Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

1η μετεκλογική ανάρτηση της ΑΡΣΥ

1. Είναι φανερό ότι αυτές οι εκλογές δεν (μπορεί να) έγιναν κανονικά: Πρόκειται για εκλογές βίας και νοθείας. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η κατακόρυφη πτώση του ποσοστού της παράταξης μας. Ακόμη δεν έχουμε καμία απόδειξη (ούτε καν ένδειξη) για τη βία και τη νοθεία, αλλά επειδή δεν έχουμε άλλη εξήγηση και επειδή δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλο λόγο θα επιμείνουμε σε αυτή την άποψη.
2. Δεν υπάρχει άλλη λύση: Οι εκλογές πρέπει να επαναληφθούν και μάλιστα να επαναλαμβάνονται συνεχώς μέχρι το ποσοστό της ΑΡΣΥ να ανέβει τουλάχιστον στα επίπεδα των προηγούμενων εκλογών, ούτως ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε με περηφάνια ότι "διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το εργατικό κίνημα".
3. Η ΑΡΣΥ όπως επανειλημμένα έχουμε εξηγήσει είναι συνεπής στις δηλώσεις της: στην προεκλογική μας ανάρτηση είπαμε ότι είμαστε αναποτελεσματικοί και κρατήσαμε το λόγο μας: είμαστε η πιο αναποτελεσματική εκλογικά παράταξη στον ΟΚΑΝΑ. Ο λαός κατάλαβε ότι έπρεπε να επιβεβαιώσει την άποψη μας και για το λόγο αυτό δεν μας ψήφισε.
4. Αφού ο λαός δεν μας ψήφισε η μόνη λύση είναι να διορίσουμε άλλο λαό. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση του τρόπου αλλαγής λαού, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιοδήποτε επιπλέον εκλογικό "μαύρισμα" κρίνετε απαραίτητο.
5. Η σοβαρή ανάλυση των αποτελεσμάτων και η αποτίμηση της πανωλεθρίας της ΑΡΣΥ, ομού μετά των υπολοίπων αποτελεσμάτων θα γίνει σε επόμενη ανάρτηση. Μέχρι τότε ευχαριστούμε τους 40 συναδέλφους που μας ψήφισαν για το ΔΣ, αλλά και όσους προσπάθησαν να γλυκάνουν το πικρό ποτήρι με την ψήφο τους στα υπόλοιπα όργανα.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE.

51 σχόλια:

  1. Καλό και το τρολάρισμα αλλά δεν είναι για όλες τις ώρες...επίσης η επίθεση στους ψηφοφόρους έστω και με μορφή χιουμορ ή ή αμφισβήτηση των διαδικασιών ακόμα και στην πλάκα και μην μου πειτε δεν καταλαβαίνω το χιουμορ σας γιατι μεταξυ των ψυ τώρα ας μην το ανοιξουμε το θεμα αυτο, καθόλου ωραία δεν ακούγεται για εσάς...οχι για εμάς.Νομίζω ήταν μια άτυχη στιγμή αυτή η ανάρτηση δεν σας τιμά.Περιμένουμε την κανονική Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "..... να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει"

      Διαγραφή
    2. Τι θες να πεις ανώνυμε πορνογράφε 31/3 2.38; Στον οκανα έχουμε δηλαδή και π..νες;

      Διαγραφή
    3. πάντα είχαμε.
      απλά τώρα λένε ότι είναι "αριστερές".

      Διαγραφή
    4. είναι καλές στις υπηρεσίες τους;

      Διαγραφή
    5. Θέλω κι εγώ να τις δοκιμάσω. Μπορώ και να μην πληρώσω αλλά να στείλω το λαγαριασμό στα ΕΣΠΑ;

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι επιλέξιμη δαπάνη.

      Διαγραφή
    7. Κακώς. Να το αλλάξουμε αυτό. Να μην μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μαζικά οι κυρίες; να κινηθεί η αγορά; να γίνει ανάπτυξη;

      Διαγραφή
    8. Διακρίνω μια διάκριση λόγω φύλου και όπως ξέρεις πλέον είμαστε όλοι/ες/α πολύ ευαίσθητοι/ες/α σε αυτά τα θέματα.
      Η αγορά πρέπει να κινηθεί οπωσδήποτε και η ανάπτυξη να έρθει αλλά το λειτούργημα για το οποίο μιλάμε δεν μπορεί να αφορά μόνο το ένα φύλο.
      Σε αυτή την κατεύθυνση στον ΟΚΑΝΑ έχουν γίνει σημαντικά βήματακαι μάλιστα με τη συνεργασία της διοίκησης και συνδικαλιστικών παρατάξεων εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ. Η στήριξη της διοίκησης δεν επικαθορίζεται από το φύλο αλλά αποκτά διαφυλετικά χαρακτηριστικά. Οι ιδέες θα νικήσουν.

      Διαγραφή
    9. Με αποστόμωσες! Έχεις απόλυτο δίκιο. Ελπίζω μόνο να μη μου προταθεί από τους προϊσταμένους να ασκήσω και αυτό το λειτούργημα.

      Διαγραφή
    10. Όχι μη φοβάσαι.
      Αυτά γίνονται εθελοντικά (γιατί είμαστε και υπέρ του εθελοντισμού, που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της κοινωνίας των πολιτών).
      Απλά - όπως θα διάβασες και στην ανακοίνωση της παράταξης που κυρίως συνομιλεί και με μια έννοια συμμετέχει στη σημερινή διοίκηση- τώρα θα είναι πιο εύκολο να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι ίσες ευκαιρίες στην πρόοδο και την εξέλιξη.
      Άρα όποιος θέλει θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άσκηση του λειτουργήματος (αυτού ή άλλου), ανάλογα με τα προσόντα και πάντα αξιοκρατικά (σε αυτό έχει παράδοση ο οργανισμός άλλωστε).

      Διαγραφή
    11. Ωχ..ωωωχ.. δεν με καθησυχάζεις...

      Διαγραφή
  2. Όταν διασκεδάζεις τις δύσκολες στιγμές με χιούμορ και όχι με γκρίνιες, τότε είναι που σε τιμούν απόλυτα οι αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μη τι άλλο, η αρσυ βγηκε στο ΔΣ. Το ΠΑΜΕ δεν βγήκε.
    Έτσι, η αρσυ θα μπορεί τουλάχιστον να μαθαίνει τι συζητιέται και να τα μεταφέρει στους εργαζόμενους. Και να χει λόγο και το blog να συνεχιστεί.
    Κατά τα άλλα, οι Πλατανιστές στην τριετία που έρχεται και με τις γενικότερες συνθήκες, δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουν μετατραπεί (όχι όλοι, αλλά αρκετοί) στις επόμενες εκλογές σε Χρυσαυγίτες "κανονικότατους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή τώρα η αρσυ θα κάνει το δημοσιογράφο;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Α γειά σου. Αυτό δεν είχε δηλώσει ότι είναι η λαχτάρα της;

      Διαγραφή
    3. Η ενημέρωση των εργαζομένων είναι δημοσιογραφία; Το "συμμετέχω στο ΔΣ άρα μπορώ να ενημερώνω τους συναδέλφους" μεταφράζεται σε "λαχτάρα να γίνω δημοσιογράφος";
      Ο αστυνόμος όργανο, το μπουζούκι όργανο,άρα ο αστυνόμος μπουζούκι. Τόσο απλό...

      Διαγραφή
    4. Στον οκανα, φουλ από μπουζούκια....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 1 Απρ 12.26
      συμφωνώ μαζί σου. Η ενημέρωση των εργαζομένων ΔΕΝ είναι δημοσιογραφία. Οι δημοσιογράφοι έχουν άλλες αναθέσεις.

      Διαγραφή
  4. http://hysteria.gr/wp-content/uploads/2016/03/ouhchou.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ελένη Χριστια31 Μαρτίου 2017 - 5:03 μ.μ.

    ευγε .καλη αρχή σε όλους ."

    Μπράβο ρε αρσυ. Βάλατε κι εσείς το χεράκι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβω το πρόβλημα είναι η χριστιά και κάθε χριστιά ή οι επικίνδυνοι που έχουμε στη διοίκηση του οκανα;η αρσυ έκανε ακριβώς ότι έπρεπε το τελευταίο διάστημα εναντίον των αυταρχισμών της διοίκησης.Η πλειοψηφούσα παράτάξη πέρασε στη γραμμή της αρσυ.και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανε.

      Διαγραφή
    2. πως ακριβώς έβαλε το χεράκι της η αρσυ,καλέ μου ανώνυμε, σε αυτή την πολιτική παρέμβαση;

      Διαγραφή
    3. το γεγονος ότι οι απόψεις διαφορετικών παρατάξεων σε ορισμένα θέματα συμπίπτουν δεν είναι κακό.πρόβλημα είναι αυτός που τα βλέπει όλα καλά με τη διοίκηση.για μένα δεν με πείραξε ούτε το ποσοστό της πλειοψηφίας ,ούτε το ποσοστό της αρσυ.
      αυτοί που ψήφισαν ΕΣΥ πού ακριβώς δουλεύουν;εκτός και εάν κάποιοι από αυτούς ψήφισαν ΕΣΥ το ψήφισαν για...άλλους λόγους!!!

      Διαγραφή
    4. Πιστεύω ότι η άρσυ με την ανάρτηση που θα κάνει και θα δίνει την εκτίμηση της για το αποτέλεσμα,θα σου δώσει και την απάντηση για το "πως έβαλε το χεράκι της"...

      Διαγραφή
    5. Μέχρι τότε η αγωνία θα κορυφώνεται και η λάσπη θα απλώνεται...
      Εντάξει λοιπόν.

      Διαγραφή
    6. κάνε σπα με τη λάσπη. να φτιάξεις ομορφιά.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 31/3 10.46
      μπορεί να ψήφισαν ΕΣΥ νομίζοντας ότι ψηφίζουν για το... ΕΣΥ.. Ξέρεις, Εθνικό Σύστημα Υγείας..

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε 31/3 10.18
      γιατί να είναι πρόβλημα η χριστιά;
      Χριστός Ανέστη (οσωνούπω)

      Διαγραφή
    9. Κι έτσι πια κανείς δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι ο "σύριζα διαλύει το ΕΣΥ". Θα του απαντούν: "μα τι λες, αφού στον ΟΚΑΝΑ το στηρίζουμε, και μάλιστα με πρωτεργάτη τη διοίκηση"
      Σατανικό!...Αυτοί οι συριζαίοι είναι τελικά μανούλες στην αναζήτηση επιχειρημάτων!

      Διαγραφή
    10. Εννοείται. Αυτοί μανούλες κι εμείς παιδάκια.

      Διαγραφή
  6. καλά δεν ντρέπεστε λίγο?τι επίπεδο είναι αυτό?ακου χρυσαυγίτες!Εσυ που το λες αυτό για συναδέρφους είσαι καλύτερος απο χρυσαυγίτη πιστεύεις?Αντε γιατι πολύ έχουμε ξεφύγει ....και πραγματικά δηλαδη περαν του ότι είναι μια τεράστια ανοησία τι εννοεις ακριβώς ???Ήταν ο πρώην γενικός χρυσαυγίτης ?Ό ,τι ναναι μαθε πρώτα ελληνικά και συγκεντρώσου γιατι τα μυαλά σου δεν πάνε καλά .Παρακαλώ την αξιότιμη ΑΡΣΥ να ανεβάσει το σχόλιο αν και θα πρεπε να μην είχατε ανεβάσει καν αυτο το απαράδεκτο προηγούμενο σχόλιο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Καλούμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν τι θα σημάνει ακόμη μια περίοδος με τους ίδιους συσχετισμούς στο σωματείο. Ακόμη μια περίοδος με τους συνδικαλιστές της εξυπηρέτησης, της διεκπεραίωσης, της καμαρίλας και της γραφειοκρατίας στο «τιμόνι» του σωματείου".
    Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ τα σκέφτηκαν αυτά και είπαν "ναι εμείς αυτούς θέλουμε! και μάλιστα θέλουμε ακόμα πιο πολλούς από αυτούς".
    Οπότε καλή αρχή στο έργο που έχουμε ξαναδεί...και ξαναδεί...και ξαναδεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ανώνυμε/η 9.17 τι μυγιαζεσαι για τους χρυσαυγιτες; Και που ξέρεις εσύ για τον πρώην γενικό; Όλοι τα ξέρετε όλα για όλους; Μια παρέα είστε όλοι βρε ατιμουλικα σε αυτό τον οργανισμό; φαμιλια είστε;
      Το άλλο το ωραίο πως το είπες; "τα μυαλά σου δεν πάνε καλά"; αυτή είναι η γνώση της ελληνικής που έχεις εσύ;και θες να την διδάξεις και στους υπόλοιπους;

      Διαγραφή
  8. Προς τον Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2017 - 11:51 μ.μ. με το "ΞΥΔΙ..."
    Εσύ να υποθέσω άνοιξες σαμπάνιες που στο νέο ΔΣ θα υπάρχουν 6 άτομα της ίδιας παράταξης που από κτίσεως ΟΚΑΝΑ διαφεντεύουν το σωματείο.
    Πέθανε και η Ρίτα όπου παραδοσιακά πήγαινε το ΠΑΣΟΚ για να γλεντήσει τα επινίκια. Εσύ που τα γιόρτασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ζεις στον κόσμο σου φυσιολογικό είναι να εκπλήσεσαι από το αποτέλεσμα.απο τη μια είχαμε την πλειοψηφια που ατιθμητικά αν προσέξεις είναι μπετόν αρμέ σε όλες τις αναμετρήσεις.απο την άλλη την παραταξη που στήριξε με όλες της τις δυνάμεις η διοίκηση.το παμε μονολιθικο όπως πάντα.η αρσυ περιχαρακώθηκε σε μιάομάδα που μοιάζει περισσότερο με φράξια παρά με παράταξη.μετα από αυτά τί περίμενες να βγει.πανω κατω αναμενόμενα τα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Τώρα που το σκέφτομαι στον ΟΚΑΝΑ το σωματείο το ελέγχει η πρώην και η νυν Διοίκηση (μαζί με την επόμενη). Με άλλα λόγια ο ρόλος της ΑΡΣΥ σημαντικός: η μόνη παράταξη που δεν ελέγχεται από τις διοικήσεις.
      Άλλωστε έχει το τοπικό συμβούλιο μαζί με το ΠΑΜΕ και στην Επιστημονική Επιτροπή "κυριαρχεί" (εμμέσως με την πρωτιά).
      Έχει την πλάκα του. Το μήνυμα του λαού, σοφό όπως πάντα...

      Διαγραφή
    3. Τις ισχύουσες διοικήσεις εννοείς.
      Γιατί όταν έρθει η εξουσία των σοβιέτ!

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή έχει σημασία και να "κυριαρχεί" κάποια παράταξη στην Επιστημονική Επιτροπή; Για ποιο λόγο έχει σημασία; Δηλαδή η Μ. Δημητρακά πχ θα λειτουργεί στην ΕΠΕΣΥ ως μέλος παράταξης;
      Τι ακριβώς μήνυμα πρέπει να πάρει από τον σοφό λαό;

      Διαγραφή
    5. Όταν έρθει η εξουσία των σοβιέτ, καταρχήν θα κουρευτούν και θα διαπομπευτούν επιτέλους οι δοσίλογες ξεφτιλισμένες "αριστερές" π...νες.
      ή λάθος το 'χω καταλάβει;

      Διαγραφή
    6. προς Ανώνυμο - 10:23 μ.μ.
      Δεν ξέρω πως θα λειτουργεί η συνάδελφος που αναφέρεις, αλλά σίγουρα κάποια παράταξη τη στήριξε και ψηφίστηκε από τόσους πολλούς ανθρώπους,οι οποίοι μπορεί και να μην την γνωρίζουν καν. Μια υποχρέωση να τιμήσει αυτή τη στήριξη μάλλον θα τη νοιώθει. Δεν είναι και αμαρτία.
      Αλλά αυτό που έγραψα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που σε απασχόλησε.

      Διαγραφή
    7. Κατά τη γνώμη μου είναι "αμαρτία" (λάθος) όποιος είναι στην ΕΠΕΣΥ να νιώθει υποχρέωση να τιμήσει στήριξη από οποιαδήποτε παράταξη. Γιατί πρέπει να υπάρχει στην ΕΠΕΣΥ οποιοσδήποτε παραταξιακός χρωματισμός; Και με ποιο τρόπο, αν όχι με κάποιον που θα είναι επιζήμιος για τον ρόλο του στην ΕΠΕΣΥ, θα "τιμά" ένα μέλος της τη στήριξη από μια παράταξη;
      Αν έχεις την καλοσύνη συνάδελφε που έγραψες το σχόλιο 1 Απρ 11.06, απάντησέ μου στις ενστάσεις μου και επίσης εξήγησέ μου ποιο ήταν το πνεύμα και το νόημα του αρχικού σχολίου σου, που δεν κατάλαβα.

      Διαγραφή
  9. Σε εκσυγχρονιστικά στέκια. Σημιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια πρόταση προς την ΑΡΣΥ για το blog : Βγάλτε τις φωτος από την καταληψη και τις κινητοποιήσεις. Περασμένα μεγαλεία (και για καποιους απλη προσποιηση..) για τους εργαζομενους. Θα ξαναδουμε (αν ξαναδουμε) τετοια επι Κουλη πια. Και αν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "HASTA LA VICTORIA SIEMPRE"

    Κλέβετε το σύνθημα από την ΕΞ.ΑΝ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναμένουμε την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή. Ζυμώνεται.

      κλάδος αρτοποιών ΑΡΣΥ

      Διαγραφή
    2. Ακόμα να φουσκώσει το ζυμάρι?

      Διαγραφή
    3. Βαρύ πράγμα η αξιολόγηση...

      Διαγραφή