Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 19.05.13

Επιστροφή στα «δικά μας»… Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
  • Το ηθικό παραμένει ακμαίο, παρά τις «ασκήσεις ετοιμότητας» (κοινώς καψόνια) στα οποία υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες και στις μονάδες.
  • Η συνέλευση της Αθήνας την Τρίτη ήταν μαζική, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για το μέλλον του Οργανισμού και της δουλειάς μας και για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών μας. Αποφασίστηκε πως, παρά τον αναμφισβήτητα θετικό απολογισμό της προηγούμενης φάσης κατάληψης, σε αυτή τη φάση θα πρέπει να περιμένουμε και να επανεκτιμήσουμε τις εξελίξεις – οπότε η κατάληψη αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας. Προφανώς, πολύ σύντομα (μέσα στο επόμενο δεκαήμερο) θα πρέπει να γίνει νέα συνέλευση.
  • Ιδιαίτερα συζητήθηκε στη συνέλευση η μεγάλη καθυστέρηση (δικαιολογημένη μεν, ως ένα σημείο δε…) στη διεξαγωγή των εκλογών του συλλόγου. Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, μάλιστα, ο σύλλογός μας δεν θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Δεν υπάρχει , πλέον, κανένας λόγος ή δικαιολογία να μην προχωρήσουμε σε εκλογές –ούτε και εκφράστηκε αντίρρηση από κανέναν. Αναμένουμε…
  • Από τη συνάντηση του ΔΣ με την πρόεδρο δεν προέκυψε κάτι, πέραν της ενημέρωσης για την υπογραφή «μνημονίου κατανόησης και συνεργασίας» (!!!) μεταξύ διοίκησης και υπουργείου υγείας για την εξόφληση των χρεών του 2011 – όπου ο μεν ΟΚΑΝΑ δεσμεύεται ότι δε θα δημιουργήσει νέα χρέη,το δε υπουργείο ότι, πέραν των 18 εκατομμυρίων θα καταβάλλει επιπλέον άλλα 8 για το 2013.
  • Ελπίζουμε πως, στη συζήτηση με τη διοίκηση, πέραν της δικής μας υποχρέωσης να αποστείλουμε τις καταστάσεις με τη συμμετοχή στις στάσεις εργασίας, θίχτηκαν και οι υποχρεώσεις της διοίκησης απέναντί μας: ο σεβασμός στην προσωρινή διαταγή για επαναφορά των αποδοχών στο ύψος της 31ης Δεκεμβρίου του 2012 καθώς και η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών και των δανείων.
  •  Ενώ αναμένουμε τη συζήτηση της πρότασης νόμου για το ΓΛΚ, το δικαστήριο για το μισθολόγιο (29.05.13) και ό,τι άλλο προκύψει – η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε εξώστρεφες δραστηριότητες:
  1. Σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στην αντιμετώπιση της εξάρτησης θα προχωρήσουμε αυτή την εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου (Τρίτη 21.05, 12 μεσημέρι, ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) και σε μια κοινή συνέλευση στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 24.05 στις 6μμ. Στόχος είναι να υπάρξει συμμετοχή απ΄όλους τους χώρους και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση ώστε, πέραν των διαφοροποιήσεων στην προσέγγιση, να ανιχνευθούν οι δυνατότητες συμφωνίας και κοινών δράσεων για τη διατήρηση των προγραμμάτων, της ελπίδας των εξαρτημένων και της δουλειάς όλων μας. Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας αποτελεί προϋπόθεση της επιτυχίας του εγχειρήματος. Αλλιώς, θα γίνει  μια ακόμα κοινή συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων όπου θα ειπωθούν «τα ίδια και τα ίδια» - όχι εντελώς άχρηστο, αλλά πολύ «λίγο» για μια συγκυρία σαν τη σημερινή…
  2. Την Τετάρτη, συμμετέχουμε στην ημερίδα των εργαζομένων στην ψυχική υγεία για την κρίση και τις επιπτώσεις της στις δομές (Τετάρτη 22.05, 5:30μμ, ΕΣΗΕΑ).


Αυτά για την ώρα. Και του χρόνου με το κεφάλι ψηλά, με αγαπημένους ανθρώπους γύρω, με υγεία, κέφι και δουλειά (με αυτή τη σειρά…)!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου