Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου η Θεραπευτική Μονάδα του Ηρακλείου Κρήτης δεν είχε φάρμακα για να χορηγήσει κανονικά τους ασθενείς. Η χορήγηση σταμάτησε στις 10:30 το πρωί,  πολλοί ασθενείς (περίπου σαράντα) δεν χορηγήθηκαν, ενώ  χάρις στην ψυχραιμία του προσωπικού και της μεγάλης πλειοψηφίας των ασθενών δεν έγιναν μεγάλης έκτασης επεισόδια. Άγνωστο παραμένει εάν θα χορηγηθούν σήμερα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θεραπεία δεκάδων θεραπευομένων.
Το παραπάνω περιστατικό, παρότι πρωτοφανές, δεν είναι – ωστόσο – καθόλου παράξενο:
εδώ και δυο μήνες υπάρχουν προβλήματα στις μονάδες  λόγω της έλλειψης Suboxone. Εδώ κι ένα μήνα ήταν φανερό πως θα υπάρξει πρόβλημα και με την απλή Βουπρενορφίνη.  Πριν από είκοσι μέρες  υπήρξε πρόβλημα στη Θεραπευτική  Μονάδα του Θριασείου. Εχθές  ασθενείς έμειναν χωρίς θεραπεία στο Ηράκλειο.  
Παράξενη παραμένει η αταραξία και απραξία της Διοίκησης, μια που όλα τα παραπάνω  της είναι γνωστά – όχι μόνον (υποθέτουμε) από τις αρμόδιες εταιρείες αλλά  και από τις μονάδες και το Σύλλογο Εργαζομένων εδώ κι εβδομάδες.Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει εγγράφως(αρ. Πρωτ.2157/17.2.2017) τη Διοίκηση του Οργανισμού για τα προβλήματα με την έλλειψη φαρμάκου, ενώ και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στην συνάντηση του Ιανουαρίου είχε διαβεβαιώσει τα μέλη του Συλλόγου, ότι το πρόβλημα  θα έχει λυθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!!!!!
Θεωρούμε, αυτονόητα, την  επαρκή χορήγηση υποκαταστάτου αναγκαία (αν και όχι ικανή) συνθήκη για την θεραπεία των ασθενών στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.  Υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια των  εργαζομένων και των θεραπευομένων και την ομαλή λειτουργία των μονάδων.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του Οργανισμού να λάβει  - έστω και τώρα -  όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί.
Απαιτούμε:
-να εφοδιαστούν άμεσα (και να εφοδιάζονται πλέον) οι μονάδες  με τις ποσότητες Μεθαδόνης, Βουπρενορφίνης και Βουπρενορφίνης – Ναλοξόνης που απαιτούνται ώστε οι ασθενείς να χορηγούνται κανονικά,
-να υπάρχουν αντιδραστήρια για ουροληψίες (και βέβαια δεν εννοούμε την  αστεία υπόθεση των ξηρών αντιδραστηρίων)
- να γίνονται εισαγωγές,
 -και οι συνάδελφοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με επιστημονικά και θεραπευτικά κριτήρια και όχι με «μπακάλικα» κριτήρια.

Ας αναλάβουν επιτέλους οι Διοικούντες τις ευθύνες τους.

Επισυνάπτουμε την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ προς τη Διοίκηση του Οργανισμού με αρ. Πρωτ. 2157/17.2.2017
........................................................................................................................

Αθήνα  17 Φεβρουαρίου 2017

Προς: Πρόεδρο ΟΚΑΝΑ,
         Κοιν.:   Μέλη ΔΣ ΟΚΑΝΑ,
Γεν. Διευθυντή ΟΚΑΝΑ,
Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων

Θέμα: «Ομαλή λειτουργία μονάδων και ασφάλεια ασθενών – προσωπικού και κοινότητας»
Κύριοι,
   Όπως γνωρίζετε, από μηνός υπάρχει έλλειψη του συμπλόκου Βουπρενορφίνης -Ναλοξόνης (Suboxone) με αποτέλεσμα οι γιατροί του Οργανισμού να οφείλουν να επιλέξουν ανάμεσα στη διακοπή των Take Home (διακινδυνεύοντας την ομαλή θεραπευτική πορεία ανθρώπων που εργάζονται ή μένουν μακριά) ή στη χορήγηση Prenorvine εκτός των μονάδων (διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των εξαρτημένων εκτός προγραμμάτων).

       Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει γίνει από την εταιρεία,  η έλλειψη  Suboxone θα οδηγήσει σε έλλειψη και  Prenorvine (καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κάλυψη εξ ολοκλήρου των χορηγήσεων με αυτό).  Ήδη, προ διημέρου, δημιουργήθηκε ένταση στη μονάδα του «Θριασείου» η οποία δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τη χορήγηση παρά με δίωρη καθυστέρηση.

       Η κατάσταση αυτή, πέραν της προφανούς δυσλειτουργίας και έντασης που προκαλεί στη λειτουργία των θεραπευτικών μονάδων, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ομαλή θεραπευτική πορεία των μελών όσο και για την ασφάλεια της κοινότητας (εξαρτημένων και μη) λόγω της διοχέτευσης Βουπρενορφίνης στην παράνομη αγορά. Η δε παράτασή της  θα οδηγήσει σε περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων με γεωμετρική, πλέον, πρόοδο.

       Ερωτάται η διοίκηση του Οργανισμού τι μέτρα έχει λάβει για την ομαλή τροφοδοσία των μονάδων με  βουπρενορφίνη  (Prenorvine)  και Βουπρενορφίνη – Ναλοξόνη (Suboxone) .


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

45 σχόλια:

  1. καλά αυτή η Διοίκηση πρωτοπορεί σε όλα.
    πρώτη κάνει ανακρίσεις,
    πρώτη απολύει συναδέλφους
    και πρώτη αφήνει αχορήγητους ασθενείς
    Καλά αυτοί οι άνθρωποι όταν δούλευαν ως συνάδελφοι(Πρόεδρος , Αντιπρόεδρος) τι ακριβώς έκαναν?
    Έχουν συναίσθηση που δουλεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται ότι αυτό θα πει "πρωτοπορία" για την πρώτη φορά "αριστερά" διακυβέρνηση μας: να είσαι πρώτος σε όλα.
      Στην αναποτελεσματικότητα, στην ασχετοσύνη, στην τεμπελιά, στην μιζέρια, στην εμπάθεια, στις ιδεοληψίες και κυρίως στο να διαλέγεις πάντα τη σωστή πλευρά: απέναντι από τους εργαζόμενους (που είναι καθυστερημένοι και δεν καταλαβαίνουν τι θα πει πρωτοπορία και επιστήμη) και στους θεραπευόμενους που θέλουν ντε και καλά να πάρουν υποκατάστατο (στο κάτω κάτω, ας πάρουν ηρωίνη, έχει παρόμοια φαρμακολογική δράση, επιστημονικά μιλώντας μπορεί να θεωρηθεί και υποκατάστατο της μεθαδόνης και της βουπρενορφίνης).

      Διαγραφή
    2. Επίσης, είναι η πρώτη που με μια εγκύκλιο κατάργησε το Πλαίσιο λειτουργίας που η ίδια συνέταξε. Ταυτόχρονα κατάργησε και την λειτουργία των Θεραπευτικών Ομάδων, αφήνοντας συχνά τους εργαζομένους στο έλεος του εξευτελισμού από τραμπούκους που στο όνομα της αποκαλούμενης "συνέχισης της θεραπείας" δρουν ανεξέλεγκτοι και χωρίς καμία συνέπεια για τις πράξεις τους.

      Διαγραφή
    3. ε όχι και τραμπούκοι. ασθενείς.

      Διαγραφή
  2. εδώ ο ΟΚΑΝΑ ΔΙΑΛΎΕΤΑΙ.
    Ούτε φάρμακα, ουτε αντιδραστήρια ούτε κ...λόχαρτα δεν έχουμε καλά -καλά και η Διοίκηση αυτό που την απασχολεί είναι να εκδόσουν κάρτες με τη φωτογραφία , και τα στοιχεία μας επάνω.
    Ήμαρτον κύριε......
    Που νομίζουν ότι εργάζονται στη nasa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ ο γκανάς υποσχόταν(πριν έξι μήνες) σε όλεσ τισ μονάδες που περιόδευε μαζί με τον κοκκώλη ότι το ιντερνετ σε λίγο καιρό θα τρέχει με ταχύτητες τησ nasa. Tα άτομα είναι ΑΠΛΆ UFO.

      Διαγραφή
    2. Κάτσε. Αυτό δεν το ήξερα. και με ενδιαφέρει! θα μας βγάλουν ταμπελάκια με τις φωτος μας κλπ; προσωπικά γουστάρω πολύ! βρίστε όσο θέλετε. εμένα μου αρέσει. ήταν ένα όνειρό μου. ας γίνει έστω τώρα, πριν διαλυθεί ο οκανα. μη μου χαλάτε το όνειρο.

      Διαγραφή
  3. Είναι δυνατόν να έχουν μείνει χωρίς φάρμακο ,έστω και για μια μέρα 40 ασθενείς χωρίς να είναι δική τους επιλογή, και να μην έχει κανείς την ευθιξία να παραιτηθεί;
    Τόσο ξεδιάντροποι είναι , τόσο αναίσθητοι, τόσο τους αρέσει η καρεκλίτσα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι μόνο α ν ί κ α ν ο ι
    είναι και Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Ι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο επικίνδυνοι, ιδίως όταν δεν έχουν συναίσθηση του τι συμβαίνει.ο Κοκκώλης διατυπανίζει ότι όλα πάνε τέλεια στον οργανισμό. Τί κι αν δεν έχουμε φάρμακο, τι κι αν δεν έχουμε αντιδραστήρια.
      Έχουμε λεφτά λέει.Αυτά τα χρήματα που στο καλό πάνε; μόνο σε εκπαιδεύσεις; δεν είμαστε εκπαιδευτικός οργανισμός . Οργανισμός κατά των ναρκωτικών είμαστε. Πρώτα εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα και μετά κάνουμε και εκπαιδεύσεις. ποιος χαλάει τη ζαχαρένια του;Για να μην μιλήσω για τα ξηρά αντιδραστήρια.Τέτοιο ξεπεσμό ο ΟΚΑΝΑ δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ στην ιστορία του. Δυστυχώς το βιώνει και θα το βιώσει ακόμα περισσότερο από ανθρώπους που εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Πότε το διατυμπάνισα αυτό κε Ανώνυμε;

      Διαγραφή
    3. Έχει εκθρέψει πολλά παλικαράκια και κοπελίτσες ο οκανα.... κι εκτρέφει ακόμα. ουου.. θα δούμε πολλά ακόμα.

      Διαγραφή
    4. ο Θεός μαζί μας με δαύτους που μπλέξαμε.....

      Διαγραφή
    5. Εγώ δεν κατάλαβα κάτι από όλη αυτή τη φασαρία. Αυτό το χαρτί της Διεύθυνσης, που έβγαλε ο δημοσιογράφος, είναι γνήσιο; Η είναι μούφα; Η Διεύθυνση Μονάδων το διέψευσε;

      Διαγραφή
  5. Έπρεπε όλοι οι ασθενείς από το Ηράκλειο να πάνε στο Ρέθυμνο για να βρούν τον αντιπρόεδρο (τον γκαουλάιντερ του συριζα στο οκανα) που με το μόνο-μα το μόνο που ασχολείται είναι με την εκπαίδευση και πως να φτιάξουμε τα δικά μας παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έβγαλε ακόμα καμιά ανακοίνωση κι ο Νέστορας; να λέει ότι "μην είμαστε και υπερβολικοί στις αντιδράσεις μας, μην το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα" κλπ κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ο Κόκκώλης διατυμπανίζει εδώ και εκεί ότι αυτός κάνει τώρα αξιοκρατικές προσλήψεις σε σχέση με πριν τι ακριβώς εννοεί;
    Ότι ο Καφετζόπουλος που συμμετείχε σε όλες τις προηγούμενες προσλήψεις τα τελευταία χρόνια δεν ήταν αντικειμενικός και αξιοκρατικός;
    Ως και ο Κοκκώλης τον έχει ξεγραμμένο τον Καφετζόπουκλο από Πρόεδρο, τι κρίμα.....
    Προσχώρησε στον σκληρό πυρήνα του αντιπροέδρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η απάντηση του ΟΚΑΝΑ για το θέμα σκέτη Ε Μ Ε Τ Ι Λ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.okana.gr/2012-01-12-13-29-02/deltia-typoy/item/982-dtdsokanaelleipsiirakleio

    άρα τελικά ποιος έφταιγε; η προμηθεύτρια εταιρία ή το προσωπικό της μονάδας; ποιος ευθύνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥς ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ.ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το κατάλαβες πως δεν ντρέπονται καθόλου και για τίποτα;;; καλώς ήρθες φίλε/η... Μόνο προσέχετε όλοι εσείς που τώρα πέφτετε από τα σύννεφα γιατί η πρόσκρουση στο έδαφος της πραγματικότητας θα είναι πολύ επώδυνη. Και κυρίως φροντίστε να μην πέσετε επάνω μας , δεν σας φταίμε σε τίποτα.

      Διαγραφή
  11. ρε παιδιά αυτός ο άνθρωπος που διορίστηκε πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ είστε σίγουροι ότι ήταν συνάδελφος;
    ρε παιδιά αυτός ο άνθρωπος που διορίστηκε πρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ είστε σίγουροι ότι έψηνε σουβλάκια στην κατάληψη των Κεντρικών Υπηρεσιών;
    τι να πώ... με τους συριζαίους τα έχουμε δει όλα πια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΣ ΜΗΝ έτρωγες τα σουβλάκια του! Εσύ την πάτησες, δε σε δούλεψε κανείς.
    Άμα διάβαζες ιστορία όταν έπρεπε, στο σχολείο, θα ήξερες το "φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες".
    Αν βάλατε οι περισσότεροι το μυαλουδάκι σας σε εθελουσία ύπνωση, δεν σας φταίει κανείς.

    Νομίζω θα συμφωνήσει και η αρσυ, όσο κι αν το παιδεύει πάλι πολύ το σχόλιό της για το θέμα (κοινώς μας γκ..ρώνει με την βραδύτητα στις τοποθετήσεις της).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνω την πρωτοβουλία να ανακοινώσω στο πιστό μας κοινό ότι προς το παρόν και σε γενικές γραμμές η ΑρΣυ "καλύπτεται" από τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, τις οποίες και προσυπογράφει.
      Τα υπόλοιπα με λεπτομέρειες (και μάλιστα ανατριχιαστικές) θα δημοσιευτούν σε επόμενες αναρτήσεις.
      Μείνετε συντονισμένοι και μην γκ.... τόσο εύκολα. ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Ε ναι, την πατάμε εύκολα με το γκ...ωμα. Μήπως φταίει κι ότι είστε καρπεροι;

      Διαγραφή
  13. http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2017/03/ygeia360gr.html#!/2017/03/ygeia360gr.html

    "Το ygeia360.gr παρουσιάζει έγγραφο του ΟΚΑΝΑ"

    ισχύει; είναι αληθινό; ή πλαστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σε κάνει να πιστεύεις καλέ μου άνθρωπε ότι είναι πλαστό? Που ζεις εσύ? Ποιός είσαι η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και πιστεύεις ότι δεν είναι ικανοί να έχουν στείλει τέτοιο έγγραφο?
      Οι άνθρωποι είναι άσχετοι και προσπαθούν να καλύψουν την επιστημονική ασχετοσύνη τους με τον μανδύα μιας κακοχωνεμένης αναχρονιστικής δήθεν φιλελεύθερης άποψης.
      Εκτός από άσχετοι είναι και αδιάφοροι για τις συνέπειες των πράξεων τους γιατί πιστεύουν ότι κάπως θα τη βολέψουν τελικά, αφού οι υπόλοιποι (εργαζόμενοι και θεραπευόμενοι) είναι ανίκανοι να οργανωθούν και να απαντήσουν αποτελεσματικά.
      Για πρώτη φορά στη ζωή μου αναρωτιέμαι: Εισαγγελείς δεν υπάρχουν σε αυτό τον τόπο? Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο "μαγαζί" του και να μην λογοδοτεί πουθενά?

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! Και το μαγαζί του ΟΚΑΝΑ είναι πρώτο σε τέτοια. Γι'αυτο, θα με θυμηθείς, θα είναι το τελευταίο κ...μαγαζί που θα πέσει σε αυτή τη χωρα-παραγκα.

      Διαγραφή
  14. Απορώ ακόμη με τους συναδέλφους που είχαν προσδοκίες άλλου επιπέδου από τον πρόεδρο και τον διευθυντή προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ.Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνεπέστατοι ως προς το όραμα που είχαν για τον οργανισμό και το οποίο διατυμπάνιζαν παντού. Όποιος πέφτει απ'τα σύννεφα,μάλλον ήταν στον κόσμο του. Η ευκολία που έχουν οι άνθρωποι αυτοί (συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου) να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη και να βγάζουν στη σέντρα διαρκώς το προσωπικό,ομολογουμένως είναι εντυπωσιακή..Ακόμη και δημοσίως,δεν χαμπαριάζουν.Και καλά,εκείνοι αισθάνονται ότι έχουν τόση υπέρμετρη παντοδυναμία.Εμείς;Τόσο λίγοι πιά;Τόσο κατώτεροι των περιστάσεων διαρκώς;Ακόμη και τώρα,που αδειαστηκαν ετσι δημοσίως συνάδελφοι;;Που μπορεί οι θεραπευόμενοι να τους εμφανιστούν με όπλα σήμερα γιατί"η διοίκηση είπε ότι εσείς φταίτε";; Πάλι στα αυγά μας θα κάτσουμε,μήπως και διακινδυνεύσουμε το κύρος του Οργανισμού ή την θεσούλα μας;; Αυτοί δεν έχουν τσίπα να παραιτηθούν,είναι τέλειοι άλλωστε.Εμείς; Ίδιοι;Μετά από αυτή την ανακοίνωση,αν είχαμε αξιοπρέπεια,θα έπρεπε να στέλνουμε όλοι μαζικές παραιτήσεις. Τίποτε άλλο. Αλλά..στον ύπνο μου. Κάθε εργαζόμενος τελικά,έχει τον εργοδότη που του αξίζει. Και τον πολιτικάντη επίσης. Άντε βρε. Και εις κατώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να παραιτήθείς συνάδερφε τότε έσυ και άσε τους αλλους να κάνουν ο τι νομίζουν.Θές κάλυψη ή απλά τσάμπα μαγκιές?Εαν πιστεύεις οτι δεν σου ταιριάζει αύτη η διοίκηση έχεις κάθε δικαίωμα να παραιτηθείς.Αυτό που δεν΄εχεις δικαίωμα είναι να ασκεις κριτική στους συναδέρφους γιατι δεν είναι κινητοποιημένοι..............Εσυ λοιπον που δεν κάθεσαι στα αβγα σου ξεσήκωσέ μας.Για τα όσα καταγγέλονται δεν θα σχολιάσω τα αυτονόητα οτι πρεπει να βρεθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν.όμως θέλω να ρωτήσω κάτι που με προβλημάτισε .........το έγγραφο της Διοικησης πως βρέθηκε στο ιντερνετ?επιτρέπεται αυτό τώρα?μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο με τον θυμό μας και κάνουμε πράγματα μη επιτρεπτα και θα χάσουμε και το δίκιο μας λεω εγω?...ευχαριστω ...και ελπίζω το προβοκατορικο σχόλιο μου να δημοσιευτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Εσύ τώρα, ως τι απαντάς στο σχόλιο του/της συναδέλφου; Το ύφος του κειμένου σου παραπέμπει περισσότερο σε εκπρόσωπο της διοίκησης παρά σε εργαζόμενο. Και από που προκύπτει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ασκούμε κριτική; Όχι μόνο έχουμε δικαίωμα, αλλά επιβάλλεται να ασκούμε κριτική στον οποιονδήποτε, όταν οι πράξεις ή οι συμπεριφορές του επηρεάζουν αρνητικά και την δική μας καθημερινότητα. Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις ότι δεν δικαιούμαι να κριτικάρω όσους αποδέχονται χωρίς αντίδραση τους τραμπουκισμούς, την κατάντια των Προγραμμάτων και τον εξευτελισμό τους, όταν η στάση τους τα ανάγει σε γενικευμένο κανόνα που όλοι πρέπει να ακολουθούμε; Δεν θα πάρω θέση για το αν οι ομαδικές παραιτήσεις είναι ένας τρόπος αντίδρασης απέναντι στην βία που υφιστάμεθα, αλλά έχω κάθε δικαίωμα να ασκήσω κριτική σε οποιονδήποτε αποδέχεται παθητικά αυτή την βία και την νομιμοποιεί ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση αποτελεί μια καθημερινότητα στον ΟΚΑΝΑ. Να διευκρινίσω πως αυτό που καταθέτω δεν αφορά τους συναδέλφους στο Ηράκλειο. Γενικά μιλάω περί δικαιώματος στην κριτική… Αναρωτιέσαι επίσης «…μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο με τον θυμό μας…»… ώρα είναι να μας πεις πως δεν έχουμε και λόγους να είμαστε θυμωμένοι με όσα βιώνουμε και να κάνουμε τον θυμό μας γαργάρα. Αγαπητέ/ή άλλοι έχουν «ξεφύγει» εδώ και πολύ καιρό σε αυτόν τον Οργανισμό και όχι πάντως εξαιτίας του θυμού τους. Όσο για το «…οτι πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν…», ασφαλώς και πρέπει, αλλά σε αυτή τη φάση τι πιστεύεις; Μήπως ότι οι συνάδελφοι στο Ηράκλειο αποφάσισαν σκόπιμα να αφήσουν 40 ασθενείς αχορήγητους και να «πλακώνονται» μαζί τους μην έχοντας κάτι καλύτερο για να περάσουν τη μέρα τους;; Έλεος πια ! η διαταραχή στον ΟΚΑΝΑ έχει χτυπήσει κόκκινο !

      Διαγραφή
    2. (Ανώνυμος9 Μαρτίου 2017 - 7:33 μ.μ.)...Κώστα;;;
      εσύ είσαι;;;

      Διαγραφή
    3. Ποιος Κώστας απ'ολους;

      Διαγραφή
  16. να σου πω εγώ κάτι "ακίνητε" (το αντίθετο του "κινητοποιημένος") πιο προβοκατόρικο ακόμα από το δικό σου : συμφωνώ ότι το έγγραφο της Διοίκησης δεν έπρεπε να βγει στο ιντερνετ. Έπρεπε να έχει σταλεί από το Σύλλογο απευθείας στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν ειμαι της Διοικησης οχι αλλα τα χετε χάσει και βλέπετε παντου φαντάσματα.....αλλο κριτική και άλλο κακεντρέχεια....γενικά μιλάω οχι συγκεκριμένα...και άλλο παράνοια επίσης....και άλλο σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.όταν κατι είναι στραβο να καταγγέλεται αλλα πλεον όλα μας φαίνονται στραβά....δεν μιλάω για τοσο θέμα του φαρμάκου το οποιο είναι σοβαρό αλλα να σας θυμίσω έχει ξαναγίνει οχι με μη χορήγηση άλλα σε πολυ οριακά σημεία τυπου υπηρχε μεθαδονη για 2 ωρες ακόμα και τοτε δεν ανοιξε ουτε ρουθούνι >γιατιι αραγε?υπάρχουν όρια και ηθικοι κανόνες και στην διεκδίκηση και εδω εχουν κατα την γνωμη μου παραβιαστεί.Δεν εχει κανένας υπάλληλος δικαίωμα να βγαζει εκτος υπηρεσίας έγγραφα ....ελατε τώρα το ξέρετε αυτό μην τρελλαθούμε...εαν αυτος που το εκανε ηταν σοβαρός και όχι καποιο σαχλο κομματοσυντηρητο ον θα πήγαινε εισαγγελέα εδω συμφωνούμε....ας δούμε τον τρόπο που βγαίνουμε προς τα έξω σαν εργαζόμενοι τον τελευταιο καιρο και ας αναλογιστουμε πόσο ομοιαζουμε με αυτό που υποτίθεται οτι καταγγέλουμε...εντυπωσιασμός ψευτομαγκές που δεν στηρίζονται σε σοβαρα νομικά επιχειρηματα για τον απλούστατο λόγο οτι κανεις δεν νοιαζεται για την ουσια απλα για να πουλήσει μουρη να δικαιολογήσει τον ρόλο του συνδικαλιστή.και οταν κινδυνεύει να χάσει την βολή του κάνει πιρουέτες στα γραφεία της Διοικησης ,Αυτοι είναι οι εκπρόσωποι μας...εσεις λοιπον ειστε ικανοποιημένοι απο αυτό ?αυτός είναι ο λόγος που σας ταιριάζει?τοτε λυπαμαι δεν φταίει μονο η Διοίκηση για τα χαλια μας ........κυριως και πανω απ ολα φταιει το βολεμα το καψιμο η αποχαυνωση και το κορποσκυλιασμα αρκετων δυστυχως συναδέρφων που το μονο που κάνουν είναι να κουτσομπολεύουν στους διαδρόμους της διοικησης και να παρανοουν και να κινδυνολογουν για τα παντα.Εγω ντρέπομαι πάντως ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί έλλειψη μεθαδόνης οριακή . Λάθος, υπήρξε μονάδα που σταμάτησε για δύο ώρες περίπου την χορήγηση,τεχνικό πρόβλημα είπαν.
      Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε με φιάλη από άλλη μονάδα.
      Όλοι χορηγηθηκαμε βέβαια αλλά με καθυστέρηση.Το κενό διάστημα ήταν 10 με 12 περίπου.
      Πριν ένα χρόνο περίπου αυτό άν δεν με απατά η μνήμη μου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10 Μαρτίου 2017 - 9:20 μ.μ.... Μέτρησα στο κείμενό σου τουλάχιστον 10 ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς που απευθύνονται αποκλειστικά στους εργαζομένους. Προσωπικά δεν με αγγίζει κανένας από αυτούς. Θα σταθώ μόνο στην αναφορά – «διάγνωσή» σου περί παράνοιας και θα σου καταθέσω την δική μου οπτική. Παράνοια είναι αποδέχεται ως κάτι φυσιολογικό ή ακόμα και να ενθαρρύνει ο Οργανισμός ΚΑΤΑ των Ναρκωτικών την παράλληλη χρήση ουσιών. Παράνοια είναι να έχει συντάξει η διοίκηση Πλαίσιο το οποίο, ΚΑΙ με δικές της παρεμβάσεις προς τις Δομές, παραβιάζεται συστηματικά. Παράνοια είναι να καταργείται, επί της ουσίας, με μία εγκύκλιο το Πλαίσιο αλλά στα χαρτιά να συνεχίζει να υφίσταται και να εφαρμόζεται a la carte. Παράνοια είναι να χορηγούνται, χωρίς να πληρούν στοιχειώδη κριτήρια, οι ασθενείς τεράστιες ποσότητες take home. Παράνοια είναι να γίνεται χαμός από την παράνομη διακίνηση του υποκατάστατου και οι ιθύνοντες να διατείνονται πως αυτό είναι σχεδόν επιθυμητό γιατί έτσι πέφτει η ζήτηση και η τιμή της ηρωίνης στις πιάτσες. Παράνοια είναι να εγκαλούνται οι Μονάδες που δεν μπαίνουν σε αυτή την «επιστημονική» λογική ως αναποτελεσματικές. Παράνοια είναι να μην έχουν οι Μονάδες προσωπικό και τα στοιχειώδη (πχ αντιδραστήρια) για να λειτουργήσουν και η αναλογία ασθενών – θεραπευτών να είναι 1 προς 70. Παράνοια είναι να κάνουν σταθεροποίηση στο υποκατάστατο ειδικότητες εκτός των ιατρών ή να «αυτοσταθεροποιούνται» ασθενείς στα πλαίσια της «αυτοδιαχείρισης» του υποκατάστατου. Παράνοια είναι να υπογράφουν οι ασθενείς Θεραπευτικό Συμβόλαιο απέναντι στο οποίο, συνήθως, δεν έχουν καμία συνέπεια όταν το παραβιάζουν. Παράνοια είναι να απουσιάζει γενικά η έννοια της συνέπειας και του ορίου από την λειτουργία των Προγραμμάτων, σε βαθμό που να καταντά δυσδιάκριτος ο διαχωρισμός Προγράμματος – πιάτσας. Παράνοια είναι να παρακολουθούνται ασθενείς των μονάδων σε ιδιωτικά ιατρεία εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό. Παράνοια είναι να τραμπουκίζονται εργαζόμενοι και, ταυτόχρονα, σχεδόν να καλούνται να ζητήσουν συγνώμη από εκείνους που τους τραμπούκισαν. Παράνοια είναι να ξεμένουν Δομές από υποκατάστατο και η ευθύνη να ρίχνεται στους εργαζόμενους και όχι σε όσους είναι αρμόδιοι για την έγκαιρη και επαρκή προμήθεια των Δομών. Παράνοια είναι να εισάγονται ασθενείς στα Προγράμματα και η εικόνα τους να χειροτερεύει και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό ή αποδεκτό (γιατί «… τι να κάνουμε… αυτός είναι ο πληθυσμός που δουλεύουμε…»). Παράνοια είναι το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων συμπορεύεται με αυτή την γενικευμένη συνθήκη και την αναπαράγει ή την υποστηρίζει με πάθος ως κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό. Παράνοια είναι να σου λένε πως η συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι σημαντική για την δουλειά σου και να καλείσαι να την εφαρμόσεις μέσα στις παρανοϊκές συνθήκες που περιέγραψα παραπάνω… Ανώνυμος10 Μαρτίου 2017 - 9:20 μ.μ. εγώ να δεις πόσο ντρέπομαι… Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

      Διαγραφή
    3. Καλέ μιλήστε. φτάνει που γράφετε μία στο τόσο, σβήνετε και τις αναρτήσεις σας;

      Διαγραφή
  18. Προς "Ανώνυμος13 Μαρτίου 2017 - 12:56 μ.μ."
    Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω σχεδόν σε τίποτε εκτός από το ότι δεν είμαι σίγουρη για το πόσο μεγάλη είναι η "μερίδα των εργαζομένων συμπορεύεται με αυτή την γενικευμένη συνθήκη και την αναπαράγει ή την υποστηρίζει με πάθος ως κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό". Νομίζω ότι δεν είναι πολύ μεγάλο το πάθος. Η κούραση ναι, η στενοχώρια ναι, αλλά και πάλι δεν ξέρω...
    Προς "Ανώνυμος10 Μαρτίου 2017 - 9:20 μ.μ."
    ¨οταν η Διοίκηση ενός Οργανισμού "δίνει" (ενοχοποιεί) με δημόσια ανακοίνωση τους εργαζόμενους γενικώς και ειδικώς (σχεδόν με ονοματεπώνυμα), τότε η δημοσιοποίηση των εγγράφων όχι μόνο δεν αποτελεί αδίκημα, αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Για να μη μπερδευόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλιώς δηλαδή, αν η Διοίκηση ΔΕΝ είχε "δώσει" με δημόσια ανακοίνωση τους εργαζόμενους, όλα θα ήταν καλά με το έγγραφο αυτό της Διεύθυνσης ε;
      Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση (και τόσο καιρό πριν, από τότε που το ξέρανε) δεν ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Συλλόγου η δημοσιοποίηση τέτοιου επικίνδυνου εγγράφου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Για να κάνει την έρευνά της; Σοβαρά ε; Μπράβο επιχειρήματα.... Μπράβο νοοτροπίες...

      Διαγραφή
    2. Γιατί καταλαβαίνεις λάθος? Γιατί μπερδεύεσαι?
      Δεν είπα ότι ήταν εντάξει το έγγραφο. Είπα ότι "όταν η Διοίκηση ενός Οργανισμού "δίνει" (ενοχοποιεί) με δημόσια ανακοίνωση τους εργαζόμενους γενικώς και ειδικώς (σχεδόν με ονοματεπώνυμα), τότε η δημοσιοποίηση των εγγράφων όχι μόνο δεν αποτελεί αδίκημα, αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ".
      Και για να έχουμε το καλό ρώτημα, εσύ που ήσουν και δεν το ήξερες ενώ το ήξεραν όλοι οι άλλοι που έπρεπε να πάνε στον εισαγγελέα?
      Αν δεν είσαι εργαζόμενος, πάει καλά. Αλλά αν είσαι εργαζόμενος την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ με κεφαλαία την είχες κι εσύ.
      Κάνω λάθος?
      Αλλιώς "Μπράβο νοοτροπίες..."

      Διαγραφή
    3. Ναι, λάθος κάνεις. Και για να χουμε την καλή απάντηση, εργαζόμενος είμαι. Και τι; Όλοι οι εργαζόμενοι ξέραμε την εγκύκλιο; σε όλους κοινοποιηθηκε; Όλες οι εγκύκλιοι κοινοποιουνται σε όλους τους εργαζόμενους; Ρε τι άλλο θα ακούσουμε από τον πανικό σας να αποφύγετε τις ευθύνες σας. Χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Για πες και σε εμένα κοπέλα μου που έγραψες το σχόλιο χθες 13/3 6.12μμ.
      Είμαι εργαζόμενος, ναι. Γιατί είχα κι εγώ την ίδια υποχρέωση με τους συνδικαλιστές; Έχουμε μήπως και τις ίδιες παροχές κι ανταμοιβές; Τις ίδιες άδειες μήπως παίρνουμε;
      Άντε από κει με τις λαμογιές σας...

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμε 13 Μαρτίου 2017 12.56μμ

    σοβαρά τώρα. Δεν έχω ακούσει καλύτερο λόγο εντός (και για τον) ΟΚΑΝΑ εδώ και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Θα σκεφτείς να βάλεις υποψηφιότητα μπας και γλιτώσουμε από τους γιαλαντζί συνδικαλιστές που μας δυναστεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή