Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 05.06

Οι εξελίξεις έχουν ως εξής:
  • Εχθές έγινε Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, όπου συζητήθηκε και το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων για το διάστημα που βρισκόμασταν σε κινητοποιήσεις. Το Δ.Σ. του συλλόγου παρευρέθηκε προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση μας. Τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ ξεκαθάρισαν ότι είναι θετικά διακείμενοι στο θέμα και τάσσονται με το μέρος των εργαζομένων, αρκεί αυτό να μην έχει συνέπειες για τους ίδιους. Τελικά ενημερωθήκαμε ότι το θέμα θα λυθεί στο επόμενο Δ.Σ., αφού ο σύλλογος προσκομίσει ένα ακόμη έγγραφο, που θα ξεκαθαρίζει τη μορφή των κινητοποιήσεων μας για τις κεντρικές υπηρεσίες – κατάληψη με στάσεις εργασίας. Όσον αφορά στις μονάδες, ενημερωθήκαμε ότι δεν προκύπτει πρόβλημα και ότι έχει δοθεί εντολή να προχωρήσουν οι πληρωμές των εργαζομένων (επί τη ευκαιρία, για μια φορά ακόμα προσπαθούμε να διασπάσουμε τους εργαζόμενους…)
  •  Εκλογές. Συμβουλευτήκαμε δικηγόρους και όλοι συνηγορούν στην άποψη ότι για να είμαστε απολύτως καλυμμένοι θα πρέπει να περιμένουμε απόφαση του Πρωτοδικείου. Προσπαθούμε να βρούμε τον δικηγόρο Περπατάρη, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τι έχει γίνει με αυτό και αν χρειαστεί να ασκήσουμε πίεση στο δικαστή έδρας ώστε να βγάλει απόφαση – αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη. Αντίστοιχο θέμα προκύπτει και με τις εκλογές του ΤΑΣΕΟ, για το οποίο έχουμε επίσης προσφύγει στο πρωτοδικείο και μάλιστα 6 μήνες νωρίτερα από ότι για το Δ.Σ. Έχει υποστηριχθεί η άποψη να πάρουμε από το συγκεκριμένο δικηγόρο τις υποθέσεις που έχει αναλάβει (4% των θεραπευτών, Δ.Σ. ΤΑΣΕΟ, Δ.Σ. συλλόγου και δίωξη της διοίκησης για μη καταβολή εισφοράς στο ΤΑΣΕΟ) αφού η συνεργασία μαζί του είναι προβληματική.
  • Στην κοινή συνάντηση σωματείων ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 άνω και Κέντρων Πρόληψης την περασμένη Παρασκευή αποφασίστηκε κοινή δράση στις 26 Ιουνίου όπου θα γιορτάσουμε τη νύχτα κατά των ναρκωτικών.
 Αύριο Πέμπτη 12:30μμ  
θα γίνει Τοπική Συνέλευση της Αθήνας,για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου