Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ

Από τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αν. Δ/ντή Εφαρμογών:
Η μονάδα της Νίκαιας δε θα κλείσει - θα γίνει "αλλαγή χρήσης χώρου" (δηλ το κοντέινερ θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του ΟΚΑΝΑ).
Οι εργαζόμενοι στη Νίκαια, οι οποίοι διάβασαν ένα κείμενο - πρόταση περίπου 20 σημείων, έδωσαν βάση σε "φήμες".
Η πρόταση για τη Νίκαια εντάσσεται σε" μια συνολική πρόταση αναδιοργάνωσης που  θα αποφασιστεί άμεσα από το ΔΣ" εκτός, βέβαια, εάν στη σημερινή συνάντηση υπευθύνων "ακουστούν καλύτερες ιδέες για την απορρόφηση της λίστας".
Η πρόταση για τη Νίκαια εντάσσεται επίσης στη στρατηγική "βαθμιαίου κλεισίματος των μονάδων μεθαδόνης" ("θα κλείσουν σταδιακά κι άλλες").
Όλα αυτά, καθόλου δεν εντάσσονται στη βαθμιαία ανάθεση της συνταγογράφησης στους ιδιώτες, φτάνει "να προσέχουμε τι ψηφίζουμε".

Η συνέχεια στη σημερινή συνάντηση υπευθύνων...
(και όχι, μην παραμείνετε στις οθόνες σας αναμένοντας)
 

5 σχόλια:

  1. Να σας θυμίσουμε αγαπητοί εκπρόσωποι της αρσυ ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο για την Μονάδα της Νίκαιας. Αφορά κι άλλες Μονάδες που υφίστανται πίεση. Και είναι σαφές για τι είδους πίεση μιλάμε. Αρκεί να διαβάσετε τα σχόλια που έχουν γραφτεί προηγουμένως. Για να μην πούμε εν ειδει προβοκάτσιας ότι τελικά η Νίκαια πήρε και επαίνους, όχι σαν κάτι άλλες Μονάδες....
    Λοιπόν, ασχοληθείτε ως οφείλετε ως εκπρόσωποι όλων των εργαζομένων με το δίκαιο και την υπεράσπιση όλων. Η σημερινή συνάντηση κοντεύει όπως είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ σκέφτεται να κλείσει τη μεθαδόνη και αυτό θα το αποφασίσει μόνη της? δεν θα το συζητήσει με κάποιους που δουλεύουν τόσα χρόνια στον οργανισμό? με το Σύλλογο των εργαζομένων? τους θεραπευόμενους; την κοινωνία? την επιστημονική κοινότητα? Θα πάρει μια απόφαση το ΔΣ και θα αρχίσει να κλείνει μονάδες ανάλογα με τα σχέδια επί χάρτου που κάνει ο χαρισματικός Αν. Διευθυντής Εφαρμογών? Άλλος δεν σκέπτεται, δεν έχει ιδέες σε αυτό τον Οργανισμό? Στο ΔΣ? Γι αυτό το λόγο διορίστηκαν για να κάνουν ό,τι τους λένε «αυτοί που τα ξέρουν καλύτερα»?
    Δηλαδή αν ο Κώστας σκεφτεί μια άλλη υπέροχη ιδέα και την πει στον Βαγγέλη και την βρει κι αυτός υπέροχη (πράγμα που όπως ξέρουν οι περισσότεροι στον ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, συμβαίνει συχνότατα μιας και ο Πρόεδρος βρίσκει τις περισσότερες ιδέες υπέροχες και για αυτό αλλάζει γνώμη με ταχύτητα φωτός), το ΔΣ, το Υπουργείο θα πούνε ΟΚ?
    Αν ας πούμε ξυπνήσει μια μέρα ο Πρόεδρος ευδιάθετος, με μια ακόμη καταπληκτική ιδέα και πει "τα κλείνω όλα, γιατί νομίζω ότι τελικά έχει δίκιο ο Κώστας που μου λέει τόσο καιρό ότι όσο πιο πολύ υποκατάστατο κυκλοφορεί στην πιάτσα τόσο καλύτερα, τι χρειάζονται προγράμματα, έλεγχοι κλπ" , το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Ο Υφυπουργός που όλα τα ξέρει και ο σεμνός αλλά αποτελεσματικός Υπουργός θα πούνε ΟΚ?
    Δηλαδή στου κασίδη το κεφάλι θα εφαρμόζουν τις "ιδέες" τους? Ο ένας επειδή διορίστηκε Πρόεδρος, ή άλλος επειδή ήταν ο πάνταπρόθυμος κι έγινε τόσο νέος Διευθυντής όπως υπερηφανευόταν παλιότερα, και ο τρίτος επειδή είναι νέος Γενικός Διευθυντής και θέλει να φανεί αποτελεσματικός («τόσα χρόνια ο Πλατανιάς δεν απορρόφησε τη λίστα, εγώ θα την απορροφήσω όχι μια, αλλά δυο φορές»)?
    Αυτό τον αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο διοίκησης δεν τον τόλμησαν ούτε οι Πασόκοι που στο κάτω-κάτω διόρισαν και τον μισό ΟΚΑΝΑ και όσο νάναι έλεγχαν μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων και κάποιους συνδικαλιστές και θα το κάνει ο Σύριζα?
    Τελικά όλα θα τα κάνει αυτός ο Σύριζα?
    Τολμώ να πω ότι τους είχα υποτιμήσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/ή συνάδελφε. Προσκυνώ. Δεν θα μπορούσε κάποιος να έχει περιγράψει καλύτερα το μοντέλο αυθαιρεσίας, εεε, συγγνώμη, λειτουργίας ήθελα να πω του λατρεμένου ΟΚΑΝΑ. Έχουμε καταντήσει ελαχιστότατοι, γραφικοί και δακτυλοδεικτούμενοι να κρατιόμαστε από τα μαλλιά μας, ωσάν τους Γαλάτες του Αστερίξ και να υφιστάμεθα τις διαρκείς (έμμεσες αλλά και άμεσες κατά περίπτωση) απειλές γιατί προσπαθούμε να κρατήσουμε μία στοιχειώδη δεοντολογία στην επίθεση "υψηλής επιστημοσύνης" που δεχόμαστε. Βλέπε την ανάρτηση του Δ/ντη Εφαρμογών, που "τραβάει το αυτί" στις "κακές" Μονάδες. Πάντα έχοντας ως βάση το κριτήριο ικανοποίησης των μελών των Προγραμμάτων. Και υποτακτικής εφαρμογής των Μεγάλων Ιδεών θα πω εγώ. Είμαστε άνθρωποι με επαγγελματική εμπειρία, με πτυχία, μεταπτυχιακά κι εκπαιδεύσεις κι αντιμετωπιζόμαστε σα να είμαστε η τσίχλα που κολλάει στη σόλα του παπουτσιού των μεγαλεπήβολων σχεδίων. Δυστυχώς οι ιδέες δεν εφαρμόζονται στου κασίδη το κεφάλι αγαπητέ συνάδελφε. Εφαρμόζονται στου υποτακτικού, στου βολεμένου, στου "δε βαριέσαι" το κεφάλι. Γιατί σύλλογος κι εργαζόμενοι τόσα χρόνια "βάζουμε πλάτες". Ν'απορροφηθεί η λίστα με όποιο τρόπο κι όποιο κόστος (έχουν προσέξει το dropout του νέου επιστημονικότατου τρόπου εισαγωγής των "αριθμών" της λίστας αλήθεια; Γιατί περί αριθμών, μην πω τεμαχίων, πρόκειται, έτσι αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι). Την φοβερή προετοιμασία στην οποία υποβάλλονται οι άνθρωποι προ της εισαγωγής τους; Το ότι συνδιαμορφώνουν την δοσολογία και την χορήγησή τους γιατροί και θεραπευόμενοι, μην πω επιβάλλουν οι δέυτεροι; Το ότι μπαίνουν χωρίς χρήση οπιοειδών και δηλώνουν ότι τους λέγεται να κάνουν μία χρήση και να μπουν για να μην χάσουν την ευκαιρία; Δηλώνουν, τονίζω, νοοτροπίες αναδεικνύω, δεν θεωρώ ότι εξ ορισμού ισχύουν τα λεγόμενα. Το ότι πολλοί δεν φτάνουν καν στις Μονάδες υποδοχής κι αν φτάσουν σου βγάζουν λόγο για το πως θα έπρεπε να λειτουργείς; Το να έρχονται και να σε ρωτάνε: "εδώ τί επιτρέπεται από βένζους κι από μάυρο;;;". Κι άντε, να πω ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα. Κάποιοι έχουμε μείνει πίσω και δεν έχουμε διαβάσει τις νέες έρευνες για το τί σημαίνει και πως γίνεται η απεξάρτηση. Το να σου κάνουν όμως και παρατήρηση ότι δεν δίνεις αρκετά Take Home οι ανώτεροι κι άρα τί; Δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου; Διαχειριστές take home είμαστε ή ντίλερ;; Αντιπρόσωποι φαρμακευτικών για να πάρουμε τα εύσημα για τα ποσοστά πωλήσεών μας;; Μάλλον έχω μπερδευτεί γιατί δεν υπήρχαν τέτοιες δεξιότητες στα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων στις προσλήψεις. Τέλεια. Αυτός είναι ο ΟΚΑΝΑ, ας τον χαιρόμαστε. Κι ας κρατήσει το προσωπικό, που είναι ακόμη διατεθειμένο να βάλει πλάτες. Στους υπόλοιπους, καλή τύχη γιατί κάποτε τελειώνει ο μαγικός ζωμός του Δρυίδη κι ο Αστερίξ δε μπορεί πια να παλεύει με τους Ρωμαίους.Εκτός αν κάποιος έχει πέσει από μικρός μέσα σαν τον Οβελίξ..

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ/ή. Τα είπες όλα ! Παρότι, σε αυτόν τον αυθαίρετα διοικούμενο και χωρίς ίχνος επιστημονικής πρακτικής και δεοντολογίας ΟΚΑΝΑ, δεν είναι ποτέ κανείς βέβαιος αν τα έχει πει, αν τα έχει ακούσει ή αν τα έχει δει όλα. Συμπληρώνω μόνο το εξής: Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κος Αναπληρωτής Διευθυντής Εφαρμογών αναφέρθηκε σε «λάσπες» και «αλήθειες». Παρατήρηση πρώτη : Προφανώς ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολύ καλά από λάσπες καθώς και από (την κατά περίσταση) χρήση τους. Παρατήρηση δεύτερη : Είναι θλιβερό το να κυλιέται κανείς στις λάσπες και στα πλαίσια της προσωπικής του αλήθειας να τις βαφτίζει ιαματικά λουτρά και να είναι χαρούμενος με αυτό. Είναι επίσης θλιβερό αλλά και επικίνδυνο το να εγκαλεί και να διαβάλει όλους όσους αρνούνται να τον ακολουθήσουν σε αυτά τα μακροβούτια μέσα στα λασπόλουτρα. Δυστυχώς όμως πρέπει να παραδεχτούμε επιτέλους πως η πλειοψηφία των εργαζομένων, αλλά και των εκπροσώπων τους όχι μόνο αρέσκονται σε αυτού του είδους τα μακροβούτια, αλλά το απολαμβάνουν κιόλας !!

      Διαγραφή
  3. Κανένα δελτίο θυέλλης για τη σημερινή συνάντηση στα κεντρικά; Τι συνέβη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή