Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13:30

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις:
  • Προαναγγελία κλεισίματος μονάδων μεθαδόνης, με αρχή τη μονάδα της Νίκαιας, καi
  • Λήψη των αποφάσεων της διοίκησης «εν κρυπτώ και παραβύστω» με παράλληλη προσπάθεια παραπληροφόρησης εργαζομένων και ουσιαστική αδιαφορία  για τη γνώμη υπευθύνων, εργαζομένων και θεραπευομένων

το  ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων προκηρύσσει
στάση εργασίας την Τετάρτη 26.10 από 13:00 ως 16:00

και καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας σε
συνέλευση  Τετάρτη 26 στις 13:30 στο αμφιθέατρο των Kεντρικών Yπηρεσιών

για να καθορίσουμε τη στάση μας.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

14 σχόλια:

  1. http://www.ygeia360.gr/el/news/item/23718-oi-ergazomenoi-toy-okana-kataggelloyn-loyketo-sthn-monada-xorhghshs-methadonhs-ths-nikaias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκρα του τάφου σιωπή.. στους κάμπους πέφτει χιόνι..κι η αρσυ ξεσπαθώνει...
    Μπα. Μετά τις αρχικές δημηγορίες κατά των πρόθυμων και λιγότερο πρόθυμων και δούλων και δουλεμπόρων, πάνω στη μπόρα για τη Νίκαια, επέστρεψε στη γνωστή θέση αναμονής της "κάνουμε τον καθιστό βούδα και βλέπουμε πού θα κάτσει η μπίλια". Πολύ σύντομη ήταν η φασαρία που κάνατε παιδιά. Θα κουραστήκατε πολύ. Πάρτε ανάσες. Το παιχνίδι της διαπλοκής είναι μακρύ ακόμα. Κρατήστε δυνάμεις. Και τις καρέκλες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπεσε λογοκρισίτσα, λογοκρισίτσα;
    Χμμμμ... Αυτό- ή ετερο-λογοκρισία guys;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενημερώνω ότι η διοίκηση που λέει ότι είναι εντάξει στις οφειλές της μετά το έγγραφο που έστειλε, έχει να πληρώσει τα δάνεια μας από τον Απρίλιο,ενώ μας κρατάει κανονικά τα χρήματα!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόσεχε τι λες... δεν το πήρες το μήνυμα; μην εκτρέπεσαι σε κακολογίες..
    Νομίζεις θα σε προστατέψουν οι συνδικαλιστές; με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. δεν τους βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει ένα σημαντικό σχόλιο του Διευθυντή Εφαρμογών στο μπλογκ του Συλλόγου :

    "okanalaboursunion
    kkokkolis 25 Οκτωβρίου 2016 - 9:02 μ.μ.

    Όσο για τους εξυπηρετούμενους που θα διασχίζουν την Αττική (αυτές οι λέξεις είναι από προηγούμενο σχόλιο του ιδίου)…. Οι 4 από τις 5 μονάδες του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα έχουν εύκολη πρόσβαση με το Metro. Και λεωφορεία και φυσικά και ΙΧ.
    Όλοι οι άνθρωποι έτσι κινούνται στην πόλη για να πάνε στις δουλειές τους και να λάβουν υπηρεσίες. "

    Επιτέλους, ακούγεται από τα πιο επίσημα χείλη κάτι που έπρεπε να ειπωθεί και να γίνει κατανοητό εδώ και πολύ καιρό. Γιατί δεχόμαστε πολύ συχνά καταχρηστικά αιτήματα θεραπευομένων για αλλαγή Μονάδων (και επακόλουθη γκρίνια) με δικαιολογία αυτό και μόνο, δηλαδή δυσκολία στις μετακινήσεις.
    Προσωπικά θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή Εφαρμογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..."...δεχόμαστε πολύ συχνά καταχρηστικά αιτήματα θεραπευομένων για αλλαγή Μονάδων"...κλπ, κλπ... Τα οποία βέβαια αιτήματα (πιθανά να το γνωρίζεις ανώνυμε/η 26 Οκτωβρίου 2016 - 10:20 μ.μ.αν εργαζεσαι σε Μονάδα) η Διευθυνση Εφαρμογών φροντίζει να ικανοποιούνται με πίεση και προφορικές εντολές-απειλές προς τις Θ.Ο., χωρίς κανένα επιστημονικό επιχείρημα και χωρίς την τήρηση καμίας γραπτής υπηρεσιακής διαδικασίας. Αααα, και όποτε συναντά την όποια αντίσταση δημιουργεί εντυπώσεις διαδίδοντας πως υπάρχουν μονάδες για τις οποίες "υπάρχουν πολλά παράπονα από τους ασθενείς"... και άλλα τέτοια όμορφα και επιστημονικά. Αν δεν είσαι troll και δεν εγραψες το παραπάνω σχόλιο για χαβαλέ, (παρότι χαβαλές σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν χωράει)τι να σου πώ... πάντα τέτοια (επιστημονικά και ηθικά πάντα !!!)

      Διαγραφή
    2. Δεν το έγραψα για χαβαλέ.ισα ίσα. Ακριβώς με το σχόλιο του ο κ.Κοκκωλης θέτει τέρμα σε τέτοια γελοία αιτήματα και τέτοιες πιέσεις. Ποιος θα τολμήσει τώρα πλέον να ξαναπιεσει κάποια Μονάδα, μετά από τέτοια ξεκάθαρη τοποθέτηση του Διευθυντή Εφαρμογών;

      Διαγραφή
  7. Εγώ κρίνω ότι γενικά ο κ. Κοκκώλης λέει σωστά πράγματα και δεν κρύβεται όπως άλλοι. Είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσει και στο ερώτημα που είχε τεθεί για τις δηλώσεις που ζητούσε ο ΟΚΑΝΑ και θα κλείσει τα κακόβουλα στόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να κάνω άλλη μια παρέμβαση. Κατ αρχήν κρατάω μικρό καλάθι με όλα αυτά που ακούγονται, η εμπειρία στον οργανισμό αυτό έχει δείξει.
    Ωραία βάζουν όλοι πλάτη απορροφάται και η λίστα. Μετά τι;;;
    Συνεχίζει ο οργανισμός να δουλεύει όπως τώρα; Με ελλείψεις αντιδραστηριων κλπ κλπ;
    Με αποπομπες; Γιατί δεν υπάρχει μια μονάδα χαμηλή οδού ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην διωχνονται, ή λόγω έλλειψης ελέγχου (αντιδραστήρια) θα βαφτιζονται καλά με ότι συνεπάγεται;

    Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουν οι υπεύθυνοι των μονάδων σε ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας;;
    Απαγορεύεται η επιτρέπεται η καναβη, πάρτε μια απόφαση.
    Απαγορεύεται η επιτρέπεται τα χάπια, πάρτε μια απόφαση τέλος πάντων.

    Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι όλα τα προβλήματα μετά την ύπαρξη της λίστας ξεκινάνε από εκεί, από το ασαφές ασαφεστατο πλαίσιο λειτουργίας.
    Τόσο δύσκολο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή νομίζω ότι έχω πάρει πολύ καλά χαμπάρι, όλα τα προβλήματα ξεκινάνε από το ότι οι εξαρτησεις είναι το χάος και στον ΟΚΑΝΑ δουλεύουν πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν, δεν θέλουν η δεν μπορούν πλέον να οργανώνουν το χάος. Κι επειδή όλη η Ελλαδαρα είναι πια ΤΟ χάος, βάλε με το νου σου ποια θα ναι η συνέχεια στον ΟΚΑΝΑ.... Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου δεν λέω τίποτα διαφορετικό, τα ίδια λέμε νομίζω.

      Διαγραφή
  9. εχουμε μια ευκαιρία ...........λεμε τώρα σε 21 μερες να προτείνουμε κάτι διαφορετικό απο τα λουκέτσ την αλλαγη χρήσης και ολα αυτά τα τραγελαφικά......το μεγαλύτερο πρόβλημα του Οργανισμου ειναι οτι έχει μετατραπει σε ενα jumbo των εξαρτήσεων ή τουλάχιστον κινδυνευει να γίνει μετα τα τελευταία προαναγγελθέντα.Τα εχουμε όλα και φτηνα .τωρα αν βγαινοντας απο το μαγαζι το προιον εχει ηδη χαλάσει ......σκασίλα μασ......εμεις τα έχουμε ολα και τζαμπα......γιατι επισης ..κράζεις θαυμάζεις........το πρόβλημα δεν ειναι με το τι σχεδιάζεται..........αλλα με το πως υλοποιειται...γιατι να τελειωσει η λιστα στο τελος του ετους τι ιδεοληψια ειναι αυτη ελατε ειδικοι ειμαστε.γιατι αν δεν ειναι αυτο τι ειναι?μηπως μια καλα προετοιμασμενη προεκλογικη εκστρατεια? σε αυτο το ψευτοδιλλημα δωστε προτασεις μεχρι 21 νοεμβριου που ομως εξυπηρετουν την παραπανω ιδεοληψια δεν πρεπει να υποκυψουμε.πρεπει κατα την γνωμη μου να ζητησουμε αξιολογηση του εργου της ΜΑΠ πρωτα γι αυτο το διαστημα.ετσι κανουν οι επιστημονες....δεν βιαζονται να ξεστοκαρουν λες και εχουμε νεες παραλαβες το 2017 η αλλαζουμε χρηση κι εμεις???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι πρόβλημα υπάρχει που θα γίνει ο Οργανισμός jumbo; μπορεί έτσι να δίνει κι ο Σύλλογος μεγαλύτερες σε αξία χριστουγεννιάτικες δωροεπιταγές jumbo.
      Κάτω τα χέρια από τα Jumbo!

      Διαγραφή