Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 17.07 (ΜΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ; )


Κι έτσι έρχονται όλα και «δένουν», σιγά σιγά :

1.Το χειμώνα ο Υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία των 17 νέων μονάδων.

 2.Την άνοιξη δημοσιοποιήθηκε η έκθεση Ρακιτζή, η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα πως οι συντάκτες αδυνατούν να κατανοήσουν την ύπαρξη της λίστας (ίσως και της εξάρτησης, εν γένει ), μια που η μεθαδόνη είναι φτηνή – άρα, αντί να δίνετε παχυλούς μισθούς στους τεμπέληδες και αναποτελεσματικούς εργαζόμενους, «δώστε τη μεθαδόνη στον κοσμάκη» . (Ουπς! Τώρα θα θυμώσει πάλι ο Γενικός Επιθεωρητής και θα στείλει και την Αγορανομία να μας ελέγξει…)


Επεισόδιο νο3. οι εξαρτημένοι, σε μια περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, γίνονται το εύκολο θύμα του κοινωνικού αυτοματισμού . Οι τοπικές κοινωνίες, καθοδηγούμενες από την απελπισία, το φόβο, τους μικρο- (και μεγαλο-)παράγοντες, αλλά  και την  «κακή» πολιτική του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα επίπεδα (πληροφόρησης, διαλόγου, λειτουργίας ορισμένων δομών με τρόπο τέτοιο  που όντως «ενοχλεί» τις γειτονιές κοκ) επιδίδονται σ’ ένα απάνθρωπο «διαγωνισμό αποφυγής λειτουργίας των νέων δομών».

Επεισόδιο νο4. Ο υπουργός καλεί τους δημάρχους και τους ανακοινώνει, την Τετάρτη, ότι θα «αδειάσει» τις δομές των αστικών κέντρων και, επίσης, θα απορροφήσει και τη λίστα, με τη δημιουργία των περίφημων 17 νέων μονάδων. Γιατί δεν ανέχεται αυτός, ως Υπουργός Υγείας, να μην έχουν οι ασθενείς τη θεραπεία που δικαιούνται μέσα στις δομές!

5. Και, πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Υπουργός αντελήφθη ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα (;) και προχωρεί, 3 μέρες μόλις μετά την ανακοίνωση για τις νέες μονάδες, στο επόμενο σχέδιο: ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ 
Το σχετικό άρθρο στην Αυγή:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=628709
Μεταφέρω αυτούσια  την εξαιρετική αποστροφή του λόγου του Υπουργού :
"Δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο και να μου πει μια οικογένεια που έχει παιδί με αυτή την ασθένεια 'ρε συ, ένα υποκατάστατο είναι να δίνεις. Για να δώσεις αυτό το υποκατάστατο, αυτό το απεξαρτησιογόνο έκανες ένα χρόνο, εκεί πόσο έκανες, δεν το έκανες, δεν το κατάλαβες, δεν αντελήφθης ότι δίνεις πολλά εκατομμύρια σε δομές για να διανέμουν προϊόν 300 χιλιάδων;'. Περί αυτού πρόκειται. Δηλώνουμε εκατομμύρια ευρώ, δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ για να διαθέτουμε μεθαδόνη αξίας 300 χιλιάδων. Αυτό κάνει η τυφλή ελληνική πολιτεία. Η ελληνική πολιτεία αλλάζει γραμμή, το 2011 θα λύσουμε, θα εξαντλήσουμε, θα εξαλείψουμε ή έστω θα εξαλείψουμε κατά το μεγαλύτερο αυτής μέρος τη λίστα της ντροπής".
Είναι σαφές με τι όρους διασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών και της ασφάλειας θα προχωρήσει η συνταγογράφηση (να μη σχολιάσω καθόλου τη σοβαρότητα ….)

Συνάδελφοι, προσοχή!  Δεν ξέρω αν συμμερίζεστε τη συντριβή του υπουργού. Προφανώς, εάν όχι, αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα της δημοσιοϋπαλληλικής σας νοοτροπίας και της αναλγησίας που μας χαρακτηρίζει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μη σας ξεφύγει κακή κουβέντα για τον υπουργό μας διότι θα θυμώσει – και τότε, ουαί κι αλλοίμονο! Όχι τιποτ’ άλλο, αλλά μια που εξαντλούνται πλέον οι «θεσμικοί» ελεγκτές, θα στείλει τα ΜΑΤ; το Αλλοδαπών; το μπόγια; για να μας μαζέψει ….

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ
    Αφού όπως λέτε και εσείς, όπως καταλαβαίνουμε και εμείς, οι ποιο πολλοι από τους συνδικαλιστές μας κάνουν την πάπια ,γιατί η επιστημονική επιτροπη δεν συντάσσει ένα κείμενο και να το αποστείλει σε όλες τις φυλλάδες και να απαντάει τεκμηριωμένα στην ηλιθιότητες, και τις ανακρίβειες του υπουργού ?ειναι δυνατόν να λέει ότι το υποκατάστατο κοστίζει 300 χιλιάρικα(όταν ένα κουτί suboxone κοστιζει 27 ευρω)?πόσοι ασθενείς χορηγούνται μεθαδονη? Ποσοι βουπρενορφινη? Πως διασφαλίζεται η ποιότητα των προγραμμάτων? Πως εξασφαλίζετε η ασφάλεια των ασθενών και τι θα γίνει αν μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να δίνει ότι θέλει? Πόσοι θα πεθάνουν ?(να θυμίσουμε τα έργα και τις ημέρες κάποιων αξιότιμων φαρμακοποιών στην Ρόδο με την εμπορία του φεντανιλ που στοίχισε την ζωή σε 6-7 αθενεις το 2003).θα καθόμαστε και θα περιμένουμε να αποφασίζουν για εμάς άτομα που δεν ξερουν ουτε την ονομασία του υποκατάστατου (βουπρενορφινη),που δεν έχουν καμια απολυτως επαφη με την πραγματικότητα? Δεν θα κάνουμε καμια προσπαθεια να διασφαλισουμε την δουλειά μας αλλα και την ασφάλεια των ασθενων ?θα αφήνουμε τον κάθε τυχάρπαστο να μας δυσφημεί και να μας συκοφαντεί? Ε αν τους αφήσουμε θα ειμαστε άξιοι της τυχης μας
    8A H8ELA MIA APANTHSH AN GINETE!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή