Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 31.05

Εχθές, 30.05 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων για το διάστημα που βρισκόμασταν σε κινητοποιήσεις.
Για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις μονάδες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού οι εργαζόμενοι συμμετείχαν με στάσεις εργασίας και τηρήθηκαν παρουσιολόγια. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη μισθοδοσία των συναδέλφων που εργάζονται στις κεντρικές υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονταν σε κατάληψη. Για να βρεθεί λύση και να ξεμπλοκάρει η μισθοδοσία, όλοι οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες υπέγραψαν παρουσιολόγια με καθημερινές τετράωρες στάσεις εργασίας. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό! Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και επικράτησαν υψηλοί τόνοι. Από την πλευρά της η πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν κάποιες σημαντικές εργασίες, εξαιτίας της κατάληψης και αυτό δεν δικαιολογεί την πληρωμή, έστω και του μισού μισθού των εργαζομένων. Έφερε ως παράδειγμα έγγραφο της κυρίας Σκοπούλη, με το οποίο ζητούσε στοιχεία που αφορούν στην ανανέωση της θητείας του κ. Πλατανιά. Η πρόεδρος τότε απάντησε στην υφυπουργό ότι αδυνατούσε να αποστείλει τα εν λόγω στοιχεία καθώς οι υπηρεσίες τελούσαν υπό κατάληψη. Αν τώρα, ισχυρίζεται η πρόεδρος, οι εργαζόμενοι πληρωθούν έστω και τις μισές μηνιαίες αποδοχές τους, η υφυπουργός θα θεωρήσει ότι η πρόεδρος είχε τη δυνατότητα να αποστείλει τα στοιχεία και σκοπίμως δεν το έκανε… Για να συνοψίσουμε, το θέμα θα τεθεί στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ που θα συνεδριάσει την Τρίτη 04.06. Μάλιστα, η πρόεδρος είπε ότι δεν θα παρέμβει στο θέμα. Την εισήγηση θα κάνει ο Γενικός και θα αποφασίσουν τα μέλη του Δ.Σ. Συμφωνήσαμε να παρευρεθεί και το Δ.Σ. του συλλόγου στη συνεδρίαση, ώστε να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας.

Η πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης ότι η ίδια δεν έχει συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συνάντηση σχετικά με το μέλλον του ΟΚΑΝΑ (συγχωνεύσεις, απολύσεις κ.α.) ενώ δήλωσε ότι….(guess what)…  σκοπεύει να παραιτηθεί!

4 σχόλια:

  1. Δεν θα το αντέξω αν παραιτηθεί!
    θα κρατήσω την αναπνοή μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα!
    Μέσα σε όλα ο υπουργός λέει δήλωσε "γενναία αύξηση των κονδυλίων για τον ΟΚΑΝΑ", αλλά αν διαβάσει κανείς την ομιλία το μόνο που λέει είναι γενικολογίες. Τέλος πάντων ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για την αξιοπιστία τους.

    http://www.ygeia360.gr/el/health-politics/item/4421-gennaia-a%CF%8Dxhsh-twn-kondyliwn-gia-ton-okana-proanhggeile-o-lykoyrentzos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει κλειδωσει η συνενωση με το ΚΕΘΕΑ,ενσωματωση του ΚΕΘΕΑ στον ΟΚΑΝΑ ,συνφωνα με καποια κυβερνητικα στελεχοι!!! το 8εμα ειναι τι γινεται μετα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι το απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού, που φαίνεται να έχει σχέση με τον ΟΚΑΝΑ:
    "......Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει στην Ευρώπη πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανάπτυξη ενός δίχτυ προστασίας της υγείας των αδύναμων πολιτών (health safety net), το οποίο να διαρθρώνεται από τεκμηριωμένες πολιτικές (evidence based policies), οι οποίες να στοχεύουν στη διασφάλιση της πρόσβασης τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και σε ειδικά προγράμματα πρόληψης και θεραπείας για ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας, εξαρτημένα άτομα, ασθενείς με AIDS κλπ.
    Το δίχτυ προστασίας ήδη αναπτύσσεται με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια της αλληλεγγύης των κρατών μελών με την χρηματοδότηση 46 εκ. € από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την κάλυψη υπηρεσιών ΠΦΥ των ανασφαλίστων με την χρήση του καινοτομικού προγράμματος Health Voucher.
    Το πρόγραμμα καλύπτει 200.000 ανασφάλιστους για δύο χρόνια και ήδη συζητείται η επέκταση της χρηματοδότησης για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα από τους εθνικούς πόρους έχει καλυφθεί το σύνολο της δαπάνης εμβολιασμών των παιδιών που στερούνται ασφαλιστική οικογενειακή κάλυψη.
    Ενισχύεται η χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ για την επέκταση του προγράμματος μεθαδόνης με απώτερο στόχο την εξάλειψη της λίστα αναμονής...."

    πλάκα δεν έχει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .... θερμόμετρο του βάλανε να δουν αν έχει πυρετό ;
    Γιατί το ότι η..."Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει στην Ευρώπη πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανάπτυξη" ... μόνο ένας άρρωστος άνθρωπος μπορεί να το πει, κάτω από τις παρούσες συνθήκες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή