Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Γιατί να απεργήσουμε; 

Γιατί το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων: 

1. Την τελειωτική ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων, μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών , την κατάργηση της αρχής της σωρευτικής διαδικασίας στις εργατικές συμβάσεις και ουσιαστικά την κατάργηση της διαιτησίας . Δηλαδή με τον νέο νόμο προβλέπεται ότι μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί οικονομικούς λόγους και να μειώσει τους μισθούς, μπορεί να ισχύσει τοπικό σύμφωνο χαμηλότερων μισθών σε μια περιοχή , και να ισχύσουν διαφορετικά ωράρια εργασίας με σύμφωνη γνώμη του σωματείου μιας επιχείρησης. Επίσης η προσφυγή στην διαιτησία μπορεί να γίνει μόνο με την σύμφωνη γνώμη των 2 πλευρών δηλαδή αν δεν συμφωνήσει ο ισχυρός (εργοδότης) δεν μπορείς να προσφύγεις στη διαιτησία. 

2. θεσμοθετείται και η εργασία μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο κ ευρύτερο Δημόσιο (πχ Δήμοι, κλπ). Δηλαδή πλέον θα γενικευθεί το μοντέλο για συμβάσεις έως 4ωρων ημερησίως κ διαρκείας έως 6 μήνες. Φυσικά κ η προηγούμενη κυβέρνηση διέπρεψε στην επέκταση συμβάσεων μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όταν το Δημόσιο νομιμοποιεί τέτοιες συμβάσεις, καταλαβαίνουμε ότι είναι σήμα για γενίκευση σε όλη την κοινωνία. Όπως έλεγε προεκλογικά και ο πρωθυπουργός: "Στόχος μας είναι η δημιουργία χιλιάδων νέων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας". 

3. Και επειδή πρέπει, για να γίνουν αυτά, να επικρατεί «κοινωνική ειρήνη», παράλληλα ενισχύεται η επίθεση στα συνδικάτα με το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών και συμβουλίων και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τη λήψη αποφάσεων – που θα μεγαλώσουν την απόσταση εργαζομένων και σωματείων και θα απομαζικοποιήσουν περαιτέρω την αντίδραση των εργαζομένων. 

4. Και όσον αφορά το άλλο σκέλος του "Αναπτυξιακού νόμου", υπάρχει σκανδαλώδης εύνοια στο μεγάλο Κεφάλαιο. Τρεις είναι οι κύριες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις. 
Πρώτο ότι επιτρέπει έγκριση για πολεοδομικές υπερβάσεις σε "στρατηγικές " επενδύσεις. 
Δεύτερο δεν απαιτεί άδεια έναρξης λειτουργίας σε επιχειρήσεις εντός Επιχειρησιακών Πάρκων και φροντίζει συγχρόνως οι επενδύσεις σε έκταση άνω των 100 στρεμμάτων (150 για βιομηχανίες) να θεωρούνται ότι αποτελούν βιομηχανικό πάρκο! 
Τέλος προβλέπει την δυνατότητα του ελέγχου και πιστοποίησης επενδύσεων από ιδιώτες. «Τσιμέντο να γίνει!» - το σύμπαν. Λες και δεν έχουμε αρκετό… 


Γιατί να μην απεργήσουμε; 


1. Γιατί δε μας αφορά. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε Συλλογική Σύμβαση. 

(Έλα όμως που οι εναπομείναντες ευνοϊκοί όροι στη δουλειά μας οφείλονται στην παλιά μας ΕΣΣΕ και, αν δεν υπάρχει αντίρρηση σ’όλα αυτά, μπορεί και να μην ξανά’χουμε ποτέ…) 

2. Γιατί χρειαζόμαστε τα χρήματα και, έτσι κι αλλιώς, δε θα γίνει τίποτα! 

(Ακριβώς επειδή χρειαζόμαστε τα χρήματα πρέπει να κάνουμε κάτι. και επειδή ακόμη δεν έχει ανακαλυφθει πιοαποτελεσματικός τρόπος από την απεργία) 

3. Γιατί η ΓΣΕΕ είναι πουλημένη 

(Γι’αυτό ΄άλλωστε και προσπάθησε να μην προκηρυχτεί αυτή η απεργία. Δεν είναι αυτοί που απεργούν τα τσιράκια της πουλημένης ΓΣΕΕ. Το αντίθετο: Όσοι δεν απεργούν παίζουν το παιχνίδι της πουλημένης ΓΣΕΕ). 

Άρα; 



12 σχόλια:

  1. Βαριέται τρελά η αρσυ να γράψει για τον ΟΚΑΝΑ κάτι πέρα από τα κλασσικά, που δυστυχώς δεν εμπνέουν πια...
    Οπότε πήγαμε στο αλφαβητάρι Δημοτικού "γιατί απεργούν οι εργαζόμενοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΣΥ εσείς απεργείτε εντελώς από το μπλογκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε.
    https://www.newsit.gr/athlitika/eksalloi-ston-paok-ksekathari-klopi-anepithymitos-o-psarianos/2883337/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έγινε παιδιά;Μήπως έχουμε κάποιο νέο για τον Οργανισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αμέ. Νέο : ο Οργανισμός παλιωσε.Πολύ.
    Άλλο νέο : ο "λεβέντης" που σκότωσε χθες τον άλλον στο μετρό στην Αλεξάνδρας, δικό μας παιδί είναι; του Οργανισμού θεραπείας κι αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που η διοικούσα τον Σύλλογο παράταξη είναι γεμάτη νοσηλευτές κι ασχολούνται τουλάχιστον με τα συμφέροντα τους. Ακούγεται έστω κάτι για τον ΟΚΑΝΑ, έστω για τα στενά συμφέροντα των νοσηλευτών. Κατά τ'άλλα, άκρα του τάφου σιωπή για το πρώην μαγαζί γωνία - νυν ερείπιο ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξυπνήστεεεεεεεεεεεεε ΑΡΣΥ και λοιποί!
    Δείτε κόσμο και λαό το ΚΕΘΕΑ.

    https://www.newsit.gr/ellada/sygkentrosi-diamartyrias-tou-kethea-sto-ypourgeio-ygeias-pics-video/2889596/

    ΑπάντησηΔιαγραφή