εμάς θα αποφασίσει αν θα υψώσει το ανάστημά του ή αν θα αποδεχθεί τον ρόλο του σκλάβου και του υποταγμένου. Όσοι επιλέξουμε την αντίσταση στην σύγχρονη οικονομική δικτατορία του ΔΝΤ, της ΕΕ. και της Ελληνικής Κυβέρνησης ας επιχειρήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να κατορθώσουμε το  αδύνατο. Μαζί με άλλους ανυπόταχτους εργαζόμενους ας προσπαθήσουμε η απεργία της 19/10/20111, να επιφέρει την πτώση της δοσίλογης κυβέρνησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει :
  • Να μιμηθούμε τη δράση και να συντονιστούμε με άλλα σωματεία που καταλαμβάνουν κρατικές υπηρεσίες με τελικό στόχο την παράλυση του κρατικού μηχανισμού και της δημόσιας διοίκησης
  • Να συμμετάσχουμε μαζικά στην 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10
  • Να συμμετάσχουμε σε όλες τις διαδηλώσεις των ημερών, να περικυκλώσουμε την Βουλή να μην τους αφήσουμε να ψηφίσουν την καταστροφή των ζωών μας
  • Να μείνουμε στον δρόμο μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση των δοσίλογων  

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
τέρμα πια τα ψέματα.
Όποιος δεν αντισταθεί θα είναι άξιος της μοίρας του.

Μπορούν και μας διαφεντεύουν γιατί τους αφήνουμε
Μπορούν και μας διατάζουν γιατί υπακούμε


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
Να συμμετάσχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις
Απεργίες και καταλήψεις διαρκείας παντού


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου