Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 21.01.13


Έγινε σήμερα η τοπική συνέλευση της Αθήνας, με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων. Στη συνέλευση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων της περιφέρειας. Υπήρξε κοινή διαπίστωση για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ επικράτησε προβληματισμός για τη μορφή των κινητοποιήσεων. 

Αποφάσεις:
1. Κυλιόμενες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από αύριο
2. Συγκέντρωση την Πέμπτη 23.01 στο Υπουργείο Υγείας και συνάντηση με τον υπουργό (συζητήθηκε να έχει ρυθμιστεί το ωράριο χορήγησης έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται όλοι στη συγκέντρωση)
3. Δελτίο Τύπου – συνεντεύξεις τύπου πανελλαδικά
4. Κείμενο-κάλεσμα προς τα μέλη των προγραμμάτων για κοινό αγώνα
5. Αύριο 1μμ ενημερωτική συνάντηση με τον εργατολόγο  κο  Νικολιτσόπουλο για να συζητηθεί η δυνατότητα προσφυγής κατά του ενιαίου μισθολογίου
6. Επανεκτίμηση, νέα γενική συνέλευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση (στο αμφιθέατρο) από την κα Μαλλιώρη. Εν περιλήψει, μας ενημέρωσε ότι:

Ø      Είναι ψευδές ότι η κα Σκοπούλη δεν γνωρίζει την κατάσταση στον ΟΚΑΝΑ (όπως δήλωσε εχθές στο «Βήμα»). Η διοίκηση έχει αποστείλει 4 επιστολές προς το υπουργείο, από τον Οκτώβριο ως σήμερα. Μας διάβασε, δε, τη σημερινή επιστολή-διάψευση.
Ø      Υποστήριξε ότι η τωρινή διοίκηση δεν ευθύνεται για τους ελέγχους του Γεν. Επιθεωρητή και του Γεν. Λογιστηρίου, και ότι αυτές ξεκίνησαν από καταγγελίες ασθενών.
Ø      Εκτίμησε πως η στάση της υφυπουργού οφείλεται στην προκατάληψή της ενάντια στον ΟΚΑΝΑ (ενώ ο υπουργός
διατηρεί «θετική άποψη») – για δε την προκατάληψη άφησε να εννοηθεί ότι οφείλεται στη συνήθη «συνομωσία του ΚΕΘΕΑ» αλλά και (είπε) στα όσα αρνητικά κατά καιρούς αναφέρουν οι σύλλογοι εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και της Πρόληψης.
Ø      Συνεχίζει τις πιέσεις προς το Υπουργείο με στόχους 
o   τη νομοθετική ρύθμιση για την έκθεση του Γεν. Λογιστηρίου («ό,τι έγινε, έγινε»)
o   τη ρύθμιση των περυσινών χρεών και 
o   την άμεση ενίσχυση της επιχορήγησης ώστε να φτάσει τα 30 εκατομμύρια. Ειδάλλως, το υπουργείο θα πρέπει να πάρει την ευθύνη να βάλει λουκέτο σε μονάδες. Σε ερώτηση εργαζομένων είπε ότι την Μονάδα Κινητής Βοήθειας δεν την έκλεισε το Υπουργείο αλλά η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. (Η ίδια, πάντως, απέφυγε να δηλώσει πως θα παραιτηθεί…)
Ø      Τέλος, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις μας ζήτησε αυτές να μην στραφούν κατά της Διοίκησης – μια που «είμαστε μαζί» (ενισχυτικά, τόνισε πως δεν μπορούσε να μην εφαρμόσει τα μνημόνια και πως πέρυσι, παρά την τεράστια περικοπή του προϋπολογισμού," λειτουργήσαμε").  Πρότεινε, μάλιστα, κοινή συνέντευξη τύπου, διαμαρτυρία του συλλόγου για το κλείσιμο της κινητής μονάδας με κατάληψη στο Κέντρο Βοήθειας κοκ.    Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου