Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΜΕ....


ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 4:30 μ.μ.
στο ΔΩΜΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (11ος Όροφος κτίριο ΑΧΕΠΑ)
Καλούμε όλους τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΟΧ, εργολαβικοί) στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ γιατί δεν ανεχόμαστε η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση:
εκατοντάδες εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη δημόσιων νοσοκομείων απολύονται και «αντικαθίστανται» από άλλους συμβασιούχους, που θα τους ακολουθήσουν, σύντομα, και αυτοί στην ανεργία.
● συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει τον δρόμο για την απόλυση 1.100 επικουρικών γιατρών των οποίων οι συμβάσεις υπερβαίνουν το 24μηνο.
● με απόλυση κινδυνεύουν εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, που δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη  2Κ/2019 και οι 4000 περίπου εργαζόμενοι, μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της επικείμενης λήξης της σύμβασης τους και της συστηματικής άρνησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να δεσμευτεί για την παραμονή τους στην εργασία.
Οι απολύσεις των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα χειροτερέψουν τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση, συγχώνευση ή κλείσιμο δεκάδων κλινικών και τμημάτων.
Γνωρίζουμε ότι η  διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για «ανακύκλωση της ανεργίας», χτύπημα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Σκοπός της Σύσκεψης είναι να συναποφασίσουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε:
► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας
Σωματεία Εργαζομένων σε ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ATTIKO, ΚΑΤ, ΛΑΪΚΟ, ΕΛΠΙΣ, ΟΚΑΝΑ, ΝΙΚΑΙΑΣ,

63 σχόλια:

  1. Πολλά πρέπει να τιμούμε.. ακόμα και χωρίς να'χει μπει υπογραφή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλοι/ες της ΑΡΣΥ ελπίζω να ξέρετε ότι ξέρουμε κι εμείς πως τα εξώδικα που στέλνει ο Σύλλογος ανά καιρούς στη Διοίκηση είναι απλά χαρτιά για τον κάλαθο των αχρήστων της Διοίκησης ή για το τζάκι τους αν είχαν (απορώ πώς δεν το σκέφτηκαν οι τύποι να φτιάξουν και κανα σινιέ τζάκι στα γραφεία τους). Δηλαδή κοινώς που λέμε και στα χωριά μας είναι "για να περνάει η ώρα".
    Θα ήθελα πολύ κάποτε να βρείτε το θάρρος να μας πείτε τι σας σταματάει από το να κάνετε πραγματικές αγωγές και κυρίως μηνύσεις. Είναι ότι εσείς θέλετε αλλά δεν το αφήνει η πλειοψηφία; Είναι ότι κι εσείς έχετε ανθρώπινους και κατανοητούς φόβους ότι θα υποστείτε αντίποινα; Είναι κάτι άλλο; Θυμάμαι από τους παππούδες μου που μου έλεγαν ότι υφίσταντο πραγματικές διώξεις ως συνδικαλιστές αλλά ξέρανε ότι αυτό ήταν το φορτίο και η τιμή τους. Οι εποχές και οι άνθρωποι έχουν αλλάξει προφανώς, μαζί και οι αριστεροί. Κανείς πια δεν πάει ως πρόβατο επί σφαγή για καμιά ιδέα. Σύμφωνοι. Αλλά να ξέρουμε έστω τι παίζει. Είναι απειλές; Τι; Δεν μας χρωστάτε έστω μια ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ενημέρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ προσωπικά και ξεκάθαρα, επειδή το σκεπτικό σου ακούγεται συχνά και σε αυτό το blog αλλά και αλλού: οι μηνύσεις ούτε ήταν ούτε είναι συνδικαλιστικός αγώνας. Καμία ΣΣΕ, καμία θέση εργασίας, κανένα εργατικό δικαίωμα δεν κερδήθηκε με μηνύσεις. Αν ρωτήσεις τους παππούδες σου θα σου πούνε ότι όσα έκαναν τα έκαναν με σκοπό να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους τους και ότι μόνο η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων μπόρεσε να αλλάξει τον κόσμο και να φέρει νίκες. Αν μου έλεγες ότι μια οποιαδήποτε μήνυση θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους συναδέλφους θα το συζήταγα, αλλά για ποιο πράγμα θα μπορούσαν τα "ηρωικά" μέλη της ΑΡΣΥ να κάνουν ατομικές μηνύσεις, ώστε να το φέρουν και ως "τιμή"? Προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη, κι αν παλιότερα είχαμε μια "απαντοχή" στο εργατικό δίκαιο αυτό έχει αλλάξει υπέρ της εργοδοσίας και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο με τον νέο νόμο που συζητιέται σήμερα κιόλας στη Βουλή. Για αυτό προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό τη συμμετοχή μου στις απεργίες, την συμμετοχή μου στη ΓΣ και στους συλλογικούς αγώνες της εποχής μας (ακόμη και αν πρέπει να ακούω απόψεις με τις οποίες διαφωνώ ή εκνευρίζομαι...).
      Αυτή είναι η δέσμευση που θεωρώ τιμή μου να υπηρετώ χωρίς καμία αυταπάτη ότι οι προσωπικές μηνύσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νίκες και ουσιαστικές αλλαγές.
      ΣΗΜ: για άλλη μια φορά να διευκρινίσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αρνούμαστε τη χρήση νομικών μέσων (ακόμη κι αν πρόκειται για εξώδικα που θα τα ρίξουν στο τζάκι). Για το λόγο αυτό άλλωστε και σε αντίθεση με άλλους, ήμασταν από τους πρώτους που κατέθεσαν αγωγές για τα μνημονιακά μέτρα...Και θα είμαστε από αυτούς που θα "χρησιμοποιήσουν" το εξώδικο που έστειλε ο Σύλλογος για να ζητήσουν την άδεια burn out μη αποδεχόμενοι την βλαπτική μεταβολή). ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή ΟΑ χαίρομαι για την απάντησή σου.
      Δεν διαφωνώ επ'αυτών που λες, είμαι σαφής; Εγώ όμως αναφερόμουν κυρίως σε κάτι άλλο και θα ήθελα την ξεκάθαρη απάντησή σου και σε αυτό : ο Σύλλογος (όχι ο καθένας από σας, τους συνδικαλιστές όπως λέμε, ή κι από μας τους 'απλούς", ατομικά, αλλά Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θεσμικά) δεν πρέπει να κάνει μήνυση για τους κινδύνους που προκύπτουν από την λειτουργία στις Μονάδες χωρίς γιατρούς; Τα καταγγέλουμε μεν, να κάνουμε όμως μήνυση δεν το τολμάμε. Γιατί;

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ. στην απάντηση προς την τοποθέτησή σου :
      Μην μου πει κανείς ως επιχείρημα ότι στα πλαίσια της "αλλοτριωμένης και υποταγμένης αστικής δικαιοσύνης" δεν θα βρεθεί εισαγγελέας να προχωρήσει την μήνυση ή δικαστής να την δικάσει.
      Σε εποχές ΤΡΟΜΕΡΕΣ βρέθηκε και Σαρτζετάκης και δικαστές να δικάσουν για τον Λαμπράκη.

      Διαγραφή
  3. Ελπίζω ότι θα πάρω απάντηση, έτσι; όσο δύσκολη κι αν είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ για τις μηνύσεις ή τις αγωγές που αναφέρεις αλλά μη ξεχνάμε για τα εξώδικα. Όταν ο Σύλλογος (δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι ) στείλαμε εξώδικο για τη μη καταβολή των κλιμακιων επί ένα και πλέον έτος αμέσως ως δια μαγειας το θέμα λύθηκε. Όταν ο Σύλλογος έστειλε εξώδικο για την απόφαση τρίμηνης παράτασης της θητείας του Γκανα, έβαλαν την ουρά στα σκέλια οι διοικούντες και τον έστειλαν από εκεί που ήρθε. Για το κάθε θέμα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη αντίδραση. Αλλού εξώδικα, αλλού καταγγελίες, αλλού μηνύσεις ή αγωγές και φυσικά αγωνιστική δράση από όλους τους εργαζόμενους. Δεν είναι και λίγα αυτά που έχουμε πετύχει όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια στον ΟΚΑΝΑ. Και αυτά δεν μας τα χάρισε κάνεις. Τα κερδίσαμε χρησιμοποιώντας πολλές και διαφορετικές συνδικαλιστικες δράσεις και νομικες οδούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι συμφωνεις μαζι μου για τις μηνυσεις; αφου δεν εχουμε κανει ΚΑΜΙΑ μηνυση. το 'χουμε παρει χαμπαρι οι εργαζομενοι οτι θα πεθανει κανενας ανθρωπος σε καμια Μοναδα με ελλειψη γιατρου και θα τρεχουν κι εμας μαζι με τον ΑνΔεπ ως συνυπευθυνους; Ξυπνηστεεεεε συναδελφοι. Δεν ειναι παιχνιδι η ευθυνη στο επαγγελμα. Διεκδικηση δεν ειναι μονο να προσπαθουμε για μισθο η για αδεια. Διεκδικηση πιο σημαντικη ακομα ειναι να υποχρεωσουμε τον Συλλογο να τους μηνυσει, για να μη γινει η στραβη και τραβολογαει εμας η Δικαιοσυνη. Που διαφωνεις σε αυτο ΟΑ;

      Διαγραφή
  5. Σιγα μην παρεις απαντηση. Η αρσυ απανταει μονο οπου την συμφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως η ΟΑ, σεβαστη καθ'ολα και με αγωνιστικοτητα σε ο,τι εχει να κανει με τις ελλειψεις στην φροντιδα του HIV και της ηπατιτιδας, δεν εξεγειρεται ακομα περισσοτερο ως γιατρος για την κατασταση να χορηγουνται υποκαταστατα χωρις γιατρο. Μου ειναι ακατανοητο και δεν εξηγει και η ιδια τη σταση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως γιατι (ισως) δεν την νοιαζει; δεν εχει σαν γιατρος την ευθυνη της χορηγησης, την εχουν οι ψυχιατροι. Μπορει να μην ειναι αυτη εξηγηση, αλλα μπορει και να ειναι.

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΣΥ γιατί αφαιρέσατε το σχόλιο του χρήστη christos;

      Διαγραφή
    2. μήπως το έβαλε στην εφημερίδα των συντακτών;

      Διαγραφή
    3. Γιατί έχει δημοσιεύσει κάτι σχετικό η ΕφΣυν;

      Διαγραφή
    4. δεν ξέρω. αναρωτήθηκα κι εγώ. να την κοιτάξω.

      Διαγραφή
  8. Αισθανομαι οτι ο συλλογος και ολες οι παραταξεις, και η αρσυ, με κοροιδευουν. Μαλλον...με κοροιδευαν. Σας πηρα χαμπαρι ολους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εξαρτάται τις απαιτήσεις που είχες από αυτους. Όταν ο πρόεδρος του συλλόγου δέχεται να λειτουργήσει μονάδα χωρίς γιατρό, τόσα χρόνια, η οποία μονάδα άνοιξε απλά για να είναι στο σπίτι του, ήδη εχεις πάρει το μήνυμα. Και μη μου πει κανένας οτι υπάρχει κανονικά γιατρός στη μονάδα, γιατί ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει και ποιος καλυπτει εδω και καιρό από άλλη ¨γειτονικη¨ μονάδα.
      Βέβαια η σαπίλα και η μπόχα υπάρχει σε ολα τα επίπεδα. Απο τα ψηλά μεχρι και τα χαμηλά.
      Δε ξέρω επισης αν πήρε κανένας χαμπάρι, αλλά βγήκαν και οι λίστες με τους επιτυχόντες γιατρούς-μπλοκάκια. Αλήθεια ο σύλλογος τι έχει κάνει ή τι προτίθεται να κάνει για το ότι παίρνουν παιδοψυχίατρους( και μαλιστα πετώντας εξω ψυχίατρο με εμπειρία 9 ετων στον ΟΚΑΝΑ, σε μοναδα της Θεσσαλονίκης) για να κανουν θεραπεία σε ενήλικους ασθενείς. Ποια ήταν η αντίδραση, που ειναι η δημοσιότητα που θα έπρεπε να δοθει σε μια τέτοια κατάφωρη ανορθογραφία. Όπως βεβαια και για το ότι συνεχίζουν να λειτουργούν μονάδες χωρις γιατρούς, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Αγνοουσα ολα αυτα που λες. Πω πω.... Ενα μονο εχω να πω : Ντροπη σε ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστες. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Μας κουνατε και το δαχτυλο και μας κανετε και κηρυγματα. Γι'αυτο εχει γυρισει ο κοσμος την πλατη.

      Διαγραφή
    3. Αυτο με τους παιδοψυχιατρους ειναι καταφανως παρανομο. Αλλα προφανως δεν ειναι το μονο που καλυπτει ο Συλλογος. Δυστυχως αποδεικνυεται οτι καλυπτει το παρεακι που μας στρογγυλοκαθισε τοσα χρονια. Μπραβο ΑΡΣΥ για την ισοτιμη συμμετοχη σου στην καλυψη.

      Διαγραφή
    4. Στις Σέρρες, προφανώς σε αυτή την μονάδα αναφέρεσαι αφού εκεί εργάζεται ο πρόεδρος του Συλλόγου οι ιατροί της Μονάδας είναι από το Κέντρο Υγείας και μάλιστα με καθημερινή παρουσία σε αυτή και όχι από άλλη γειτονική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ,όπως υπαινίσσεσαι λανθασμένα. Τώρα αν μια Μονάδα με 100 ασθενείς φτιάχτηκε για τον αγγελίδη, χαλάλι του αφού 100 ασθενείς έχουν επιτέλους πρόσβαση στο υποκατάστατο κοντά στον τόπο κατοικίας τους και δεν πηγαινοέρχονται καθημερινά ή ανά δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη,όπως δηλαδή έκαναν επί χρόνια. Η πρώτη έγκριση για δημιουργία της Μονάδας στις Σέρρες έγινε πολλά χρόνια προτού γίνει ο Αγγελίδης Πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τη Δράμα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Βέροια.Μάλιστα οι μονάδες στη Βέροια, στη Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη προηγήθηκαν από 2 έως 3 χρόνια από τα εγκαίνια της Μονάδας των Σερρών. Για τέτοια ταχεία εξυπηρέτηση μιλάμε.
      Εκτός κι αν υποστηρίζεις ότι στην περιοχή που είναι ο εκάστοτε συνδικαλιστής δεν πρέπει να δημιουργηθεί Μονάδα για να μην βολεύονται οι "συνδικαλιστές".!!!

      Διαγραφή
    5. Εγω λεω κατι αλλο κε/κα συνδικαλιστη/στρια.
      Μπραβο που στις Σερρες, στη μοναδα του Προεδρου μας, πανε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ γιατροι ωστε να γινεται σωστα η χορηγηση και ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ανθρωποι. Στις Μοναδες της Αθηνας, και σε αλλες επισης, γιατι δεν ενδιαφερεται εξισου ο αξιοτιμος κ.Αγγελιδης κι οι υπολοιποι εκλεκτοι συνδικαλιστες να υπαρχει καθημερινη καλυψη απο γιατρο; κι αφου δεν υπαρχει, και μεχρι να υπαρξει, γιατι δεν σηκωσαν τον τοπο και γιατι το αποκρυβουν απο τη δικαιοσυνη; Ποιον καλυπτετε συνδικαλιστες;

      Διαγραφή
  9. Κ να ξέρετε ότι υπάρχει υπογραφή σε μονάδα της επαρχίας , ψυχολόγου με μπλοκάκι, που υπογράφει ως υπεύθυνος Ιατρός της Μονάδας σε φιλοξενία, κ υπογραφή του ΑΝΔΠ Μιλάμε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως κ πολύ φοβάμαι οτι θα έχουμε άσχημες εξελίξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα αν υπογράφει την φιλοξενία ψυχολόγος ή κοινωνικός λειτουργος αορίστου χρόνου είμαστε οκ;Το να μην υπάρχει ιατρός στις μονάδες ειναι νόμιμο και σωστά καμωμένο;

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν μια διευκρίνιση φυσικά και δε παίζει αν είναι αορίστου η μπλοκάκι αλλά εδώ μιλάμε υπάρχει σφραγίδα ψυχολόγου με υπογραφή η οποία γράφει υπεύθυνος ιατρός της μονάδας το καταλαβαίνετε? αυτό είναι αντιποίηση, είναι ποινικό.

      Διαγραφή
    3. Δεν θέλουν να το καταλάβουν.Όταν θα έρθει καμιά κεραμίδα, τότε τα παιδάκια θα βρίζουν τη μαμά τους που δεν τους είχε μάθει να φοράνε κράνος.

      Διαγραφή
  10. Αυτο ειναι πιο τυπικο θεμα. Για φιλοξενια θα μπορουσε να υπογραφει ενας διοικητικος "υπευθυνος" κι οχι απαραιτητα γιατρος. Ομως το ουσιαστικο προβλημα απο την απουσια γιατρου ειναι οτι... μπορει να πεθανει καποιος ασθενης. Οπως ακριβως λεει στις ανακοινωσεις του Συλλογου κι ο νοσηλευτης Προεδρος μας, ο οποιος ομως οπως αποδεικνυεται υποθαλπει στην ιδια του τη Μοναδα τετοιες παρανομες καταστασεις. Μπραβο μας, να τον χαιρομαστε. Φυσικα κι ολοι οι υπολοιποι επαγγελματιες συνδικαλιστες του ΟΚΑΝΑ προφανως εχουν εξισου ευθυνη. Αν διαφωνεις ΟΑ μιλα ανοιχτα. Και δειξτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνω. Απλα σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι διαβασα αυτο:
      https://www.newsbeast.gr/world/arthro/5500788/isimerinos-meta-apo-12-meres-chaoys-akyrothike-to-diatagma-poy-pyrodotise-ta-epeisodia
      Έτσι νικάμε.
      Όταν αγωνιζόμαστε πραγματικά.
      Προφανώς είναι δύσκολο. Αλλά γίνεται...

      Διαγραφή
    2. Μπράβο που είσαι χαρούμενη, κι εμείς όλοι όσοι είμαστε δημοκράτες χαιρόμαστε για την είδηση και για κάθε νέο που λαβαίνουμε για ειρήνη και δημοκρατία.
      Αυτό που ίσως δεν έχεις καταλάβει είναι ότι για να αγωνιζόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, όπως λες, πρέπει να υπάρχει αλήθεια στους ανθρώπους. Με υποκρισίες δεν γίνονται αγώνες, δεν μπορούν να σταθούν. Γι'αυτό γίνεται όχι δύσκολο, αδύνατο συνήθως. Κοιτάξτε να γίνετε πιο ειλικρινείς, λιγότερο υποκριτές, να δείχνετε στην πράξη αν νοιάζεστε για αλήθεια και δικαιοσύνη κι όχι με κούφια λόγια και με υπολογισμούς και στρογγυλέματα και συμβιβασμούς, και μετά θα δούμε αγώνες να ανθίζουν.

      Διαγραφή
  11. Δεν μπορεί να υπογράψει ο θεραπευτής αν δεν υπάρχει γιατρός;Ο ασθενής θα μείνει χωρίς ΦΥ σε μια έκτακτη του ανάγκη ; Ας ενημερώνεται πριν γράψει ο καθένας την άποψη του γιατί θα φτάσει να χαρακτηρίστει αμαθής και κακοήθης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας εσυ που δεν εισαι αμαθης και δεν εισαι φυσικα και κακοηθης, τι παει να πει "αν δεν υπαρχει γιατρος"; σε ποια Ιατρικη διδαχτηκες οτι επιτρεπεται χορηγηση ναρκωτικων φαρμακων χωρις να υπαρχει γιατρος; εξηγησε μας να το εμπεδωσουμε. Μετα, αν σε καλεσουν οι αρχες, ισως ερθουμε και για υπερασπιση.

      Διαγραφή
    2. Εσυ λοιπόν που γνωριζεις και από ιατρική γιατί δεν κανεις καταγγελια στις αρχές ; Περιμένεις αλλος να το κάνει και εσυ να κρυφτείς πίσω του ;

      Διαγραφή
    3. το να το κανει ο Συλλογος, είναι για να κρυφτω από πισω του; είναι "ο άλλος" δηλαδή ο Σύλλογος που θα με καμουφλαρει πίσω του; έχετε φτασει στο κατώτατο σημείο....

      Διαγραφή
    4. Μάλλον δεν το έχεις καταλάβει καλά, εδώ μιλάμε υπάρχει σφραγίδα ψυχολόγου με υπογραφή ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ τι δε καταλαβαίνεις Αν αυτό δεν είναι αντιποίηση κ ποινικό τότε τι είναι? Αλλά αυτό το ζήτημα θα το λύσει η εισαγγελία πρωτοδικών οπότε τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους.

      Διαγραφή
    5. Έτσι είναι το σωστό. Να ασχοληθεί η εισαγγελία. Μπας και ωριμάσουμε και μάθουμε ότι το επάγγελμα είναι ευθύνη και όχι παιχνίδι.

      Διαγραφή
    6. μπορεί να υπογράψει α/α εφόσον δεν είναι ιατρική πράξη.αν βάζει σφραγίδα γιατρός είναι και λάθος και περιττό.εχω υπογράψει πολλές φορές α/α και ΔΕΝ ειμαι γιατρός.Ποτέ όμως αγωγές κατεβάσματα σταθεροποιήσεις κλπ προσοχή.και αυτό γίνεται τα τελευταία δεκα χρόνια τουλάχιστον παιδιά.για να είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε

      Διαγραφή
  12. η φιλοξενία είναι διοικητική πράξη.εαν ειναι για μέρες χρειάζεται να ελεγχθει το αν υπάρχει σχετικό απόθεμα αλλά γι αυτό προφανώς δεν χρειάζεται γιατρός αλλά η νοσηλευτική.η πιθανοτητα να χρειαστει γιατρος σε εκτακτη αναγκη ειναι ίδια όπως για τους θεραπευόμενους της Μονάδας που φιλοξενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή ο γιατρός χρειαζεται μόνο για έκτακτη αναγκη;

      Διαγραφή
    2. Έλα μου ντε;Θα ξεχάσουμε και όσα ξέρουμε!Τι γράφει ο άνθρωπος;Σε ποια μονάδα είναι να πάνε όλοι οι ασθενείς των μονάδων που δεν έχουν γιατρό;

      Διαγραφή
  13. https://www.iatropedia.gr/eidiseis/ene-sovara-provlimata-ston-okana-zitoun-stous-nosileftes-na-energoun-choris-parousia-giatrou/90312/

    Με ενα απλο ψαξιμο στο ιντερνετ,ρε παιδια. Μην περιφερετε την ημιμαθεια σας σε ολη την υφηλιο. Εκτος αν καποιοι νομιζουν οτι ολοι τρωμε το σανο που προσφερουν. Η ζημια που εχει κανει αυτη η συμμορια τα τελευταια χρονια ειναι ανυπολογιστη και νομιζω θα παρει καιρο να μαζευτει,αν γινει ποτε. Επι προεδριας Καφετζο, Φωτοπουλου (που θελει να συνεχισει και ως προεδρος,τρομαρα μας), Γκανα και με το κομαντο παντος καιρου KK , εχουν μεινει ενα σωρο μοναδες χωρις γιατρους, ενω κι αυτοι που εχουν μεινει (οι περισσοτεροι τουλαχιστον), δεν θελουν ουτε να τους δουν μπροστα τους.
    Να δουμε βεβαια και τι θα μας ερθει,που πολυ αργει και δε ξερω γιατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Eμείς καλά τα λέμε και τα χώνουμε σε αυτούς. Ο Σύλλογος, ακόμα και η Αρσυ, πραγματικά προσπαθεί να τους εκθέσει; δεν μ'έχουν πείσει. θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά που κάποιοι από μας πριν κάποιους μήνες γράφανε εδώ σχόλια να πάρει ξεκάθαρη θέση η Αρσυ αν εγκρίνει ή απορρίπτει το υπηρεσιακό έργο του κουμανταδόρου ΚΚ και απέφυγε εντελώς η Αρσυ ν'απαντήσει.
      Άρα;.....

      Διαγραφή
  14. Μιλάμε για την απόλυτη κατάντια.Οι άνθρωποι κυριολεκτικά παίζουν τα ρέστα τους Αυτή η σήψη στην οποία έχει έρθει ο Οργανισμός αρχίζει κ μυρίζει πολύ . Δυστυχώς η κατάσταση σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρείς δηλαδή ότι είναι αναστρέψιμη; αισιόδοξος. όλοι αυτοί πάντως που φύγανε με τις μετατάξεις προφανώς δεν το θεωρούσαν, γι΄αυτό και αναζητήσανε σωτηρία.

      Διαγραφή
    2. Ναι το θεωρώ πολύ πιθανόν, εάν έρθει μια σοβαρή διοίκηση όσο ποιό γρήγορα γίνεται ο οποία θα κάνει όσο μπορεί καλύτερα τη δουλειά της, γιατί αυτό πού ήταν 4 χρόνια μάλλον καμόρα θύμιζε παρά διοίκηση.Πάντως όπως κ να έχει λίγη αισιοδοξία θα μας κάνει καλό!!

      Διαγραφή
    3. Δεν αρκεί αυτή η αισιοδοξία. Δεν αρκεί μόνο αλλαγή Διοίκησης.
      Έχουμε σκαρτέψει πολύ οι εργαζόμενοι. Το ξέρεις.

      Διαγραφή
  15. Εγώ νομίζω ότι εάν δεν συλληφθούν, δεν θα σταματήσουν να "διοικούν". Τα αντεπιχειρήματα δεν τους πτόησαν, οι προσφυγές εργαζομένων και άλλων στα δικαστήρια δεν τους πτόησαν, οι δικαστικές αποφάσεις δεν τους πτόησαν, η δημόσια λοιδορία με τα συντρίμμια από το ταβάνι της μονάδας φόντο σε αυτούς καμαρωτούς-καμαρωτούς δεν τους πτόησε, η αποδόμηση και κατάρριψη όλων των "πύρινων" γραπτών τους προς το σύλλογο δεν τους πτόησε, η γελοιοποίηση δεν τους πτοεί, και φυσικά δεν τους πτοεί η επιστήμη. Τίποτα δεν τους πτοεί, γιατί αυτό που ήθελαν από την αρχή ήταν να κερδίσουν χρόνο, και κέρδισαν πολύ. Τόσον που κατάφεραν να καταστρέψουν έναν οργανισμό και να εξουθενώσουν ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενούς του. Γι αυτό λέω, ότι μόνο εάν συλληφθούν θα σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά τα αποκαλυπτηρια (για την περίπτωση του παιδοψυχιάτρου μιλάω) του... αξιοκρατικου ΚΚ πραγματικά του άξιζαν. Αντε και μας είχε πρήξει περί αξιοκρατίας, αντικειμενικων κριτηρίων και κουραφέξαλα. Αν και πιστεύω ότι το άτομο δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο σχόλιο 9.41 πμ....

      Διαγραφή
  17. Μία απορία...Όταν οριστεί η νέα διοίκηση οι πρώην συνάδελφοι πρόεδρος αντιπρόεδρος θα επιστρέψουν στις θέσεις τους; Τι θα κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Tίποτα δεν αποκλείεται. Και ίσως και να ξανασυμμετέχουν στις μαζώξεις "ψήνω σουβλάκια και γρατζουνάω τον μπαγλαμά". Σάμπως θα τους πει κανείς "είστε ανεπιθύμητοι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για πολύ καλά μυημένους. Αλλος για σύνταξη τράβηξε κι άλλος εκτός ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα ο αντιπρόεδρος δεν είναι που ζήτησε να γίνει πρόεδρος? έτσι κι αλλιώς έχει χτίσει την πανεπιστημιακή του καριέρα, οπότε χεσμένο τον έχει τον ΟΚΑΝΑ, αλλά όταν γλυκαθείς με την εξουσία, δε θες να την αφήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. είδατε που δεν κολλάνε αυτά που λέτε?η εκτος θα ήθελε η πρόεδρος η καθηγητης ή με άδεια θα ήταν .ολα αυτά μαζί?Δεν γίνεται ποιός είναι ο Τσακ Νόρρις.Ένα σενάριο πείτε όποιο γουσταρετε περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάλλον δε θέλεις να καταλάβεις. Απλωσε δυχτια όπου μπορούσε και όπου τον έπαιρνε και αφού έφαγε πόρτα από πολλούς απόφασησε να βρει λιμάνι στο φίλο του που τον έκανε αντιπρόεδρο στον ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πώς να βοηθήσει ο φίλος αφού δεν έχει πια εξουσία;

      Διαγραφή
  23. Ο ΣΎΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση όλο και κάπου θα τον χώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε οχι ρε παιδια, που να τον χωσει. Μονο στα γραφεια του Συριζα η στο βουλευτικο γραφειο. Δεν υπαρχουν επιλογες.

      Διαγραφή
  24. Να του ανοίξουμε ενα περίπτερο ρε συ τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει, μην το ξεφτιλιζουμε. Ειναι γιατρος. Περιπτερο δεν ανοιξαν ουτε ο Πλατανιας και ο Γκανας.

      Διαγραφή
  25. Ε ναί αφού δε χωράει έτσι κ αλλιώς ούτε με το μπρός ούτε με το πίσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή