Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 14.07.11


1. Σήμερα κατατίθεται η αίτησή μας στην Επιθεώρηση Εργασίας για την άσκηση ποινικής δίωξης στις διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ (μη εφαρμογή όρων της ΕΣΣΕ). Για την αστική δίκη (δηλ. τη διεκδίκηση των οφειλομένων στο ΤΑΣΕΟ) θα πρέπει να ζητήσουμε άλλα έγγραφα από τη Διοίκηση, μια που τα ποσά που αναφέρουν για τα 2 τελευταία έτη είναι σαφώς μικρότερα από τα πραγματικά (οπότε και το 1% αυτών είναι μικρότερο από την πραγματική οφειλή).

2. Έγινε -επιτέλους!- η συνάντηση του ΔΣ με την Πρόεδρο (αφού χρειάστηκε ν’ απειλήσουμε ότι θα κάνουμε στάση εργασίας, ώστε να υπάρχει αρκετός κόσμος, και θα μπουκάρουμε…). Ζητήθηκε ενημέρωση, καθώς και η θέση της διοίκησης για τα φλέγοντα θέματα:



a.Πλαίσιο: «προχωρά –με καλά αποτελέσματα- η πιλοτική εφαρμογή στην επαρχία, τώρα συζητούν ο κος Γασγαλίδης με τον κο Κοκκώλη για την πιλοτική εφαρμογή και στην Αθήνα.». Προφανώς δικαιούται η διοίκηση να απευθύνεται σε οποιονδήποτε εργαζόμενο, κι ακόμα περισσότερο στους υπεύθυνους των μονάδων (έστω και επιλεκτικά…) Αλλά γιατί, για πολλοστή φορά, παρακάμπτεται και απαξιώνεται η Επιστημονική Επιτροπή; Απάντηση: «αφού ερωτήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι, άρα και τα μέλη της ΕΕ είχαν το περιθώριο να πουν τη γνώμη τους –κανείς δεν αποκλείστηκε» (no comments)

b. Συγχωνεύσεις/ υπαγωγή του ΟΚΑΝΑ στο ενιαίο μισθολόγιο ή στις διατάξεις της Γενικής Κυβέρνησης : «Δεν έχω ιδέα» (no comments 2)

c. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης: εδώ απεκαλύφθη ο ένοχος για τη μη υπογραφή – και, φυσικά, είναι οι εργαζόμενοι. Διότι, η διαφωνία μας με την έκθεση Ρακιτζή και η δημοσιότητα που δώσαμε, δηλαδή η επιμονή μας στο ότι δεν είμαστε «μικροί κροίσοι» που τρώνε «με χρυσά κουτάλια» ενώ οι άνθρωποι «πεθαίνουν στην πιάτσα», ή το ότι χαρακτηρίσαμε δημόσια αντιεπιστημονικό, βλακώδες και επικίνδυνο το συμπέρασμα των επιθεωρητών (το «δώστε τη μεθαδόνη στο λαό!», για να κωδικοποιούμε) –ε, λοιπόν, όλα αυτά εξόργισαν (!) το Γενικό Επιθεωρητή κι έστειλε τους ελεγκτές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους . Οι οποίοι ελεγκτές, προσπαθούν να ανακαλύψουν τη νομιμότητα ή μη των προηγούμενων συμβάσεων, και –εν τω μεταξύ- δήλωσαν στην πρόεδρο πως ‘ούτε να διανοηθείτε να υπογράψετε τίποτα. Δεν είστε αρμόδια. Στο κάτω κάτω, επίκειται το ενιαίο μισθολόγιο κι αυτά με τις συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί’. (no comments 3). Και η θέση της διοίκησης; «Δεν μπορώ να έχω θέση». Στο δια ταύτα, θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα βγει το πόρισμα, θα απευθυνθεί ερώτημα στο Υπουργείο Εργασίας, θα απαντηθεί, θα γίνει ΔΣ του Οργανισμού – και μετά, αν παρ’ όλα αυτά δεν έχουν καταργηθεί οι ΣΣ, θα μας πούνε…… (no comments 4)

d. Για τις νέες μονάδες και την προχθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο: Διαβάστε την ομιλία Λοβέρδου: http://www.yyka.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/593-omilia-toy-ypoyrgoy-ygeias-diatrofhs-amp-athlhshs-andrea-loberdoy-se-syskepsh-me-thema-quot-dhmioyrgia-therapeytikwn-monadwn-farmakeytikhs-yposthrikshs-toy-okana-se-dhmosia-nosokomeia-quot-

Ο απίστευτος Υπουργός μας, λοιπόν, δηλώνει υπερήφανα πως έχει εξασφαλίσει 111 προσλήψεις με τις οποίες (αφού πρώτα συμπληρώσει, προφανώς, τα κενά σε θεραπευτικό προσωπικό των μονάδων της επαρχίας) θα στελεχώσει 17 νέες μονάδες δυναμικότητας 100 ασθενών η καθεμία (17×100=1700) οι οποίες θα απορροφήσουν το σύνολο των ασθενών Αθήνας/Πειραιά/Θεσσαλονίκης (πάνω από 2500 στις κεντρικές μονάδες) + τη λίστα (πάνω από 5000 άνθρωποι). (no comments 5) Θα μου πεις, ο ίδιος άνθρωπος, για «να κάνει τη δουλειά του» δε δίστασε να δηλώσει πως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν πληρότητα 80% και άρα περισσεύουν κρεβάτια και μπορούν να καταργηθούν – όταν η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου υπάρχει καθημερινά λίστα 50-100 διασωληνωμένων που περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι! Η «καλύτερη» αποστροφή του λόγου του; Όταν «τρίζοντας τα δόντια» στους δημάρχους, δηλώνει : « εγώ την 1η Οκτωβρίου θα κλείσω τον ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά και θα σας μεταφέρω όλες τις ευθύνες. Θα σταματήσει η παροχή ιατρικής προστασίας στους ασθενείς που βρίσκουν καταφύγιο στον ΟΚΑΝΑ του Πειραιά και θα δείξω με όσο πιο χαρακτηριστικό τρόπο μπορώ, ποιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι δεν δέχονται και δημιουργούν πολιτικά προβλήματα στο Υπουργείο και στην Κυβέρνηση και στη χώρα.
Σας δίνω το λόγο μου, από το πόστο του Υπουργού Υγείας, αν είμαι τότε, την 1η Οκτωβρίου, τον Πειραιά θα τον κλείσω εγώ. Θα τον κλείσω με τα χέρια μου τα ίδια. Στις 2 Οκτωβρίου κ. Δήμαρχε, ο ΟΚΑΝΑ δε θα υπάρχει.»
Ελπίζω πως είναι ο πρώτος Υπουργός Υγείας που χρησιμοποιεί ασθενείς σαν «ανθρώπινη ασπίδα» για την πολιτική του…Κι ακόμα ελπίζω, και θα προσπαθήσω όσο περνάει απ' το χέρι μου, την 1η Οκτωβρίου "να μην είναι τότε" στο Υπουργείο "του". Ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος απ' την κυβέρνησή "του"  

Όσο για τη θέση της διοίκησης; «Δεν συμφωνεί με το σχεδιασμό του Υπουργείου».

Ωστόσο, κάποτε έρχεται η κρίσιμη στιγμή – κι αυτή για τη Διοίκηση του Οργανισμού θα έρθει πολύ σύντομα, μέσα στο επόμενο δίμηνο. ‘Όταν πχ θα κληθεί να αντιμετωπίσει  τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων για τη μη υπογραφή ΣΣ 
και τη νέα μείωση μισθών, ή θα λάβει εντολή, όπως κομψά είπε ο Υπουργός, «να βγάλει τους ασθενείς του Πειραιά στο δρόμο». Και τότε, θα πρέπει να διαλέξει: ή με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς του ΟΚΑΝΑ, ή με το Υπουργείο…









2 σχόλια:

  1. Στο mega είχαν το πρωι του Σαββάτου τον πολυχρονεμένο μας πασά (υπουργό ήθελα να πω)) ο οποίος με λίγα λογια είπε ότι ο οκανα είναι ένας μεγάλος οργανισμός που κοστίζει πολύ και μόνο 300 χιλιάρικα πάνε στο φάρμακο την μεθαδονη και ένα άλλο που δεν το Θυμάται το ξέρουν όμως οι γιατροί !!!!!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!!!!!!!!τα παπαγαλάκια του καναλιού φυσικά άκουγαν εκστασιασμένοι και τον άφηναν να λέει ότι θέλει !!!!!1 εδώ θα μου πείτε δεν ξέρει ο υπουργός τι λέει θα πρέπει να ξέρει ο παπαγάλος? Αν αυτά που είπε δεν είναι προάγγελος του τι μας περιμένει ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΙΣ 16/07/11
    " ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΚΑΝΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
    ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ προταση για συνεργασια του οκανα με καποια φαρμακεια-σε πρωτη φαση τησ πρωτευουσασ-αναμενεται να κανει ο υπουργοσ υγειασ Α.Λοβερδοσ στον προεδρο του πανεληνιου φαρμακευτικου συλογου ,Δ.Αμπατζογλου .Οπωσ προανηγκειλε χτεσ ο υπουργοσ θα επιδιωξει συντομα συναντηση με τον Αμπατζογλου για να του προτεινει ,οσα φαρμακεια μπορουν να ανταπεξελθουν απο αποψη χωρου και .... διαθεσησ των φαρμακοποιων , να διενεργουν τισ καταλληλεσ εξετασεισ και να παρεχουν τισ αναλογεσ φαρμακευτικεσ ουσιεσ (πλην τησ μεθαδονησ) στουσ τοξικομανεισ που εχουν μπει σε προγραματα απεξαρτησεισ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ !!!!!!!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ????????????????????????????
    ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή