Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΟ (ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ) ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 21.10.16

Για τη συνάντηση υπευθύνων με τον Αν. Δ/ντή Εφαρμογών και το Γενικό Δ/ντή.

Ήταν παρόντες σχεδόν όλοι - καμιά 25αριά. 
Μετά τη μακρά παρουσίαση του σχεδίου αναδιοργάνωσης (με πολλά και διάφορα - που τα περισσότερα έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η ΜΕΨΥ, η δημιουργία δεύτερης ΜΑΠ, η έναρξη συνταγογράφησης μέσα στον ΟΚΑΝΑ - και κερασάκι το κλείσιμο της μονάδας της Νίκαιας), έγινε συζήτηση. 
Τοποθετήθηκαν πολλοί, τουλάχιστον δέκα. Όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους
στο κλείσιμο της Νίκαιας και στη μείωση των θέσεων στη Μεθαδόνη. Όλοι σχεδόν εξέφρασαν επίσης αμφιβολίες, δυσκολίες ή/και αντιρρήσεις για την ως τώρα εφαρμογή του σχεδίου στις μονάδες τους τελευταίους μήνες (λειτουργία ΜΑΠ, συγκράτηση ασθενών στα προγράμματα, ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών). Όταν ρωτήθηκαν εάν κάποιος συμφωνεί με την πρόταση μείωσης θέσεων Μεθαδόνης, ένας μόνον (από τους 26 παρόντες) είπε "Ε, ναι. Θα μπορούσε να γίνει."

Στο τέλος, ζητήθηκε το αυτονόητο: να γίνει συζήτηση στις μονάδες (συνολικά για την εφαρμογή του πλαισίου) και να οριστεί μια διαδικασία στην οποία εργαζόμενοι και διοίκηση θα καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να  προχωρήσει η επανεξέταση και τυχόν αναθεώρηση του πλαισίου με βάση τη  διεθνή και ελληνική  εμπειρία και βιβλιογραφία.

Και τότε ο Γενικός (του οποίου ως τότε η παρουσία ήταν μάλλον δυσερμήνευτη...) έγνεψε αρνητικά με το κεφάλι, οπότε και η συζήτηση έληξε - η δε εντολή είναι όποιος έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο να το πράξει ως τη Δευτέρα.(Φανταζόμαστε " Αλλιώς να σωπάσει για πάντα"...)

Η συνέχεια στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ την Τετάρτη 26.10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου