Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 11.01.2013

Καλή Χρονιά σε όλους!
Κατά τη διάρκεια των εορτών, κάπου ανάμεσα στον κουραμπιέ, τα πυροτεχνήματα για την υποδοχή της νέας χρονιάς και το ψάρεμα του σταυρού από στέρνες και σιντριβάνια είχαμε εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα:
Ø      Όπως όλοι ενημερωθήκαμε γραπτά από τη διοίκηση, δεν πρόκειται να πληρωθούμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Ο λόγος προφανής: Λεφτά δεν υπάρχουν! Για το θέμα της χρηματοδότησης και κατ΄ επέκταση της μέλλουσας τύχης του ΟΚΑΝΑ, η πρόεδρος θα συναντηθεί τη Δευτέρα 14/01 με τον Υπουργό Υγείας. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συνάντηση της διοίκησης με το Δ.Σ. του Σωματείου προκειμένου να έχουμε άμεση ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος θα θέσει την παραίτηση της (!) αν οι δεσμεύσεις του υπουργού δεν είναι οι θεμιτές.
Ø      Ανεστάλη η λειτουργία της Κινητής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ! Το προσωπικό της απασχολείται πλέον στη ΜΑΒΥ. Τα επιχειρήματα που ακούγονται για αυτή την ενέργεια της διοίκησης διάφορα: ότι οι εργαζόμενοι στην κινητή μονάδα δεν ήταν δυνατό να ενταχθούν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, ότι εξυπηρετούσε κυρίως το ΕΚΑΒ και δευτερευόντως τον ΟΚΑΝΑ, ότι οι αμοιβές των εργαζομένων ήταν πολύ υψηλές. Αναστολή λειτουργίας ή κλείσιμο της μονάδας είναι πάντως ενδεικτικό του τι πρόκειται να γίνει στον ΟΚΑΝΑ με τα νέα οικονομικά δεδομένα.
Ø      Και τα νέα οικονομικά δεδομένα είναι ότι ενώ πριν από τα Χριστούγεννα γνωρίζαμε ότι ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ για το 2013 θα ήταν 21,5 εκατ. Ευρώ, κάπου εκεί στο πυροτέχνημα φάγαμε τον κουραμπιέ: ο προϋπολογισμός αναπροσαρμόστηκε στα 18 εκ. ευρώ. Αυτό ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς, τα χρέη του οργανισμού προς τρίτους ξεπερνούν πια τα 20 εκατ. Ευρώ.
Ø      Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας θα περιληφθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση για τον ΟΚΑΝΑ. Τα κόμματα έχουν δει τη ρύθμιση και φαίνεται ότι συμφωνούν. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι το αρχικό πόρισμα του Ρακιτζή είχε πολλούς αποδέκτες, ουσιαστικά όλα τα υπουργεία. Σε αυτούς τους αποδέκτες του πορίσματος ο ΟΚΑΝΑ δεν είχε κοινοποιήσει καμία απάντηση και έτσι έμειναν με τις εντυπώσεις. Αυτό η διοίκηση το θεωρεί μεγάλη παράλειψη και ετοιμάζει τώρα μία απάντηση προς όλους αυτούς, την οποία θα μας κοινοποιήσει πάντως πριν την αποστείλει για να πούμε τη γνώμη μας.
Ø      Εφαρμογή Ενιαίου Μισθολογίου: Θα προσφύγουμε κατά της συνταγματικότητας της υπαγωγής μας σε αυτό. Αξίζει να γνωρίζουμε  οι εργαζόμενοι στο metro έχουν κάνει προσφυγές κατά όλων των μειώσεων που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα (οι οποίες είναι αντίστοιχες των δικών μας). Η πρώτη τους προσφυγή κατά της μείωσης του 7%, που έγινε το Μάιο του 2010, εκδικάστηκε το Μάιο του 2012. Το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του μέτρου δικαιώνοντας τους εργαζόμενους.
Ø      ΕΣΠΑ: Η διοίκηση θα μας δώσει γραπτή ενημέρωση για όλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα υλοποιούμενα προγράμματα και τον τρόπο κατανομής τους.
Ø      Εκλογές Σωματείου: Στις 23/01/2013 εκδικάζεται το αίτημα μας για παράταση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου, οπότε και θα πρέπει να προγραμματίσουμε τις εκλογές
Ø      Την Τρίτη 15/01/2013 έχουμε Τοπική Συνέλευση στην Αθήνα στην οποία δεδομένων των εξελίξεων είναι σημαντικό να είμαστε εκεί!

2 σχόλια:

  1. κανένα νέο από την συνάντηση στο Υπουργείο;;;;;απάντηση Υπουργού;αντίδραση Προέδρου;πείτε μας κάτι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti eipe h ΣΚοπουλη τελικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή