Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 02.10.16

(Είπαμε να το καθυστερήσουμε, μπας κι έρθει κανείς από περιέργεια στη συνέλευση, αλλά που...).
Έχουμε και λέμε..


Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Το υπουργείο επιθυμεί να αυξήσει τον προυπολογισμό για το '17 (αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να το κάνει), όπως επίσης επιθυμεί και να εξοφλήσει τις οφειλές του ΟΚΑΝΑ για τα προηγούμενα χρόνια (αλλά σκοτεινές δυνάμεις το εμποδίζουν να το κάνει).

Το νέο; Παρά την κοινή επιθυμία του ΟΚΑΝΑ και του υπουργείου να γίνουν νέα προγράμματα, να αναπτυχθούμε και να βασίσουμε για μια φορά ακόμα τη λειτουργία βασικών δομών στα ΕΣΠΑ, το εκπληκτικό (και από κάθε άποψη, τελικά,  φανταστικό) πλάνο  των 80 εκατομμυρίων κατέβηκε στα 50, μετά στα 17, κατρακύλησε στα 7,5, στα 3 - και, τελικά, "μάλλον δε θα πάρουμε τίποτα".

Κι αυτό γιατί ο πολύς Πολάκης επειδή είναι πολύ αριστερός (όπως λέμε πολυ-εργαλείο) θέλει να (και θα) πάρει όλα τα ΕΣΠΑ της υγείας να τα "κάνει" Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (ήταν το όνειρό του από μικρό παιδί...από τότε που ήταν στην ΚΝΕ και την ΑΡΣΙ). Αυτά για να ξέρετε πως χτίζονται τα Εθνικά Συστήματα Υγείας (ή πως γκρεμίζονται...).

ΙΙ. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι συναδέλφισσες καθαρίστριες παραμένουν  επί μακρόν  απλήρωτες (για δεύτερη φορά σ' αυτό το εξάμηνο) καθώς  η εταιρεία τις χρησιμοποιεί για να εκβιάσει τον ΟΚΑΝΑ να πληρώσει τα χρωστούμενα των προηγούμενων ετών. Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ "δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό". μπορεί όμως να κάνει κάτι για το άλλο: να ξανα-υπογράψει σύμβαση με τους νταβατζήδες-εργολάβους (με τους ίδιους, υποθέτουμε, μια που παραμένει όμηρος των οφειλών και της απειλής δικαστικών προσφυγών).
Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και για τη φύλαξη. Τόσον λεβέντικα... τόσον αριστερά... τόσον τίμια....

Την Τετάρτη που μας πέρασε έγινε κινητοποίηση σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπου συμμετείχε και το σωματείο του ΟΚΑΝ. Ως "ταμπέλα", μια που η συμμετοχή των εργαζομένων μας ήταν απογοητευτική. Άλλοι έλειπαν σε άδεια, άλλοι δεν μπορούσαν να φύγουν από τις μονάδες, οι εργαζόμενοι στα συνεργεία προφανώς φοβήθηκαν - για όλους "κάποιος λόγος υπήρχε"...
Όμως, δυστυχώς, αν δεν το έχουμε εμπεδώσει ακόμα : κινητοποιήσεις "δι' αντιπροσώπου" μπορεί και να γίνονται. Νικηφόροι αγώνες "δι' αντιπροσώπου" δε γίνονται!

(Κακεντρεχής αλλά δυστυχώς απαραίτητη σημείωση: Από ότι φαίνεται μια σοβαρή μερίδα των συναδέλφων και των συνδικαλιστών του σωματείου μας, μπορεί να κάνει μεγαλειώδεις και νικηφόρες κινητοποιήσεις,  μόνο όταν αυτές γίνονται κατόπιν εντολής των ανωτέρων. Αυτό θα μπορούσε και να  ονομάζεται "η υπαλληλική συνείδηση ως μια όψη της τακτικής του συνδικαλιστικού κινήματος". Τέλος πάντων αυτά είναι ψιλά γράμματα αλλά καλό είναι να λέγονται μπας και ντραπούν μερικοί, αν και αμφιβάλλουμε).

Τι μας είπε, εν περιλήψει, ο αν. υπουργός; Για όλα τα υπόλοιπα, ότι ΘΑ γίνουν συναρπαστικά πράγματα - ανάπτυξη, διορισμοί, χαμός! Για τα συνεργεία, όμως, η πίεση στα νοσοκομεία υποχρεώνει το υπουργείο να υπαναχωρήσει και να συμπεριλάβει στη νέα τροπολογία που θα κατατεθεί διετείς συμβάσεις (αντί για μονοετείς) εργασίας (και όχι έργου) - άρα με εργασιακά δικαιώματα. Βέβαια θα είναι ανοικτές προκηρύξεις με μοριοδότηση όσων έχουν προϋπηρεσία στα συνεργεία των εργολάβων.

Η συνέχεια είναι στα χέρια μας: στη συντονισμό, στο άνοιγμα της συζήτησης για όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον  ευρύτερο δημόσιο τομέα και στη μαζικότητα. Θα το κάνουμε;

Για περισσότερη ενημέρωση από την κινητοποίηση:
http://arsigr.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html
και https://rproject.gr/article/oi-ergolavikoi-ton-nosokomeion-epimenoyn-sto-dromo

ΙΙΙ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ - ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
(ή: Άλλα λέμε, άλλα καταλαβαίνουμε, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...)
Η διοίκηση έφτιαξε επιτροπή αναθεώρησης του εσωτερικού κανονισμού, στον οποίο θα συμπεριλάβει / επανεκτιμήσει  θέματα αξιολόγησης, εξέλιξης, αδειών, κώδικα δεοντολογίας κοκ

Για τη διαδικασία και την πρόθεση της διοίκησης να λάβει υπόψη τις απόψεις των εργαζομένων ενδεικτικά θα σημειώσουμε πως ο πρόεδρος ενημέρωσε τον Ιούλιο  το ΔΣ του Συλλόγου πως "θα συζητηθεί από Σεπτέμβρη το πώς θα φτιαχτεί η επιτροπή και σε ποιούς θα απευθυνθεί ο ΟΚΑΝΑ" όταν το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ είχε ήδη αποφασίσει, 10 μέρες πριν,  ακόμα και ποιά πρόσωπα θα συμμετέχουν.  Απλά (;) ο πρόεδρος "δεν είχε καταλάβει  αυτό που κατάλαβαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ"...

Για τον εσωτερικό κανονισμό που ισχύει σήμερα (όταν βολεύει τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, γιατί όταν δεν τη βολεύει "είναι παρωχημένος" και δεν τον εφαρμόζει ):
http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html

ΙV. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ
Η λίστα της Αθήνας συνεχίζει να προχωρά - κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητα καλό. Δεν αναιρεί όμως την ανάγκη να γίνεται συνεχής αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών:

  • Πόσους θεραπευόμενους μπορεί, τελικά, να εξυπηρετήσει μια μονάδα; 
  • Τι θα κάνουμε με το drop out που αυξάνεται; 
  • Πως θα προσελκύσουμε τους οροθετικούς που βρίσκονται εκτός υποκατάστασης?
  • Πώς λειτουργούν τα προγράμματα μέσα στις φυλακές; 
  • Θα γίνει τελικά μια μονάδα άμεσης πρόσβασης (όχι μια μονάδα εισαγωγής, αλλά μια όπου θα μπορούν να εξυπηρετούνται επί μακρόν οι μη σταθεροποιημένοι ασθενείς); 
  • Σε ποιες περιφέρειες πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες; 
  • Πότε - και με ποια διαδικασία - θα συζητηθούν ολ' αυτά;

Και επειδή η ανάπτυξη χρειάζεται και χρήματα, που δεν υπάρχουν, η "Νέα Μεγάλη Ιδέα" εξοικονόμησης χρημάτων είναι τα ξηρά αντιδραστήρια - δηλ. ο έλεγχος ούρων με στικάκια. Έχει άραγε ελέγξει η διοίκηση την αξιοπιστία αυτών των ελέγχων; Έχει εξασφαλίσει τις συνθήκες συντήρησης των στικ (γιατί είναι κι ευαίσθητα τα ρημάδια και χαλάνε...); Έχουν σκεφτεί πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίος ο ποσοτικός έλεγχος, όπως η φάση της σταθεροποίησης;

Κι επειδή χρειάζεται και προσωπικό η ανάπτυξη, η διεύθυνση εφαρμογής προσπαθεί να "γεννήσει" προσωπικό μετακινώντας τον κόσμο πέρα - δώθε. Μετά τη φαεινή ιδέα για Take Home τα σαββατοκύριακα στις μονάδες μεθαδόνης, η νέα φαεινότερη ιδέα ακούγεται πως είναι να κλείσει η μοναδική μονάδα μεθαδόνης που εξυπηρετεί τη δυτική και τη νότια Αττική! (Ας ελπίσουμε πως κι εμείς "άλλα καταλάβαμε" απ' αυτά που ειπώθηκαν...)

Η ιδέα να πιέσει ο ΟΚΑΝΑ για ν' ανοίξουν οι μονάδες που θα έπρεπε να λειτουργούν, ή για να προσληφθούν οι άνθρωποι που δουλεύουν τόσα χρόνια με μπλοκάκι, ή για να υπάρχει οχτάωρη φύλαξη και καθαριότητα (άρα και περισσότερες ώρες χορήγηση), ή για να υπάρχουν κονδύλια και να  μπορούμε να κάνουμε κανονικά τοξικολογικούς ελέγχους είναι - προφανώς - παρωχημένη.

V. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ 
Last but not least: Όχι - δε θα ζητήσουμε συγγνώμη που δεν είμαστε πολύ τακτικοί στην ενημέρωση. Απ' τη μια μεριά, όπως λέγαν κι οι παλιοί "από τότε που εφευρέθηκε το 'συγγνώμη' χάθηκε το φιλότιμο".
Κι από την άλλη, δεν εμποδίσαμε κανέναν να γράψει μια "ανταπόκριση".
Ούτε να ξεκινήσει από τη μονάδα του, από την υπηρεσία του, από την πόλη του μια πρωτοβουλία για κάτι που θεωρεί σημαντικό.
Ούτε να έρθει στη συνέλευση να ενημερωθεί και να πάρει θέση.
Εμείς, όπως κι ο καθένας, ιεραρχούμε τα πράγματα με τη σειρά που κρίνουμε ως σημαντική και στο χρόνο που μπορούμε και αντέχουμε. Στο τέλος, ο καθένας από μας θα κριθεί από κείνα που έκανε (ή, έστω, προσπάθησε να κάνει) αλλά κι απ' αυτά που δεν έκανε.

Αντί λοιπόν να ζητήσουμε συγγνώμη, θα ζητήσουμε να ξεκινήσει ένας διάλογος:
Πιστεύουμε πως σ' αυτούς τους καιρούς η οργάνωση και η μαζική δράση είναι τόσο αναγκαία όσο στους πιο "μαύρους" πρώτους χρόνους των αγώνων. Άλλωστε, διεκδικούμε απ' την αρχή όρους που ως χτες θεωρούσαμε αυτονόητους αλλά  που, κάποτε, χύθηκε αίμα για να κερδηθούν:
τη συλλογική σύμβαση,
την ασφάλιση,
το οχτάωρο,
τις άδειες.
Και φυσικά η ιστορία, αδιάψευστος και ζόρικος μάρτυρας, απέδειξε ότι όλα αυτά (που κινδυνεύουν να χαθούν ή έχουν ήδη χαθεί), κερδήθηκαν με τη συλλογική δράση και τον συνδικαλισμό. Για αυτό είμαστε υπέρ της συλλογικής δράσης και του συνδικαλισμού και των σωματείων. Όχι γιατί μας αρέσει να "σπαταλάμε" τον ελεύθερο χρόνο μας στις κινητοποιήσεις, ούτε γιατί είμαστε κολλημένοι.

Είμαστε λοιπόν υπέρ της δράσης μέσα στα σωματεία.
Όμως το δικό μας το σωματείο δεν λειτουργεί! Ή, τουλάχιστον, δε λειτουργεί όπως θα θέλαμε, όπως θα ήταν αναγκαίο για τις περιστάσεις, όπως θα αντιστοιχούσε στην ιστορία του (και την παλιά και την πρόσφατη) και στο πλήθος του κόσμου που αναφέρεται σε αυτό.
Όχι πως όλα τ' άλλα πρωτοβάθμια σωματεία λειτουργούν, αλλά εμάς αυτό μας καίει και σ' αυτό οφείλουμε να παρέμβουμε (για τα δευτεροβάθμια και τα τριτοβάθμια σωματεία δε μιλάμε καν - τηρούμε σιγή "εις μνήμην" της εποχής που ζούσαν και αγωνίζονταν, η οποία έχει παρέλθει προ πολλού...).
Προφανώς, ευθύνες δεν έχει μόνο η πλειοψηφούσα παράταξη - έχουμε όλοι, ο καθένας όμως αντίστοιχες με τη θέση και τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει:

  • και οι άλλες παρατάξεις (κι εμείς περισσότερο ως "μεγαλύτεροι" από τους άλλους), 
  • και οι μη "συνδικαλισμένοι" εργαζόμενοι  που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα  - μετέχοντας λίγο ή λιγότερο ή  καθόλου, με μια αμηχανία που συνεχώς μεγαλώνει 
  • και αυτοί που, αντί να κάνουν οτιδήποτε, στέκονται στη γωνία και καταγγέλλουν (πάντα κρυμμένοι στην  ανωνυμία)  συλλήβδην τους συνδικαλιστές που "τα παίρνουν", τις παρατάξεις που "τα κάνουνε γαργάρα" και, γενικώς, "τα πρόβατα" - είτε από φασίζουσα νοοτροπία ή από καθαρή, επικίνδυνη βλακεία.


Τι θα κάνουμε, λοιπόν; Να φύγουμε από το ΔΣ και τα άλλα όργανα του Συλλόγου; ΟΚ.
Και μετά; (Καμιά υπεκφυγή. Θα φύγουμε. Δεν είμαστε συνδικαλιστές "καριέρας").

  • Πώς, με ποια διαδικασία μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί το σωματείο; 
  • Αν αλλάξουν μόνο τα  πρόσωπα αρκεί; (Άσε που, από την εμπειρία των τελευταίων 15 χρόνων, "χλωμό" να αλλάξουν τα πρόσωπα...) 
  • Πώς θα αλλάξει η νοοτροπία της ανάθεσης, κοινή σε "εκπροσώπους" και "εκπροσωπούμενους";
  • Πώς θα κινητοποιηθούν περισσότεροι εργαζόμενοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ρόλους; 
  • Με έναν άλλο τρόπο οργάνωσης και λήψης αποφάσεων; 
  • Με διαδικασίες βάσης; 
  • Είμαστε "έτοιμοι" να δεχτούμε και να υποστηρίξουμε αλλαγές που θα μας "ξεβολέψουν" όλους;


Ένα είναι βέβαιο. Το "business as usual" δεν μπορεί να συνεχιστεί. 
Δεν τραβάει. Ή, μάλλον, μας τραβάει όλους μαζί στον πάτο - στη θέση που έχει κρατήσει για μας και για όλους τους εργαζόμενους (λίγα εκατοστά γλίτσας πάνω από τους μη εργαζόμενους)  η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ΕΕ, της αριστερής μας κυβέρνησης και της δεξιάς επόμενης κυβέρνησής μας...

Αυτό το blog φτιάχτηκε για να δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλους όσους θέλουν να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Δημοσιεύουμε και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε όλα τα σχόλια που δεν είναι υβριστικά σε προσωπικό επίπεδο (και μέχρι σήμερα από όλα τα σχόλια που μας έχουν σταλεί, μόνο ένα σχόλιο δεν έχουμε δημοσιεύσει, γιατί κρίθηκε υβριστικό). Δημοσιεύουμε, όπως θα έχετε διαπιστώσει, και όλα τα σχόλια ενός ή δυο σχολιαστών, οι οποίοι αρέσκονται να μας επιτιμούν και να μας εγκαλούν, καθώς και τα εμφανώς βλακώδη και αποκρουστικά, όπως επίσης και τα κατά κάποιο τρόπο "αδιάφορα" για μας όπως πχ. τα εντελώς συντεχνιακά) . Τι να κάνουμε; είναι προφανές ότι δεν μπορούμε (και ούτε θέλουμε) να αρέσουμε σε όλους.

Αυτό το blog θα παραμείνει ανοικτό σε όλους για να γράψουν τη γνώμη τους και να προβληματιστούν.

27 σχόλια:

  1. Το χω παρατηρήσει αυτό που λέτε ότι ένας ή δυο σχολιαστές, όχι παραπάνω, σας επιτιμούν. Οι υπόλοιποι οκανίτες δεν ασχολούνται πράγματι. Έχει βαριές παρενέργειες η μπόχα του οκανα, όχι αστεία. Σε κάθε περίπτωση κακεντρεχή σχόλια και κριτικές ότι όσοι ασχολήθηκαν με τα διοικητικά του Σωματείου, απολαμβάνουν στην πιο light περίπτωση βολεματάκια, ανοχή, επιείκεια και τα σχετικά της ήπιας διαπλοκής, εσάς δε μπορεί να σας αγγίξουν. Η Ιστορία θα σας δικαιώσει.
    Πάντως, όσον αφορά το "αν αλλάξουν μόνο τα πρόσωπα αρκεί; (Άσε που, από την εμπειρία των τελευταίων 15 χρόνων, "χλωμό" να αλλάξουν τα πρόσωπα...)", η Ιστορία πάλι λέει ότι ναι, τα πρόσωπα κάνουν διαφορά. Αρέσει δεν αρέσει στα "αριστερά" ιδεολογήματα, όσο και να θελαν να μην έχουν σημασία τα πρόσωπα, η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς Μαρξ, Λένιν, Τσε (λίγα παραδείγματα...) ούτε θα χε ζωγραφιστεί ούτε πολύ περισσότερο θα χε ενσαρκωθεί το ΑΡΙΣΤΕΡΟ όραμα. Διότι νούλες αντ΄αυτών δεν θα είχαν ξεσηκώσει κανέναν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γράψω τη γνώμη μου.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και θα προβληματιστώ.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα προβληματίζομαι
    Τρελό Κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα προβληματίζομαι.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία. Το βρήκα.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα φτιάξουμε έναν νέο σύλλογο
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα πηγαίνουμε εκδρομές.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα κάνουμε καλές πράξεις. Θα περνάμε τις γιαγιούλες απέναντι στους δρόμους που δεν έχουν φανάρια. Θέλουν δεν θέλουν. Θα κάνουμε αγαθοεργίες. Θα αγαπάμε τον πλησίον επίσεις. Θα πηγαίνουμε και στη δουλειά αγαπώντας τον πλησίον. Θέλει δεν θέλει. Θα πηγαίνουμε και εκδρομές - αυτό το είπα - λέγοντας Χριστιανικά τραγούδια. Θα εκκλησιαζόμεθα κάθε Κυριακή. Όλοι μαζί. Θα φυτέψουμε πανσέδες. Θα ψωνίζουμε βιολόγικα προϊόντα και προϊόντα δίκαιου εμπορίου. Θα λέμε Αριστερά τραγούδια. Και Δεξιά τραγούδια. Θα φοράμε στεφάνια με άνθη λεμονιάς στο κεφάλι. Και πορτοκαλιάς. Και μακριά καφτάνια. Και σανδάλια.
    Θα επανέλθω με περισσότερες προτάσεις.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ μου αρέσει αυτή η ελευθερία του λόγου.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα σχετικά με τις γιαγιούλες: Αν απαιτούν να τις ξαναγυρίσουμε από απέναντι θα τους εξηγούμε το όραμα μας και μετά - πολύ ευγενικά - θα προσφέρουμε και σε αυτές άνθη λεμονιάς. Όχι σε στεφάνι βεβαίως διότι πρέπει να ξεχωρίζουμε από το υπόλοιπο πλήθος το οποίο θα μας λατρεύει και θα θέλει να εγγραφεί στον νέο μας Σύλλογο.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό είναι μία επίσεις καλή ιδέα.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να δεχτούμε το λατρευτικό πλήθος στον νέο μας Σύλλογο.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και τις γιαγιούλες.
    Τρελό κουνέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί δεν φαίνονται τα σχόλια μου;
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακόμα δεν φαίνονται τα σχόλια μου.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σχετικά με τον προβληματισμό αυτού του ΑΡΣΥ. Δεν κατάλαβα. Το προβληματίζει που θα κλείσει αυτή η μονάδα της μεθαδόνης ή που θα παραμείνουν οι υπόλοιπες ανοιχτές; Ο νέος Σύλλογος θα μπορεί - και θα θέλει - να υποστηρίξει και τις δύο θέσεις. Δεν πρέπει να ανησυχεί αυτό το ΑΡΣΥ. Θα το αγκαλιάσουμε και αυτό. Θα του φορέσουμε άνθη λεμονιάς. Θα το παίρνουμε μαζί μας στις εκδρομές και θα τραγουδάμε Χριστιανικά τραγούδια. Αν δεν τα ξέρει δεν θα το κάνουμε να νιώσει άσχημα. Με υπομονή και κατανόηση απέναντι στο διαφορετικό, θα του τα μάθουμε στίχο στίχο. Διότι η Χριστιανική θρησκεία είναι μία θρησκεία αγάπης.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τώρα σχετικά με την Χριστιανική θρησκεία. Καταλαβαίνω ότι στον Οργανισμό υπάρχουν και Μουσουλμάνοι. Και Εβραίοι. Πιθανότατα και κάποιοι Καθολικοί (που νομίζουν ότι είναι και αυτοί Χριστιανοί, αλλά δεν φταίνε αυτοί για αυτό αλλά ο Πάπας). Αυτούς λοιπόν τους πεπλανημένους αδελφούς μας θα τους προσυλητίσουμε με όμορφο τρόπο. Θα τραγουδήσουμε και σε αυτούς Χριστιανικά τραγούδια, αλλά όχι Αριστερά ούτε Δεξιά τραγούδια για να μην μπερδευτούν. Θα πρέπει να επιδείξουμε υπομονή και κατανόηση - ακριβώς όπως με τις γιαγιούλες - διότι μπορεί να αντιδράσουνε, αλλα στο τέλος, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Θα προσφέρουμε και σε αυτούς στεφάνια με άνθη λεμονιάς. Η πορτοκαλιάς. Καταλαβαίνετε. Για ψυχολόγικούς λόγους.
    Τρελό κουνέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραία τακτική. Βάζετε τα γελοια-γελοιογραφικα σχόλια κάποιου "τρελου" κουνελιου, αντί να απαντάτε σε σοβαρά θεματα-ερωτηματα. Για να απαξιωσετε σοβαρά σχόλια που δε σας αρέσουν. Έτσι νομίζετε(ότι θα τα απαξιωσετε). Ακόμα δεν έχετε απαντήσει στους εργαζόμενους πότε, πως και γιατί απενεργοποιηθηκε η ΕΠΕΣΥ. Και τι πράξατε γι αυτό. Μήπως αποφασισατε αυθαιρετα ότι μπορείτε ενας-δυο άνθρωποι να εκπροσωπείτε όλη την ΕΠΕΣΥ; Απαντήστε κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγκάθετο τρελό κουνέλι αυτού του ΑΡΣΥ
      Τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
  20. Εγώ δεν θα κουραστώ να σας ρωτάω. Εσείς μπορεί να μην ντρέπεστε που δεν δίνετε στους συναδέλφους μια απάντηση, αλλά εγώ δε θα κουραστώ να σας ρωτάω. Πότε διαλύθηκε η ΕΠΕΣΎ; Πόσοι και ποιοι την υποκαθιστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΟΚΑΝΑ 10/10/2016
    Μία είναι η ευθύνη του δικαστή σήμερα: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του με αυταπάρνηση και ανεξαρτησία. Το έχω πει και την άλλη φορά. Αυτό το θεωρείτε παρέμβαση; Δεν είναι παρέμβαση ότι κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης -και ξέρετε, δεν είναι απαίτηση της Βουλής ή δική μας, είναι απαίτηση της κοινωνίας, είναι πατριωτικό καθήκον, γιατί επιτέλους, χρεώθηκε αυτός ο τόπος, καταχρεώθηκε, λεηλατήθηκε η κοινωνία, η οικονομία διαλύθηκε και πρέπει επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη- θα μας έχει δίπλα του, όποιος δικαστής σηκώσει κεφάλι και πει: «Θα κάνω το καθήκον μου με ανεξαρτησία και αυταπάρνηση, όπως ορίζει η δεοντολογία».
    Αυτό, ξέρετε, δεν είναι παρέμβαση. Την προηγούμενη φορά στη συζήτηση για τη διαπλοκή πριν από λίγους μήνες προσπάθησα να σας εξηγήσω τι ακριβώς είναι παρέμβαση: οι αθωωτικές τροπολογίες, οι αμνηστεύσεις, οι κατ’ εντολήν αρχειοθετήσεις. Εμείς αυτό που έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε, είναι το χρέος μας. Κάθε υπόθεση για την οποία θα έχουμε υπόνοιες εγκληματικής δράσης, παραπέμπεται απευθείας και χωρίς χρονοτριβή στους αρμόδιους εισαγγελείς.
    Το ίδιο κάναμε και με την περιβόητη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτού του εκκολαπτηρίου της διαφθοράς στον τόπο -κι όχι πολύ μακρινού, πρόσφατου. Κι αυτήν τη στιγμή έχουμε καταθέσει στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία για την υπόθεση των αμαρτωλών συμβάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ τόσο με τον ΟΚΑΝΑ, όπου σύμφωνα με τους ελέγχους των αρμόδιων σωμάτων δεν είναι δυνατόν ακόμα να προσδιοριστεί πού δαπανήθηκαν ποσά ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου –ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει να προσδιοριστεί- όσο και των συμβάσεων, που έχουν συναφθεί με διαφημιστικές εταιρείες γνωστών επιχειρηματιών.
    Βεβαίως, μπορεί, αξιότιμοι κύριοι πρώην Υπουργοί –όσοι διατελέσατε- να έχετε εξασφαλίσει το ακαταδίωκτό σας με τη βοήθεια, βεβαίως, του κ. Βενιζέλου, που ήταν εμπνευστής του επαίσχυντου άρθρου 83 του Συντάγματος για τη μη ευθύνη των Υπουργών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εισαγγελέας στον ΟΚΑΝΑ; Σκάνδαλο; στον ΟΚΑΝΑ; θα πάνε φυλακή άνθρωποι από τον ΟΚΑΝΑ; ΑΔΥΝΑΤΟΝ! ΑΑΑΑ-ΔΥ-ΝΑΑΑ-ΤΟΟΟΝ!!!! Δε γίνονται αυτά στον ΟΚΑΝΑ. Ρωτήστε και τον Σύλλογο. Και την ΑΡΣΥ. Όποιον θέτε. Ο ΟΚΑΝΑ έχει τα καλύτερα παιδιά. Ούτε ένα λαμόγιο δεν πέρασε ποτέ την πόρτα του. Ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τι φωνάζατε;;;;;; ορίστε, βγήκαν οι 25 θέσεις! κι όποιος πρόλαβε (από Μονάδες) τον Κύριο είδε στην Αττική.... Ε ρε αναβάθμιση οι υπηρεσίες...

    http://i2.aftocdn.gr/mediafiles/2016/10/OKANA-Proslipseis_aftodioikisi.pdf

    Υ.Γ. η ΑΡΣΥ παραιτήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γραφείο Τύπου
    Υπουργείου Υγείας


    Δελτίο Τύπου

    Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2016
    ………εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ……..

    σχετικά με τα μισθολογικά αιτήματα των εργαζομένων το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι έχει ήδη αποδεχθεί εισήγηση της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος της αναδρομικής επιστροφής χρημάτων, μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
    ………


    Γνωρίζει τίποτα το Σωματείο μας και η ΑΡΣΥ γι αυτό; Τι αναδρομικές επιστροφές είναι αυτές; Εμείς μπορούμε να πάρουμε; Μπορείτε να το ψάξετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ε ΠΕ ΣΥ
    το συντομότερο ανέκδοτο!
    να υποθέσουμε ότι στις επόμενες εκλογές που θα κατέβετε, θα βγάλετε και δεκάρικο λόγο για τη σπουδαιότητα της ΕΠΕΣΥ;
    λάθος, στις επόμενες εκλογές δεν θα κατέβετε. ή θα αποσυρθείτε τώρα και θα κατέβετε στις επόμενες εκλογές; μπερδεμένες οι εξαγγελίες σας. ουφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή