Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 25.01.2013


Εχθές 24.01.2013, και παρά τις απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, πραγματοποιήθηκε μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση του συλλόγου στο Υπουργείο Υγείας. Στόχος μας να δούμε τον υπουργό και να θέσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν με κύριο το θέμα της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ για το τρέχον έτος. Το Δ.Σ. του συλλόγου συναντήθηκε, όχι βέβαια με τον υπουργό, αλλά με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κα. Παπανικολάου.
Η κα. Παπανικολάου αρχικά μας ξεκαθάρισε ότι όλοι στο Υπουργείο είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ από την κα. Μαλλιώρη και έσπευσε να μας ενημερώσει ότι θα πληρωθούμε την Τρίτη. Δηλώσαμε ότι η παρουσία μας εκεί δεν οφειλόταν στην παρούσα απληρωσιά μας και επιμείναμε να την ενημερώσουμε και από την πλευρά μας.
Η κα. Παπανικολάου μας ενημέρωσε ότι στις 23.01 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εκεί, τέθηκε από τον υπουργό και το θέμα της αύξησης του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ. Συμφωνήθηκε να γίνει αναδιαμόρφωση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ και θα γίνει ειδική σύσκεψη για το θέμα αυτό (να δουν από πού θα κόψουν για να δώσουν επιπλέον χρήματα στον ΟΚΑΝΑ) ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι βασικές ανάγκες.
Για το θέμα της αναστολής της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας, η κα. Παπανικολάου δήλωσε ότι κατανοεί τη σημασία της λειτουργίας της, θα θέσει το θέμα στον Υπουργό και θα μιλήσει με την κα. Μαλλίωρη, ώστε να βρεθεί τρόπος επαναλειτουργίας της μονάδας.
Για το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τόσο η κα. Παπανικολάου όσο και ο υπουργός (μολονότι πλήρως ενημερωμένοι από την πρόεδρο) δεν είχαν αντιληφθεί ότι επρόκειτο για αποδοχές ετών προ μνημονίων. Νόμιζαν ότι απλά δεν έχουμε υποστεί τις νόμιμες περικοπές ως έπρεπε βάσει των μνημονιακών νόμων (εξού και οι δηλώσεις του υπουργού σε πρωινή εκπομπή στις 21.01) Αφού όμως το θέμα ξεκαθαρίστηκε (!) υπήρξε δέσμευση για τακτοποίηση του.
Όσον αφορά στο θέμα των γιατρών του ΟΚΑΝΑ η Γενική Γραμματέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είπε πως θεωρούσε ότι οι γιατροί στον ΟΚΑΝΑ πληρώνονται όπως οι γιατροί του υπουργείου, των οποίων οι αμοιβές ακολουθούν το ΕΣΥ. Ζήτησε τις προτάσεις του συλλόγου για το θέμα αυτό ώστε να το μελετήσει.
Σε συγκέντρωση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε στις Κεντρικές Υπηρεσίες, μετά τη συνάντηση με τη Γραμματέα δημόσιας Υγείας, προτάθηκε να δώσουμε στη δημοσιότητα όσα ειπώθηκαν ώστε να αποτελέσουν κάποιου είδους δέσμευση. Πράγματι στον ηλεκτρονικό τύπο υπήρξαν κάποιες δημοσιεύσεις.

Παράλληλα, φαίνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Μιχελογιαννάκης έκανε επερώτηση στη Βουλή σε σχέση με την αναστολή της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας :http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1004379

Σήμερα 25.01 μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκαν στη Βουλή με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται σχετική ενημέρωση.

2 σχόλια:

  1. Κείμενο του Στάθη με τίτλο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
    Είναι πολλά με τα οποία συμφωνώ και επειδή θέλω να το μοιραστώ με κάποιουςκαι με άλλους, χρησιμοποιώ το blog της Αριστερής Συσπείρωσης.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    http://eapeaedo.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8269.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/VwODo+(%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97+%CF%80.+%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%A3)&utm_content=Yahoo!+Mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξαιρετικό!!!!!!!
    κατά τα άλλα; υπάρχει κανένα νέο από το Υπουργείο; από τις ρυθμίσεις που θα (;) φέρουν;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή