Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ Ή ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

1. Οι πολύ σημαντικές απεργίες της προηγούμενης περιόδου δεν είχαν τη συμμετοχή που έπρεπε μεταξύ των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. Δυστυχώς φαίνεται ότι ως εργαζόμενοι δεν έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος των ανατροπών που θα επιφέρουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις του νόμου που κατεβάζει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Η κατάργηση των ΣΣΕ, η πλήρης αποδυνάμωση του ΟΜΕΔ, ο θρίαμβος των ατομικών συμβάσεων θα οδηγήσει σε πλήρη ελαστικοποίηση την αγορά εργασίας και αυτό δεν προμηνύει τίποτε καλό ακόμη και για αυτούς που νομίζουν ότι είναι προφυλαγμένοι στις «συμβάσεις αορίστου χρόνου». 

2. Η αναστολή της άδειας πρόληψης του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης, το και κοινώς λεγόμενο «burn out”, κινητοποίησε λίγο περισσότερο τους συναδέλφους και η συμμετοχή στη ΓΣ της Αθήνας δεν ήταν αμελητέα. Η πρόταση του ΔΣ του Συλλόγου (με την οποία συμφωνούμε) είναι να καταθέσουν όλοι και όλες κανονικά τα αιτήματα για τη χορήγηση της άδειας ώστε να γίνει σαφές ότι δεν αποδεχόμαστε την μονομερή βλαπτική μεταβολή των συμβάσεων μας που αντιπροσωπεύει η ουσιαστική κατάργηση της άδειας burn out. Απλό και ξεκάθαρο.  

3. Στην ΓΣ από τη μεριά μας βάλαμε δυο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης: 
a. Την αναγκαιότητα να τοποθετηθεί το σωματείο ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ (στο σημείο αυτό να μην ξεχάσουμε να πούμε ότι η ανακοίνωση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ για το θέμα θα έφτανε να χαρακτηριστεί ως «άρτζι μπούρτζι και λουλάς», αν δεν αποκάλυπτε την πλήρη αδυναμία των Καφετζόπουλου / Φωτόπουλου να διατυπώσουν με σαφή τρόπο την απλή πολιτική θέση υπέρ της εκλογής της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ (ίσως αναγνωρίζοντας ότι οι ίδιοι μόνο ως διορισμένοι θα μπορούσαν να υπάρξουν σε διοίκηση οργανισμού). 
Ενημερωτικά επίσης να σημειώσουμε ότι έχουμε ήδη στείλει σχέδιο ανακοίνωσης - καταγγελίας από τη μεριά μας προς το ΔΣ του Συλλόγου και περιμένουμε τη θέση των υπόλοιπων παρατάξεων. Σε αυτή την ανακοίνωση η βασική μας θέση είναι ότι η δημοκρατία είναι θεραπευτική και ότι η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης σκοπεύει στον πλήρη έλεγχο από τα πάνω και στην κατάργηση της οποιασδήποτε δυνατότητας ελέγχου και συμμετοχής από τα κάτω. 

b. Για άλλη μια φορά θέσαμε στην ΓΣ (μαζί και με τη συναδέλφισσα από την παράταξη του ΠΑΜΕ) το θέμα των συναδέλφων μας που εργάζονται μαζί μας με σχέσεις δουλείας ή ομηρίας και εξευτελιστικούς μισθούς, την ώρα που οι εργολάβοι κερδίζουν χρυσάφι από την εργατική τους δύναμη. Οι αριθμοί μιλούν καλύτερα και είναι ανατριχιαστικοί: Ο εργολάβος για ένα μήνα παίρνει 2200 αι από αυτά μόνο 400 ευρώ φτάνουν στον πραγματικά εργαζόμενο, την καθαρίστρια. Το να ανεχόμαστε την ύπαρξη αυτών των σχέσεων εργασίας δίπλα μας είναι δείγμα όχι μόνο της ανύπαρκτης «ταξικής» μας συνείδησης αλλά και του επιπέδου των αξιών και του πολιτισμού μας. Ψήγματα αισιοδοξίας από την προσπάθεια των συναδέλφων της τελευταίας ομάδας των συμβάσεων ΟΑΕΔ να αντιδράσουν συλλογικά και να διεκδικήσουν την παραμονή τους στη δουλειά. Οι μονάδες έχουν ανάγκη από προσωπικό και οι συνάδελφοι που μπορούν να προσφέρουν θα απολυθούν με περισσή ευκολία και κυνισμό. 

4. Επειδή πολλοί αγωνιούν για το ποιος/ποια/ποιοι/ποιες θα είναι οι νέοι Διοικούντες τον ΟΚΑΝΑ νομίζουμε ότι πρέπει για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι δεν έχουν τόση σημασία οι άνθρωποι αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσουν. Και αυτή δυστυχώς είναι προδιαγεγραμμένη και δεν πρόκειται να αλλάξει αν εμείς ως εργαζόμενοι δεν αποφασίσουμε να δράσουμε συλλογικά και να προστατέψουμε όχι μόνο εμάς τους ίδιους αλλά και τους εξαρτημένους, τις οικογένειες τους και την κοινωνία στο σύνολο της. Η πολιτική αυτή είναι η στρεβλή (και εν τέλει αντεπιστημονική και αντιθεραπευτική) αντίληψη της μείωσης της βλάβης στην νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της απαξίωσης του δημόσιου τομέα και της ίδιας της έννοιας του θεραπευτικού προγράμματος, και συνοδεύεται από πλήρη άγνοια ή/και αδιαφορία για τον πυρήνα της μείωσης της βλάβης που δεν είναι άλλος από την προστασία της δημόσιας υγείας και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Το αν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτή η πολιτική εξαρτάται και από εμάς και τη δική μας «κραυγή αγωνίας» για την καθημερινότητα που ζούμε και την επαγγελματική εξουθένωση που αυτή συνεπάγεται. 




45 σχόλια:

  1. Συνεχιζουμε τον υπνο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικα λοιπον με το προσωπικο που λειπει σε τραγικο βαθμο απο τις Μοναδες, αποφευγετε με κωμικοτραγικο τροπο ν'απαντησετε τι συγκεκριμενες ενεργειες-καταγγελιες εκανε ο Συλλογος για το θεμα προς φορεις τυπου Ιατρικοι Συλλογοι κλπ και τι συγκεκριμενες απαντησεις ελαβε. Φυσικα δεν περιμενει κανεις να κανετε μηνυτηριες αναφορες σε εισαγγελεις για τους κινδυνους που εγκυμονουν.Αυτο απαιτει διαθεση για γνησια και σκληρη συγκρουση με τη Διοικηση που ολοι πια ξερουν οτι δεν την εχει κανεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι και κάτι άλλο που θα έπρεπε να είχε τεθεί στην τελευταία γ.σ. στην οποία συμμετείχα αλλά δεν είχα λόγο τότε να το κάνω. Μαθαίνω ότι ο συνάδελφος και πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Η.Γ. μέμφθηκε τους συναδέλφους του από τον ΟΚΑΝΑ που δεν παρευρέθηκαν στη διαμαρτυρία του ΚΕΘΕΑ στις 10/10 στο Υπουργείο. Θα πρέπει να του θυμίσουμε όλοι μαζί (κι εσείς ίσως περισσότερο που κάποτε έλεγε ότι ήταν συναγωνιστής σας) ότι τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει παρευρεθεί ούτε μία φορά σε δικιά μας συνέλευση ή διαμαρτυρία, του σωματείου του ΟΚΑΝΑ δηλαδή, ενώ αντίθετα την τριετία πριν την τελευταία τετραετία ήταν στην πρώτη γραμμή και με τους λόγους του και με τα γραπτά του.
    Ο ίδιος συνάδελφος μάθαμε όσοι παρευρεθήκαμε στην τελευταία γενική συνέλευση, ότι είχε πάει στα κεντρικά νωρίτερα, ώστε να αφήσει προσκλήσεις για την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του. Το καινούργιο βιβλίο του έχει ως θέμα την αξιοποίηση της καταξιωτικής συστημικής διερεύνησης, που ως γνωστικό αντικείμενο εγχειρήθηκε στους εγκεφάλους των εργαζομένων του χώρου πανελληνίως, με έξοδα του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος (συμπεραίνω εγώ) τον χρηματοδότησε για να συλλέξει και το υλικό του βιβλίου του. Θέλω να πιστεύω ότι ο κος Η.Γ. θα αποδώσει τουλάχιστον τα κρέντιτς στον Οργανισμό, ακόμα και με τον κίνδυνο να κινήσει στους "εγκάθετους" υποψίες για άλλη μια φορά για τυχόν μαγαζάκια που στήνονται κατά καιρούς στον έρμο αυτόν τον οργανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τους συντάκτες : οι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον τόση σημασία όσο και η πολιτική τους. Ο Μαρξ γέννησε τον Μαρξισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε 10/10 11.55,
    δεν έλεγε μόνο ο Η.Γ. τότε ότι ηταν ΑΡΣΥ. Κι η ΑΡΣΥ το πιστοποιούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ακόμα και με τον κίνδυνο να κινήσει στους "εγκάθετους" υποψίες για άλλη μια φορά για τυχόν μαγαζάκια που στήνονται κατά καιρούς στον έρμο αυτόν τον οργανισμό".
    Τι θα πει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζεσαι να ευχαριστήσει δημόσια τον ΟΚΑΝΑ που του έδωσε τη δυνατότητα να μαζέψει το υλικό για το βιβλίο του; Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται τα βιβλία να τα εκδίδουν οι οργανισμοί και να αναφέρουν τον αρμόδιο, όχι να γίνονται χορηγοί του συγγραφέα χωρίς να κατοχυρώνουν και τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτό δείχνει να είναι μαγαζάκι

      Διαγραφή
  7. Αρνήθηκε ποτέ η ΑΡΣΥ τη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο του σωματείου και νυν παρατρεχάμενο του αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ?
    Δεν νομίζω...
    Μέχρι και συγνώμη έχει ζητήσει, αν δεν κάνω λάθος, για λογαριασμό του...
    Σημ: Για να καταλάβετε το ποιόν και την κατάντια του ανθρώπου σκεφτείτε ότι ήταν ένας από τους τελευταίους που έκαναν αγωγή για τις μνημονιακές μισθολογικές μειώσεις. Στην ίδια ομάδα με άλλους δυο "αγωνιστές" και πρώην προέδρους του σωματείου (Γ.Σ. και την άλλη την Ε.Χ. από Θεσσαλονίκη μεριά).
    Τόσο καταξιωμένοι όλοι τους και τόσο διαθέσιμοι για συλλογικούς αγώνες.και καλά οι άλλοι δυο ήταν εξαρχής συμβιβασμένοι και ανήκαν στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Αμ ο άλλος που ήταν λέει "αναρχοσυνδικαλιστής", με τα σωματεία βάσης και τα κινήματα;
    Αχ καημένε Λιά...που ήσουν νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΝΑ παράπονο από την ΑΡΣΥ. για το θέμα του Λιά όμως ... μην μπερδευτούμε. Για άλλα θέματα, όπως ότι δεν τολμάει να δώσει μια απάντηση για τις δράσεις-αντιδράσεις του συλλόγου προς τα έξω του Οκανίτο σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών του Οκανίτο, ε.. έχουμε και ένα και δύο και πολλά παράπονα..

      Διαγραφή
  8. τι βλακείες λέτε πάλι........πωπω ρε φίλε δεν αντέχεστε Πώς κατηγορείτε ετσι οτι χρηματοδοτησε το βιβλιο ο ΟΚΑΝΑ?που το ξέρετε?Σας περνάει απο το μυαλό οτι δεν πατάει στις συνελεύσεις άνθρωπος αρα και ο Η.Γ. επειδή δεν αντέχει τις μ...κιες που λέγονται?Παράνοια ανοησία και ημιμάθεια..........τα βασικά προτερήματα των συναδέρφων ...αρκετών δυστυχώς. οι υπόλοιποι φύγαν με μετατάξεις ...οι άλλοι ΔΕΝ πάμε στις συνελέυσεις!Βλάπτουν σοβαρά την υγεία και την νοημοσύνη μαςΚαι που σαι εσυ που κράζεις για το βιβλίο να ζητήσεις και ποσοστά ρε φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγάλο σου προτερημα: η μετριοφροσυνη

      Διαγραφή
    2. Ο όρος «χρηματοδότηση» αφορά στην κάλυψη εξόδων για τη συλλογή υλικού για το βιβλίο: μετακινήσεις, εκπαιδεύσεις, κάλυψη μετακινήσεων εκπαιδευομένων, ανθρωποώρες, ημερίδες σχετικές, κλπ, κλπ. Καμιά αντίρρηση, μη ανόητε, μη παρανοϊκέ και μη ημιμαθή;

      Διαγραφή
    3. Τα στέρνα τιμούν τα πρώτα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα για όλους όσους ξεχνάνε για λίγη ματαιοδοξία και χρήματα όλα όσα υποστήριζαν κάπου, κάποτε σε συνελεύσεις και πορείες.

      Διαγραφή
  9. Σταματήστε ρε παιδιά να τρέφετε ένα εγώ που είναι ολοφάνερα αχόρταγο...αφήστε τον συγγραφέα στη δόξα του...έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι να μας κουνάει και το δάχτυλο... Ας κάτσει σιωπηλός στα αυγά του και να αφήσει όλους τους υπόλοιπους να βγάζουν - τα τελευταία χρόνια-το φυδι από την τρύπα. Στο κατω κάτω έχει τακιμιασει με όλες τις Διοικήσεις που έχουν περάσει από τον Οργανισμό για να μπορέσει να γίνει υπεύθυνος. Προφανώς θα του είναι το ίδιο εύκολο να κάνει και με την ερχόμενη Διοίκηση κι ας καταγγελει τη κυβέρνηση ως νεοφιλελευθερη. Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου ή καλύτερα του fb.

      Διαγραφή
  10. Προς τον σχολιαστή που αποκαλεί συλλήβδην εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ "ανόητους, ημιμαθείς και παρανοϊκούς" παρακαλούμε να επαναδιατυπώσει την κατά τα λοιπά σεβαστή άποψη του χωρίς τους εν λόγω χαρακτηρισμούς, ώστε το σχόλιο του να δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το έχετε δημοσιεύσει. Όλοι το διαβάζουμε.

      Διαγραφή
    2. προφανώς υπάρχει και άλλο σχόλιο χειρότερο από το προηγούμενο....

      Διαγραφή
    3. επειδη ο άλλος έχει βάλει ενα μη μπροστα το βάζετε και το άλλο όχι?Πόση υποκρισία.Αυτό σας μάρανε.Η συκοφαντική δυσφήμιση δεν σας ενοχλεί να υποθέσω Όλγα?Ο τι κάποιος ανοητος ασχετος απληροφορητος ή κακεντρεχης αν δεν είναι τα προηγούμενα και κατευθυνόμενος λέει οτι κάποιος συνάδερφος έχει παρει χρήματα για να τυπωσει βιβλίο είναι οκ?Και ξαναλέω λοιπον οτι η οργανωση και διενέργεια εκπαιδεύσεων αποσκοπει στην αναπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.Το να αντλεί κάποιος υλικο απο αυτό δεν είναι μεμπτό την στιγμή που οι συμμετέχοντες έχουν υπογράψει συμβόλαιο για την πνευματικη ιδιοκτησία........αυτά για να λέμε και καμια φορά αλήθειες.τώρα αν επιμένεις να κολλάς στο δεν το μην και αλλα τόσο σημαντικά μην το δημοσιεύεις και ασε τις συκοφαντιές έτσι.για λόγους δημοκρατικούς και πανω απ ολα συνδικαλιστικούς.σε φιλώ

      Διαγραφή
    4. Οι συμμετεχοντες εχουν υπογραψει συμβολαιο για την πνευματικη ιδιοκτησια; ΟΝΤΩΣ;;; Ουαου! Και παλι ουαου! Τι σουπερ αμερικανια! Και μονο για την γνωση τετοιων trendy διαδικασιων, υποκλινομαι. Μου ηρθε και μια ιδεα τωρα, μηπως να υπογραφονται συμβολαια και για τις αριστερες αγωνιστικες εκδηλωσεις....
      Να πω κατι σοβαρο τωρα. Εκπαιδευσεις για....αναπτυξη ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ; Ναι; Υπαρχει και οριο στη γελοιοτητα που μας σερβιρεται σε αυτον τον Οργανισμο. Ποιο ανθρωπινο δυναμικο; Το ανυπαρκτο; που εχετε καταπατησει καθε επιστημονικη σοβαροτητα και λειτουργειτε χωρις γιατρους μοναδες οπου δινονται δυνητικα θανατηφορα φαρμακα;;; Νομιζετε οτι δεν θα σας αγγιξει ποτε ο νομος; Αληθεια;

      Διαγραφή
    5. Αδυνατώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό σου, συνάδελφε, και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει κιόλας.
      Αυτό που με ενδιαφέρει (και ευτυχώς αν καταλαβαίνω καλά έχει αρχίσει δειλά δειλά να ενδιαφέρει και άλλους συναδέλφους, εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ) είναι ότι σήμερα περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι συναντήθηκαν στη σύσκεψη για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον Ευαγγελισμό: καθαρίστριες, φύλακες, επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές, με τον ΟΑΕΔ, με δελτία παροχής υπηρεσιών, εργολαβικοί. Αποφάσισαν να γίνει συγκέντρωση και πορεία την επόμενη Τετάρτη στις 16/10 στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μονιμοποιηθούν χωρίς προϋποθέσεις όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς τους.
      Τα υπόλοιπα ακόμη και όταν με πληγώνουν (όπως η προδοσία, η γλίτσα, η μικρότητα, η αναξιοπρέπεια, κλπ, κλπ) θέλω να τα αφήνω πίσω μου. Ακόμη κι όταν δεν το καταφέρνω, ξέρω ότι προσπάθησα κι αυτό με κάνει να νοιώθω καλύτερα.
      Το μεγάλο ερώτημα για μένα ήταν και είναι: Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα για εργασιακά δικαιώματα, για ΣΣΕ, για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για να αποκτήσει και η καθαρίστρια τα ίδια δικαιώματα με εμάς τους "προνομιούχους" ή θα κατηγορούμε τους υπόλοιπους για απομονωτισμό, ανοησία, ημιμάθεια, παράνοια κλπ;
      Την επόμενη Τετάρτη έχει πορεία, την μεθεπόμενη Τετάρτη πανυγειονομική απεργία. Για να δούμε ποιος θα απεργήσει, για να δούμε ποιος θα "τολμήσει", για να δούμε ποιος θα κραυγάσει, για να δούμε ποιος θα κάνει την πάπια.
      Κοντός ψαλμός "αλληλούια", συνάδελφοι...

      Διαγραφή
    6. Ευτυχως που εσεις δεν κανετε την παπια....

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 11/10, 8.18, Επειδή με λες κακεντρεχή και απληροφόρητο/-η και επειδή τα διευκρινιστικά σχόλια περί του τι ενννοείται με τον όρο «χρηματοδότηση» και περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι επίσης δικά μου, πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν προσέχεις κι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, ποιος ξέρει γιατί. Η χρηματοδότηση δεν αφορά σε χρήματα που πήρε ο συγγραφέας από τον οκανα για να γράψει βιβλίο. Αυτό δεν το γνωρίζω εγώ, όπως ούτε κι εσύ παρά μόνο αν είσαι ο συγγραφέας. Αφορά στην κάλυψη των δαπανών για τη συλλογή του υλικού. Ήταν ξεκάθαρο στη διευκρίνιση αλλά δεν προσέχεις. Περί πνευματικών δικαιωμάτων τώρα: Αυτά, όποιος έχει εμπειρία από ακαδημαϊκά πλαίσια γνωρίζει ότι ανήκουν (από κοινού ή έξ ολοκλήρου) στον φορέα που διευκολύνει και υποστηρίζει τον ερευνητή για την εκπόνηση της μελέτης του (πολλών δε μάλλον όταν αυτός είναι δημόσιος), στην περίπτωση μας δηλαδή στον οκανα. Οι συμμετέχοντες στις «εκπαιδεύσεις», τα υποκείμενα δηλαδή, το πολύ να υπογράψουν κάποια φόρμα συναίνεσης για τη χρήση του υλικού που θα παρέχουν στον μελετητή. Και λέω το πολύ. Αυτά για να μην κοροϊδευόμαστε και να μην κοροϊδεύουμε.

      Διαγραφή
  11. Παιδια γιατί δε υλοποιούμε αυτό που υποστήριζε ο μέντορας του κυρίου στον ΟΚΑΝΑ κ. Φωτόπουλος για rotation των εργαζομένων; Ας ξεκινήσουμε από τις θέσεις ευθύνης μπας και βγάλει και κάνεις άλλος συνάδελφος κάνα βιβλίο και κονομήσει κάνα φράγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέντορας ο Φωτόπουλος; Έλα Παναγία μου!!!!
    Και καλά ο Φωτόπουλος μπορεί να θέλει να "παρουσιάζεται" ως μέντορας κάποιου. Το ερώτημα είναι σε ποιον μπορεί να περιποιεί τιμή να παρουσιάζεται (και να παρουσιάζει) ως μέντορας του ένα άτομο που επί χρόνια "αργοσχολούσε" στο Ρέθυμνο, και που χρησιμοποίησε την εξουσία που του δόθηκε (λόγω εντοπιότητας ΄ή/και κουμπαριάς φυσικά και όχι λόγω κάποιας εμφανούς τουλάχιστον επιστημονικής ή κοινωνικής δραστηριότητας) για να κυνηγήσει συναδέλφους που δεν έγλειψαν, να εκδικηθεί άλλους που έκαναν κριτική, να "προωθήσει" τους φίλους και κουμπάρους του (με την προϋπόθεση φυσικά ότι είναι και υποτακτικοί του). Και πάνω από όλα φυσικά να βολέψει ποικιλοτρόπως τον εαυτό του.
    Ακόμη χειρότερα: Μέντορας ο τύπος που πήγε στην νέα κυβέρνηση (αυτή που εφαρμόζει "νεοφιλελεύθερη" πολιτική, μην το ξεχνάμε...) και δήλωσε υποταγή προκειμένου να παραμείνει στη Διοίκηση του Οργανισμού.
    Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι (ακόμη χειρότερα τους μέντορες σου...).
    Αχ και πάλι αχ! Που ήσουν νιότη κλπ, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οτιδήποτε "παράγεται" στις εκπαιδεύσεις, που οργανώνει ο ΟΚΑΝΑ ανήκει αποκλειστικά στον φορέα και κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να το αξιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο για δική του χρήση. Ιδίως αν είναι να κονομήσει χρήματα. Ας τεθεί το θέμα αυτό στην επόμενη Διοίκηση του Οργανισμού γιατί αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, που καταγγέλλουν οι προαναφερθέντες εκτός από ανήθικο είναι και πάρανομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω, πω...
      Αν είναι έτσι, θα πάει τόση "καταξίωση" χαμένη ρε παιδιά;
      Όχι, αυτό δεν θα το αντέξω...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 12/10 1.26 ειλικρινά πιστεύεις ότι θα θέσεις αυτό το θέμα της παρανομίας ο Σύλλογος; σου'χει δώσει σημεία όλα αυτά τα χρόνια ώστε να πιστεύεις ότι αποκαλύπτει κι όχι συγκαλύπτει παρανομίες όταν αφορούν (για να είμαστε ακριβείς δείχνουν να αφορούν...γιατί εμείς δεν είμαστε δικαστές)εργαζόμενους;

      Διαγραφή
  14. Βρε σταματήστε ν'ασχολείστε με τον ΗΓ και με τις εκπαιδεύσεις της πλάκας και με πίτουρα. Θα κάνουμε επιτέλους κάτι σοβαρό για την παράνομη λειτουργία Μονάδων χωρίς γιατρό; θα πεθάνει κάποια στιγμή κάποιος και θα την πληρώσουμε. Ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει φως στον κόσμο τους είναι πάλι!Δεν το βλέπω να ασχολούνται με το τόσο σημαντικό θέμα που θέτεις.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως εχεις δικιο. Ειναι στον κοσμο τους. Μακαρι να μη σκασει καμια στραβη σε κανενος απο μας τους φουκαραδες το κεφαλι. Αν σκασει στο δικο τους, θα βρουν τροπο να την βολεψουν.

      Διαγραφή
  15. Οι μετακινήσεις για εκπαιδεύσεις που δεν είναι συχνές
    όπως ίσως ΔΕΝ γνωρίζεις καλύπτονται απο τον Οργανισμό.Οι άλλες στις οποίες αναφέρεσαι δεν αφορούν και ΦΥΣΙΚΑ δεν πληρώνονται απο τον ΟΚΑΝΑ.Εσύ που ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο έχεις στοιχεία?Εαν δεν έχεις πετάς λάσπη απλά το έχεις καταλάβει φαντάζομαι.Και άσε τα νομικίστικα πες τα πουθενά αλλού που να σε παίρνει σε κανένα ημιμαθή να μην τα λέω πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξερω ποσοι το ισχυριζονται, εγω δεν ισχυριζομαι αλλα λεω κατι χειροτερο:οι "εκπαιδευσεις" σας ειναι σκετα πιτουρα. Και προσωπικα ακολουθω την θυμοσοφια. Ποτε δεν ανακατευομαι με τα πιτουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα γιατί έχεις πλέον ομογενοποιηθεί με αυτά.Η συκοφαντικη δυσφήμιση είναι ποινικό αδίκημα. Και δεν αφορά μόνο αυτόν που φέρει μια άποψη αλλά και αυτόν που την δημοσιεύει.Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω μαζι σου. Η συκοφαντικη δυσφημιση ειναι ποινικο αδικημα.Ετσι ξερω κι εγω.Τι αλλα ποινικα αδικηματα εχετε κανει στον Οκανα αυτα τα χρονια; τα γνωριζεις; εισαι προετοιμασμενος;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 15 Οκτ 10.30
      πώς πάει η μελέτη της ποινικής δικονομίας; άρχισες να διαβάζεις; να ξέρεις πάνω κάτω πόσο θα στοιχίσουν κι οι δικηγόροι για τα τόσα ποινικά;

      Διαγραφή
    4. Δεν φαίνεσαι να προχωράς γρήγορα στην μελέτη σου. Δεν έχουμε νέα.

      Διαγραφή
  17. Πάτε καλά; Ποια σοβαρή εκπαίδευση για τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ έγινε τα τελευταία χρόνια για τους 600 εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ σε σχέση με το πραγματικό τους καθημερινό αντικείμενο; Τη μείωση της βλάβης; Ούτε καν πιστοποιημενο δεν είναι το κέντρο. Όλα γίνονται μόνο για να γίνονται και κάποιοι να μεγαλώνουν τη φήμη τους και το εγώ τους. Για αυτό το λόγο ασχολούνται και τόσο πολύ με τα κέντρα πρόληψης μπας και μεγαλώσει η... πελατεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδια λιγο ασχετο αυτο που ρωταω αλλα αυτη η αναφορα παραπανω σε 600 εργαζομενους μου κανε ενα κλικ. Ποσοι ειμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. από ότι διάβασα (πριν το καλοκαίρι)σε μια ανάρτηση του Συλλόγου ανέφερε 610 αορίστου χρόνου , 70 μπλοκάκια και 80 ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποση ηταν η δυναμη μας, σε θεσεις αοριστου χρονου, πριν απο συνταξιοδοτησεις, μεταταξεις, αποχωρησεις; ξερει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πώς παίρνει κανείς μετάταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή