Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Εχθές, 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης καθώς και των Εργαζομένων του 18ΑΝΩ. Ήταν η πρώτη απόπειρα να συναντηθούμε, όχι μόνο τα μέλη των Δ.Σ., όπως συνήθως, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι. Η συνάντηση δεν είχε τη μαζικότητα που απαιτούν οι δεδομένες συνθήκες σε όλους τους σχετικούς φορείς και οι εξελίξεις που αναμένονται στο χώρο (συγχωνεύσεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις) - ήταν ωστόσο αντιπροσωπευτική, με την έννοια ότι παρευρέθηκαν εργαζόμενοι από όλους τους φορείς. Προφανώς δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη την κατάσταση "σοκ και δέους"...
Οι απόψεις που εκφράστηκαν μπορούν να συνοψιστούν στην αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός κοινού μετώπου για τη δυναμική υπεράσπιση των δομών και των εργαζομένων καθώς το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για όλους και η αγωνία είναι διάχυτη.
Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για κοινές κινητοποιήσεις και δράσεις. Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου επικράτησε ως η καταλληλότερη – και συμβολικά –  ημερομηνία προκειμένου να υψώσουμε τη δική μας φωνή. Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσίασε η πρόταση να γιορτάσουμε  όχι την "ημέρα" -- οπότε κάποιοι φορείς θα πραγματοποιήσουν δράσεις ως προγράμματα – αλλά τη νύχτα κατά των ναρκωτικών, με την οργάνωση συμβολικών δράσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις και να οργανωθούμε ορίστηκε νέα συνάντηση την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα. Επίσης, αποφασίστηκε να οριστεί μία τετραμελής επιτροπή – ένα μέλος από κάθε Δ.Σ. – η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και θα προσπαθήσει στο μεσοδιάστημα να πραγματοποιήσει μία σειρά από συναντήσεις με τις διοικήσεις των φορέων και τα αρμόδια υπουργεία, με στόχο να πάρουμε απαντήσεις για τα σχέδια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου