Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Αθήνα 9 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Όσον αφορά το πρόβλημα της έλλειψης αναγκαίων φαρμάκων στον ΟΚΑΝΑ, για τον καταμερισμό των ευθυνών ανάμεσα στη Διοίκηση και την προμηθεύτρια εταιρεία, θα αποφανθεί η ΕΔΕ την οποία έχουν ήδη ζητήσει οι εργαζόμενοι της Θεραπευτικής Μονάδας του Ηρακλείου.

Μέχρι τότε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ρωτούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού.
  • Υπάρχει έλλειψη υποκατάστατου SUBOXONE από τον Ιανουάριο;
  • Υπάρχει οδηγία- εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εφαρμογής Προγραμμάτων που παραδέχεται την έλλειψη SUBOXONE και δίνει οδηγίες για χορήγηση PRENORVINE για «TAKE HOME» και ποια επιστημονικά κριτήρια χρησιμοποιεί;
  • Υπήρξε έλλειψη σε πολλές μονάδες τους τελευταίους μήνες και από PRENORVINE των 2mg με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές των μονάδων να τεμαχίζουν το PRENORVINE των 8mg ….σε 4 κομμάτια για να χορηγήσουν τους ασθενείς;
  • Υπήρξε διαβεβαίωση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ ήδη από τον Ιανουάριο (στην τελευταία συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου) ότι το πρόβλημα θα λυθεί σε 2-3 ημέρες;
Για μας, τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ,  πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η καλή λειτουργία του Οργανισμού: η παροχή της αναγκαίας θεραπείας στους εξαρτημένους.  Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό:
  • Το γεγονός ότι εξαρτημένοι στερήθηκαν τη θεραπεία τους -με ευθύνη του ΟΚΑΝΑ- έστω και για μια μέρα.
  • Το ότι επί δύο μήνες, λόγω της έλλειψης SUBOXONE, έχει αποσταθεροποιηθεί η ομαλή πορεία επανένταξης των εξαρτημένων.
  • Ότι, λόγω της έλλειψης SUBOXONE, έχει διοχετευτεί στην παράνομη αγορά μεγάλη ποσότητα Βουπρενορφίνης, πράγμα επικίνδυνο για την ασφάλεια των εξαρτημένων.
  • Το ότι δεν γίνονται εδώ και χρόνια οι απαραίτητοι τοξικολογικοί έλεγχοι, δεν γίνονται επαρκείς αιματολογικοί έλεγχοι, δεν υπάρχουν εμβόλια και φάρμακα απαραίτητα για τους ασθενείς μας.
Επίσης ξέρουμε πόσο σημαντική είναι, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς, η λειτουργία των μονάδων με ασφάλεια. Γ’ αυτό:
  • Για να μην ανησυχήσουμε τους ασθενείς, (και όχι επειδή «δεν υπήρχε πρόβλημα»), δεν είχαμε δημοσιοποιήσει νωρίτερα την έλλειψη υποκαστάτων. 
  • Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια της Διοίκησης, προκειμένου να μην αναλάβει τη δική της ευθύνη να κατηγορήσει (ψευδόμενη) τους εργαζόμενους της Μονάδας του Ηρακλείου.

Δυστυχώς, η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ φαίνεται  να ιεραρχεί ως σημαντικότερο όλων αυτών, την επίθεση στους εργαζόμενους και στα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση στο «θέατρο του παραλόγου». Θεωρούμε αναγκαίο να ζητήσουμε εμείς, εκ μέρους του οργανισμού Συγγνώμη (αφού η Διοίκηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να το κάνει) από τους ασθενείς που τη Δευτέρα στερήθηκαν το φάρμακο τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για υπεράσπιση του δικαιώματος των εξαρτημένων σε δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένα θεραπευτικά προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης. Και σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τους εξαρτημένους, τις οικογένειες τους και το σύνολο της κοινωνίας.

 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

40 σχόλια:

  1. Ώστε οι εργαζόμενοι της Μονάδας του Ηρακλείου ζήτησαν ΕΔΕ; Καλά κάνανε. Αν και δε θα βγει τίποτα έτσι. Το Ελληνικό Δημόσιο γεμίζει 10 Εθνικές Βιβλιοθήκες με τις αδιέξοδες και χωρίς πρακτικές συνέπειες ΕΔΕ. Εσείς πάντως συνδικαλιστες μας, βολευτηκατε πάλι πίσω από τους εργαζόμενους του Ηρακλείου. Ώστε, όπως πάντα, να μην κάνετε τίποτα. Πέρα από τα εύκολα δελτία τύπου,με τους δεκαρικους λόγους..
    Αντε, και εις κατώτερα που είπε κάποιος σχολιαστης. Λάθος. Ας ευχηθούμε καλύτερα στην επανεκλογη σας όλων. Μετά από μια τέτοια επιτυχημένη θητεία ΔΣ, να σας δώσουμε άλλη μια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!και η ΑΡΣΥ καλύπτεται από τα δελτία του Συλλόγου οπότε δεν έχει άποψη προς το παρόν!

      Διαγραφή
    2. Όταν "καλύπτεται" κάποιος από μια άποψη, σημαίνει ότι έχει την ίδια άποψη, δεν σημαίνει ότι δεν έχει άποψη. Για να μη λέμε και ότι θέλουμε δηλαδή...

      Διαγραφή
    3. Την ίδια κάλυψη/"κάλυψη"/συγκάλυψη έδωσε η ΑΡΣΥ και στην απόφαση του Συλλόγου να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ τόσο καιρό για το επικίνδυνο φιρμάνι να βγαίνει Prenorvin ως ΤΗ;

      Διαγραφή
    4. Επίσης ειναι στο κοσμο του βαριέται ν ασχοληθεί και απλά συμφωνεί

      Διαγραφή
  2. Ο σύλλογος μπαίνει μπροστά όταν έχει πού να πατήσει. Η μονάδα του Ηρακλείου έστειλε έγγραφο και ο σύλλογος πάτησε πάνω σε αυτό. Καλά κάνει και περιμένει στοιχεία ο σύλλογος για να αντιδράσει. Αλίμονο αν βασιζόταν σε ότι κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, ειδικά σε τέτοιες εποχές, ειδικά με αυτή τη διοίκηση. Όποιος νιώθει ότι ο θεσμικός ρόλος της διοίκησης ξεχείλωσε και κάνουν ότι θέλουν, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το καταθέτει, ώστε να μπορεί να μπει μπροστά ο σύλλογος. Αλλιώς, άντε να ξεχωρίζει την μια φήμη από την άλλη για να δει σε ποια θα δώσει βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εγγραφάκι της Δοίκησης που ανάρτησε ο Σύλλογος, είχε εκδοθεί και σταλεί ανά την επικράτεια πολύ πριν το τωρινό συμβάν με το Ηράκλειο. Άρα δεν επρόκειτο για καμιά φήμη, πονηρούλη που το παίζεις χαζούλης. Είχε τη βάση μπροστά στα μάτια του.
      Κοίτα λαμογάκο, εγώ δε θα σου πω ότι τελειώνουν τα ψωμιά σας. Ο ρεαλισμός λέει ότι θα συνεχίσετε να τρώτε (πολύ) ψωμί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα τρώτε ΠΟΛΥ κράξιμο. Θα χορτάστε και κράξιμο!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 9/3 8.15
      μπας κι εισαι ο Λαζαρής;

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ αν ήταν αυτός που νομίζεις, θα έλεγε "ΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΤΟ ΈΓΓΡΑΦΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΊ ΉΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΌ".

      Διαγραφή
  3. Καλέ μου Φ. Ντ. που είσαι;
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Φ. Ντ.: Είναι επιτακτική η ανάγκη πλέον, να αναλάβουμε την ηγεσία αυτού του ΟΚΑΝΑ, αυτού του ΑΡΣΥ και αυτού του Σωματείου των Εργαζομένων.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Φ. Ντ. (συνέχεια): Έχω την υποψία οτι διαβάζει και πέμπτος αυτό το blog.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μου τρελοκούνελο, όχι πέμπτος μόνο, και εικοστός πέμπτος άρχισε να το διαβάζει το μπλόγκ απ'ο,τι βλέπω. Τώρα στράφηκαν στο μπλογκ οι μετανοούντες... Νομίζουν ότι έτσι θα σωθούν, έστω την έσχατη ώρα. Αμ ΔΕΝ θα σωθούν από την επίθεση των δίσκων!
      Φ. Ντ.

      Διαγραφή
  6. Προς Φ. Ντ. (υστερόγραφο): Φέρε τους δίσκους.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά ο καφές δεν έχει κανένα φίλο στη διοίκηση να του πει ότι την ανακοίνωση που έβγαλε είναι αυτοκτονική;
    Το έχουν εγκαταλείψει όλοι επίτηδες ή επειδή στη διοίκηση τα έχουν χαμένα και κάνουν τη μιά μαλ..κια μετά την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α) Όχι, δεν έχει. Β) Ναι, τα έχουν χαμένα.
      Τρελό κουνέλι.

      Διαγραφή
  8. τουλάχιστον είπαμε εμείς ένα συγνώμη,Ως εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ.
    Μπράβο για την ανακοίνωση του συλλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα. Πιο άχρηστη διοίκηση δεν έχει περάσει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνάδελφοι
    έχετε προσέξει κάτι σημαντικό; Στην εποχή τώρα του Συριζα, ποτέ ΜΑ ποτέ το Υπουργείο Υγείας δεν έβγαλε ένα δελτίο τύπου για τον οκανα.Ενω μπορεί να έχει βγάλει δελτία μέχρι και για το κυλικείο του ΠΕΔΥ Άνω Πετρομαγουλας.... Τι θέλω να πω;Αν το συνδυάσει κάνεις με το ότι ο Υπουργός του Συριζα ΔΕΝ είδε ποτέ το Σύλλογο μας, αποδεικνύει ότι το Υπουργείο έχει αφησει τον οκανα στην πλήρη και αποκλειστική δουλοπαροικη εκμετάλλευση απο την πολυπραγμονα Διοίκηση του. Καπις;;;;;; Έτσι έχουν δυστυχώς τα πράγματα.
    Αλήθεια, έβαλε πλάτες για μας ο Μέγας Κατρίνης; ή ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαψεύδω: Για το κυλικείο του ΠΕΔΥ Άνω Πετρομαγούλας δεν έχω βγάλει ποτέ δελτίο.
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  11. Είναι αλήθεια ότι ο Ξανθός τράβηξε το αυτάκι του καφετζόπουλου για το θέμα;(βλέπετε εκλέγεται Κρήτη ο υπουργός).Και για αυτό ο κεφετζόπουλος μέσα στον πανικό του έβγαλε αυτή την άθλια ανακοίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μόνο έτσι νοιάζεται ο Υπουργός για τον Οκανα;

      Διαγραφή
    2. Ποιός είναι ο Ξανθός;
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  12. Εγώ αν ήμουν Διοίκηση δε θα έκανα μόνο ΕΔΕ για το ποιός φταίει με το Ηράκλειο αλλά και ποιός μου συνέταξε την ανακοίνωση. Για να τον απόλύσουν αμέσως, ή να τον μετακινήσω από τη θέση του (όπως έκαναν με συνάδελφο στα κεντρικά) ως παντελώς ακατάλληλο για λογογράφο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι θα απέλυα τον ενδυματολόγο αυτού του ΑΡΣΥ
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    2. Μήπως γι αυτό φίλτατο rab δεν τους ακούμε καν τελευταία αυτούς τους ΑΡΣΥ; Μήπως όντως τρέχουν να βρουν καινούργιο ενδυματολογο;

      Διαγραφή
  13. Μπροστά στην γκαβομάρα τους να τα βάζουν ξανά και ξανά με τον σύλλογο και τους εργαζόμενους , εκτός από τα ψέματα που αράδιασαν στην ανακοίνωση περί μη έλλειψης φαρμάκων δεν είπαν ούτε μια συγνώμη.
    Τουλάχιστον την είπαμε εμεις οι εργαζόμενοι.
    και ένα μπράβο σε αυτόν/ήν που έδωσε στους δημοσιογράφους το κείμενο του Κοκκώλη και τους έκανε κυριολεκτικά ρόμπα....
    όχι ότι τους νοιάζει και πολύ .Εδώ τους φτήνει η πλειοψηφία των εργαζομένων και αυτοί νομίζουν πως έχει πιάσει καταιγίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος να του πεί(του Προέδρου) να μη βγάλει αυτή την (ο θεός να την κάνει) ανακοίνωση-δελτίο τύπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι εκλογές των εργαζομένων κοντεύουν και δεν έχουμε δει ακόμα απολογισμό από καμία παραταξη. Μα ΚΑΜΙΑ. Θα κάνουν τελευταία στιγμή απολογισμους-κωμωδια σε συνελευσεις-οπερετα. Και θα ξαναεκλεγουν με ωσανα, οι ίδιοι τραγικοι συνδικαλιστες, μέσα στη γενική αδιαφορία των πολλών για το κατάντημα που δεν έχει πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου κάνει εντύπωση που η Διοίκηση δεν έχει διευκρινίσει αν η εγκύκλιος για τη βουπρενορφίνη που διέρευσε ο Σύλλογος(;)στον δημοσιογράφο είναι αληθινή ή πλαστή. Άρα είναι γνήσια; Ο κ. Κοκώλης μπορεί να το διευκρινίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντησε. στο μπλογκ του Συλλόγου. Πάλι ρόμπα τους έκανε τους συνδικαλιστες. 3 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ε; Χαχαχα, απατεωνισκοι του Συλλογου

      Διαγραφή
    2. Προς "Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2017 - 11:01 μ.μ."
      Τι κατάλαβες που δεν κατάλαβα αγαπητέ/ή και επιχαίρεις: ότι τρεις συνδικαλιστές "επικοινώνησαν με τον προϊστάμενο και το αρμόδιο τμήμα" και αυτό τους κάνει "ευσυνείδητους" εργαζόμενους για τον κ. Κοκκώλη και "απατεωνίσκους" για σένα;
      Μερικές φορές τη χάνουμε τη μπάλα, νομίζω...

      Διαγραφή
    3. δεν έχει καμιά σημασία η μπάλα.... σημασία έχει ότι βρίσκουμε τους "ευσυνείδητους εργαζόμενους"... χαχαχα

      Διαγραφή
  17. http://news247.gr/eidiseis/afieromata/otan-ta-ufo-emfanisthkan-sthn-ellada.2877132.html
    Ο καιρός γαρ εγγύς
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι, αλλά θα σε διαφωτίσει πλήρως η εκπομπή rabbids invasion.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή