Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

28 Οκτώβρη: «Όλοι μαζί», ε; Αλήθεια;

http://www.imerodromos.gr/28-oktovri-oli-mazi-e-alithia/

Κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου στον "ημεροδρόμο"

ΟΡΚΟΣ ΕΛΑΣ- ΟΡΚΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ














Και η "πρωτηφορακαιποτέξανά" κυβέρνηση προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για Πρόεδρο του ΕΣΡ.
Πόση ντροπή!


11 σχόλια:

  1. Έχω μια απορία ρε συντρόφια. Εσείς δεν έχετε συνεργαστεί μέσα στον οκανα όλα αυτά τα χρόνια και με πολύδωρες και με πασόκια και με το γιο του διαβόλου; ο μπογιόπουλος μπορεί και να μην έχει ενδώσει στη ζωή του (πού τον ξέρουμε....). Εσείς ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν έχουμε συνεργαστεί με κανέναν από αυτούς που αναφέρεις.
      Το να ταυτίζεις τους ναζί με "πολύδωρες και πασόκια" γενικώς και αορίστως, στην ουσία οδηγεί στην αθώωση του Μεταξά, των ναζί και των δοσίλογων. Το να θεωρείς δε ότι η συνύπαρξη στο ΔΣ του Συλλόγου είναι συνεργασία όμοια με αυτή των ταγματασφαλιτών με τη γερμανική κατοχή, δείχνει "πολιτική ηλιθιότητα", όταν δεν εκπορεύεται από κάποιον κρυπτοφασίστα, που προσπαθεί με λογικά άλματα να υπερασπιστεί τον Μεταξά ισοπεδώνοντας όλους τους άλλους.
      Αν είσαι συνάδελφος και παρακολουθείς το blog, σε παραπέμπω σε προηγούμενες αναρτήσεις, όπου κάποιος άλλος/η σαν εσένα το "βούλωσε" όταν του ζητήθηκαν στοιχεία για μια (έστω) "συνεργασία" της Αρσυ με το γιο του διαβόλου ή τον ίδιο τον διάβολο.
      Για σένα μπορεί να είναι μια εξυπνάδα που έγραψες ή καλύτερα μια μαγκιά (αν κρίνω από το "συντρόφια"). Για εμάς όμως είναι στάση ζωής.
      Σε (ξανα)προκαλώ λοιπόν να καταθέσεις οποιαδήποτε στοιχείο τυχόν έχεις για τις συνεργασίες που υπαινίσσεσαι.
      Όλγα Αναγνώστου

      Διαγραφή
  2. Άστραψε και βρόντηξε η κα Αναγνώστου. Ε όχι και να της αμφισβητεί την ειλικρίνεια στην αριστερή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ένας φασίστας..... Δίκιο θεωρώ ότι έχει. Θα το έλεγα έγκλημα καθοσιώσεως από τον φασίστα.
    Ωςεργαζόμενη του ΟΚΑΝΑ, περιμένω τώρα που πήρε μπρος η κα Αναγνώστου να μας ενημερώσει τους εργαζόμενους ως ιστορικό και σημαντικό μέλος της αρσυ και ως ενεργό μέλος της ΕΠΕΣΥ για το θέμα των ιδιωτικών γραφείων : Ο Διευθυντής Εφαρμογών μας πληροφόρησε ότι η Νομική Υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ έχει κρίνει παράνομο το ότι ζήτησε η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων, ότι δεν θα παρακολουθούν εξαρτημένους σε ιδιωτική βάση. Όμως, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας, δεν επανήλθε.
    Το θέμα των ιδιωτικών γραφείων αφορά όλους στον ΟΚΑΝΑ. Μπορεί η κα Αναγνώστου να το ψάξει και να κάνει μια ανάρτηση και γι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδέλφισσα, φυσικά και άστραψα και βρόντησα. Και θα συνεχίσω να αστράφτω και να βροντάω, κάθε φορά που θα μου «αμφισβητούν την ειλικρίνεια στην αριστερή ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ». Πολύ περισσότερο αν αυτός που το κάνει υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι «ένας φασίστας», που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία.
      Όσο αφορά στις υπόλοιπες εξυπνάδες του τύπου «τώρα που πήρε μπρος» κλπ, υποχρεούμαι να σου απαντήσω ότι ούτε η ΑρΣυ, ούτε εγώ προσωπικά, πήραμε μπρος τώρα. Είμαστε αυτοί που ανοίξαμε δημόσια το θέμα της δεοντολογίας, είμαστε αυτοί που θέτουμε διαρκώς το θέμα της δεοντολογίας στο ΔΣ του Συλλόγου και είμαστε αυτοί που το θέσαμε και στην τελευταία συνάντηση με το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ (για να πάρουμε μια μασημένη απάντηση χωρίς περιεχόμενο).
      Για να μην ανησυχείς, λοιπόν, «αγαπητή συναδέλφισσα» (και συνακόλουθα για να αλλάξεις ύφος), η ΑρΣυ έχει ήδη προτείνει στην τελευταία ΓΣ να συγκροτήσει το Σωματείο δική του Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί κώδικες δεοντολογίας και θα τους προτείνει στη Διοίκηση και το Υπουργείο, ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία νομικίστικου τύπου για κανέναν. Όσο για την αποκαλυπτική ερώτηση "μπορεί η κα Αναγνώστου να το ψάξει και να κάνει μια ανάρτηση και γι αυτό;" Σε πληροφορώ ότι εμείς στην Αρσυ έχουμε επιλέξει τον συλλογικό τρόπο δράσης (και όχι την ατομική συνδικαλιστική «καριέρα»). Με άλλα λόγια ό,τι κάνει η κ. Αναγνώστου (και κάθε μέλος της ΑρΣυ), δεν είναι ατομική επιλογή ή μαγκιά, ή ηρωισμός. Έχει άμεση σχέση με το " τι προτίθεσαι να κάνεις ΕΣΥ για αυτό και για όλα τα άλλα?"
      Τέλος: Εμείς στην Αρσυ τόσο μπορούμε, τόσο κάνουμε και ζητάμε συγνώμη που δεν μπορούμε παραπάνω, αλλά δεν είμαστε ήρωες. Προσπαθούμε απλά να είμαστε τίμιοι και τίμιες απέναντι στους συναδέλφους. Και ναι! Για την τιμιότητα μας και την στάση ζωής μας, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά πολλά δεν έχω καταλάβει κα Αναγνώστου και λοιποί συνάδελφοι της αρσυ. Αν θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε ήρεμα, με το σπαθί στο θηκάρι σας ακόμα κι αν το τσιμπησει μύγα και σφήκα.
      Καταρχήν, γιατί έκανε φασιστικό συμψηφισμό κι αθώωση του Μεταξά κλπ ο σχολιογράφος 29/10 6.46; ο Μπογιόπουλος που έγραψε για τον όρκο των ταγματασφαλιτών κι από κάτω για τον Πολύδωρα, ταύτισε πολυδωρα και ταγματασφαλίτες ναζί; αυτό έκανε ή ήθελε να κάνει;
      απορία β : η απάντηση σε μια ρητορική ερώτηση κάποιου "μπορεί η κα Αναγνώστου να ψάξει το θέμα του εγγράφου της Νομικής Υπηρεσίας;", είναι "η Αναγνώστου δεν λειτουργεί ατομικά αλλά συλλογικά"; Σωστά και μπράβο της, αλλά θα περίμενα να ακούσω ότι η συλλογική αρσυ θα κινητοποιηθεί συλλογικά ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Αυτό δε λέει η απλη λογική;
      Μπράβο σας που βάζετε θέμα να φτιαχτεί κάποιο πλαίσιο δεοντολογίας από τον Σύλλογο και τον ΟΚΑΝΑ και σας συγχαίρω και κάντε το σημαία που θατην κρατήσουμε πολλοί. Όμως, εδώ μου προκύπτει η απορία γ : αυτή η δράση ταυτίζεται με το να διευκρινιστεί και το τι έχεισυμβεί στο παρελθόν; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα για συγκεκριμένα γεγονότα (όπως το έγγραφο για τα ιατρεία); Ή η θέση σας (και θα ήθελα να την ακούσω ή να το διαψεύσετε ΔΥΝΑΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ) είναι άραγε "ό,τι έγινε έγινε";

      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και θα αναμείνω μιαν απάντηση.

      Διαγραφή
    3. Απαντώ στον Ανώνυμο 31 Οκτωβρίου 2016 - 2:34 μ.μ.:
      Απορία α: Η πιθανότητα να έχει γραφτεί το σχόλιο από κρυπτοφασίστα τέθηκε κυρίως για να συνεφέρει τον πολιτικά ηλίθιο: Αν διαβάζοντας ένα άρθρο που αναφέρεται στον δοσιλογισμό και στην απάτη της «εθνικής ενότητας», νοιώθεις την ανάγκη να εγκαλέσεις μια παράταξη της αριστεράς για τον υποτιθέμενο «δοσιλογισμό» της προς τους Πολύδωρες και τους Πασόκους ή είσαι φασίστας ή είσαι πολιτικά ηλίθιος. Και επειδή, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί κανένα στοιχείο που να στηρίζει έστω κατ΄ ελάχιστον την κατηγορία, τείνω να πιστέψω ότι αυτός που το έγραψε μπορεί να είναι κάλλιστα και τα δυο. (Παρεμπιπτόντως ο Μπογιόπουλος δεν αναφέρεται στον Πολύδωρα και ούτε τον ταυτίζει με τους Ναζί. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Πολύδωρας ταυτίσθηκε με τους ναζί της Χρυσής Αυγής όταν πρότεινε την συνεργασία της ΝΔ μαζί τους, γεγονός το οποίο ενθυμούμενη η σημερινή κυβέρνηση, θεώρησε σκόπιμο να τιμήσει με τον διορισμό αυτού ογκόλιθου της πολιτικής στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ).
      Αυτό που νομίζω ότι λέει ο Μπογιόπουλος, (στου οποίου τη διαύγεια της σκέψης και την ευστοχία του λόγου υποκλίνομαι) είναι ότι το «όλοι μαζί» δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει μόνο στα «όλοι μαζί τα φάγαμε» των Πάγκαλων. Το οποίο συνήθως ακολουθείται ακολουθείται από το «όλοι ίδιοι είναι». Για τους βουλευτές. Για τους πολιτικούς. Για τους συνδικαλιστές.
      Αυτό προσπάθησε να πει το σχόλιο που με εξόργισε. Ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Αλλά το «όλοι ίδιοι είναι» αποτελεί το κατεξοχήν λαϊκίστικο επιχείρημα των φασιστών, γιατί είναι το επιχείρημα που συσκοτίζει τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο πολιτικό κατεστημένο και όσους του αντιστέκονται. Ανάμεσα στους βουλευτές του ΚΚΕ, ας πούμε, που δεν ψήφισαν ποτέ και κανένα αντιλαϊκό μέτρο και στους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων. Ανάμεσα στους συνδικαλιστές που εργατοπατερίζουν και στους άλλους που παθαίνουν αναγούλα από τους εργατοπατέρες. Μόνο οι φασίστες έχουν συμφέρον να επιχειρηματολογούν με το «όλοι ίδιοι είναι», ώστε να πλασάρουν τον σκατοψυχισμό τους για διαφοροποίηση.

      Απορία β : Όταν ένας σχολιαστής, που έχει γράψει όλα τα παραπάνω, τελειώνει με την ερώτηση "μπορεί η κα Αναγνώστου να ψάξει το θέμα του εγγράφου της Νομικής Υπηρεσίας;" Προφανώς περιμένει μια απάντηση του τύπου «η κ. Αναγνώστου θα κρατήσει την αναπνοή της ώσπου να σκάσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας» ή «θα ανακρίνει την Υπεύθυνη Προσωπικού, τον Γενικό Διευθυντή ή/και τον Πρόεδρο για να μάθει τι έχει ακριβώς γίνει και να μας πληροφορήσει» ή μήπως ακόμη καλύτερα «θα μεταμφιεστεί σε Φαντομά και θα εισχωρήσει στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ για να κλέψει τους προσωπικούς φακέλους των γιατρών, να δει ποιοι έχουν υπογράψει και ποιοι όχι». Με συγχωρείτε για την χαμηλή μου αντίσταση στην παράθεση βλακειών, αλλά μια ερώτηση αυτού του τύπου μόνο βλακώδεις απαντήσεις μπορεί να προκαλέσει. Γιατί απευθύνεται προσωπικά σε μέλος μιας παράταξης, η οποία παράταξη προσπαθεί (προφανώς αποτυχημένα, αλλά προσπαθεί..), από τότε που συγκροτήθηκε, να παλέψει την λογική της ανάθεσης, από όπου κι αν προέρχεται και με όλους τους δυνατούς τρόπους (ένας εκ των οποίων είναι και το blog, το οποίο ευελπιστούσαμε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν χωνευτήρι ιδεών, προτάσεων και προγραμματισμών δράσης). Με ποιο άλλο τρόπο να πούμε ότι ο καθένας μόνος του (όσο μάγκας και να είναι) δεν μπορεί να κάνει τίποτε; Ότι η ΑρΣυ (πολύ περισσότερο ένα μεμονωμένο μέλος της) δεν είναι παρά μια μεγάλη μπούρδα, αν δεν συντονιστεί με τη δράση των υπόλοιπων εργαζομένων; Ότι ο μόνος τρόπος για να μάθουμε τι έχει γίνει, είναι να βάλουμε τους δικούς μας όρους στο παιχνίδι, κι αυτό σημαίνει να δράσουμε συλλογικά και συντονισμένα;
      Αν έχεις καμιά ιδέα, καλοδεχούμενη.

      Διαγραφή
    4. Γελάω όταν με λένε φασίστα, μα πολύ γελάω, δεν έχω τόσο χιούμορ όταν με λένε ηλιθιο, ακόμα και το πιο κομψό "πολιτικά ηλιθιο". Τελειώνω εδώ με το προσωπικό, δικαίωμα σου να με βαφτιζεις όπως πιστεύεις και καμιά σημασία δεν έχει για τα κοινά μας προβλήματα στον ΟΚΑΝΑ.
      Πάντως δεν χρειάζονται ακραία γελοιογραφικες απαντήσεις του τύπου "δηλαδή να μπουκάρει η αναγνωστου στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ η να ανακρίνει κόσμο για να μαθει τι έγινε με τις δηλώσεις για τα ιατρεία", όταν μπορείς απλά να απαντήσεις αν προτίθεται η άρσυ να ζητήσει από τον Σύλλογο το αυτονόητο: δηλαδή ο Σύλλογος όπως σωστά απαιτεί και γι άλλα θέματα, να απαιτησει να δοθούν έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις και γι αυτό το ζήτημα ηθικής τάξης. Τοσο απλά και συλλογικά.

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ. έχει ξαναειπωθει αλλά ο ναρκισσισμος δεν αφήνει να το διαβάσετε καν (απορία... ο ναρκισσισμος είναι κάποιο είδος σκ...ψυχισμου; βαριά κουβέντα.ας τον πούμε καλύτερα μια ιδιαίτερη κατηγορία ψυχισμου..): δε σας τσουβαλιασαν οι σκληροί επικριτες σας και δε σας εξισωσαν με άλλους μέσα στον ΟΚΑΝΑ.Σας λένε ότι φαίνεται κατώτερο των περιστάσεων, των αναγκών και αυτού που μπορείτε να είστε.Για παράδειγμα οι βουλευτές του ΚΚΕ που ανέφερες, όντως "υπερβαίνουν κι εαυτόν" ενδεχομένως.. Εσείς όχι.
      Τελειώνω εδώ την συγγραφικη μανία.

      Διαγραφή
    6. Αν ήθελες να ρωτήσεις αν θα κάνει η ΑρΣυ το αυτονόητο (το οποίο και προφανώς έχει ήδη κάνει), γιατί δεν το ρώταγες και προτίμησες να ενδιαφερθείς για το τι θα κάνω εγώ "τώρα που πήρα μπρος". Αλλά έτσι είναι οι θρασύδειλοι: πετάνε μια "εξυπνάδα", που είναι σίγουρο ότι θα πονέσει τον αντίπαλο, αλλά όταν τους ζητιούνται αποδείξεις, το μαζεύουν και το ρίχνουν στο αυτονόητο και στις "διαγνώσεις" περί ναρκισσισμού. Δεν θα το συνεχίσω ούτε εγώ, γιατί είμαι πια σίγουρη ότι όλοι έχουν καταλάβει πως το αρχικό σου σχόλιο δεν είχε καμία σχέση με την αλήθεια. Άλλο ανεπαρκείς, άλλο "δοσίλογοι". Κατά τα λοιπά να είσαι σίγουρος/η ότι η αυτοκριτική μας είναι πιο αυστηρή από την κριτική σου.
      ΥΓ. Μεγάλη μου τιμή να ζητάς από μένα να σταθώ στο ύψος των βουλευτών του ΚΚΕ. Ούτε στο νυχάκι τους.

      Διαγραφή
  3. "ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία νομικίστικου τύπου για κανέναν"; αυτό πάλι ποιον αφορά; τον φασίστα που σας λοιδώρησε; ή άλλον; τίποτα δεν καταλαβαίνουμε έτσι σιβυλλικά και μη μου άπτου που γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς αφορά στα "τεχνικά" επιχειρήματα του Αν. διευθυντή, (περί γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας με βάση την οποία σταμάτησε η συλλογή υπεύθυνων δηλώσεων κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή